Doğu Anadolu Turu

Doğu Anadolu Turu

Gezi Rehberi Doğu Anadolu Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Muş - Bitlis - Akdamar Adası - Tatvan - Van - Ağrı - Iğdır - Kars - Ani Harabeleri - Palandöken - Erzurum - Elazığ - Harput - Keban Barajı - Kemaliye - Sivas

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Muş - Sivas - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 1, 2019 ~ Nis 6, 2019

Tur Programı

1. Gün

Muş - Muş Ovası - Bitlis - Akdamar Adası - Tatvan - Van

02:00 Merter Metro istasyonu İspark02:30 Harbiye Acente Önü03:00Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü03:30Sabiha Gökçen HavalimanıHavalimanı transferi kullanan misafirlerimizle birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı’na hareket ediyoruz.Sabiha Gökçen Havalimanıİç Hatlar terminalinde bireysel olarak Check - in işlemlerimizi tamamlayarak İstanbul-Muş uçuşu ile uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.)07.55 sularında Muş Havalimanı’nda bineceğimiz aracımızla turumuza başlıyoruz. Eşsiz bir Muş manzarasıyla aldığımız kahvaltımızla Doğu Anadolu’ nun en büyük 2. ovası olan Muş ovası ile seyahatimize başlıyoruz. Murat nehrinin hayat verdiği ovada ‘burası Muş ' tur yolu yokuştur ‘ türküsünün eşliğiyle ilk ziyaret noktamız 13. Yüzyılda Selçuklular tarafından inşa edilen tarihi Murat Köprüsü olacaktır. Murat nehri kenarında vereceğimiz kısa fotoğraf molası sonrasında yönümüzü Bitlis ‘e doğru çeviriyoruz. Bitlis ‘te beş minare ağıdının hikayesini dinleyerek yapacağımız panaromik Bitlis turunda Ruslardan kalan çeşitli yapıları görme şansını yakalayabileceğiz. Bitlis kentini keşfettikten sonra Dünya üzerinde bulunan en büyük Türk mezarlığına doğru yol alıyoruz. Süphan dağının eteklerine kurulmuş ahlat kentine ulaştığımızda volkanik kayalardan yapılan ve Selçuklu Türk mezarlığı olarak bilinen devasa boyuttaki taşların üzerinde onlarca sembol ve yazılar bulunmakta.Mezarlık alanında yapacağımız yürüyüşte emir bayındır kümbetini görüp mezar taşlarına işlenmiş sanat harikalarını keşfedeceğiz.Arzu eden misafirlerimiz olursa Türkiye ‘ nin en büyük krater gölü olan nemrut dağı krater gölüne ve Van gölünü 2400 metrelik bir rakımdan seyredebileceğimiz bir zirve noktaya çıkabiliriz. Nemrut dağı krater gölüne tarihçiler İskenderin cenneti derler ( ekstra)Bitlis ' in en büyük ilçesi Tatvan üzerinden hareketle Van ' ın Gevaş ilçesine ulaşıyoruz. Gevaş ' ta bizi bekleyen teknemize binip yaklaşık 30 dakikalık seyahatle  Akdamar adasına varıyoruz.10. yüzyılda kral Gagik adına yapılan bir dönem ermeni vatandaşlarımızın en üst düzey ruhani liderlik makamı olan kiliseyi gezmeye başlıyoruz. rehberimizin aktaracağı  kilise üzerinde bulunan kabartmaların anlamlarını dinledikten sonra badem ağaçlarının içerinde kısa bir kahve mola veriyoruz. teknemizle yapacağımız 30 dakikalık bir yolculukla karaya ulaşıp öğlen yemeğimizde Van Göl ' üne özgü olan inci kefal balığının lezzetine bakıyoruz.yemeğimiz sonrasında Urartu ' larda altın çağı olarak bilinen evrede inşaa edilmiş olan Çavuştepe kalesine doğru yol alıyoruz. Urartuca yazısını okuyabilen ve yazabilen nadir kişilerden biri Mehmet amca ile tanışıyoruz. Mehmet amcanın Urartuca dilini nasıl öğrendiğini anlattığı güzel hikayesini dinleyip kale gezimizi tamamlayıp meşhur Hoşap kalesine doğru yönümüzü çeviriyoruz. Van Başkale yolu üzerinde Güzelsu mevkiinde bulunan Urartu kalesini gördükten sonra otelimize doğru yol alıyoruz.

2. Gün

Van - Van Kalesi

Sabah otelden alacağımız kahvaltı sonrasında Urartuların başkenti olan tarihte Tuşpa olarak bilinen kentte ilk ziyaretimiz noktamız  ülkemizin en eski kalesi olan Van Kalesi olacaktır . Van Kalesinde anıtsal Urartuca yazıtları görüp  şehri ve Van Gölünün seyrini gerçekleştirip bir çok hatıra fotoğrafı çekme fırsatımız olacak. Van Kalesi ziyaretimiz sonrasında Van denildiğinde akla gelen ilk şey eşşiz güzellikleriyle nam salmış Van kedilerini daha yakından görmek için Van kedi evine gidiyoruz .Van kedileri koruma altında olduğundan özel alanlarda yaşatılıyor.kedi evi gezimizden sonra Van'ın meşhur olan halı/kilim atölyesine gidiyoruz . İran /Ermeni/Türkmen halı ve kilimleri hakkında detaylı bilgilendirme alıp yok olmaya yüz tutmuş bu sanatın inceliklerini hep beraber öğreniyoruz.atölye sonrasında  Van şehir merkezinde vereceğimiz serbest zamanımızda Doğu Anadolu bölgesinin en büyük kentlerinden biri olan Van 'ı keşfetme imkanımız olacaktır. Serbest zaman sonrasında otelimize geçiyoruz.

3. Gün

Van - Doğubayazıt - Ağrı - Ağrı Dağı - Iğdır - Kars

Sabah otelden alacağımız kahvaltı sonrasında Van Gölü 'nün eşliğiyle Muradiye Şelalesine geçiyoruz. Oldukça geniş bir alanda coşkulu bir şekilde köpürerek dökülen şelalede vereceğimiz kahve molamızda bol bol fotoğraflar çekip şelalenin keyfini çıkarıyoruz. Bend-i mahi çayının seyriyle çaldıran ovasına ulaşıp 1514 çaldıran meydan muharebesi hakkında rehberimizin anlatımlarını dinleyip volkanik kaya kütlelerini görerek Tendürek dağı geçitinden hareketle Doğubeyazıt 'a devam ediyoruz. Ağrı Dağ ' ının eteklerine kurulmuş Doğubeyazıtt 'ta Türkiye 'nin tanıtım fotoğraflarında sıklıkla kullanıla İshak Paşa Sarayını gezmeye başlıyoruz.Osmanlı İmratorluğu döneminde Topkapı Sarayından sonra inşaa edilmiş en önemli saray.Dünya üzerinde ilk defa merkezi ısıtma sistemin kullanıldığı saray.bu sanat harikası yapı taç kapısıyla selamlık ve haremlik bölümüyle bizi karşılıyor. Sarayın büyüleyici atmosferinde vereceğimiz serbest zamanımızda bolca fotoğraf alıp Doğubeyazıt 'ı  yukardan seyretme sansını yakalıyoruz. Serbest zamanımız sonrasında alacağımız öğlen yemeğiyle yönümüzü Doğu 'nun Çukurova ' sı olarak bilinen Iğdır 'a çeviriyoruz. Büyük Ağrı Dağ ' ının eteklerinden süzülüp Iğdır Ovasının seyrine başladığımızda ülkemize en yakın Ermenistan kenti Metmazor 'u da görüyoruz. Iğdır ovasının seyriyle tuzluca Digor üzerinden hareketle  40 yıl rus işgalinde kalmış ülkemizin en doğusunda ki kente Kars 'a geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

4. Gün

Kars - Ani Harabeleri - Allahuekber Dağları - Palandöken - Erzurum

Sabah otelde alacağımız kahvaltıyla bilikte Ermenistan sınırında bulunan zamanında Ermenistan ' a başkentlik yapmış olan Ani Harabelerine geçiyoruz.Hem mimari yapısı hem coğrafi farklılıklarından ötürü büyüleyici bir yürüyüş başlıyor. Kurtarıcı İsa Kilisesi , resimli kilise ,büyük katedral,ipek yolu köprüsü ve Anadolu 'da ilk Türk camii olan Ebu El Manuçehr camisini görüp fotoğraflandırdıktan sonra yönümüzü tekrar Kars ' a çeviriyoruz. zamanında Katedral olarak inşaa edilen Ruslar ' ın çekilmesiyle camiiye dönüştürülen Fethiye camii ilk durak noktamız. Şehir merkezinde bulunan Kars kalesi, Kümbet camii(12 havariler kilisesi) görüp verilen serbest zamanda şehri tanıma fırsatı buluyoruz. Kars yöresel yemeklerinin tadına lezzetine baktıktan sonra Allahuekber dağlarının seyriyle Sarıkamış yakınlarında 1914 yılında Rus ordularının ilerleyişini durdurmak için yola çıkan ama sert hava koşullarına yenik düşen askerlerimizin anısına yapılan şehitlik anıtına ulaşıyoruz.Şehitlik anıtında rehberimizin aktardığı Kafkas cephesi bilgilerini dinleyip Aras nehri takibiyle Horasan üzerinden Erzurum'a doğru devam ediyoruz. Aras nehrinin üzerine İlhanlılar tarafından inşa edilen tarihi Çobandede köprüsünü görüp Erzurum 'a ulaşıyoruz. Ulaştığımız kentte doğunun en büyük ulu camiisi ve  ülkemizin en büyük medresesi olan  Çifte Minareli medreseyi ziyaret ediyoruz.bir Selçuklu anıt mezarlığı olan üç kümbetler alanına geçiyoruz. Erzurum 'un ünlü oltu taş işçiliğini görmek ve alış veriş yapmak için taş han da vereceğimiz serbest zamanın ardından Palandöken 'de bulunan otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

5. Gün

Aşkale - Pülümür - Elazığ

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından  Aşkale Pülümür vadisi üzerinden yönümüzü Tunceli 'ye çeviriyoruz. Pülümür vadisinde geçeceğimiz onlarca güzel tüneller sonrasında Munzur çayı ile Tunceli 'ye ulaşyoruz. Doğu Anadolu ' nun  yukarı Fırat bölgesinde bulunan Tunceli  Munzur vadisi milli parkı ile tanınan bir bölge.şehir merkezi gezimizi tamamladıktan sonra Munzur vadisinin eşliğiyle ovacığa ulaşıyoruz. Munzur dağının eteklerine kurulan kent ismini dağların arasında bulunan ova dan almaktadır. Tunceli 'nin en büyük ilçesidir.ilçede yapacağımız gezide rehberimiz Munzur baba ve düzgün baba efsanelerini anlattıktan sonra Munzur dağının eteklerinde bulunan gözlere ulaşıyoruz. Efsanenin de etkisiyle gözlerde ve Munzur Dağının eteklerinde geçireceğimiz güzel vakitler sonrasında Pertek ilçesinden hareketle otelimize doğru yol almaya başlıyoruz.Fırat nehri üzerinde yapacağımız feribot yolculuğu ile otelimize ulaşıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde

6. Gün

Elazığ - Harput - Keban - Arapgir - Kemaliye - Karanlık Kanyon - Sivas

Sabah otelden alacağımız kahvaltı sonrasında eski Elazığ 'a yani Harput 'a çıkıyoruz.4000 yıllık tarihi bulunan Harput kalesine neden süt kale dendiğini rehberimizden dinledikten sonra Anadolu 'nun pizza kulesi olarak kabul gören yatık minaresiyle ünlü Harput  Ulu Camii ziyaret ediyoruz.tarihi Harput evlerini dışarıdan gördükten sonra  Keban 'a gidiyoruz.Türk mühendislik tarihi açısından önemli kabul edilen Keban ilçesinden ismini  alan Keban barajı nın seyrini gerçekleştirip  Arapgir üzerinden Kemaliye 'de ilk ziyaret noktamız karanlık kanyon ve taş yol olacaktır. Amerika 'da bulunan Grand Kanyonun ardından dünyanın 2. Büyük kanyonu olarak bilinen Karanlık Kanyon ve Fırat nehrinin dağları delerek oluşturduğu yer yer 800 metreye ulaşan sarp ve dik yamaçların kıyısı boyunca uzanan taş yol sizleri hayrete düşürecek.taş yol insan emeğinin ve karalılığının en önemli sembolüdür.Kanyon gezimiz sonrasında Tübitak tarafından bölgede düzenlenen doğa gezileri sırasında toplanmış olan canlı-bitki- maden türlerinin sergilendiği en büyük doğa tarih müzesini geziyoruz.Kemaliye merkezde vereceğimiz serbest zamanda öğlen yemeğimizi yeyip sokak aralarında bulunan eski eğin evlerini keşfedip bol bol fotoğraflar çekebileceğiz.sonrasında taş dibi mahallesinde bulunan Lökhane 'ye gidip salim ustadan lök tatlısının nasıl yapıldığını öğrenip eski bir un değirmenini görüyoruz.Bir dönem ilk okullarda marş olarak okutulan ‘ Orda bir köy var uzakta ‘ dizelerini yazan Ahmet Kutsi Tecer 'in köyüne Apçağa köyüne yönümüzü çeviriyoruz.köyde yapacağımız güzel bir yürüyüşle çekeceğimiz fotoğraflar eşliğinde kartal yuvasını andıran Kayabaşı kır kahvesine çıkıp Kemaliye 'yi , Fırat nehrini tepeden seyrederek çaylarımızı ve kahvelerimizi  yudumlayıp gezimizi sonlandırıyor , Sivas 'ın en uzak ilçesi Divriği 'ye  ulaşıyoruz.13. yüzyılda Mengücekler tarafından merkez kabul edilen Divriği 'de ilk ziyaret noktamız Divriği Ulu Camii ve darüşşifa olacak.Taşların üzerine işlenmiş nakış nakış sembolleri gördükçe o güne doğru bir yolculuğumuz olacağını muhakkaktır. Rehberimiz cennet kapısı , bey kapısı , çarşı kapısı , hastahane kapısı üzerine işlenmiş semboller hakkında bilgi aktardıktan sonra fotoğraflandırmak için bir serbest zamanımız olacaktır . Serbest zaman sonrasında cumhuriyet kenti Sivas 'a geçiyoruz.Sivas 'ta yapacağımız panoramik gezimiz sonrasında havalimanına geçiyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

* Uçaklı turlarımızda, katılım gösteren misafirlerimizin uçak biletleri GRUP PNR şeklinde düzenlenmektedir. Uçak biletleriniz elektronik bilet olup; Check-in işlemleri T.C. Vatandaşlık numarası taşıyan kimlikleriniz ile satın aldığınız turun uçuşunun yapılacağı havayoluna ait kontuara başvurularak gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle turunuzun uçuşuyla ilgili bilet numarası veya PNR verilmemektedir. 

Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez. Mola Yerleri: Çevre yolu üzerindeki dinlenme tesisleridir. Mola Yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir. Tur Programında yer alan gece turları gibi ekstra turlar kişi sayısı ve mevcut personelin şartlarına bağlı olarak gerçekleştirilir. Ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından şehre girmeden önce yer alan dinlenme alanlarına veya şehir merkezlerine yönlendirilecektir. Program zamanlamasında hava durumu, yol durumu vb. gibi nedenlerle rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir. Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden acente kesinlikle sorumlu değildir. Yoğunluk ve mücbir sebepler nedeniyle standart bakımından aynı olmak kaydıyla oteller değişiklik gösterebilir. Böyle bir durumda misafirlerimiz acente temsilcisi tarafından bilgilendirilir. Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar acentede saklıdır. Böyle bir iptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür. 


Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır: 
Otobüsler: (28-46 kişi sayılarında kullanılır.)
 Mercedes Travego-Tourismo: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
 Neoplan Cityliner-Tourliner: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
 Mitsubishi Safir: 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: (17-27 kişi sayılarında kullanılır.)
 Isuzu Turkuaz: 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Minibüsler: (16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.)
 Vw Volt: 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
• Vw Volt El: 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
 Mercedes Sprinter: 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
 Mercedes Sprinter El: 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT