Assos Bozcaada Çanakkale Turu

Assos Bozcaada Çanakkale Turu

Gezi Rehberi Assos Bozcaada Çanakkale Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Bozcaada - Ayazma Plajı - Assos - Ayvalık - Şeytan Sofrası - Cunda Adası - Truva - Gelibolu - Çanakkale Şehitlik - 57. Alay Şehitliği - Conk Bayırı

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 20:00 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu - 21:00 Merter Metro istasyonu İspark - 22:00 Gayrettepe Metro Durağı Önü Büyükdere Cad. - 23:00 Zeynep Kamil Oto Pazarı - 23:20 Kartal Yemek Center - 02:00 Bursa Özdilek - 02:15 Beşevler Carrefour Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 4, 2020 ~ Haz 7, 2020

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimizin alınmasının ardından ikramlar eşliğinde gece yolculuğu ile turumuza başlıyoruz.Bursa’dan binen misafirlerimiz dönüş yolunda son nokta olarak İstanbul’da inmek durumundadırlar

2. Gün

Bozcaada - Alaybey Mahallesi - Ayazma Plajı - Assos Ören Yeri - Athena Tapınağı

Lüks otobüsler ile yaptığımız yolculukla, İzmit – Bursa – Karacabey – Bandırma – Çanakkale güzergâhını takip ederek mitolojide Tenedos adası olarak bilinen, Posedion un üflediği rüzgârların kıyılarını dantel gibi şekillendirdiği Bozcaada’ya doğru yol alıyoruz. Ezine ilçesi Geyikli iskelesine ulaşıyoruz. Buradan bineceğimiz feribotla yaklaşık yarım saat süren bir yolculuk sonrası ulaşacağımız Bozcaada’daki ilk durağımız tüm ihtişamıyla bizleri karşılayan ve Cenevizliler tarafından yaptırıldığı bilinen Bozcaada Kalesi olacak. Panoramik olarak göreceğimiz Bozcaada Kalesi’nden, yapılan anlatımlar ve çekilen fotoğraflar sonrası ayrılarak, Eski Rum Mahallesi (Cumhuriyet) ve Eski Türk Mahallesinin (Alaybey mahallesi) ara sokaklarında dolaşarak geçmiş Bozcaada yaşamının izlerini arıyoruz. Gezimizin ardından dileyen misafirlerimiz serbest zaman diliminde Ayazma plajına giderek denize girebilirler, dileyen misafirlerimiz ise serbest zamanda Bozcaada’nın meşhur reçellerini ve kurabiyelerini alabilir aynı zamanda Bozcaada üzümlerinden üretilen şaraplarından tadabilirler. Serbest zaman sonrası, bu şirin adadan ayrılarak tekrar feribotla ulaşacağımız Geyikli iskelesinden Assos (Behramkale’ye) hareket ediyoruz. Behramkale Köyü’ne vardıktan sonra köyün girişinde aracımızdan inip 238 metre yükseklikte andezit bir kayaç üzerine kurulmuş olan Assos Antik Kenti’nin akropolüne çıkıyoruz. Rehberimizin anlatımı eşliğinde antik dönemin İlk Dor Düzeni ile yapılmış olan Athena Tapınagı’nı görüyoruz.  Rehberimizin verecek olduğu serbest zamanda köy içerisinde kentin meşhur fincanda pişen sakızlı Türk kahvesini yudumlayabilir ya da alışveriş yapabilirsiniz. Serbest zaman sonrasında otele doğru hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.

3. Gün

Ayvalık - Şeytan Sofrası - Ayvalık Tekne Turu - Pınar Adası - Maden Adası - Cunda - Taksiyarhis Kilisesi

Sabah otelimizden ayrılıp, Çamlık mevkiinde bulunan Şeytan Sofrasına hareket ediyoruz. Burada rehberimizden Şeytan Sofrasının hikayesini dinledikten sonra fotoğraflarımızı çekip, çay-kahve içmek için mola veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından teknemize binmek üzere Ayvalık şehir merkezine hareket ediyoruz. Teknemize bindikten sonra Hakki Bey yarımadası ve Cunda(Ali Bey)adasını panoramik olarak görüp, Pınar Adası (Mosko), Kara Ada (Akvaryum Koyu), Maden Adası, Ortunç Koyu, İncirli adası gibi koylarda yüzme molası veriyoruz. Tekne turumuzun ardından Cunda Adası’nda teknemizden iniyoruz. Rum evlerinin arasından geçerek Taksiyarhis Kilisesini panoramik olarak fotoğraflayıp, Aşıklar tepesine ulaşıyoruz. Cunda’da alacağımız serbest zamanda sakız dondurması ve lokmasını tatmanızı tavsiye ederiz. Buradan otelimize doğru hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.

4. Gün

Truva Ören Yeri - Gelibolu - Tabyalar - Çanakkale Şehitler Abidesi - 57. Alay Şehitliği - Con Bayırı

Sabah otelden ayrılıp, Homeros’ un yazmış olduğu Ilyada ve Odessa destanına konu olan ve Truva savaşının geçmiş olduğu Truva ören yerine ulaşıyoruz. Burada yapılan anlatımlarla bu savaşı tekrar yasayarak antik şehir içerisinde bulunan yapıları ziyaret ediyoruz ardından Çanakkale’ye gidiyoruz. Güzelyalı bölgesinde öğle yemeğimizi aldıktan sonra  İskeleden bineceğimiz feribotla Eceabat’a geçiyoruz. Gelibolu Yarımdası'na varıyor ve 1914 yılında başlayan toplam 253,000 askerimizin şehit ve zayii olduğu Çanakkale Savasınn izlerini görme fırsatı bulacağız.  (Tabyalar,Seyit Onbaşı Anıtı, Kilitbahir Kalesi’ni ,Alçıtepe Köyü) panoramik olarak gördükten sonra Eski hisarlık Burnu üzerinde yer alan, açılan bir proje yarışması sonucunda 37 proje arasından seçilen, Çanakkale Muharebelerinde şehit düsen tüm askerlerimizi simgeleyen ve onların anısını yaşatan Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından 57. Alay Şehitliği’ni gezip, Atatürk’ün saatinin parçalandığı, Anafartalar ovasını gözetlediği yer olan Conk Bayırını görüyoruz. Sonrasında Gelibolu, Tekirdağ üzerinden, gecenin ilerleyen saatlerine doğru İstanbul’a varıyoruz ve siz sayın misafirlerimizi, bir başka organizasyonda buluşmak dileğiyle aldığımız yerlere bırakıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Sabah Kahvaltıları

+ Akşam Yemekleri

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.

Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.

Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.

Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.

Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT