Butik İzmir Alaçatı Turu

Butik İzmir Alaçatı Turu

Gezi Rehberi Butik İzmir Alaçatı Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Çeşme - Alaçatı - Urla - Sığacık - Tarihi Asansör - Dario Moreno Müzesi - Konak Meydanı

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Gayrettepe Metro İstasyonu(Denizbank karşısı) - 23:30 Gebze Center Önü - 02:30 Bursa Özdilek -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 18, 2021 ~ May 20, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul Hareket

Belirtilen kalkış noktalarından acentenin zengin araç içi ikramları eşliğinde seyahatimize başlıyoruz.

2. Gün

Çeşme - Alaçatı - Urla - Klazomenia - Sığacık

Acentenin konforlu otobüsleri ile Balıkesir Manisa üzerinden sabahın erken saatlerinde tarihteki 12 İon kolonisinden biri olan ve antik dönemdeki ismi Erythrai olan Türk turizminin göz bebeği Çeşme’ye ulaşıp Çeşme gezimize başlıyoruz. İlk durağımız 1508 yılında II.Beyazıt’ın yaptırmış olduğu muhteşem deniz manzaralı Çeşme kalesi olacak. Kalenin muhteşem manzarası eşliğinde rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz.1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kervansarayı görüyoruz. Sonrasında Çeşme Meydanı’nda vereceğimiz serbest zamanın ardından Alaçatı’ya geçiyoruz. Alaçatı’nın en güzel yerel ürünlerini ve keyifli hediyelikleri alabileceğiniz Alaçatı Pazarında mola verdikten sonra Alaçatı’nın meşhur sokakları ve Rum mimarisi ile Osmanlı mimarisinin birleştiği sokakları geziyoruz. Vereceğimiz serbest zaman sonrasında Yorgo Seferis, Neyzen Tevfik, Necati Cumalı ve Tanju Okan’ın memleketi olan Urla’ya ulaşıyoruz. Urla’da ilk olarak ünlü sair, oyun ve roman yazarı Necati Cumalı’nın Evini ziyaret ediyoruz. Evin yakınında yer alan Yorgo Seferidis’in doğduğu evi görüp (panoramik), fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molası sonrası otantikliğini bir nebze kaybetmemiş olan bir nevi sanat sokağı haline gelen Zafer Caddesinde yürüyüş yapıp, Tanju Okan anısına yapılmış ve içinde heykeli barındıran Tanju Okan Parkında fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında İonya bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan Klazomenai Antik kent kalıntılarını ziyaret edeceğiz. Burada göreceğimiz yerler arasında; şehir surları, saray, ev yapıları, fırınlar ve bilinen Anadolu’da ilk zeytinyağı üretim tesisi olacaktır. Dünyada tescilli olarak üç tane Karantina Adasından biri olan Urla Karantina Adasında ki panoramik turumuzun ardından bir sonraki rotamız ise ülkemizin ilk yavaş şehri olma özelliğine sahip Seferihisar ilçesine bağlı, daracık sokakları ve kendine özgün mimarisi, 1522’de Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle yapılan kalesi, masmavi denizi, yerli üretici pazarı ile meşhur Sığacık olacak. Burada verilen serbest zamanda güzel manzaralar eşliğinde fotoğraflarımızı çekip, taş evlerin arasında dolaştıktan sonra konaklayacağımız otele hareket edeceğiz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimizle eğlenmek için Kordon’a gidiyoruz. (Ekstra)

3. Gün

Tarihi Asansör - Dario Moreno - Kemeraltı - Konak Meydanı - Karşıyaka - Foça - Atatürk

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında İzmir’i gezmeye başlıyoruz. İzmir gezimize iki cadde arasında ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yaptırılan Tarihi Asansörü gezerek başlıyoruz.Tarihi Asansöre çıkmak için kullanacağımız sokak İzmirli şarkıcı Dario Moreno’nun evini de içinde barındıran, tipik İzmir evlerini göreceğimiz Dario Moreno Sokağı olacak. Bu sokakta kısa bir fotoğraf molası verdikten sonra İzmir’i yukarıdan seyredebileceğimiz Tarihi Asansöre çıkacağız. Gezimize İzmir’in simgelerinden biri olan Konak Saat Kulesini fotoğraflayıp tarihi çarşılarıyla ünlü Kemeraltı gezimizle devam ediyoruz. Ardından İzmir’in tarihi hanları arasındaki en büyüğü ve en görkemlisi olan Kızlar ağası Hanında serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından İzmir’in simgesi olan Kordon’a gidiyoruz. Daha sonrasında kısa bir yolculuk ile Karşıyaka’ya geçiyoruz. İlk durağımız Karşıyaka çarşısı olacaktır. Ardından Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım Evi Müzesi olarak da bilinen Latife Hanım Konağını geziyoruz.Konak ziyaretimiz ile İzmir gezimizi tamamladıktan sonra Foça’ya hareket ediyoruz. Fransa’nın meşhur sahil kenti Marsilya’yı da kurmuş olan Phokaiaların başkenti Foça’yı panoramik olarak görüp burada serbest vakit veriyoruz. Ege Denizi’nin bu şirin yerini görürken bir yandan da mitolojiye konu olmuş, nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının kayalarına yuva yaptığı dünyaca ünlü Siren Kayalıklarının hikayesini dinliyoruz. Gezilerimizin ardından Manisa-Balıkesir-Bursa üzerinden gecenin ilerleyen saatlerinde İstanbul’a varıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Hijyen Seti

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Kart

İptal İade Şartları:
Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar acentede saklıdır. Böyle bir iptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT