Ankara'dan Baştan Başa Yunanistan Turu

Ankara'dan Baştan Başa Yunanistan Turu

Gezi Rehberi Ankara'dan Baştan Başa Yunanistan Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: İskeçe  - Selanik - Atina - Kavala

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 16:00 Kızılay Mc Donalds (Atatürk Bulvarı) - 16:30 Ümitköy Köprüsü - 17:00 Eryaman Optimum -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 7, 2020 ~ Nis 12, 2020

Tur Programı

1. Gün

Ankara - İstanbul - İpsala

16:00 Kızılay Mc Donalds (Atatürk Bulvarı)16:30 Ümitköy Köprüsü17:00 Eryaman OptimumMisafirlerimiz ile tur programında belirtilen hareket noktalarında buluşmamızın ardından, İstanbul - Tekirdağ – Malkara – Keşan – İpsala yol güzergahında gerekli molaları vererek İpsala Kara Hudut Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Burada gerçekleştireceğimiz çıkış işlemlerimizin ardından Meriç Nehri’nin üzerinden geçerek Yunanistan Kipi Kara Hudut Sınır kapısına varıyoruz. Buradaki pasaport ve gümrük işlemlerimizin ardından Yunanistan’a giriş.

2. Gün

İpsala - İskeçe - Selanik

Yunanistan’a girişimizin ardından yol üzerinde kahvaltı molası veriyoruz. Molanın ardından , Yunanistan’ın başkenti Atina’dan sonra en büyük kenti olan Selanik’e (Thessaloniki) doğru yola çıkıyoruz. Selanik‘e varışımızın ardından şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Panoramik şehir turu kapsamında görülecek başlıca yerler arasında ;  Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar, Selanik Kalesi ve Osmanlı ve Bizans eserlerini izleyerek, Türk Mahallesi, Ano Polis ve Yedi Kule'yi görüyoruz. Yedi Kule’yi gördükten sonra Zincirli Kule'den eşsiz Selanik manzarasını seyrediyor ve misafirlerimiz bol bol fotoğraf çekmeleri için kısa süreli serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası, turumuza Roma döneminden kalan Galeriyos'un Zafer Tak'ını (Kamara),Rotonda (Eski Metropol Camii),Pazar Hamamı, Hamza Bey Camii, Kazancılar Camiini panoramik olarak görerek şehir turumuza devam ediyoruz. Yunanistan’ın en büyük Kilisesi  olan Aya Dimitros Kilisesi, Büyük İskender heykeli  ve Atatürk evini ziyaret ettikten sonra otelimize doğru hareket ediyoruz. Otele varışımızın ardından check in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Yunan Tavernası turuna katılabilirler (Taverna Turu: 45€). Taverna turumuz sonrasında otele dönüş ve konaklama Selanik’teki otelimizde.

3. Gün

Selanik - Atina

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayarak otelden ayrılıyoruz ve Yunanistan’ın başkenti Atina’ya doğru hareket ediyoruz. Yol üzerinde dileyen misafirlerimiz ile Ekstra olarak düzenlenecek olan Meteora turumuzu gerçekleştireceğiz (Meteora Turu 50 €) . Bu turumuzda, içinde 24 adet manastır bulunan Kalambaka kasabası yakınındaki kayaların tepesinde birbirinden bağımsız olarak kurulmuş bu manastırları ziyaret ederek tam bir doğa mucizesine tanık olacaksınız. Ortodoks keşişler Hristiyanlığın ilk dönemlerinde inzivaya çekilmek, Tanrı’ ya daha yakın olmak amacıyla UNESCO dünya mirasları listesinde de yer alan bu manastırları yapmışlardır. Bir diğer sebep ise, keşişlerin Ortodoksluğu Osmanlı egemenliğinden korumak amacıyla bu bölgeye kaçmalarıdır. Her bir manastır milyonlarca yıl önce denizin altında olan bu bölge zaman içinde suların çekilmesi ile bu devasa kayalar ortaya çıkmış ve rahipler ise kayaların en tepesindeki alanlara manastırlarını yapmışlardır. En ilginç yanı ise kuruldukları manastırların kayaların üstüne birebir oturtulmuş olmaları, üstelik o dönemde kayaların tepesine hiçbir ulaşım yolu mümkün değilken. İlk yapıldıkları dönemde yıllarca rahipler manastırlarına birbirlerini ipten yapılmış file asansörler ile yukarı çekerek ulaştıkları ancak yakın dönemde artık merdivenler ile ulaşım sağlandığı da şaşırtıcı bir gerçek. Ekstra turumuzun ardından Atina’ya hareket. Atina’ya varışımızın ardından panoramik şehir turumuza başlıyoruz. (Yol ve hava şartlarına göre panoramik şehir turu bir sonraki günde yapılabilir) Agora, Zeus Tapınağı (Panoramik olarak), Parlamento Binası, Syntagma – Omonia Meydanları, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Başbakanlık Konutu, Tarihi Olimpiyat Stadyumu, Panepistimiou Bulvarları, Ulusal Kütüphane ve Akademi üniversitesi görülecek yerler arasındadır. Panoramik şehir turunun ardından serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberimiz ve özel araçlarımız eşliğinde Ekstra olarak düzenlenecek olan Atina’nın sahil semtlerini göreceğimiz Gece Atina Turu’na (20 €) katılarak, Pire, Paşa Limanını, Alimos, Faliro semtlerini yakından tanıyabilirsiniz. Ardından meşhur balıkçıların olduğu Pire limanında bu enfes lezzetleri tatmanız için serbest zaman. Sahil kıyısındaki tavernalarda Ouzo’nun ve Yunan mezelerinin tadına vararak müthiş bir akşam geçirme fırsatınız olacak. Tur sonrası otele dönüş ve konaklama Atina’daki otelimizde.

4. Gün

Atina

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından tüm gün gezi ve alışveriş imkanı için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile Ekstra olarak düzenlenecek, dünya tarihinin en önemli ve en meşhur sit alanlarından biri olan Acropolis’i geziyoruz (Acropolis Turu 35€). Tarihte olası saldırıların savunulması kolay olduğu için şehrin en tepesinde bulunan ve Yunancada “yukarıda bulunan şehir” anlamına gelen Akropolis tapınağı MÖ 5yy’dan günümüze kadar büyük ölçüde korunmuş. Akropolis’in en büyük tapınağı olan Parthenon, şehrin koruyucusu Atina’ya ithaf edilmiş. Bir çok tapınak gibi dönemin savaşlarından korunması amacıyla hazineler, altınlar ve değerli eşyalar burada saklanarak zarar görmeleri engellenmiş. Osmanlı imparatorluğunun fethinden sonra Parthenon içerisine cami yapılarak ibadethane olarak kullanılmıştır. Günümüzde restorasyon çalışmalarının uzun yıllar sürmesine neden olan durum, ilk olarak Türklerin burayı cephanelik olarak kullanmasından sonra yaşanan patlamayla zarar görmesidir. Acropolis gezisi sonrası dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek Corinth Kanalı (20 €) turumuza katılabilir. Corinth kanalı, Yunanistan’ın kuzey kara topraklarını Mora Yarımadası’ndan ayıran, Ege ve Iyonya denizini birbirine bağlayan 6.5 km uzunluğunda yapay bir kanaldır. Günde 30, yılda yaklaşık 11 bin gemiye ev sahipliği yapan Corinth Kanalı, dünyadaki diğer kanallara göre oldukça küçük. 6.5 kilometre uzunluğundaki kanal, 8 metre derinliğe sahip ve genişliği ise sadece 21 metre. Gemilerin 700 kilometre uzunlukta ve tehlikeli olan ciddi bir mesafeyi yol almasını gerektirmeyen kanal ayrıca, güneydeki zor tepelere çıkılmasına da ihtiyaç bırakmıyor. Corinth Kanalı turu sonrası Atina’da bulunan otelimize dönüş. Akşam dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek olan Taverna turuna katılabilirler (Taverna Turu: 45 €). Taverna turumuzda sürprizler ve şovlar eşliğinde limitli içecekli akşam yemeği dahildir. Taverna turumuz sonrasında otele dönüş ve konaklama Atina’daki otelimizde.

5. Gün

Atina - Kavala - İskeçe

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayarak Atina’daki otelimizden ayrılıyor ve Kavala’ya doğru hareket ediyoruz. Batı Trakya’nın en önemli merkezlerinden biri olan Kavala tarihi MÖ 600’lü yıllara dayanıyor. Yunanistan’ın Taşoz Adası’ndan göçen göçmenler tarafından Neapolis (Yeni Şehir) adıyla kurulan şehir 1387’den 1912 yılına kadar Osmanlı toprağıdır. Günümüzde şehrin nüfusunun büyük bir kısmını Yunanlılar oluşturmakta. Özellikle 1923 yılında gerçekleşen nüfus mübadelesi sırasında Kapadokya’da yaşayan Rumlar buraya yerleştirilmiştir. Kavala’ya varışımızın ardından panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Kavala’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında Panagia adı verilen Eski Şehir’dir. Eski şehre doğru giderken ilk göreceğimiz yer Aziz Nikola Kilisesi’dir. 1530 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından İbrahim Paşa adına yaptırılan camii, 1926 yılında minaresi kısaltılarak çan kulesine dönüştürülüyor ve kiliseye çevriliyor ve önüne Hristiyan mozaikleri ekleniyor. Turumuzda göreceğimiz diğer tarihi yerler: Kavala Kalesi, Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evi, günümüzde otel olarak kullanılan imaret, su kemeri ve kale içindeki eski şehir. Panoramik Kavala şehir turumuzun sonrasında, İskeçe’ye hareket ediyoruz. Avrupa Birliği tarafından Yunanistan’ın en iyi korunmuş şehri unvanına sahip İskeçe’ye varışımızın ardından otobüs ile panoramik turumuzda, Osmanlı’nın izlerinin hakim olduğu tarihi dokuyu görüyoruz. Panoramik turun ardından otelimize varış ve yerleşme. Konaklama İskeçe’deki otelimizde.

6. Gün

İskeçe - İstanbul - Ankara

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayıp otelimizden ayrılıyoruz. Dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek Thassos (Taşöz) Adası turuna katılabilirler (Thassos Turu: 40€). Yapılacak kısa bir feribot yolculuğu sonrası muhteşem doğası ve tarihi dokusuyla sizleri hayran bırakacaktır. Turumuzun ardından Gümülcine’ye doğru hareket ediyoruz ve varışımızın ardından panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Şehir turumuzun ardından Dedeağaç’a doğru hareket ediyoruz. Şehri panoramik olarak görerek Yunanistan Kipi Kara Hudut Sınır Kapısına doğru hareket ediyoruz. Ulaşmamızın ardından pasaport ve gümrük işlemlerimizi tamamlayıp free shop alışveriş imkanı ve İpsala Kara Hudut Sınır Kapısına hareket. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Keşan – Tekirdağ – Silivri karayolunu takip ederek İstanbul’a hareket. Yol güzergahında Tekirdağ’da vereceğimiz yemek molasından (Meşhur Tekirdağ Köftesini tatma imkanı) sonra Ankara’ya hareket ediyoruz. Ankara’ya varışımızın ardından misafirlerimizi tur programında yer alan noktalara (dönüş güzergahında) bırakıyor ve turumuzu sonlandırıyoruz. Bir sonraki organizasyonlarımızda buluşmak dileği ile.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Panoramik Şehir Turları

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Gümrük Vergisi (Ayak Bastı Ücreti)

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Vize Ücreti

+ Vize Ücreti (İzmir)

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Bahşişler

+ Şehir Vergileri

+ Vize Ücreti (Antalya)

+ Vize Ücreti (Çocuk)

Ekstra turlarda 0–6 Yaş çocuk ücretsizdir. (Yemekli ekstra turlar hariçtir).
Ekstra turlarda 7–12 Yaş çocuk için ekstra turlarda %50 indirim uygulanmakta. (Yemekli ekstra turlar hariçtir).
Dileyen misafirlerimiz araçta ilk sıra koltukları kişi başı 50€ fark ile oturabilir. (Tüm seyahat boyunca 1 ve 2 Numaralı Koltuklar için geçerlidir)
Dileyen misafirlerimiz kişi başı 60€ fark ile yanındaki koltuğu da satın alabilir. (Tüm seyahat boyunca)


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT