Büyük Ukrayna - Moldova Turu

Büyük Ukrayna - Moldova Turu

Gezi Rehberi Büyük Ukrayna - Moldova Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Odessa - Uman - Kiev - Lviv - Kişinev (Moldova)

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Atlas Global Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Odessa - Odessa – İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Kas 18, 2019 ~ Kas 25, 2019

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Odessa

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uçuşunuzdan 3 saat önce hazır bulunarak gerçekleştireceğiniz bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Atlas Global HY’ nın KK 7821 sefer sayılı uçuşu ile saat 17.00’da Odessa’ya hareket. Yerel saat ile 17.45’de Odessa ‘ya varışımızın ardından havalimanında bekleyen özel otobüsümüz ile panoramik Odessa şehir turu. 1529 yılından itibaren yaklaşık 250 sene Osmanlı İmparatorluğu himayesinde kalan ve günümüzde Ukrayna ‘nın en kalabalık 4 şehri olan Odessa, gerek kendine özgü mimarisiyle, gerekse tarihi ve birbirinden ilginç koleksiyonları içeren müzeleri ile yılın her döneminde birçok turisti çekmeyi başaran önemli bir turizm merkezidir. Odessa ‘da yürüyerek yapacağımız şehir turumuz esnasında, Opera Binası, Tarih Müzesi, Puşkin Anıtı ve Parkı, Potemkin Merdivenleri, Çariçe II. Katerina Heykeli görülecek yerler arasındadır. Trafiğe kapalı olan Deribasofska ya caddesini ziyaret ettikten sonra tur bitimi, otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.

2. Gün

Odessa - Uman - Kiev

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyor ve Uman ‘a doğru yola çıkıyoruz. Adını, içinden geçen Umanka Nehri ‘nden alan ve doğal güzellikleri ile ünlü Uman şehrinde gerçekleştireceğimiz kısa çevre gezi ardından Kiev ‘e doğru hareket ediyoruz. Yol üstünde arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Uman Sofia Parkı Turu (15 Euro) düzenliyoruz.Turumuzda Kont Stanislaw Potocki’nin eşi Sofia onuruna 18. YY’ da 1600 dönüm arazinin üzerine yaptırdığı Sofiyivka Parkı ‘nı geziyoruz. Bir kısmı Arboretum (bilimsel araştırmalar için kurulan ağaç koleksiyonu) ve kalan kısmı keyifli bir mesire alanı olan Sofiyivka Parkı gezimizin ardından Kiev ’e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. 1934 yıldan bu yana (dönemin Sovyet Ukrayna’sı) Ukrayna’ ya başkentlik yapan Kiev, II. Dünya Savaşı ‘nda çok ağır tahribat görmesine rağmen dünyanın en yeşil başkentlerinden birisi olarak addedilmektedir. Şehir, Dünya Savaşı sonrasında ‘’Kahraman Kiev’’ unvanını almıştır. Şehir turumuz esnasında ilk olarak, şehrin kurucularının heykellerinin bulunduğu Kiev Özgürlük Meydanı ‘nda ve birçok restoran ve kafenin bulunduğu ünlü Kreschatik Caddesi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Turumuzun devamında ise tarihi Podol Bölgesi ‘ni gördükten sonra Mihailovski Meydanı'na hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden Mihayloiski Kilisesi, Knyagine Olga Heykeli ‘ni panoramik olarak görme fırsatı buluyoruz. Daha sonra Ayasofya Meydanı, Altın Kapı, Merkez Opera ve Bale Binasını ziyaret ederek turumuzu bitiriyoruz. Şehir turu sonrasında otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.

3. Gün

Kiev

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz, tam gün ekstra olarak düzenlenecek olan Kiev Kombi Turu (55 Euro) programımıza katılabilirler. (Savaş Müzesi & Picherskaya Lavra Manastırı & Çernobil Müzesi & Sanatçılar Sokağı & Metro Gezisi) programımıza katılabilirler.Kapladığı 220 dönüm arazi ile Ortodoks dünyasının en büyük ve en önemli manastırlardan biri olan Pecarska Lavra Manastırı ’nın kuruluşu 11.YY’ ın ortalarına dayanmaktadır. İçerisinde 12 adeti yeryüzünde taş yapı, 6 tanesi ise yer altında mağara olmak üzere toplama 18 adet kilise bulunmaktadır. Bir sonraki durağımız 1986’daki Çernobil felaketinin anısına yapılan, felakete dair maketler, görsel medya araçları, anı değeri taşıyan eşyalar ve sanat eserleri gibi birçok temsili malzemenin yer aldığı müze olacaktır. Müzenin Çernobil’den dolayı hayatını kaybedenlerin anısına yapılan özel bir bölümü ziyaret ettikten sonra, yapımı 1905 yılına dayanan ve günümüzde de halen aktif olarak kullanılan teleferik ile ünlü Andreyevski Yokuşu ‘na tırmanıyoruz. “Ukrayna ‘nın Montmarte ‘su” olarak adlandırılan ve tüm binaları sanatsal değer taşıyan Sanatçılar Sokağı ‘nda birbirinden değerli ve güzel sanat eserlerini görme ve satın alma şansını yakalayacağız. Burada vereceğimiz kısa bir serbest zaman ardından, 3 hattan ve 52 duraktan oluşan ve sanat dolu, Kiev metrosunu keşfedeceğiz. Metro turumuzun hemen ardından otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.

4. Gün

Kiev - Rivne - Lutsk - Lviv

Kahvaltının ve otel çıkış işlemlerimizin ardından Lviv’e hareket. Arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak düzenlenecek olan Aşk Tüneli turumuzu (15 Euro) gerçekleştiriyoruz. Aşk Tüneli, Rivne bölgesinde Klevan Kasabası’nda, bir efsaneye göre ilk defa yürüyen çiftlerin dilekleri kabul olduğu, tek yönlü bir tren yolunun etrafında 9 km boyunca uzayıp giden ağaçların birleşmesi sonucu oluşmuş doğal bir tüneldir. Bu doğa harikası tünelde vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Lutsk şehrine doğru hareket ediyoruz. Tarihi geçmişiyle Ukrayna’nın en eski şehirlerinden biri olan Lutsk, Volyn Oblast’ında yer alan hem orta çağ hemde yakın çağdan izlenimler bulabileceğimiz, 12. yüzyılda Galiçya-Volyn Prensliğinin başkentliğini yapmış küçük ve mütevazi bir şehir. Varışımıza istinaden panoramik şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Şehir turu sonrasında vereceğimiz molanın ardından, arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak düzenlenecek lan Lubart Kalesi Turumuzu (15 Euro) düzenliyoruz. Tarihi 1330 yılına dayanan, Litvanya Büyük Dükalığı ‘nın altında yaşamaya başladıktan sonra inşa edilen Lubart Kalesi, Lutsk’un gelişmesinde önemli pay sahibi olmuştur. Konum itibariyle Baltık Denizi’nden Bizans İmparatorluğu’na uzanan ticaret yolu üzerinde olduğu için, yerli ve yabancı tüccarlar tarafından doğu ülkelerindeki en önemli şehirlerden birisi haline gelmiştir. Orta Çağlardan günümüze kadar olan sürede Polonya Krallığı, Rus İmparatorluğu, İkinci Polonya Cumhuriyeti ve Sovyetler Birliğinin bir parçası olduğu için, günümüzde çok sayıda tarihi, dini ve mimari simge yapılara ev sahibi yapmaktadır. Tur bitimi Lviv’e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Lviv, yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalmış ve II. Dünya Savaşı’ndan hasar almadan kurtulabilmiştir. Eski dönemlerde yapılmış ve bugün hemen hemen tamamı korunmuş olan binalarıyla, şirin bir Orta Avrupa şehridir. Heykelleri, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne giren Lviv ‘de gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında, Özgürlük Meydanı, Devlet Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Taras Sevcenko Parkı ve Anıtı, Latin-Gotik Katedrali, Varsayım Kilisesi, şehrin en eski itfaiye binası, şehir merkezinde şimdiye kadar kullanılan hapishane binası ve Neo Gotik mimarisinde ün salmış Aziz Olga ve Elizabeth Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonra otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.

5. Gün

Lviv

Sabah kahvaltısının ardından tüm gün serbest zaman. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan Lviv Kombi Turu (55 Euro) programımıza katılabilirler.Turumuzun ilk durağı olan Shevchenko Hai – Ethno Parkı bir hava müzesidir. 120'den fazla anıtın bulunduğu ormanlık bir alan içerisinde bulunan ve Ukrayna'nın eski geleneksel ahşap evlerinin,rüzgâr değirmenlerinin sergilendiği park, doğa ile uyumlu mimarisiyle ülkenin tarihi hakkında mükemmel bilgiler sunuyor. Bu güzel turumuzu tamamladıktan hemen sonraki durağımız Potochki Sanat Galeri Sarayı  olacaktır.1880 yılında II. Alfred Potocki tarafından Fransız Mimar Louis D’overn’e inşa ettirilen bu saray 2002 yılına kadar Lviv kraliyet sarayı olarak kullanılmıştır.  2002 yılı itibari ile Sanat Galerisi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 18. YY Avrupa’sının Sanat Anlayışını tema edinen Potochki Sarayı ziyaretinde Orta Çağ Avrupa’sından kalan örnekleri görme imkânı bulacağız. Turumuzda bir sonraki durağımız Lychakiv Mezarlığı olacaktır. Avrupa’nın en eski mezarlarından birisi olan, 1786 yılında yapılan ve 400 dönüm bir alana sahip olan Lychakiv Mezarlığı’nda yaklaşık 500 binden fazla mezar, 500’e yakın heykel ve kabartma 2000’e yakın türbe ve 24 şapel bulunmaktadır. Sonrasında kahve madenini ve burada ikram edilen kahveleri içtikten sonra Ukrayna ’nın ünlü, el yapımı çikolatalarının yapıldığı çikolata fabrikasını ziyaret ediyoruz. Hediyelik olarak fabrikada üretilen bu çikolatadan alabilirsiniz. Gezimizin devamında, Lviv’ e özgü ünlü Vişne Likörü mağazamıza gidiyoruz. Burada arzu eden misafirlerimiz için Vişne Likörü ikram edilecektir. Verilen serbest zaman ardından otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.

6. Gün

Lviv - Rohatyn - Cernivtsi - Karpatlar

Sabah kahvaltısı ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Cernivtsi ‘ye doğru hareket ediyoruz. Yolculuğumuz esnasında yol üzerindeki durağımız, Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi olan Hürrem Sultan’ın doğum yeri olarak bilinen ve Hanım Sultan Anıtı ‘nın bulunduğu dini ve kültürel birçok esere ev sahipliği yapan şirin kent Rohatyn (Hürrem Köyü) olacaktır. Rothany ‘de vereceğimiz kısa bir molanın ardından “Karpat Yıldızı” Cernivtsi ‘ye doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. UNESCO Dünya Mirasları Listesi ‘nde yer alan, ülkenin en temiz ve en çok Avrupalı turist çeken, “Küçük Viyana” ya da “Prut Nehri Üzerindeki Kudüs” olarak adlandırılan Cernivtsi ‘ye varışımız sonrasında gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında, Türk Meydanı, Filarmoni Meydanı, Belediye Binası, Sanat Müzesi, Adalet Sarayı, Yahudi Halk Evi, Ticaret Sarayı, Postahane Meydanı, Romen Kültür Evi, Yury Fedkovich adını taşıyan 135 yaşındaki Çernivtsi Ulusal Üniversitesi, Üç Azizler Kilisesi, Büyükşehir Sarayı panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında Cernivtsi veya Karpatlar’ın diğer bölgelerindeki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman.

7. Gün

Karpatlar - Balti - Kişinev

Sabah kahvaltısı ardından arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Orta Çağ Kaleleri Turu (50 Euro) düzenliyoruz. Dinyester nehri kıyısında kurulan Hotin kasabasinda yeralan Hotin Kalesi 13. ve 15. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. Osmanlı Devleti ile Lehistan arasında 1620-1629 savaşlarına son veren Hotin Antlaşması, Ekim 1621 tarihinde burada imzalanmıştır. Hotin Kalesi turu sonrasındaki durağımız Kamaniçe Kalesi olacaktır. IV. Mehmet komutasındaki Osmanlı Ordusu ‘nun Kamaniçe Seferi’nde 8 günlük kuşatmanın ardından fethedilerek Osmanlı topraklarına kattığı şehrin kalesinde gerçekleştireceğimiz gezi esnasında tarihe tanıklık edecek ve turumuzu tamamlayacağız. Orta Çağ Kaleleri Turu sonrasında Kişinev ‘e doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde Moldova ‘nın ikinci en büyük şehri olan Balti ‘yi ziyaret ediyoruz. Raut Nehri kıyısında kurulmuş olan Balti ‘de sunacağımız kısa bir mola ve çevre gezisi ardından Kişinev ‘e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Kişinev’e varış sonrasında panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Panoramik şehir turumuz esnasında Nativity Katedrali ve Parkı, Çan Holly Gates Su Kulesi, Ulusal Müze ve Şehir Kütüphanesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası serbest zaman. Tur bitimi otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest saatler.

8. Gün

Kişinev - Odessa - İstanbul

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Milesti Mici Mahzen Turu (40 Euro) düzenliyoruz. Yaklaşık 200 yıl öncesinde taş ocağı olarak ve sıcak savaş döneminde ise sığınak olarak kullanılan, 1969 yılında şarap mahzeni olarak faaliyet göstermeye başlayan bu mahzen, yerin 50 metre altında bulunmaktadır ve 200 kilometre uzunluğundadır. Yaklaşık 2 milyon adet şişenin saklandığı Milesti Mici, Dünya’nın en büyük şarap mahzeni olarak 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir. Tur sonrası Odessa ‘ya doğru yola çıkıyoruz. Odessa Havalimanı ‘na transfer. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Atlas Global Havayolları ‘nın KK7820 sefer sayılı uçuşu ile yerel saat ile 18:35 ‘de İstanbul ‘a hareket. TSİ 21:20 ‘de İstanbul Havalimanı ‘na varış ve turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Panoramik Şehir Turları

- Şehir Vergileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Bahşişler

+ Seyahat Sağlık Sigortası

***Vizesiz*** Yeni Çipli T.C. Kimlik Kartı ile pasaportsuz seyahat imkanı!


Avantajlı Ekstra Tur Paketi ve Pakete Dahil Olan Turlar : 205 Euro yerine 150 Euro

Uman Sofia Park Turu (15 €) +  Kiev Kombi Turu (55 €)  + Aşk Tüneli Turu (15 €)  +
Lubart Kalesi Turu (15 €) + Lviv Kombi Turu (55 €) + Orta Çağ Kaleleri Turu (50 €)

(Avantajlı Ekstra tur paketlerinde 0-2 yaş arası ücretsiz, 3-12 yaş arası %50 indirimlidir)


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT