Bir Kış Masalı Butik Karadeniz Turu

Bir Kış Masalı Butik Karadeniz Turu

Gezi Rehberi Bir Kış Masalı Butik Karadeniz Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Ankara - Trabzon - Fırtına Vadisi - Çamlıhemşin - Çinçiva Köyü - Zilkale - Ayder  - Artvin - Şavşat - Sürmene - Uzungöl - Haldizen - Bedesten Ve Gümrükhan

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Anadolu Jet Havayolları İle

Kalkış Noktaları: Ankara - Trabzon - Trabzon - Ankara -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 27, 2020 ~ Mar 1, 2020

Tur Programı

1. Gün

Trabzon - Çamlıhemşin - Çinçiva Köyü - Ayder Yaylası

Trabzon havalimanında rehberimizle buluşup bizleri bekleyen aracımıza binerek Fırtına vadisine doğru yola çıkıyoruz. Çamlıhemşin güzergahından Çat vadisine giriş yapıyoruz. Şenyuva (ÇİNÇİVA) Taş Köprüde fotoğraf molası veriyoruz. Çinçiva Köyü’nün harika manzarasında fotoğraflarımızı çekerken rehberlerimiz Karadeniz Dağ mimarisi ile ilgili bilgileriyle yaşam şartlarını daha iyi hissedebilmenizi sağlayacaktır. Fotoğraf molamızın ardından Zil Kale’ye ulaşıyoruz. Ticaret güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan deniz seviyesinden 750, çat deresinden ise 100 mt yukarıya kurulmuş bu Kartal Yuvası’nı andıran kaleyi gezip Çinçiva kahvesinde çay-kahve molası veriyoruz. Molamızın ardından programımızı tamamlayarak otobüslerimize geri dönüyoruz. Çamlıhemşin’den hareketle Hala Köyünden adını alan Hala Deresi boyunca ilerleyerek Ayder Yaylasına ulaşıyoruz. Yemyeşil ormanlar ve bembeyaz karlarla kaplı Ayder yaylasında Kar aktivitelerinden faydalanma imkanı buluyoruz. Kızak kaymak isteyen misafirlerimiz kızak binebilirken Ayder yaylasının meşhur şifalı kaplıcalarından faydalanmak isteyen misafirlerimiz de bu imkana sahip olacaklardır. Dileyen misafirlerimiz de odalarından kar manzaralarını seyrederek Ayder’ in keyfini çıkarabilirler. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Artvin - Deriner Barajı - Şavşat - Şavşat kalesi

Sabah kahvaltımızın ardından Artvin’e hareket ediyoruz. Hopa- Borçka güzergahından Çoruh deltasına ulaşıyoruz ve Çoruh Nehri üzerine inşa edilmiş baraj ve Kaçkar dağlarının efsanevi manzaraları eşliğinde Artvin’e ulaşıyoruz. Artvin şehir merkezinde vereceğimiz molanın ardından Kahvecioğlu vakfı tarafından yaptırılmış olan Dünyanın en yüksek Atatürk heykelini görmek üzere Ata Tepe’ye çıkıyoruz (yol şartları müsait olduğu takdirde). Sonrasında Artvin’den ayrılıyor ve yolumuz üzerinde yer alan ve Türkiye’nin en yüksek barajı olan Deriner Barajını fotoğraflıyoruz. Deriner barajının yaratmış olduğu muhteşem manzaraları seyrederek yönümüzü Artvin’in Şavşat ilçesine çeviriyoruz. Şavşat kalesini Panoramik olarak gördükten sonra Yavuzköy seyir terasına ulaşıyoruz ve 360 derecelik manzarasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Yavuzköy manzarasını seyretme ve fotoğraflama imkanı buluyoruz. Yavuzköy’ deki fotoğraf molamızın ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Rize - Sürmene - Uzungöl - Haldizen Deresi

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Karadeniz sahil yoluna dönüyoruz. Borçka- Ardeşen- Rize güzergahından Sürmene’ye ulaşıyoruz. Sürmene’de Karadeniz yaylaları ve ormanlarında üretilen kestane/çiçek balı, yöresel muhlamalık peynir, tereyağı, mısır unu gibi ürünleri de alabileceğimiz serbest zamanımızın ardından binlerce yıllık el sanatı kültürünün evrensel boyuta ulaştığı Sürmene bıçaklarının hangi aşamalardan geçtiğini öğreneceğiz ve Sürmene bıçağı alma imkânı bulacağız. Alışveriş molamızın ardından çay toplama makasını alıp çay bahçesinin içine girerek hem çay topluyoruz hem de hatıra fotoğraflarımızı .İkram edilen çaylar eşliğinde yapılacak sunumda çay hakkında bilmediğimiz birçok şeyi yerinde öğrenme fırsatı bularak ulusal marketlerde bulunması çok zor olan Mayıs Çayını alabilme imkânımız oluyor.  Çay fabrikası gezimiz sonrasında Çaykara'ya geliyor ve buradan Uzungöl’ e çıkıyoruz. Deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki “Şerah” Köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir. Karadeniz’in en meşhur gölü olan Uzungöl çevresinde yapacağımız gezimizde karlarla kaplı göl ve dağ manzarasının keyfini uzun uzun yaşama fırsatı bulacağız. Gezimizin ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Trabzon - Ankara

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Uzungöl’ den hareketle Trabzon şehir merkezine ulaşıyoruz. Trabzon Ayasofya’sını ziyaret edip Ayasofya hakkında bilgiler aldıktan sonra Trabzon’un meşhur Gümüş sanatı olan Kazaziye ve Hasır örme üzerine hem bilgi alabileceğimiz hem de alışveriş yapabileceğimiz bir atölyeye uğruyoruz. Molamızın ardından Trabzon şehir merkezinde bulunan Kanuni Evi’ne ulaşıyoruz. Kanuni Evi gezimizin ardından rotamızı Bedesten’e çeviriyoruz. Bedesten, Tarihi İpek yolu güzergahı üzerinde olan şehrimizde halen bilinen en eski Ceneviz yapısıdır. Bedesten gezimizin ardından Alacahan' ı ziyaret ediyoruz. Trabzonlu kadınlar tarafından yapılan; deri işlemeciliği, ebru sanatı, Karadeniz’ e özgü potlu çarşaflar, keşan boyama, hasır örücülüğü, Türk nakışları, tezhip, üç boyutlu resim yapımı, gemi-taka yapımı; yorgan, kaytan dokuma, sepet örücülüğü gibi kurslarda üretilen eserlere ait hem atölyeler hem de satış alanları bulunan Kemeraltından Kunduracılar caddesine geçiyoruz. Kunduracılar Caddesi Trabzon’un Kuyumcular Çarşısı ile bilinen bölgesidir. Trabzon hasır örnekleri ve Trabzon Burmalarını Kuyumcular Çarşısında inceledikten sonra Uzun çarşıda bulunan ve 1953’den günümüze devam eden bir lezzeti, Beton Helva’yı, tatmak için yönümüzü Beton Helva şekerlemecisine çeviriyoruz. Bölgenin meşhur Beton Helva tadımının ardından Taksim Meydanında serbest zaman veriyoruz, bu süre zarfında dileyen misafirlerimiz Trabzon Pidesi veya Dönerinin tadına bakıp, meydanda bulunan çay bahçesinde lezzetli Karadeniz çaylarını yudumlayabilirler. Serbest zamanımızın ardından Trabzon havalimanına  ulaşarak siz değerli konuklarımızla bir başka Jolly organizasyonunda buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilen Yemekler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Şehir Vergileri

Anadolu Jet İLE ULAŞIM

Uçuş Numarası : TK7060
Kalkış :Ankara, (ESB-Esenboga) Havaalanı Saat: 08:00
Varış :Trabzon (TZX) Havaalanı Saat: 09:20

Uçuş Numarası : TK7067
Kalkış :Trabzon (TZX) Havaalanı Saat: 21:50
Varış :Ankara, (ESB-Esenboga) Havaalanı Saat: 23:10

Notlar
Turumuzda yoğunluk nedeniyle uçak rötarlarına göre değişiklik yaşanabilmektedir. Tüm gece turlarımız ekstra olup katılıma bağlı olarak gerçekleştirilir.


Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.

Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.

Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.

Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.

Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT