Costa Fascinosa İle İskandinavya & Fiyordlar

Costa Fascinosa İle İskandinavya & Fiyordlar

Gezi Rehberi Costa Fascinosa İle İskandinavya & Fiyordlar

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Kopenhag - Olden - Alesund - Haugesund - Göteborg - Warnemünde

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Kopenhag - Kopenhag - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 27, 2020 ~ Tem 4, 2020

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Kopenhag

İstanbul Havalimanı, Dış Hatlar Terminali, Türk Havayolları kontuarı önünde 05.30 da buluşma. Check-in, pasaport ve gümrük kontrollerinden sonra 07.30 da Türk Havayollarının TK 1783 nolu seferi ile Kopenhag’a hareket. Yerel saat ile 09.40 de Kopenhag’a varış. Havalimanında bizleri bekleyen aracımız ile limandaki gemimize transfer. Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra kabinlere yerleşme. Dinlenmek ve geminin aktivitelerinden yararlanmak için serbest zaman. Gemimiz saat 17.30 itibari ile limandan hareket ediyor.

2. Gün

Denizde Seyir

Denizde seyir halinde geçecek bu günümüzde gemimiz sizlere birçok alternatif sunuyor olacak. Arzu edenler geminin açık ve kapalı havuzlarından, jakuzilerinden, güneşlenme alanlarından yararlanabilir. İsteyenler gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapabilir, kumarhanede şanslarını deneyebilir veya onlarca barda icra edilecek değişik müzik ve eğlencelerden faydalanabilirler. Tüm gün değişik yemek alternatifleri de sizleri bekliyor.

3. Gün

Olden

Gemimiz sabah saat 08.00’de Olden limanına yanaşacak. Avrupa anakarasına açılan en büyük buzul karası. Barışçıl vadiler ve derli toplu çiftlikler, pırıl pırıl buzullarla köpüren şelaleler ve yüksek dağlarla çevrili. Doğal güzellikleri ile ülke içinde önemli bir turistik merkez. Burada arzu edenler rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “ Olden Kasabası & Briksdal Buzu Turu” na katılabilirler. Turumuzda otobüsümüzle Olden kasabasından ayrılarak küçük kırmızı kiliseyi görüp Floen ve Olden gölleri manzaraları eşliğinde Rustoen üzerinden Briksdal’a varıyoruz. Buradan yaklaşık 40 dakika sürecek bir yürüyüş mesafesinde olan meşhur Briksdal buzuluna gideceğiz. Burada şelaleler ve muhteşem bir dağ manzarası sizleri bekliyor. Ayrıca buzul gölü ve Briksdal buzulunda muhteşem kareler yakalama imkânı bulacaksınız. Daha sonra şehir merkezini yürüyerek keşfedeceğiz. Gemimiz akşam 18.00’de Olden limanından ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

4. Gün

Alesund

Gemimiz sabah saat 07.00’de Alesund limanına yanaşacak. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra düzenleyeceği “Alesund Şehir Turu ve Giske & Godoy Ada Turu” na katılabilirler. Bugün ki turumuzda Axca Dağına çıkıp şehrin tepeden manzarasını gördükten sonra Giske topluluğunun iki önemli adasını dünyanın sayılı tüp tünellerini kullanarak ulaşacağımız Giske ve Godoy adalarını ziyaret edeceğiz. Giske Normandiya olarak bilinen Norman yerlişimin ilk yönetecisi olan ünlü Viking Kralı Chieftain Rollo nun doğduğu yer olması sebebiyle Saga Adası olarak da anılmaktadır. Burada 1150 yılında geçmişte şapel olarak kullanılan eski mermer taş ile inşa edilmiş tarihi kiliseyi göreceğiz ve ardından Godoy adasına geçerek mükemmel görüntüsü ve manzarası ile Alnes balıkçı köyünü ve deniz fenerini göreceğiz. Norveç kırsal yaşamının tarihi hakkında bilgi sahibi olcağımız sammore açık hava müzesini göreceğiz. Geri dönerken deniz balıkçılığının yanı sıra ringa ve morina balığının işlendiği ünlü balıkçı limanını, eski bir ticaret merkezi olarak geçen fjord Borgund ve modern mahalleler görerek şehir merkezine varacağız. Burada kısa bir serbest zamandan sonra gemimize döneceğiz. Gemimiz akşam saat 16.00’da Alesund limanından ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

5. Gün

Haugesund

Gemimiz sabah saat 07.00’da Haugesund limanına yanaşacak. Her yıl Norveç Film Festivaline de ev sahipliği yapan, Norveç Denizinin kiyisinda, vahşi doğa ile çevrelenmiş bir liman kenti. Burada arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Haugesund Şehir Turu” na katılabilirler. Turumuz sırasında, panoramik turumuzu yaparak, Forresfjord'un tepesinde bulunan Arquebus Savaş Tarihi Müzesi'ne gideceğiz. 2.Dünya Savaşı sırasında yerel halkın yaşantısı ve topraklarını korumak için neler yaptıklarını belgeleri ve buluntuları ile 2000mlik bir fabrika binası üzerine kurulmuş olan müzede görebileceksiniz. Müze ziyaretinden sonra 227 m. yükseklikteki Haugesund ve çevresinin muhteşem manzarasını görebileceğiniz Steinfjellet manzara noktasına çıkacağız. Ardından, 1872 tarihli Haraldshaugen Anitini ziyaret edeceğiz. Anıt, Kral Harald'in 872 yılında Norveç Krallığı’nı birleştirdiği Harfstjord Savaşı’nın 1000 yıldönümü şerefine yapılmış. Şehir merkezinde vereceğimiz serbest zaman sonrasi gemiye dönüş. Gemimizin akşam saat 16.00’da Haugesund limanından ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

6. Gün

Göteborg

Gemimiz sabah saat 10.30’da Göteborg limanına yanaşacak. Goteborg, İsvec’in ikinci ve İskandinavya’nın dorduncu buyuk şehri olan Göteborg, şehir merkezinde 485.000, metropolitan bolgesinde ise yaklaşık 820.000 nufusa sahip olup Stokholm’den sonra İsvec’in ikinci buyuk şehridir. Burada arzu edenler rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “ Göteborg Şehir turu & Viking İzleri” turuna katılabilirler. Turumuz Göteborg limanında başlıyor. Özel araçlarımızla Göteborg’un 40 km kuzey doğusunda bulunan Lödöve kasabasına hareket ediyoruz.İlk fotoğraf molamız Västra Götaland bölgesinin gizemli köyü Lilla Viken. Alman filmi Vänern - See der tausend Inseln’e konu olmuş mistik kale. Lödöve’ye varışımızın ardından Viking tarihini yakından göreceğiniz Lödöve Müzesi’ni geziyoruz.  Kasaba gezimizin ardından Göteborg’a dönüyoruz. İlk durağımız şehre tepeden bakan ve şehrin simgesi haline gelmiş Masthuggskyrkan Klisesi’ne çıkmak olacak. Göte Alv nehrine kuşbakışı bakacak Göteborg’un doyumsuz manzarasının resimlerini doyasıya çekeceksiniz. Şehir turumuza devam edecek ve turumuzda Gustaf Adolv Meydanı, Liseberg Parkı, Göteborg Ticaret Hukuku ve Ekonomi Okulu, Göteborg Universitesi, Vasa, Haga ve Oscar Frederik Kliseleri, Ullevi Stadyumu, Gothia Kuleleri göreceklerimiz arasında. Götaplatsen’da duracak ve göz kamaştırıcı Poseidon Heykeli’nin önünde Göteborg hatırası resimlerimizi çekeceğiz. Göteborg'un Champs-Elysées'i sayılan Kungsportvaynen Caddesi’nde yürüyüşe geçiyoruz. Bir İsveçli’ye en fazla cafenin düştüğü bu güzel şehrin bu caddesinde vereceğimiz serbest vaktin ardından gemimize dönüyoruz. Gemimiz akşam saat 17.30’de Göteborg limanından ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

7. Gün

Warnemünde

Gemimiz sabah saat 08.00’de Warnemünde limanına yanaşacak. 13. Yüzyıl’da kurulduğu tahmin edilen Warnenmunde Köyü, hem ekonomik hem de kültürel anlamda bölgenin önemli bir noktası olmuş. Aynı zamanlarda özerkliğini kaybederek Rostock şehrine bağlanmış. 19. Yüzyıl’da ekonomik gelişiminin doruğuna çıkarak önemli bir tatil destinasyonu haline gelmiş. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği "Lübeck & Rostok & Warnemünde Turu"  turana katılabilirler. Lübeck UNESCO - Dünya Mirası olarak koruma altına alınan, Hansa'nın kraliçesi, 1143 yılında ilk "Baltık Denizi kıyısındaki ilk Batılı şehir“ olarak kurulan ve Baltık Denizi bölgesindeki tüm Hansa şehirleri için parlak bir örnek haline gelen bu şehri tanıma imkânı.  14. yüzyılda tamamlanan Gotik üsluptaki Marienkirche (Meryem Ana Kilisesi), yapımına 1173'te III. Heinrich döneminde başlanan romanesk katedral ile gotik ve Rönesans üsluplarının karışımı bir üslupta inşa edilen görkemli Belediye Binası (Rathaus) yer alıyor. Kuleli Kale Kapısı (Burgtor-1444) ve Holsten Kapısı (Holstentor-1477), kentin ortaçağ surlarının kalıntılarıdır. Lübcek turu sonrası Rostok'a hareket. Warnow Nehri kıyısında 11 ci yüzyılda kurulan Rostock Almanya’nın Baltık Denizi kıyısındaki ikinci önemli limanıdır. 14 cü yüzyılda katıldığı Hansa Birliği dönemindeki yapılaşması günümüze dek çok iyi korunmuştur İkinci Dünya Savaşı sonrası Doğu Alman sınırlarında kalan şehir, 1990 sonrası Batı ile birleşmiştir. Rostock'daki panoramik gezimizde Dünyanın en eski ilim ve bilim merkezlerinde biri olan Rostock Üniversitesi, Hansa dönemi yapıları, Nikolai Kilises, Belediye Sarayı, Alexandrien Yolu, 13 yüzyıl tas kapsı ''Kuhtor'' göreceğimiz yerler arasında.  Serbest zamanınızı Köpeliner Caddesindeki mağazalar arasında geçirebilirsiniz. . Dönüşte Warnemünde'de vaktimiz ile orantılı olarak panaromik bir tur yapacağız. Gemimiz akşam 19.00’da Warnemünde limanından ayrılacak. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

8. Gün

Kopenhag – İstanbul

Sabah saat 09.00’da Kopenhag’a varış. Kahvaltımızın ardından çıkış işlemlerimizi gerçekleştirip gemiden ayrılıyoruz ve bizi bekleyen otobüsümüz ile Kopenhag havaalanına doğru yola çıkıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği “Kopenhag Şehir Turu” na katılabilirler. Dünyanın en iyi yaşanacak beş şehrinden biri olarak tanımlanan Kopenhag’ın içindeki gezimizde ilk olarak şehrin simgesi olan ‘Küçük Deniz Kızı’, Amelienborg, Chiristianborg ve Rosenbourg Sarayları, Gefion Çeşmesi, Tivoli Bahçeleri, Özerk Hippy Mahallesi ve ‘Chiristiana’ görülecek yerler arasındadır. Ardından Kopenhag’ın merkezi Kongens Nytorv’da (Kral Meydanı); ünlü Stroget’de alışveriş yapmanız veya Nyhavn ‘da (Yeni Liman) gençlerin arasına karışmak için serbest zamanımız olacak. Tur sonrası havaalanına transfer. Check in ve pasaport işlemlerinden sonra TK 1786 sefer sayılı Türk Hava Yolları uçağı ile saat 18.40 de İstanbul'a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 22.55 de İstanbul'a varış. Turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Gemide Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Liman ve Havaalanı Vergileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Aktiviteler

- Animasyon ve Gösteriler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Seyahat Güvence Paketi

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Bahşişler

+ Vize Ücreti

+ Vize Ücreti (Ankara)

+ Vize Ücreti (İzmir)

+ Vize Ücreti (Çocuk)





  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT