Adana Çıkışlı Bursa Uludağ Eskişehir Turu

Adana Çıkışlı Bursa Uludağ Eskişehir Turu

Gezi Rehberi Adana Çıkışlı Bursa Uludağ Eskişehir Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Uludağ - Eskişehir

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: Adana Tren İstasyonu Önü 20:00 - Mersin Vipol Durağı 21:00 -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 13, 2020 ~ Mar 15, 2020

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Belirlenen çıkış noktalarımızdan alınan misafirlerimizin ardından gece yolculuğumuz başlıyor

2. Gün

Uludağ - Tophane - Ulu Cami

Sabah saatlerinde yolda alacağımız kahvaltı sonrasında Uludağ eteklerine kurulmuş beş Kızık köyünden biri olan Cumalıkızık Köyüne varış.. Osmanlı geleneklerini ve ev yaşamını günümüzde de sürdüren bu köy çok sayıda dizi ve sinema filmine de ev sahipliği yapmıştır. Köyde Arnavut tas kaldırımlı sokaklarda dolaşıyoruz. Verilen serbest zamanda köy kahvesinde yudumlayacağımız çaylarımızın ardından tarhana, erişte, ceviz reçeli gibi köye özgü alışverişlerimizi yaptıktan sonra (HAVA VE YOL DURUMUNA BAGLI OLARAK) Uludağ’a hareket ediyoruz. Antik dönemdeki ismi Olympos olan 2543 m yükseklikteki Uludağ’dan hava durumuna bağlı olarak Bursa ve Gemlik fotoğrafları çekmek mümkün. Dağda vereceğimiz serbest molamızda kayak takımlarını kiralayıp hemen kaymaya başlayabilirler. (Kayak ekipmanları ekstradır.) Öğlen, karın üstünde sucuk ekmek yemek için buluşuyoruz. Kaymak istemeyen misafirlerimiz kardan adam yapabilir, kartopu oynayabilir, kızakla kayabilir, telesiyej keyfi yapabilir, kar motorları ile adrenalin yasayabilir, serbest zaman geçirebilirler. Uludağ’dan ayrıldıktan sonra; Osmanlı devletine başkentlik yapmış ve ilk Osmanlı parasının bastırıldığı Bursa’yı gezmeye başlıyoruz. İsmini Bitinya Krali Prusias’tan alan şehirde ilk durağımız Osman Bey ve Orhan Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane tepesi olacak. Bursa manzarasına hakim bu tepede fotoğraflarımızı çektikten sonra, Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Türk Tarihinin en büyük kapalı cemaat camisi konumundaki Ulu Camiyi ziyaret edeceğiz. Hacivat ve Karagöz’ünde yapımında çalışırken isleri aksattıkları gerekçesiyle idama mahkûm edildikleri anlatılan Ulu Caminin içerisindeki şadırvanı, minberi ve mihrabı ilgimizi çekecek. Ulu Camiden hareketle hemen yanındaki Kapalı Çarsı ve meşhur Koza Han’da alışveriş için mola vereceğiz. Mola sonrası son durağımız Çelebi Mehmet döneminde yapımına başlanmış ve kendisinin de türbesinin bulunduğu Yeşil Külliyesinden ayakta kalan Camii ve Türbe olacak. Ardından yolculuğumuza devam ederek akşam saatlerinde Eskişehir’de bulunan otelimize yerleşmek üzere hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Odunpazarı Evleri - Balmumu Müzesi - Havacılık Müzesi - Kent Park

Sabah otelimizde alınan kahvaltının ardından Odunpazarı ilçesinin simgesi olan 18. yy konut mimarisine ev sahipliği yapan Tarihi Odunpazarı Evlerini görebilmek için bölgede ilk olarak restorasyonlarının yapıldığı Beyler Sokak, Arif Bey Sokak, Işıklar Sokak ve Koca Müftü Sokağı sırasıyla gezip, bu güzel sokaklarda dolaşırken el emeği ile yapılan Lületaşından ve Cam Sanatlarından alışverişlerimizi yapıyor, sevdiklerinize hediyeler almanız için fırsat yaratıyoruz. Müze turumuza Türkiye’de ilk ve tek olan her ikisinde de ciddi bir el emeği ve zamanın harcandığı güzel sanatların en güzel iki farklı dalına sahip olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ve Çağdaş Cam Sanatları Müzesini gezerek başlıyoruz. Unesco tarafından 2013 yılında Türk Dünyasının Kültür Başkenti ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanı almış olan Eskişehir’e ulaşıyoruz. Frigyalılar döneminde çok önemli bir yeri olan ve Anadolu’da ilklerin kenti olarak adlandırılan Eskişehir’e vardığımız anda öncelikle Anadolu'daki ilk havacılık faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Eskişehir’de Tarihçesi Milli Mücadele dönemine dayanan savaş uçaklarının sergilenmekte olduğu Havacılık Parkını ziyaret ediyoruz. Sonrasında öğle yemeği için sizlere Kırım kültürüne ait yöresel lezzetlerini sunmak istediğimiz restoranımıza geçiyoruz, öğle yemeğimizin ardından Kent Park’a geçip rehberimizin anlatımlarıyla birlikte size kendinizi Akdeniz sahillerinde gibi hissedecek olduğunuz Türkiye’deki ilk ve tek yapay plajın bulunduğu Kent Park’ı geziyoruz. Burada geçirecek olduğumuz hoş dakikaların ardından Eskişehir’de hayatın aktığı yer olarak bilinen Köprübaşı mevkiine doğru yol alıyoruz. Buraya ulaştığımız anda taşımış olduğu alüvyonlar sayesinde bereketli Eskişehir ve çevresinin ovalara sahip olmasını sağlayan ve iki merkez ilçeyi birbirinden ayıran Sakarya ırmağının en uzun kolu olan Porsuk Çayını görüyoruz. Bu büyüleyici manzara eşliğinde bize kendimizi Venedik’te gibi hissettirecek Porsuk çayının kıyısında serbest zaman veriyoruz. (hava koşulları ve mevsimsel olarak suyun durumu uygun olduğu durumlarda)Serbest zamanda dileyen misafirlerimiz tekne turuna katılabilirler. Turumuza bütün parçaları Anadolu da Türk mühendisler tarafından belirli bir sure içinde üretilip bir araya getirilen Türkiye'nin ilk Yerli Otomobili Devrim Arabasını görmek için Tülomsaş’a ulaşarak devam ediyoruz. Rehberimizin anlatımlarıyla birlikte eski günleri hatırladıktan sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz ve siz değerli misafirlerimize bir başka organizasyonda buluşabilmek dileğiyle aldığımız noktalara bırakarak veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Şehir Vergileri

Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Uzun turlarımızda her gün sıra atlayacak şekilde yer değişimi (Rotasyon) olmaktadır. Kısa Turlarımızda Rotasyon uygulanmaz. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir. Turumuzda kademeli fiyat artışı mevcuttur.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT