Ankara Çıkışlı Şirince Sığacık Urla Foça Çeşme Alaçatı Turu

Ankara Çıkışlı Şirince Sığacık Urla Foça Çeşme Alaçatı Turu

Gezi Rehberi Ankara Çıkışlı Şirince Sığacık Urla Foça Çeşme Alaçatı Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Şirince - Sığacık - Urla - Foça - Çeşme Kalesi - Alaçatı

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Sıhhiye Atatürk Lisesi Önü - 22:15 Söğütözü Armada AVM - 23:15 Ümitköy Galeria Önü - 02:00 Afyon Kolaylı Dinlenme Tesisleri - 03:30 Uşak Otobüs Terminali Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 14, 2020 ~ Ağu 17, 2020

Tur Programı

1. Gün

Ankara - Uşak

Belirlenen çıkış saatlerinde hareketle gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Şirince - Sığacık - Urla - Klazomenai Antik Kenti

Konforlu otobüsleri ve otobüs içi ikramları eşliğinde yolculuğumuz başlıyor. Afyonkarahisar üzerinden yapacağımız yolculukta, Uşak ve İzmir’in ardından ve zeytin ve asma bağları içerisinde kendine has köy dokusunu barındıran, Safranbolu mimarisine benzer evleri ve meyve şaraplarıyla ünlü, eski bir Rum köyü olan Şirince' ye ulaşıyoruz. Bu güzel köyde yapacağımız kahvaltı ardından (ekstra), Rehberimiz eşliğinde yörenin meşhur meyve şarapları hakkında bilgi almak ve tatmak için şarap mahzeni ziyareti ardından saatte rehberimizin belirlediği buluşarak bu şirin köyden ayrılıyoruz. Sonraki rotamız Seferihisar ilçesine bağlı, ülkemizin ilk yavaş şehri olma özelliğine sahip Sığacık oluyor. Daracık sokakları, kendine özgü mimarisi, 1522 de Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle yapılan kalesi, masmavi denizi ve yerli üretici pazarı ile meşhur Sığacık’ta  verilen serbest zamanda Sığacık’ın güzel sokaklarında dolaşabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Yorgo Seferis, Neyzen Tevfik, Necati Cumalı ve Tanju Okan’ın memleketi olan, Urla’ya ulaşıyoruz. Buradaki Klazomenai Antik Kenti kalıntılarını ziyaret ederken göreceğimiz yerler arasında; şehir surlarının kalıntıları, ev yapıları, fırınlar ve Anadolu’da bilinen ilk zeytinyağı üretim tesisi bulunmakta.. Antik kent gezimiz sonrası, Urla’da bulunan çiftliğe gidiyoruz. Burada verilen serbest zamanda dileyen misafirlerimiz doğanın tadını çıkarırken dileyen misafirlerimiz de atv turu, at binme gibi aktivitelere katılabilirler (ekstra). Sonrasında otelimize yerleşiyoruz.

3. Gün

Foça - Tekne Turu - Siren Kayalıkları - Eski Foça

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası yolumuz bizleri, antik dönemde Anadolu'da yaşamış, Fransa'nın meşhur sahil kenti Marsilya'yı da kurmuş olan Phokaia'ların başkenti Foça'ya götürüyor. Buradan bineceğimiz teknemizle bir yandan günesin ve Ege Denizinin tadını çıkarırken bir yandan da mitolojiye konu olmuş, nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının kayalarına yuva yaptığı dünyaca ünlü Siren kayalıklarını görerek hikâyesini dinliyoruz. Tekne turumuzda Orak Adası, İncir Adası, İngiliz Burnu koylarında yüzme molaları vereceğiz. Yapacağımız bu keyifli mavi yolculuk sonrası tekrar karaya dönerek Eski Foça sokaklarını gezerek Foça'dan ayrılıyoruz Sonrasında otelimize yerleşiyoruz. 

4. Gün

Çeşme Kalesi - Alaçatı

Sabah kahvaltı sonrasında rotamız, tarihteki on iki İon kolonisinden biri olan ve antik dönemdeki ismi Erythrai olan Türk turizminin gözbebeği Çeşme’ye ulaşıp, gezimize başlıyoruz. Çeşme’de ilk durağımız 1508 yılında ll. Beyazıt’ın yaptırmış olduğu muhteşem deniz manzaralı Çeşme Kalesi... Çeşme çarşısında verilen serbest zaman sonrası, antik dönemde ismi Agrillia günümüzdeki ismi ise Alaçatı olan şirin beldeye geçiyoruz. Kendine özgü taş mimarisi, yel değirmenleri ve rüzgârı ile ünlü bu güzel kasabada vereceğimiz serbest zamanda dileyenler daracık sokaklarda dolaşıp, bol bol fotoğraf çekebilirler.  Serbest zamanın ardından siz değerli misafirlerimizle birlikte başka bir organizasyonda buluşmak dileğiyle dönüş yolculuğumuza başlıyoruz

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Tekne Turu Ücretleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Hijyen Seti

- İkramlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Programda Belirtilen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Kart

Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Uzun turlarımızda her gün sıra atlayacak şekilde yer değişimi (Rotasyon) olmaktadır. Kısa Turlarımızda Rotasyon uygulanmaz. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir. Turumuzda kademeli fiyat artışı mevcuttur.

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT