Bursa İznik Trilye Turu

Bursa İznik Trilye Turu

Gezi Rehberi Bursa İznik Trilye Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Mudanya - Trilye - Tophane - Ulu Camii - Osman Gazi & Orhan Gazi Türbeleri

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 06:00 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu - 07:00 Merter Metro İstasyonu Otoparkı - 07:30 Gayrettepe Metro İstasyonu (Denizbank Karşısı) - 08:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 08:10 Kozyatağı Hilton Otel Yan ı ( Yenisahra Köprüsü ) - 08:30 Kartal Yemek Center - 08:40 Gebze Center Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ara 18, 2021 ~ Ara 19, 2021

Tur Programı

1. Gün

Mudanya Mütareke Evi - Cumalıkızık Köyü - Taş Mektep - Fatih Camii

Hareket noktalarımızdan katılan misafirlerimizin alınmasının ardından Mudanya’ya doğru devam ediyoruz. Günün ilk ziyaret noktası, zaferle sonuçlanan Türk Kurtuluş Savaşı’nın mütareke ile taçlandırıldığı, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Ankara hükümetinin Türk milletinin tek temsilcisi olarak ilk kabul edildiği yer olan Mudanya Mütareke Evi olacak. Ev ziyareti sonrası verilen serbest zamanda, dileyen misafirlerimiz çay ve kahvelerini yudumlarken dileyenler ise deniz kıyısında yürüyüş yapabilirler. Sonrasında, yılın her mevsiminde ayrı bir keyif veren, daracık deniz kokan sokakları ve tarihi yapıları ile meşhur sahil kasabası Trilye’ye hareket edeceğiz. Burada sırası ile Tas Mektep, Fatih Camii gibi yapıları gördükten sonra meşhur deniz ürünlerinin tadına bakmak ve öğle yemeğimizi almak için balık restoranına gidiyoruz. Yenilen güzel yemek sonrası verilen serbest zamanda deniz havası alıp, alışverişlerimizi yaptıktan sonra Uludağ eteklerine kurulmuş beş Kızık köyünden biri olan Cumalıkızık Köyüne hareket ediyoruz. Osmanlı geleneklerini ve ev yaşamını günümüzde de sürdüren bu köy çok sayıda dizi ve sinema filmine de ev sahipliği yapmıştır. Köyde Arnavut tas kaldırımlı sokaklarda dolaşıyoruz. Verilen serbest zamanda köy kahvesinde yudumlayacağımız çaylarımızın ardından tarhana, erişte, ceviz reçeli gibi köye özgü alışverişlerimizi yaptıktan sonra otelimize doğru geçiyoruz.

2. Gün

Nilüfer Hatun İmareti (İznik Müzesi) - Tophane Tepesi - İznik Yeşil Camii - İznik Ayasofya - Yeşil Külliyesi - Saat Kulesi - Ulu Camii - Medrese

Sabah otelde alınan kahvaltının ardından günün ilk durağı Osman Bey ve Orhan Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane Tepesi olacak. Bursa manzarasına hakim bu tepede Bursa Saat Kulesini de görüp, fotoğraflarımızı çektikten sonra, Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan, İslam aleminin besinci büyük Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen yapılardan bir tanesi olan Ulu Camii’yi ziyaret edeceğiz. Hacivat ve Karagöz’ünde yapımında çalışırken isleri aksattıkları gerekçesiyle idama mahkum edildikleri anlatılan Ulu Camiinin içerisindeki şadırvanı, minberi ve mihrabı ilgimizi çekecek. Ulu Camii’nden hareketle hemen yanındaki Kapalı Çarsı ve meşhur Koza Han’da serbest zaman vereceğiz. Mola sonrası son durağımız Çelebi Mehmet döneminde yapımına başlanmış ve kendisinin de türbesinin bulunduğu Yeşil Külliyesinden ayakta kalan camii ve türbe olacak. Ardından öğle yemeğimizi meşhur Bursa İskender’inden yiyerek değerlendireceğiz. Yemek sonrası tarihi ve antik bir yerleşim alanı olan, adeta bereket saçan verimli toprakları, kendine özgü iklimi ve doğal güzelliği olan gölü ile meşhur İznik’e hareket ediyoruz. İlk durağımız 4.yy’a tarihlenen, ilk basta kilise olarak inşa edilmiş, 1331 yılında Orhan Bey Cami adi ile anılmaya başlanmış olan İznik Ayasofya’sı olacak. Sonrasında ise meşhur çinilerin tarih boyunca pişirildiği İznik çini fırınları kazı alanını görerek, Orhan Gazi’nin oğlu Süleyman Pasa tarafından yaptırılmış ve günümüzde küçük bir çini çarsısı olarak kullanılan medreseyi ziyaret ediyoruz. Medrese sonrası, İznik sokaklarındaki yürüyüşümüzle Lefke Kapı yakınlarında bulunan, yapımına Çandarlı Halil Hayrettin Pasa döneminde başlanmış İznik Yeşil Camiini ziyaret ediyoruz. Sultan I.Murat tarafından annesi adına yaptırılmış Nilüfer Hatun İmareti (ayni zamanda İznik Müzesi)’ni restorasyon sebebi ile dışarıdan gördükten sonra verilen serbest zamanda alışverişlerimizi yapıp, zaman sonunda aracımızla İstanbul’a dönüş yoluna geçiyoruz. İstanbul’a varışta siz sayın misafirlerimizi almış olduğumuz kalkış noktalarında bırakarak bir başka organizasyonda görüşmek dileğiyle veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Şehir Vergileri

Şehirlerarası Ulaşımlarda, PCR Testi Uygulaması Hakkında;

İçişleri Bakanlığı’mızın 20.08.2021 tarihli genelgesinde belirlediği önlemler çerçevesinde, paket turlarımızda kullanılan ulaşım araçları ile seyahat konusunda yapılan değişiklik; 6 Eylül 2021 sonrasında özel araç hariç, otobüslü turlar, uçaklı turlar, uçak, şehirlerarası transfer, tren , şehirlerarası otobüs gibi toplu taşımalarda yolculuk yapmak isteyen aşısız ve covid geçirmemiş kişilerden son 48 saate ait negatif sonuçlu PCR testi talep edilecektir. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.

2 doz aşısı olan misafirlerimizin aşının üzerinden 14 gün geçmesi gerekmektedir. 2.aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirlerimiz için Pcr testi gerekmektedir.

Turlarımızda tur başlangıcından itibaren 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış kişiye özel PCR testi tur süresince geçerli olacak olup, tur boyunca aynı kişilerin bir arada bulunacak olması sebebiyle ilave test yaptırma gereği olmayacaktır.


Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Uzun turlarımızda her gün sıra atlayacak şekilde yer değişimi (Rotasyon) olmaktadır. Kısa Turlarımızda Rotasyon uygulanmaz. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir. Turumuzda kademeli fiyat artışı mevcuttur.

Turumuz; rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri ile bir paket olup ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT