Doğu'nun Hazineleri Turu

Doğu'nun Hazineleri Turu

Gezi Rehberi Doğu'nun Hazineleri Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Madımak Oteli - Çifte Minare - Taş Han - Sarıkamış - Kars Kalesi - Ani Harabeleri - İshakpaşa Sarayı - Van Gölü - Ahlat - Nemrut Krater Gölü - Harput - Kemaliye - Divriği

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 18:00 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu - 19:00 Merter Metro istasyonu otoparkı - 20:00 Gayrettepe Metro İstasyonu(Denizbank karşısı) - 21:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü Saat: - 21:20 Kartal Köprüsü (Ank ara Yönü) - 21:30 Gebze Center Önü - 22:15 İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali Otobüs Durakları - 02:00 Söğütözü Armada AVM Saat: -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 29, 2021 ~ Haz 4, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul Hareket

Biniş noktalarından katılacak misafirlerimizle birlikte gece yolculuğumuz başlıyor.

2. Gün

Buruciye Medresesi - Madımak Oteli - Palandöken - Çifte Minareli Medrese - Taşhan - Yakutiye Medresesi

Acentenin konforlu otobüsleri eşliğinde yapacağımız yolculuk sonrası Sivas'a ulaşıyoruz. Cumhuriyet Kenti Sivas’ı gezmeye başlıyoruz. Cumhuriyet tarihi ve Selçuklu döneminin bu önemli kentinde ilk ziyaret noktamız restorasyonu devan eden Gök Medrese olacak. Ardından zamanla eğilen ve eğri olarak ayakta kalan minaresiyle ünlü Ulu Cami ’yi görüyoruz. Buruciye Medresesi , Çifte Minareli ve Şifaiye Medresesiyle güzel Sivas meydanını ziyaretimize devam ediyoruz.Yıllarca lise olarak sonrasında ise kongre binası olarak kullanılan Sivas Kongre Binasını gezdikten sonra cumhuriyet meydanında serbest zamanımız başlıyor.Madımak otelini görebileceğimiz  ve meşhur çerkezin kahvesinde içebileceğimiz kahvelerin eşliğiyle tamamladığımız serbest zamanımız sonrasında Erzincan ’a doğru yol almaya başlıyoruz. Karasu Nehri’nin Munzur ve Tercan Dağları arasında oluşturduğu ve kendi adıyla da bilinen geniş ve verimli ovaya kurulmuş olan Erzincan belki de ülkemizin en yeşil şehirlerindendir. Turistik bir il olmamasına rağmen yeşilliği ve insanlarının sıcaklığıyla aklınızda kalacak bir şehirdir Erzincan. Bakırcılar Çarşısı’nda vereceğimiz alışveriş molasında dileyenler birbirinden güzel ve farklı bakır işlerinden alabilirler. Öğle yemeğimizi şehirde serbest olarak aldıktan sonra Erzurum ’a doğru yola çıkıyoruz. Uzunca bir süre boyunca Karasu Vadisi’nde yol alırken Doğu Anadolu doğasının ve coğrafyasının etkileyiciliğini de göreceksiniz. Doğu Anadolu ’nun en büyük şehirlerinden ve aynı zamanda 1900 mt.lik yüksekliğiyle ülkemizin en yüksekteki şehir merkezi olan Erzurum’un eski eserlerinin neredeyse tamamı volkanik, bazaltik kara taştandır. Şehrin geneline yayılmış olan kasvetli hava ile Palandöken’in karlı zirveleri tam bir tezat yaratırlar. Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan Çifte Minareli Medrese, Saltuklular dönemine tarihlenen Üç Kümbetler, Osmanlı mimarisinin şehirdeki gözde temsilcilerinden ve aynı zamanda da “oltu taşı” mağazalarının bulunduğu Taşhan ve ilgi çekici çinileriyle ön plana çıkan Yakutiye Medresesi gezilerimizden sonra Palandöken Dağı’ndaki otelimize çıkıyoruz. Üniversiteler arası 2011 Kış Olimpiyatları ’ndan sonra Dünya çapında kış sporları tesislerine sahip olan Palandöken Kayak Merkezi’ne kim bilir bir sonraki sefere kaymaya da gelirsiniz? Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

3. Gün

Çobandede Köprüsü - Sarıkamış - 12 Havariler Kilisesi - Kars Kalesi - Ani Harabeleri - Arpaçay

Otelde aldığımız kahvaltının ardından Kars ’a doğru yola çıkıyoruz. Pasinler ’den geçerken Aras ve Kargapazarı nehirlerinin kesiştiği noktaya inşa edilmiş olan 800 yıllık Moğol eseri olan Çobandede Köprüsü’ nde fotoğraf molası verdikten sonra Horasan, Sarıkamış yoluyla Kars’a ulaşacağız. Ülkemizin en doğusunda olmasına rağmen, aslında Kafkasya ’nın en batısında olan bir şehirdir. Yani hem doğulu, hem batılı özellikleriyle çevresindeki Erzurum, Ağrı, Iğdır gibi illerden kültürel anlamda çok farklı, kıpır kıpır, sokakları hayat dolu bir şehirdir Kars. 1877 yılından sonraki 40 yıl boyunca Rus işgalindeyken yeniden kurulan şehir, Baltık mimarisinin ülkemizde en iyi izlenebileceği merkezdir Birbirini 90 derecelik açıyla kesen sokaklar, cepheleri süslü, kesme taş binalar.. Kars’ı çok seveceksiniz, biz bundan eminiz! Kars şehir merkezine bir kartal yuvası gibi tepeden bakan Kars Kalesi, Katedral diye de bilinen 12 Havariler Kilisesi gezilerini yaptıktan sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemekten sonra ülkemizin en uç noktasına, tam Ermenistan sınırında yer alan Ani Harabeleri’ne gidiyoruz. Ani 1000 yıl öncesinin bölgenin en büyük, en zengin şehri imiş. Zaten ören yerinde göreceğimiz anıtsal yapılardan bunu hemen anlayacaksınız. Surları, kapıları, Resimli Kilise, Aziz Pirkitch Kilisesi, Menuçehr Camisi, İpekyolu Köprüsü gibi eserleri görerek 2 ülke arasında sınırı oluşturan Arpaçay ’a tepeden bakarak bu unutulmaz geziyi tamamlayıp, tekrar şehir merkezine döneceğiz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Ağrı Dağı - İshak Paşa Sarayı - Tendürek Dağı Geçidi - Murdaiye Şelalesi - Van Gölü - Van Kalesi

Otelde kahvaltımızı aldıktan sonra ilk olarak Digor, Tuzluca yolunu kullanarak, uzunca bir süre Ermenistan sınırını takiben Iğdır ’a ulaşıyoruz. Dikkatle bakarsanız Erivan ’ın evleri ve sınırımıza çok yakın kurulmuş olan Metzamor Nükleer Santrali’ni de görebilirsiniz. Iğdır Ovası Doğu’nun Çukurovası olarak adlandırılır. Yüksek dağların arasına sıkıştığı için çevresinden çok daha yumuşak ve ılıman bir havaya sahip olan ovada her türlü sebze ve meyve hatta pamuk bile yetişmektedir. Iğdır’ın sırtını dayamış olduğu, 5137 mt.lik yüksekliğiyle ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nı fotoğraflamak için uygun bir noktada mutlaka duracağız, merak etmeyin! Öğle yemeğinden sonra İshak Paşa Sarayı’na çıkıyoruz. 220 yıllık bu saray yapıldığı günden buyana tüm Doğu Anadolu’nun sembol yapısı olmuştur. Bütün ovaya tepeden bakan konumuyla, birbirinden eşsiz taş işlemeli anıtsal kapılarıyla, 116 odalı muhteşem bir saray yapısı bizi bekliyor. İshak Paşa’dan sonra Van ’a doğru yola çıkıyoruz. Tendürek Dağı Geçidi’nden (2644 mt.) geçerken katılaşmış lavları, Çaldıran Ovası’ndan geçerken meşhur savaşın geçtiği alanları göreceğiz. Bendi Mahi Çayı üzerindeki Muradiye Şelalesi ’nde de fotoğraf molası verdikten sonra Doğu’nun Paris’i de denilen ve ülkemizin en büyük gölü olan Van “Denizi”nin kıyısına kurulmuş olan Van’a ulaşıyoruz. Tuşpa diye de bilinen, gerçek adı ise yazılı kaynaklarda kral I.Sarduri’den dolayı Sardurihinili olan Van Kalesi’ne gidiyoruz. Surlar, kale camisi, Urartu krallarının kaya mezarları ve kale kapılarını gördükten sonra otelimize dönüyoruz.Konaklama ve akşam yemeği  otelimizde.

5. Gün

Urartu Müzesi - Akdamar Adası ve Kilisesi - Ahlat - Emin Bayındır Kümbeti - Nemrut Krater Gölü

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından  ilk olarak son dönemde ziyarete açılmış ülkemizin en güzel ve özel müzelerinden biri olan Van Urartu Müzesi'ni geziyoruz.Van bölgesi ve özellikle Urartu medeniyetine ait en özel eserlerin sergilendiği bu müze sizleri kendine hayran bırakacak.. Van denilince ilk akla gelen yapı olan Akdamar Adası ve Kilisesi var sırada.. Ülkemizin en büyük gölüne bölge insanı Deniz der. Üzerinde yapacağımız yarım saatlik tekne yolculuğuyla ulaşacağımız Akdamar Adası’nın ve Kilisesi’nin kavuşamayan aşıklarının hüzünlü hikayesini ve Kral Gagik ’in muhteşem kilisesinin tarihini öğrendikten sonra öğle yemeğimizi Van“Denizi” kıyısında alacağız. Dileyenler Van’ a özgü inci kefalinin tadına bakabilirler. Yemekten sonra Doğu Anadolu ve İran kültürünün en önemli öğelerinden olan Halı ve Kilimler hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğimiz Halı-Kilim Kooperatifinde bir mola verip, daha sonra Tatvan ’a doğru yolculuğumuza başlıyoruz.Buradan Ahlat ’a geçiyoruz. Bazıları 3.5 mt. boyunda olan anıtsal mezar taşlarıyla dolu olan Selçuklu Mezarlığı ve çevresindeki pek çok farklı tarzda inşa edilmiş kümbetlerden en ilginci olan Emir Bayındır Kümbeti’ni görüp ( Dileyen misafirlerimizle Nemrut Krateri’ni görmek için Nemrut Dağı’na çıkıyoruz. (EKSTRA TUR ) Muş,Bingöl şehir merkezlerinden geçerek  otelimize ulaşıyoruz.Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

6. Gün

Harput - Harput Ulu Camii - Munzur Vadisi - Ovacık - Kemaliye

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Harput’u gezmeye başlıyoruz.. 4000 bin yıllık tarihi bulunan Harput kalesine neden Süt Kalesi dendiğini rehberimizden dinledikten sonra Anadolu’nun Pisa Kulesi olarak da adlandırılan Yatık minaresi ile ünlü Harput Ulu camiini ziyaret ediyoruz. Tarihi Harput evlerini dışarıdan gördükten sonra Arap Baba türbesine gidiyor ve Arap Baba’nın hikayesini dinliyoruz. Ardından  yönümüzü Tunceli’ye çeviriyoruz. Doğu Anadolu’nun yukarı fırat bölgesinde bulunan Tunceli,  Munzur Vadisi Milli Parkı ile tanınan bir bölge.Şehir merkezi gezimizi tamamladıktan sonra Munzur Vadisinden yapacağımız yolculukla Ovacık'a ulaşıyoruz. Munzur dağı'nın eteklerine kurulan kent ismini dağların arasında bulunan ovadan almaktadır.İlçede yapacağımız gezide rehberimiz Munzur baba ve Düzgün baba efsanelerini anlattıktan sonra Munzur Gözleri'ne ulaşıyoruz. Burada geçireceğimiz serbest zamanın ardından  Kemaliye’ye doğru yol almaya başlıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

7. Gün

Recep Yazıcıoğlu Köprüsü - Kemaliye Taş Yol - Karanlık Kanyon - Divriği - Divriği Ulu Camii

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Kemaliye de ilk durağımız Recep Yazıcıoğlu Köprüsü olacak. Öncülüğünü Recep Yazıcıoğlu’nun yaptığı ve Devlet-Millet iş birliği ile yapılan ilk proje olan köprünün bölge için ne denli öneme sahip olduğunu rehberimizden dinledikten sonra Kemaliye Taş Yol’a ulaşıyoruz. Ülkemizin en büyük kanyonlarından biri olarak bilinen Karanlık Kanyon ve Fırat Nehrinin dağları delerek oluşturduğu yer yer 800 metrenin üzerine çıkan, sarp ve dik yamaçların kıyısı boyunca uzanan bu yol sizleri hayrete düşürecek. İnsanların tamamen elleri ile oyarak açtığı ve zamanında Kemaliye -Divriği arasında bağlantı oluşturan bu yol, insan emeği ve kararlılığının günümüzde yaşayan en büyük sembolüdür. Taş Yol gezimiz  sonrasında Kemaliye merkeze ulaşıyoruz. Sonrasında oldukça keyifli bir yer olan Taş Dibi mahallesinde yer alan Lökhane’ye gidiyoruz. Salim Usta tarafından Lög/Lök yapımını öğrenip bilgilendikten sonra Ahmet Kutsi Tecer’in ‘’orada bir köy var uzakta’’ dizelerine konu olan Apçağa köyüne ulaşıyoruz. Apçağa köyünde fotoğraflarımızı çektikten sonra kartal yuvasını andıran Kayabaşı Kır Kahvesine çıkarak Kemaliye’yi , Fırat Nehrini tepeden seyrederken çaylarımızı ve kahvelerimizi yudumlayarak Kemaliye gezimizi sonlandırıyor ve yolumuzu takiben Divriği’ye ulaşıyoruz. Selçuklu döneminin bu önemli kentindeki ilk gezi noktamız olan Selçuklu mimarisinin dış cephe ve sembolizasyon konusunda ulaştığı en üst noktayı, Divriği Ulu Camii'ni görmeye gidiyoruz. Gün ışığına bağlı gölge oyunlarının hakim olduğu ve her bir bezemesinin taşıdığı anlama göre birçok farklı inancı süslemelerinde barındıran Divriği Ulu camii aynı zamanda Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alıyor.Gezimizin ardından İstanbul a yolculuğumuz başlıyor.İstanbul a ulaştığımızda biz başka turumuzda görüşmek dileğiyle sizlerle vadalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Hijyen Seti

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Tekne Turu Ücretleri

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Kart

Şehirlerarası Ulaşımlarda, PCR Testi Uygulaması Hakkında;

İçişleri Bakanlığı’mızın 20.08.2021 tarihli genelgesinde belirlediği önlemler çerçevesinde, paket turlarımızda kullanılan ulaşım araçları ile seyahat konusunda yapılan değişiklik; 6 Eylül 2021 sonrasında özel araç hariç, otobüslü turlar, uçaklı turlar, uçak, şehirlerarası transfer, tren , şehirlerarası otobüs gibi toplu taşımalarda yolculuk yapmak isteyen aşısız ve covid geçirmemiş kişilerden son 48 saate ait negatif sonuçlu PCR testi talep edilecektir. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.

2 doz aşısı olan misafirlerimizin aşının üzerinden 14 gün geçmesi gerekmektedir. 2.aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirlerimiz için Pcr testi gerekmektedir.

Turlarımızda tur başlangıcından itibaren 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış kişiye özel PCR testi tur süresince geçerli olacak olup, tur boyunca aynı kişilerin bir arada bulunacak olması sebebiyle ilave test yaptırma gereği olmayacaktır.


İptal İade Şartları:
Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar acentede saklıdır. Böyle bir iptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT