Bir Doğu Hikayesi Hakkari - Şırnak - Siirt - Batman Turu

Bir Doğu Hikayesi Hakkari - Şırnak - Siirt - Batman Turu

Gezi Rehberi Bir Doğu Hikayesi Hakkari - Şırnak - Siirt - Batman Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Şemdinli  - Çukurca  - Uludere  - Şırnak - Cizre  - İdil  - Midyat - Dargeçit  - Hasankeyf - Kurtalan - Siirt - Tillo  - Kozluk  - Batman

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Yüksekova - Batman - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 4, 2020 ~ Haz 7, 2020

Tur Programı

1. Gün

Yüksekova - Şemdinli - Hakkari

Yüksekova havalimanında buluşup Doğuanadolu’nun bu en bakir coğrafyasında  Şemdinli gezimizle turumuza başlıyoruz. Şemdinli’de Bağlar köyüne gidip ,bölgenin ilk yerleşim yeri olan köyde aşiret ağalarının tarihteki konaklarından günümüze ulaşan bölümlerini görüyoruz. Şemdinli aynı zamanda hem İran hem Irak sınırının birleşme noktasında ve ülkemizin en güneydoğu ucu. Ardından Zap Suyu üzerinde 1969 yılında İTÜ ve ODTÜ öğrencilerin önderliğinde yapılan Devrimci Gençlik Köprüsü’nü ziyaret ediyoruz .Gezimizin bitiminde Hakkari’deki otelimize ulaşıp dinleniyoruz. Konaklamamız otelimizde olacak.

2. Gün

Hakkari - Çukurca - Uludere - Şırnak - Cizre

Güne Hakkari’nin masalsı manzaralarıyla başlıyoruz ve ilk olarak 300 yıllık geçmişiyle bizleri karşılayan Meydan Medresesi’ni geziyoruz. Sonrasında 2700 rakımlı Mergabüt yaylasına çıkarak hem manzaranın seyrine dalıyor hem de temiz havanın keyfini çıkarıyoruz .Hakkari’den ayrılarak Zap vadisi boyunca ilerliyor ve Çukurca’ya ulaşıyoruz. Ermenilerden kalan ve restore edilerek turizme kazandırılan Çukurca Evleri’ni görüp yapacağımız şehir turundan sonra yolculuğumuz Uludere’ye doğru olacak. Uludere Şırnak’a bağlı küçük bir ilçe .Ama doğanın güzelliği sizleri kendine hayran bırakacak. Uludere gezimizden sonra Şırnak merkeze ulaşıyoruz. Kısa bir şehir turu yaparak Şırnak’tan ayrılıyor ve Cizre’ye ulaşıyoruz. Otelimiz yerleşiyoruz.

3. Gün

Cizre - İdil - Midyat - Dargeçit - Hasankeyf - Kurtalan - Siirt

İnsanlık tarihinin en kadim kentlerinden  biri olan Cizre, tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Günümüze ulaşan eserleri ziyaret ederken rehberimizin anlatımlarıyla şu mekanları ziyaret edeceğiz:Mem–ü Zin Medresesi ,Kırmızı Medrese, Ahmed El-Cezeri Türbesi, Cizre Ulu Camii, Hz. Nuh Türbesi ,Cizre KalesiCizre’den ayrılıp İdil’e bağlı Yezidi köyü olan Mağara köyünü ve köyün mezarlığını görüyoruz. Sonra sırasıyla Midyat Mor Gabriel Manastırı, Dargeçit Anıtlı köyündeki Meryemana Kilisesi’ni ziyaret edip,Hasankeyf’e ulaşıyoruz.Su üstünde kalan kalıntıları görüp fotoğraflarımızı çektikten sonra Kurtalan’dan geçerek Siirt’e ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz.

4. Gün

Siirt - Tillo - Kozluk - Batman

Siirt’te ki gezimize Ulu Cami ile başlıyoruz. Sonrasında Tillo’ya ulaşıp ünlü düşünür, mutasavvıf, matematikçi İbrahim Hakkı ve hocası İsmail Fakirullah’ın türbelerini ziyaret ediyor,  eserleri ve icatlarının sergilendiği müzeyi geziyoruz .Botan Çayı manzarasını göreceğimiz Siirt Kalesine çıkıp manzaranın keyfini sürdükten sonra, şehirden ayrılıyor ve Veysel Karani türbesinin bulunduğu Ziyaret beldesine gidiyoruz. Sonrasında Kozluk’tan geçerek yaklaşık 800 yıldır sapasağlam ayakta duran, dünyanın en geniş taş köprüsü olarak bilinen,bir çok şiir ve hikayeye konu olmuş Malabadi Köprüsü’nü gezip Batman Havalimanına ulaşıyor. Sizlerle bir başka acente organizasyonunda karşılaşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- İkramlar

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Transferler

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT