Adana Çıkışlı Mardin Şanlıurfa Göbeklitepe Turu

Adana Çıkışlı Mardin Şanlıurfa Göbeklitepe Turu

Gezi Rehberi Adana Çıkışlı Mardin Şanlıurfa Göbeklitepe Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Diyarbakır - Hasankeyf - Midyat - Şanlıurfa - Mardin - Göbeklitepe

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 21:00 Adana Tren Garı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 27, 2020 ~ Mar 29, 2020

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Gece Yolculuğu

2. Gün

Diyarbakır - Hasankeyf - Midyat

Turumuz, Diyarbakır'da ekstra kahvaltımızı alacağımız  Tarihi Hasan Paşa Hanı'na hareket ederek başlıyoruz. Alacağımız serbest kahvaltının ardından İslam tarihinin en eski camilerinden olduğuna inanılan, Anadolu’da kurulan ve İslam Dünyası’nın V. Haremi Şerifi olan Diyarbakır Ulu Camiini geziyoruz. Yapım tarihi ve yaptıran uygarlığın bilinmediği, 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır Surlarının en eskisi  Keçi Burcu'na çıkıyoruz. Aynı noktadan Dicle kıyısındaki Hevsel Bahçeleri ve 10 Gözlü Köprüyü de gördükten sonra Batman üzerinden Hasankeyf’e doğru hareket ediyoruz. Türkiye’de ilk petrol kuyusunun bulunduğu ilimiz Batman’ı panoramik olarak gördükten sonra, Ilısu Barajı ile sular altında kalan Hasankeyf’e varıyoruz. Hasankeyf gezimizde El Rızık Cami Minaresi, Tarihi Hasankeyf Köprüsü , (Panoramik), Tarihi Hasankeyf Kalesi , (Panoramik), Hasankeyf gezimizi tamamladıktan sonra Midyat’a hareket ediyoruz. Tarihi Midyat Evlerinin arasından yürüyerek güzel vakitler geçiriyoruz. Midyat’ın dünyaca ünlü el işleme sanatı olan Gümüş ve Telkâri ürünlerinden satın alınabileceğiniz çarşıda serbest zaman verdikten sonra aracımızla buluşarak otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde gerçekleşecektir.Sabah Kahvaltısı: Tarihi Hasan Paşa Hanın'da Serpme Olarak Alınacaktır (Ekstra).Öğle Yemeği: Batman'da Ekstra Olarak Alınacaktır.Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Konaklama: Mardin Yay Grand Otel, Vb.Rota: Adana - Diyarbakır ( 525 km), Diyarbakır İçi (14 km), Diyarbakır – Hasankeyf (149 km), Hasankeyf – Midyat (46 km), Midyat – Mardin (67 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 801 kmOtele Giriş Saati: 19.00 - 20.00 Arası

3. Gün

Mardin - Göbeklitepe - Şanlıurfa

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız  kahvaltı sonrasında başlıyor. Mardin gezimize başlıyoruz. İlk olarak eski bir Ermeni Konağı olan Eski PTT Binasını ve Şehidiye Camisini görüyoruz. Ardından yürüyerek Tarihi Çarşıları ve sokaklar arasında kemerli geçişleri sağlayan Abbaraları görüyoruz. Sonrasında, 11.yy da yapıldığı tahmin edilen ve Ermeni bir usta tarafından yapılan minaresi ile meşhur Ulu Camii'ni görüyoruz. Ardından bir başka önemli nokta olan Latifiye Camiini gezdikten sonra Sabancı Ailesi tarafından yaptırılan Mardin Kent Müzesi’ne ulaşıyoruz. Ardından müsaitlik durumlarına göre, Süryani cemaatinin Dünyadaki en önemli merkezlerinden ve de mimari açıdan eşsiz sayılabilecek Mor Gabriel (Midyat'ta) veya Dayrül Zafaran Manastırlarından birisini geziyoruz. Mardin'de ki son gezi noktamız ise 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasımiye Medresesi’ni olacaktır. Bu noktada muhteşem manzarasıyla Mezopotamya Ovası’nı fotoğraflamayı unutmayınız. Tarihi Mardin gezimiz sonrasında yöresel tatlarla zenginleştirilmiş öğle yemeğimizi alacağımız restoranımıza hareket ediyoruz. Yemeğimizin ardından Tarihi İpek Yolu, Kızıltepe - Viranşehir üzerinden Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını geziyoruz. Sonrasında Peygamberler Şehri olan, Çiğ Köfte, Balıklı Göl, Harran denildiğinde aklımıza gelen şehir Şanlıurfa’ya ulaşıyoruz. Halil-ül Rahman Gölü, Balıklı Göl, Ayn Zeliha Gölü, Hz İbrahim Makamından ötürü ismini alan Makam Camii, Rızvaniye Camii, Mevledi Halil Camii, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı görüyoruz. Panoramik Urfa Kalesi, Tarihi Çarşılardan olan Sipahiler, Hüseyinciler, Bakırcılar Çarşısını geziyoruz. Eşkıya filminden de anımsayabileceğiniz Gümrük Han’da vereceğimiz çay molası sonrasında geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir sonraki gezimizde buluşmak üzere üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın.Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Öğle Yemeği: Mardin Serbest Menü Olarak Alınacaktır. ( Ekstra)Akşam Yemeği: Rehberimizin Tavsiye Edeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.Rota: Mardin İçi (20 km) Mardin – Şanlıurfa (188 km) Şanlıurfa İçi (5 km) Şanlıurfa - Adana ( 389 Km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 602 kmTOPLAM TUR MESAFESİ: 1403 KM

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Hijyen Seti

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Yeni Süreçte Alınan Önlemler:

  • Araçlarımız yarı kapasite olacaktır.
  • Hijyen kiti verilecektir.
  • Araçlarda ateş ölçer olacaktır.
  • Araç, Otel, Restaurant gibi kapalı alanların dezenfektanları sürekli yapılmaktadır.


  • Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.

    Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
    Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
    Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)


    Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.

    Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.


    Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.

    Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
    Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
    Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
    Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
    Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

    SAYFAYI PAYLAŞIN

    Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
    KAPAT

    HAKKIMIZDA

    Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
    KAPAT