Casablanca - Marakeş Turu - Fas

Casablanca - Marakeş Turu - Fas

Gezi Rehberi Casablanca - Marakeş Turu - Fas

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Casablanca - Marakeş

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Royal Air Maroc Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Casablanca - Casablanca - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ara 19, 2018 ~ Ara 23, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Casablanca

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali acente kontuarı önünde saat 15:15'de buluşma. Bagaj ve check-in işlemlerinin ardından Royal Air Maroc Havayolları'nın AT911 sayılı seferi ile saat 17:45'de Kazablanka'ya hareket. Yerel saat ile 20:40'da varış. Varışımızı takiben havalimanı kuralları gereği terminalin dışında bekleyen rehberimizle buluşma, otelimize transfer ve odalara yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

2. Gün

Casablanca - Marakeş

Sabah uyandırma,  odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından Kazablanka şehir turumuza başlıyoruz. Avangart ruhlu, beyaz şehir Kazablanka turumuz Birleşmiş Milletler Meydanı ve Muhammed V Bulvarı ile başlıyor. Tarihi Habus Meydanı ve Hassan II Camii’ni ziyaret edeceğiz. 1980-1993 yılları arasında yaptırılan Hassan II Camii, dünyanın en büyük camisidir (Camiye giriş tura dahil değildir). İç mekanda 25.000 kişinin aynı anda namaz kılabildiği caminin avlusunda 80.000 kişi toplanabilir. Ayrıca 200 metrelik minaresinde bulunan lazer lambası 35 km uzaklığa kadar namaz vaktini bildirir. 20 bin metrekare alana kurulu yapı günün en etkileyici gezisi olacaktır. Atlas Okyanusu kıyılarındaki Corniche semti günün ilginç duraklarındandır. Kazablanka'daki turumuzun bitiminde Marakeş'e doğru yola çıkıyoruz. Marakeş'e varışı takiben tarihi şehri kesfe başlıyoruz.  Dar sokakları ile bizleri yüzyıllar öncesine götürecek medinaya ulaştıktan sonra; İspano Moresk mimarinin 800 yıllık örneği Koutoubia Minaresini seyrederek, maceramız Souk adı verilen Marakeş kapalı çarşısının dar ara sokaklarında devam edecek. Dünyaca ünlü bu labirentin tüm geleneksel köşelerini keşfedeceksiniz. Bu gezi esnasında kumaşçılar, demirciler, ahşap ustaları gibi ülkede mevcut nice el sanatlarının tüm örnekleri ile karşılaşabilirsiniz. Berberilerin yüzyıllık geleneği şifalı ot ve kremlerin satıldığı herborist sizi eğlendirecek duraklardan biri olacaktır. Günümüz, Afrika kıtasının en hareketli şehir meydanı Jma El Fna ile sonlanacak. Gerçek bir “mucizeler avlusu” diye adlandırabileceğimiz bu meydan UNESCO Milli Miraslar listesinde yer almaktadır. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jma el Fna için kısaca “açık hava tiyatrosu” diyebiliriz. Tur sonrasi otelimize transfer ve aksam yemeği otelimizde. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak duzenlenecek ve akşam yemeğini dünyaca ünlü CHEZ ALI geleneksel gösterisini izleyerek yiyebileceginiz Chez Ali Turuna katılabilirler. Geceleme otelimizde.

3. Gün

Marakeş

Sabah kahvaltısı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek  Essaouira turuna katilabilirler. Atlas Okyanusu kıyısında yer alan, yıllar öncesinin Bodrum’unu andıran dünyaca meşhur  eski Portekiz şehri Essaouira'ya gidilecektir. Unesco tarafından “Dünya Mirası” olarak ilan edilen ve Fas’ın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan şehir, uçsuz bucaksız bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şehridir . Şehrin kalesi ve balıkçı limanı gezilecek, eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen medina keşfedilecektir. Medinanın gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri bir çok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar şehrin tarihi medinasında (sur içi) yaşamışlardır. 18.yy'da Fransız bir mimar tarafından yapılmış olan tarihi surlarından Atlas Okyanusu'nun köpüklü dalgalarını seyretmek insanı büyüler (Jeremy Irons ve Patricia Kaas’ın Ladies and Gentlemen filmindeki gibi). Kilimler, yöreye has ağaç işi eşyalar, deri işlemeler, rengarenk tablolar, tarihi ve canlı çarşısındaki dükkanlarda alışveriş oldukça keyiflidir. Tur sonrası otelimize transfer ve akşam yemeği. Geceleme otelimizde .

4. Gün

Marakeş

Sabah kahvaltısı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz  ekstra olarak düzenlenecek Atlas Dağları 4x4 turuna katılabilirler. Bu turumuz, güneyin hayranlık uyandıran doğasını, bitki örtüsünü ve Atlas Dağları'nı keşfetmek için bir fırsat olacaktır. Muhteşem manzaralı pistlerden geçtiğimiz bu yolculuk sırasında Tizintes yolunu takiben Kik Platosu'na ulaşacağız. Bitki örtüsü, coğrafi yapı, karlarla örtülü zirveler gün boyu harika fotoğraflar verecek. Çocuk sahibi olamayan kadınların yüzyıllardır ziyaret ederek derman bulmaya çalıştıkları Mulay Brahim Köyü, Tifruin ve Taddart köylerinde molalar vererek Lalla Takerkust baraj gölü kıyısında öğle yemeği alacağız. Öğle yemeğinden sonra Marakeş’e döneceğiz. Bu heyecanlı yolculuk sırasında Afrika Kıtası’nda olduğumuzu bir kez daha hissedeceksiniz .Arzu eden misafirlerimiz Marakeş çarşısının dar sokaklarına geri dönebilir ya da otellerinde dinlenebilirler.  Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

5. Gün

Marakeş - Casablanca - İstanbul

Sabah erken saatte alınacak kahvaltının ardından odaların boşaltılması ve Kazablanka Havalimanı'na transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Royal Air Maroc Havayolları'nın AT910 sayılı seferi ile saat 09:40'da İstanbul'a hareket.  Yerel saat ile 16:15'de varış ve turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Panoramik Şehir Turları

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Seyahat Güvence Paketi

Ekstra Turlar
1) Atlas Dağları 4x4 Turu 75 Euro 
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Rehberlik+Yemek
2) Essaouıra(Suveyre) Turu 65 Euro
Dahil Olan Hizmetler:  Ulaşım+Rehberlik
3) Chez Ali Show 60 Euro
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Yemek

Ekstra Turlar ve fiyatları değişiklik gösterebilir. Değişiklik olması durumunda rehberinizden güncel fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz.. Ekstra Tur ödemeleri tur esnasında rehbere yapılacaktır.


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT