Büyülü Sahra Çölü Fas Turu

Büyülü Sahra Çölü Fas Turu

Gezi Rehberi Büyülü Sahra Çölü Fas Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Marakeş - Ouarzazate - Todra  - Erfoud - Ifrane - Fez - Rabat - Casablanca

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Royal Air Maroc Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Casablanca - Casablanca - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ara 22, 2018 ~ Ara 29, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Casablanca - Marakeş

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali Acente kontuarı önünde 15:15'de buluşma. Check-in ve bagaj işlemlerinin ardından Royal Air Maroc Havayolları'na ait AT911 sayılı sefer ile saat 17:45'te Kazablanka'ya uçuş. Saat 19:40'taki varışımızı ve pasaport işlemlerimizi takiben yerel kurallar gereği terminal dışında yetkililerle buluşma ve Marakeş'e hareket. Varışımızın ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

2. Gün

Marakeş

Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından Marakeş şehir turumuza başlıyoruz. Anıtsal Koutoubia Camii, ve Saadian Türbeleri görülecek yerlerin başlıcalarıdır.  Serbest alınacak öğle yemeği için verilecek molanın ardından yöresel el sanatlarının tüm örneklerini bulabileceğimiz Marakeş Çarşısı’nın dar sokaklarında, renkli görüntülere tanık olacağız. Geleneksel aktarlarda yöreye özgü bitkilerden yapılan binbir çeşit esans ve çaylar ilgi çekerken, günümüz UNESCO Milli Miraslar Listesi’nde bulunan Afrika’nın en hareketli şehir meydanı Jma El Fna’da bitecek. Gezimizin ardından, dilerseniz özel aracımızla otelimize dönebilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Urika vadisi ve Marakeş Bahçeleri turuna katılabilirler. Bu turumuzda ilk olarak Fransız modacı Yves Saint Laurent’ın anıt mezarı kabul edilen, bir dönem evi olarak kullandığı, 20. yy başında ressam Majorel tarafından oluşturulan botanik bahçesini gezeceğiz. Daha sonra berberi köyleri ile bizlere farklı fotoğraflar sunacak Atlas Dağları arasına sıkışmış Urika Vadisi'ne gideceğiz. Burada berberilerin yüzyıllık geleneği şifalı ot ve kremlerin satıldığı aktara yapacağımız ziyaret sizi eğlendirecek duraklardan biri olacak. Turumuzun bitiminde döneceğimiz Marakeş şehrinde alışveriş için tekrar yüzyıllık çarşıları keşfetmek üzere serbest vaktinizi kullanabilirsiniz. Tur sonrası otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek ve akşam yemeğini dünyaca ünlü CHEZ ALI geleneksel gösterisini izleyerek yiyebileceğiniz Chez Ali Turuna katılabilirler. Geceleme otelimizde.

3. Gün

Marakeş - Ourzazate

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından Ourzazate'a doğru yola çıkıyoruz. Atlas Dağları'nı tırmanarak gerçekleştireceğimiz bu yolculukta 2260 metrede bulunan Tichka Tepesi'nde mola vererek, insanı büyüleyen manzarayı seyredeceğiz. Yolumuzun üzerinde tüm misafirlerin katılımı şartıyla rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek dünyaca meşhur Aid Ben Haddou ve Film stüdyoları turumuza  katılabilirsiniz. Bu turumuzda ilk olarak Unesco’nun Dünya Koruma Mirası Listesi’nde bulunan Aid Ben Haddu köyünü keşfedeceğiz. Çölde Çay, Babil, Gladyatör, Arabistanlı Lawrence gibi filmlere mekan olmuş, bin yıllık geçmişi ile dünyanın etkileyici yerleşimlerinden birisi olan bu köy ziyaretimizin ardından Atlas Corporation Film stüdyolarına gireceğiz. Asteriks, Spy Game, Babel, the Physician, Kleopatra, Atlantis, Alexandre, Prince of Persia, Kingdom of Heaven, Game of Thrones vb. filmlerin doğaya terk edilmiş dekorları bizleri şaşırtacak. Turumuzun bitiminde Ourzazate'a ve otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

4. Gün

Ourzazate - Todra - Erfoud

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından Erfoud'a doğru yola çıkıyoruz. Yolculuğumuz sırasında muhteşem yapısı ile insanları büyüleyen Todra Kanyonu'nun göreceğiz. Atlas Dağları'nın eteğinden yapacağımız yolculuk nefes kesici manzaraya sahip ve palmiye ormanları ile süslü Ziz Vadisi üzerinden devam edecek.Yolculuğun sonunda Erfoud'a varış. Dileyen misafirlerimiz Sahra Çölü'nün Kapısı adıyla bilinen Erfoud'da ekstra olarak düzenlenecek 4x4 araçlar ile yapacağımız Sahra Kum tepeleri turumuza katılabilirler. Prince of Persia ve Mumya gibi gişe rekortmeni filmlerden tanıdığımız dünyanın en büyük çölünü keşfedeceksiniz. İnanılmaz bir coğrafyada yapacağımız 4x4 yolculuğu 1 saat kadar sürecek. Ardından dünyanın en etkileyici manzaralarından biri olan kum tepelerinde bizleri karşılayacak. Yüzyıllardır kervanları karşılayan kamp alanından alacağımız develer ile yolumuza devam edeceğiz. Günün sonunda dünyanın bu uzak köşesinde, gün batımını izleyeceğiz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

5. Gün

Erfoud - Ifrane - Fez

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından Fez'e doğru yola çıkıyoruz. Yolumuzun üzerinde Ifrane'de mola veriyoruz. Deniz seviyesinden 1600 metre yüksekte kurulmuş çam, sedir ve meşe ormanları ile çevrili olan kent, Fransız Alp mimarisi ile dikkat çekmektedir. Buradaki molamızdan sonra Fez'e doğru devam ediyoruz. Varışımızın ardından otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

6. Gün

Fez

Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından panoramik Fez şehir turumuza başlıyoruz. Borj tepesinde başlayacak şehir turu Mellah Musevi Mahallesi ve Andalous semti, Karouine Camisi ve Neccarine Çeşmesi, Attarine Medresesi ile devam edecektir. Daha sonra Fez çarşı ve medinası keşfedilecek. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Meknez turuna katılabilirler. Bu turumuzda Fas tarihinin efsane sultanlarından Mulay Ismail’in başkent olarak inşa ettirdiği Meknez kentine gidilecektir. Kentte dünyanın en güzel şehir kapısı olarak farklı zamanlarda kopyaları Avrupa başkentlerinde kültür mirası olarak sergilenen Mansur Kapısı, Fas tarihinin efsane kralı Mulay Ismail türbesi ve eski şehir surları gezilecek yerler arasındadır.Ardından Hz. Muhammed’in 3. Kuşak torunlarından Mulay Idris El Akbar’ın Abbasilerden ayrılarak yerleştiği ve Fas Krallığı'nı kurduğu ve bugün de türbesinin bulunduğu Mulay Idris köyünü ziyaret ederek otelimize döneceğiz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

7. Gün

Fez - Rabat - Casablanca

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından başkent Rabat'a doğru yola çıkıyoruz. Buregreg Nehri'nin okyanusa dökülen geniş deltasında kurulmuş tarihi şehir, başkent olma özelliğinin yanı sıra koloniyal mimarisi ve Udaya Kalesi ile Fas Sultanlığı'nı ziyaret edenlerin önemli duraklarından birisi. Kraliyet sarayının yer aldığı büyük tören alanı ile başlayacağımız turumuza bakanlıklar gibi önemli art deko binalarla süslü Muhammed V caddesi ile devam edeceğiz. Muhammed V'in anıt mezarı ve Hassan Kulesi ile cami kalıntıları sonraki durağımız olacak. Günün en keyifli anlarından biri şüphesiz Udaya kalesinin daracık sokaklarından geçerek ulaşacağımız Moresk Kahve'de vereceğimiz nane çayı molası olacak. Turumuzun bitimiyle birlikte Kazablanka'ya hareket. Varışın ardından panoramik turumuza başlıyoruz. Avangart ruhlu, beyaz şehir Kazablanka’yı gezmeye Birleşmiş Milletler Meydanı ve Muhammed V Bulvarı ile başlıyoruz. Tarihi Habus Meydanı ve Hassan II Camii’ni ziyaret edeceğiz. 1980-1993 yılları arasında yaptırılan Hassan II Camii, dünyanın en büyük camisidir. (Camiye giriş tura dahil değildir, isteyen misafirler girebilir.) İç mekanda 25.000 kişinin ayni anda namaz kılabildiği caminin avlusunda 80.000 kişi toplanabilir ayrıca 200 metrelik minaresinde bulunan lazer lambası 35 km uzaklığa kadar namaz vaktini bildirir. 20 bin metrekare alana kurulu yapı günün en etkileyici gezisi olacaktır. Atlas okyanusu kıyılarındaki Corniche semti günün ilginç duraklarındandır. Turumuzun bitiminde otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

8. Gün

Casablanca - İstanbul

Sabah erken saatte uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından Kazablanka Havalimanı'na transfer. Check-in ve pasaport işlemlerinin ardından Royal Air Maroc Havayolları'na ait AT910 sefer sayılı uçuşla 08:55'de İstanbul'a hareket. 16:15'de varış ve turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Panoramik Şehir Turları

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Seyahat Güvence Paketi

Ekstra Turlar
1) Aid Ben Haddou Ve Film Stüdyoları Turu 45 Euro (02-12 Yaş 25 Euro) 
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Rehberlik
2) Meknez Turu 45 Euro (02-12 Yaş 35 Euro) 
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Rehberlik+Rehberlik
3) Sahra Çölü 4x4 Turu 70 Euro (02-12 Yaş 45 Euro) 
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Rehberlik
4) Urika Vadisi Ve Majorel Bahçesi Turu 40 Euro (02-12 Yaş 25 Euro) 
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Rehberlik+Majorel Bahçesi Giriş Ücreti
5) Chez Ali Show 60 Euro
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Yemek

Ekstra Turlar ve fiyatları değişiklik gösterebilir. Değişiklik olması durumunda rehberinizden güncel fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz.. Ekstra Tur ödemeleri tur esnasında rehbere yapılacaktır.


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT