Assos Ayvalık Bozcaada Turu

Assos Ayvalık Bozcaada Turu

Gezi Rehberi Assos Ayvalık Bozcaada Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Şeytan Sofrası - Ayvalık - Aşıklar Tepesi - Cunda Adası - Bozcaada - Ayazma Plajı - Ceneviz Kalesi

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 23.59 Bakırköy İncirli Doğtaş Mobilya Önü - 00.30 Mecidiyeköy Meydan Yapıkredi Bankası Önü - 01.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı - 01.15 Kartal Köprüsü Metro İstasyonu Yanı (E 5 Ankara İstika meti) - 01.30 Çayırova Mc Donald`s Önünden -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 1, 2022 ~ Tem 3, 2022

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Turumuzun ilk günü hareket noktalarımız da buluşma ile başlıyor.

2. Gün

Şeytan Sofrası - Ayvalık - Saatli Camii - Cunda - Aşıklar Tepesi

Belirlenen noktalar da siz değerli misafirlerimizle buluşmanın ardından Bursa - Susurluk - Balıkesir - Edremit üzerinden Ayvalık’a varıyoruz.  Edremit Zeytinli Köyü Ova Kahvaltı Bahçesi'nde serbest sabah kahvaltısı molamızı veriyoruz. Kahvaltımızın ardından ilk gezi durağımız olan Şeytan Sofrası’na çıkıyoruz. Burada Hekatos-Apollon Adaları ve Midilli manzarasına karşı kahvelerimizi yudumluyoruz. Cennetten kovulan Şeytanın yeryüzüne ilk ayak bastığı nokta olan bu eşsiz manzarada fotoğraflarımızı çektikten sonra Ayvalık'a geçiyoruz. Gezimize taş döşeli yolları, birbirinden güzel taş evleri ve kilise kalıntıları ile Ayvalık Sokakları ile başlıyoruz. Macaron Mahallesinden başlıyoruz. Ayvalık’ın Neo Klasik dönem mimarisini ve sarımsak taşının mimari ile uyumuna doyamayacaksınız. Her kapıda durup fotoğraf çekmek isteyeceksiniz; bizden söylemesi. Ayazma Kilisesi, Şeytan’ın Kahvesi, Çınarlı Camii, Saatli Camii gibi noktaları geziyoruz. Sokaklarda birbirinden güzel antikacılar, sanat atölyeleri göreceksiniz. Arabacılar Meydanından aşağı doğru inerek İmren Pastanesinde meşhur Lor Tatlısının tadına bakma imkânı buluyoruz. Kurabiyeler ve diğer lezzetleri de unutmayın lütfen. Öğle yemeğimiz için Cunda Adasına geçiyoruz. Enfes Balık ve mezelerin tadına bakmanızı öneririz. Adaya giderken Âşıklar Yolu ve ülkemizin ilk Boğaz Köprüsü olan Cunda’yı anakaraya bağlayan Cunda Köprüsünü görüyoruz. Cunda merkezinde aracımızdan inerek yine tarih kokulu, güzel sokaklardan çıkarken ilk olarak Thaksiyarhis Kilisesini dışarıdan görüyoruz. Koç Ailesi tarafından restore edilerek müzeye çevrilen bu yapının bahçesinde anlatımlarımızı dinledikten sonra sokaklardan yürüyerek Âşıklar Tepesine çıkıyoruz. Yine Koç Ailesi tarafından restore edilen Tarihi Şapel ve Yel Değirmeninden tüm Moshinos Adalarını görme imkânı buluyoruz. Bu muhteşem manzarayı fotoğrafladıktan sonra tekrar sahile iniyor ve meşhur Taş Kahve’de bir mola veriyoruz. Sahilde vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize doğru yola koyuluyoruz.Sabah Kahvaltısı: Edremit / Ova Kahvaltı Evinde Ekstra Olarak Alınacaktır.Öğle Yemeği: Bölgedeki (Cunda Adası) balık lokantalarında alınacaktır. Çorba – Balık – Salata vb. (Ekstra)Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü şeklinde alınacaktır. (Ücrete dâhildir)Konaklama: Adramis Thermal Hotel & Entur Termal Hotel vb. Standart Bölge OtelleriRota: Şeytan Sofrası – Ayvalık – Saatli Camii – Cunda – Aşıklar Tepesi/ 490 km

3. Gün

Bozcaada - Ayazma Plajı - Rüzgar Değirmenleri - Mermer Burnu - Ceneviz Kalesi - Yüzme Molaları

Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından Assos Antik Limanı'na iniyoruz. Bu küçük ve şirin limanda bir süre dolaştıktan sonra Akropol'e doğru çıkıyoruz. Dor stilinde inşa edilmiş olan meşhur Assos Athena Tapınağı - Hüdevendigar Camii - Sarnıçlar ve kuş bakışı Midilli Adası manzarası da dâhil rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Köyde vereceğimiz ufak bir kahve molasının sonrasında Bozcaada’ya doğru yola çıkıyoruz. Geyikli iskelesinden yaya olarak bineceğimiz feribotla yaklaşık yarım saat süren bir yolculuktan sonra ulaşacağımız Bozcaada’daki ilk durağımız tüm ihtişamıyla bizleri karşılayan ve Cenevizliler tarafından yaptırıldığı bilinen Bozcaada Kalesi olacak. Burada manzaralar eşliğinde yapılan anlatımlar ve çekilen fotoğraflar sonrası eski Rum Mahallesi (Cumhuriyet caddesi) ve eski Türk mahallesinin (Alaybey mahallesi) ara sokaklarında dolaşırken eski Bozcaada yaşamının izlerini arıyoruz. Bozcaada sokaklarında dolaşırken adanın yerel lezzetlerinden Kavala kurabiyesi, Damla sakızlı kurabiye, Damak çatlatan, Badem lokumu ve adaya özgü reçellerini tatma fırsatı buluyoruz. Tabiki Bozcaada denince ilk akla gelen ve ada topraklarının 1/3 ünü kaplayan üzüm bağlarından elde edilen şarapları yudumlamak ve alışveriş yapmak için şarap atölyelerine gidiyoruz. Adanın eski sokaklarındaki yürüyüş turumuzu bitirdikten sonra rehberimiz tarafından verilen serbest zamanda dileyen misafirlerimiz iskelenin oradan hareket eden minibüsler ile adanın Ayazma plajına gidebilirler. (Ekstra). Verilen serbest zamanın ardından bu şirin Ege adasından ayrılmak için tekrar feribot iskelesinde buluşup Geyikli ’ye doğru hareket ediyoruz Buradan sonra Çanakkale üzerinden İstanbul’a dönüyor ve siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyoruz. Bir başka keyifli ve neşeli seyahatte buluşmak ümidi ile vedalaşıyoruz.ÖNEMLİ NOT: Bozcaada İçerisine Otobüs Geçişi Yasak Olduğu İçin Aracımız Bizleri Geyikli’de Bırakacaktır. Mevsimsel Yoğunluktan Dolayı Otobüs Gibi Turistik Araçların Adaya Geçişi Yasak Olduğundan Dileyen Misafirlerimiz Kendi İmkanları İle Adayı Minibüsler Eşliğinde Gezebilirler. Ayazma Plajı'na Gitmek İçin İskeleden Kalkan Dolmuşları Kullanabilirler.Sabah Kahvaltısı: Otelde Açık Büfe veya Set Menü Olarak Alınacaktır. Tur Ücretine Dahildir.Öğle Yemeği: Assos ya da Bozcaada’da alınacaktır. (Ekstra)Akşam Yemeği: Yolda mola tesisinde alınacaktır ( Ekstra )Rota: Bozcaada – Ayazma Plajı – Çanakkale - İstanbul / 420 kmToplam Tur Rotası: 910 km

Fiyata Dahil Hizmetler

- Rehberlik Hizmetleri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Milli Park Girişleri

- Feribot Bileti

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar


**NOT** Dönüş
yolunda Çanakkale üzerinden dönüş yapılacağı için son durak Kartal Köprüsü Altı
(E-5 Ankara İstikameti)   olacaktır. Çayırova Mc Donald’s önünden
katılım sağlayan misafirlerimiz dönüş yolunda en son Kartal Köprüsünde inmeleri
gereklidir.)

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT