Ankara Çıkışlı Gap Turu

Ankara Çıkışlı Gap Turu

Gezi Rehberi Ankara Çıkışlı Gap Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Adana - Antakya - Taş Köprü - Hatay - St. Pier Kilisesi  - Gaziantep - Kırıkhan - Zeugma Müzesi - Halfeti - Şanlıurfa - Atatürk Barajı - Nemrut Dağı - Cendere Köprüsü - Şanlıurfa - Harran - Bedesten Ve Gümrükhan - Balıklı Göl - Mardin - Midyat

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: Ankara - Adana - Diyarbakır - Ankara -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 7, 2020 ~ Mar 12, 2020

Tur Programı

1. Gün

Adana - Antakya - Sabancı Camii - Belen Taş Köprü - Habib-i Neccar Camii - Hatay - Defne - Harbiye - St.Pierre Kilisesi

ÖNEMLİ NOT: Turun düzenlendiği tarihte Hasankeyf’in sular altında kalması durumunda tur programı Hasankeyf’teki mevcut koşullara göre gerçekleştirilir. Günün Gezi Noktaları ;AdanaSabancı Merkez Camii, Taş Köprü PanoramikHatayHatay MüzesiSt. Pierre KilisesiHabib Neccar CamiiUzun ÇarşıDefne (Harbiye)Anadolujet Havayolları Ankara / Adana uçağı ile Adana’ya hareket ediyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) Adana’ ya varışta bizleri bekleyen tur aracımız ve rehberimiz ile buluşarak turumuza başlıyoruz. Adana şehir merkezini, Sabancı Merkez Camii ve Taş Köprüyü panoramik olarak görüyoruz. Sonrasında dinlerin ve dillerin kardeş gibi koyun koyuna yaşadığı, hoşgörünün ve farklı kimliklere saygının başkenti, Roma döneminde olimpiyatlar şehri diye bütün Dünya’da nam salmış Hatay ili merkezi Antakya’ya Belen Geçidi üzerinden ulaşıyoruz. Antakya’da yapılan panoramik şehir turu sonrasında öğle yemeğimizi , Antakya mutfağının birbirinden değişik ve lezzetli mezelerinin tatlandırdığı bir menüyle alıyoruz. Künefenin bu şehre ait olduğunu da şimdiden hatırlatalım! Dünyanın 2.büyük Mozaik Müzesi olan Hatay Müzesini geziyoruz. Müze gezimiz sonrasında dünyanın ilk mağara kilisesi olan  St. Pierre Kilisesi’ni görüyoruz.  Anadolu’da yapılan ilk camii olan ve içerisinde Hz İsa’nın havarilerinden Yahya, Yunus, Şem'un-ı Sefa ve Yasin Süresinde adı geçen Habib–i Neccar’ ında kabrinin bulunduğu Habib Neccar Camiini ziyaret ediyoruz. Ardından Eski Antakya Evlerini göreceğimiz sokaklarda yürümeye başlıyor, Katolik, Ortodoks Kiliselerini ziyaret ediyor (Ziyarete açık olduğu takdirde kiliseleri görebiliriz) sonrasında, Antakya’nın modern halini bize unutturacak olan Uzun Çarşıya giriyoruz. Ardından eski dönemlerde Antakyalı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getirilen Defne (Harbiye)’yi geziyoruz. Harbiye’deki gezimizden sonra otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.

2. Gün

Gaziantep - Kırıkhan - Zeugma Mozaik Müzesi - Mutfak Müzesi - Bakırcılar Pasajı

Günün Gezi Noktaları;GaziantepZeugma Mozaik MüzesiGaziantep KalesiMutfak Kültürü MüzesiBakırcılar ÇarşısıOtelde aldığımız kahvaltı sonrası otobüsümüzle Kırıkhan, Islahıye  üzerinden yolculukla düşman işgali sırasındaki şanlı direnişiyle 1927 yılında “GAZİ” unvanı alan Gaziantep’e varıyoruz.( Dileyen misafirlerimiz ile Kahramanmaraş turumuzu gerçekleştiriyoruz. ''EKSTRA TUR'' ) Gaziantep gezimize Dünyanın en zengin Mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi ile başlayacağız. Roma İmparatorluğunun en doğudaki, en önemli kenti olan Zeugma’dan son 15 yılda çıkartılan zengin mozaik koleksiyonunda pek çok mitolojik hikâyenin izini süreceğiz. Müzede ayrıca pek çok arkeolojik parça da sergilenmektedir. Müzeden sonra öğle yemeğimizde Gaziantep mutfağının en leziz yemeklerini yiyerek gezimize devam ediyoruz. Eski şehirde yapacağımız yürüyüş turunda, şehrin merkezini oluşturan Kale’yi, Antep’in en eski ve köklü ailelerinden birisi olan Göğüş Ailesi’nin eski evi olan Mutfak Kültürü Müzesi’ni, pek çok tarihi Han, cami ve çarşıyı görerek Bakırcılar Çarşısı’na ulaşıyoruz. Alışveriş için fazlasıyla serbest zamanınız olacak. Serbest zamanda “ben daha çok gezeyim” diyenlerinize rehberiniz mutlaka yardım edecektir. Serbest zamanın ardından konaklama için otelimize gidiyoruz.

3. Gün

Gaziantep - Halfeti - Şanlıurfa - Rum Kalesi - Birecik - Atatürk Barajı - Nemrut Dağı - Cendere Köprüsü - Arsemia

Günün Gezi Noktaları;Halfeti, Rum KaleAtatürk BarajıAdıyamanCendere KöprüsüPerre Antik KentiSabah otelde alınan kahvaltını ardından Gaziantep’ten ayrılıp  Siyah Gül denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajının suları altında kalan Halfeti’ye ulaşıyoruz. Daha sonra Teknemize binerek Baraj Gölü üzerinde yapacağımız gezi sırasında Rum Kale ve sular altında kalan köyleri görüyoruz.Halfeti’de vereceğimiz kısa molada çaylarınızı yudumlarden eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.Molamızın ardından aracımızla bu şirin kasabadan ayrılarak Türkiye’nin en büyük sulama projesi olan GAP’ın en büyük barajı Atatürk Barajını geziyoruz. Baraj gezimizin sonrasında Adıyaman’a ulaşıyor ve öğle yemeklerimizi alıyoruz.Sonrasında bizleri bekleyen minibüslere binerek  Roma askeri mimarisinin dünyadaki en iyi köprü örneklerinden olan Cendere Köprüsü'nü görerek şehir merkezi'ne geri dönüyoruz. Merkez'de ziyaret edeceğimiz Perre antik kenti gezimizi tamamlayarak otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimiz'de.

4. Gün

Şanlıurfa - Harran - Göbeklitepe - Harran - Bedesten - Gümrükhan - Balıklıgöl

Günün Gezi Noktaları;ŞanlıurfaGöbeklitepeHarranHarran Üniversitesi(Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran EvleriHalil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim MakamıSabah otelde aldığımız kahvaltının ardından yolculuğumuzla ‘Peygamberler Şehri’ Şanlıurfa’ya ulaşıyoruz.İlk gezi noktamız Cilalı Taş Devrinden kalma, son dönemde dünya tarihini bile değiştiren ve dünyanın en eski açık hava tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe olacak.Rehberimizin yapacağı anlatımlar Göbeklitepe’yi daha bir önemsememize sebep olacak.Bu mistik ortamdan ayrıldıktan sonra  tekrar otobüsümüze binerek,  ismi “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran’a varıyoruz. İlk İslam üniversitesinin de bulunduğu 5000 yıllık geçmişe sahip Harran içinde; Harran Üniversitesi(Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri göreceğimiz yerler arasında olacak.Gezimizin sonrasında Şanlıurfa merkeze dönerek önce yemek molamızı veriyoruz.Ardından  Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler olacak.Gezimiz sonrasında Bedestende serbest zaman veriyoruz.Sonrasında buluşup otelimize ulaşıyoruz.Konaklamamız otelimizde. ÖNEMLİ NOT : ŞANLIURFA KONAKLAMAMIZ ODA KAHVALTI ŞEKLİNDE OLUP DİLEYEN MİSAFİRLERİMİZ YEMEKLİ SIRA GECESİ PROGRAMINA KATILABİLİRLER ( EKSTRA )

5. Gün

Mardin - Abbara - Deyrulzafaran Manastırı - Şahtana Evi - Kasımiye Medresesi

Günün Gezi Noktaları;MardinDeyrülzafaran ManastırıKasımiye MedresesiKırklar Kilisesi,Abbaralar,Ulu Cami,Şehidiye camii,Şahtana EviOtelde alacağımız kahvaltının ardından ‘Dinler ve Dillerin Başkenti’olarak bilinen binlerce yıllık geçmişiyle ve bozulmamış tarihi dokusuyla geçmişe ışık tutan Mardin’e yolculuğumuz başlıyor.Mardin’e ulaştığımızda ilk olarak  bir dönem dünyadaki tüm Süryanilerin merkezi sayılan Deyrülzafaran Manastırı’na gidiyoruz. Deyrülzafaran Manastırı gezimizde Kilise, Tıp Okulu, Sin Tapınağı, Vaftizhane ve “Kutsalların Kutsalı” anlamına gelen Kuduşkudşin (Patriklerin Mezarlığı) bölümülerini ziyaret ediyoruz.Sonrasında Artuklu mimarisinin baş yapıtlarından olan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Medreseden görünen Mezopotamya manzarası sizleri büyüleyecek.Öğle yemeğimiz için restorana ulaşıyoruz.Ardından ulaştığımız Eski Mardin’in sokaklarında yürüyüşümüze başlıyoruz.Kırklar Kilisesi,Abbaralar,Ulu Cami,Şehidiye camii,Şahtana Evi göreceğimiz yapılardan sadece birkaçı..Verilen serbest zamanda bu keyifli şehirde dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz.Akşam yemeği ve konaklama otelde..

6. Gün

Midyat - Dicle Nehri - Konukevi - Diyarbakır - Hasankeyf - Batman - Ankara

Günün Gezi Noktaları;MidyatKaymakamlık Konuk EviHasankeyfBatmanUlu CamiiCahit Sıtkı Tarancı Müze EvinMardin Kapıyı, Keçi Burcunu ve  Dicle HavzasınıSabah kahvaltı sonrası hareketle birçok diziye sahne olan, Tur Abdin bölgesinin kalbi sayılan Süryani cemaatinin en önemli yerleşmelerinden Midyat’ta kısa bir gezinti yapıyoruz. Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği telkari sanatının en iyi örneklerinden alabilirsiniz. Sizlerin Sıla Dizisi ile tanıdığınız Midyat evlerinin en güzel örneklerinden olan Kaymakamlık Konuk Evi’ne uğruyoruz. Serbest zamanın sonrasında Hasankeyf’e hareket ediyoruz.Ilısu Barajı’nın yapımıyla sular altında kalacak olan Hasankeyf  5 bin yıl öncesinden günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olmuştur.Artuklular zamanında en görkemli günlerini yaşayan bu kadim kentteki gezimizde Dicle Nehri’nin kıyısındaki  tarihi kalıntıların görüntüsü sizleri çok etkileyecektir.Ortaçağın en büyük köprüsü,EL-Rızk Camii,Ulu Camii ve diğer kalıntıları görüp (Hasankeyf’in sular altında kalması durumunda Hasankeyf gezisi mevcut şartlara göre yapılır.)  Dicle’nin kıyısında çaylarımızı yudumladıktan sonra Raman Dağı’ndaki petrol kuyularını görerek Batman’a ulaşıyoruz.Öğle yemeği molamız Batman’da olacak. (Dileyen misafirlerimizle Malabadi Köprüsü’nü görmeye gidiyoruz.  EKSTRA TUR) Sonrasında Artukoğulları döneminden beri bölgenin en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır gezimize Anadolu’nun ilk, İslam Âlemi’nin 5. Harem-i Şerif’i olan Ulucami gezimizle başlıyoruz. İçerisinde taş işçiliği ve ahşap boyama sanatlarının ince zevklerini görebileceğiniz bu güzel eseri gezdikten sonra “ yaş otuz beş, yolun yarısı eder ” şiiriyle tanıdığımız Diyarbakırlı Şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini ziyaret ediyoruz. Her mevsim için ayrı kullanım alanları yaratılan bu güzel evde bölge sivil mimarisinin ince örneklerini görerek buradaki gezimizi sonlandırıyoruz. Ardından panoramik olarak dünyanın ayakta kalmış en uzun ikinci Surları olan kent surlarında Mardin Kapıyı, Keçi Burcunu ve  Dicle Havzasını fotoğrafladıktan sonra bu güzel şehirden ayrılıyor, Diyarbakır havalimanına ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir başka acente programında görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Tekne Turu Ücretleri

- Rehberlik Hizmetleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Minibüs Ücretleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Şehir Vergileri

+ Programda Belirtilen Yemekler

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.


Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Mercedes Travego/Tourismo: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz)
• Neoplan Cityliner/Tourliner: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz.)
• Mitsubishi Safir: 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Isuzu Turkuaz: 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

Minibüsler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Vw Volt: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Vw Volt El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Mercedes Sprinter: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Mercedes Sprinter El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT