Beypazarı - Mudurnu - Göynük Turu

Beypazarı - Mudurnu - Göynük Turu

Gezi Rehberi Beypazarı - Mudurnu - Göynük Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Göynük - Akşemsettin Türbesi - Mudurnu - Abant

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: Merter Metro İstasyonu İspark 07:00 - Zeynep Kamil Oto Pazarı 08:00 - İzmit Halkevi Önü (Asya Otel Karşısı) 09:15 -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 14, 2020 ~ Mar 15, 2020

Tur Programı

1. Gün

Göynük - Çubuk Gölü - Mudurnu - Abant Gölü ve Milli Parkı

Konforlu otobüsler ile yaptığımız yolculuk sonrasında Göynük’e ulaşıyoruz. Burada Fatih Sultan Mehmet’in akıl hocası olan ve Pasteur’den 400 sene önce mikrobu bulan Akşemsettin’in türbesini ziyaret ederek, Romalılar döneminden beri kullanılan hamamı görüyoruz. Ardından 1923–24 yılları arasında İstiklal Zaferimizin anısına yapılmış 1960’da tekrardan restore edilmiş Zafer Kulesine çıkıp Göynük’ü yukarıdan da fotoğraflama imkânı buluyoruz. Gezilerimiz sonrası vereceğimiz serbest zamanın ardından .1150 m yükseklikte oluşmuş Çubuk Gölüne varıyoruz. Çubuk Gölü kıyısında vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında, 820 m rakımdaki Sünnet Göl’e doğru devam ediyoruz. Yemyeşil ormanların arasında yer alan Sünnet Göl’de yürüyüş ve serbest zaman sonrası Osmanlı döneminden kalma eserleri kadar, tavuk çiftlikleriyle de nam salmış Mudurnu’ya varıyoruz. Mudurnu’da Osmanlı’nın ilk dönem eserlerinden olan Yıldırım Beyazıt Camii ve Hamamını geziyoruz. Bu gezilerin ardından bölgedeki Rumlardan etkilenerek yapılan (Geziye kapalı olmasından dolayı) Armutçular Konağını dışarıdan görüyoruz. Mudurnu’daki gezimizi bakırcılar ve eski çarşıları gezerek tamamlıyoruz. Mudurnu’dan hareketle  Bolu Dağında bulunan ve Türkiye’nin en özel habitat alanlarından olan Abant Gölü ve Milli Parkına ulaşıyoruz. Her mevsim kendine özgü güzellikler sunan Abant Gölü çevresinde dileyen misafirlerimiz için yürüyüş dileyen misafirlerimiz için ise fayton gezisi yapabilecekleri serbest zamanımız olacak. Göl çevresindeki gezimiz esnasında Abant’ın tertemiz havası ile kendimizi yenilerken, muhteşem yansıma fotoğrafları çekme fırsatımız da olacak. Abant gezisi sonrası otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.

2. Gün

Hıdırlık Tepesi - Beypazarı - Kurşunlu Camii ve İncirli Camii

Sabah otelden alınan kahvaltının ardından otelimizden ayrılıp, Osmanlı mimarisinin bozulmadan kaldığı ve mimariyle birlikte gelenekleri ve görenekleriyle Osmanlıyı yasayan kent, Beypazarı’na ulaşıyoruz. Şehrin panoramik olarak görülebildiği en güzel noktası olan Hıdırlık Tepesine çıkıyor (yol çalışması olmaması halinde) ve Beypazarı’nı yüksek bir noktadan fotoğraflama imkânı buluyoruz. Fotoğraf molamızın ardından 3000 eski evin bulunduğu Beypazarı’nın tarihi dokusunu daha yakından yasamak için şehrin içerisinde gezintiye çıkıyoruz. Tarihi sokaklarının, çarşılarının içerisinden geçerek örnek bir Beypazarı evi olan Yasayan Müzeyi geziyoruz. Yasayan Müze’de etkinlikler çerçevesinde dileyenler Ebru Sanatı öğrenebilir, isteyenler kursun döktürüp bu Türk geleneğini yasayabilirler. Küçük misafirlerimiz ise Hacivat Karagöz oyununu seyrederek eğlenceli vakit geçirebilir. Adı gibi yaşayan, yaşatan müzemizin her katında bölgenin yaşamını anlatan örnekler görecek ve oldukça keyif alacaksınız. Yasayan Müze gezimizin ardından Arnavut kaldırımlı sokaklardaki yürüyüşümüzde Kurşunlu Camii ve İncirli Camiini dışarıdan görüyoruz. Beypazarı denildiğinde şüphesiz akla ilk gelen Telkâri sanatı olacaktır. Telkâri Sanatı ile ilgili hem bilgi alıp hem de alışveriş yapabileceğimiz ziyaretimiz sonrası, tadılabilir yöresel ürünlerin satıldığı Sulu Han’da havuç lokumundan, kuru erişteye, tarhanadan Beypazarı kurusuna kadar birçok yöresel ürün bulabilirsiniz. Beypazarı’nın otantik dokusunu Alaattin sokakta bir kez daha yasadıktan sonra öğle yemeğine geçiyoruz. Öğle yemeğimizin ardından İnönü Vadisini görmek üzere otobüsümüze geçiyoruz. Meşhur maden sularının çıkabilmiş olduğu bu güzel vadiyi fotoğrafladıktan sonra dönüş yoluna geçerek aksam saatlerinde İstanbul’da siz değerli misafirlerimizi aldığımız kalkış noktalarında bırakarak, bir başka organizasyonda buluşmak dileğiyle sizlere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Çevre Gezileri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Hijyen Seti

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Şehir Vergileri

Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur.
Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.
18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT