Doğu Anadolu Turu

Doğu Anadolu Turu

Gezi Rehberi Doğu Anadolu Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Malatya - Elazığ - Harput - Bingöl - Nemrut Dağı - Akdamar Adası - Muradiye Şelalesi - Iğdır - Kars - Ani Harabeleri - Sarıkamış - Erzurum - Taş Han - Erzincan - Kemaliye - Divriği - Sivas

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 19.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 19.30 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 21.00 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı - 21.15 Kartal Yemek Center - 21.30 Gebze Center Avm Önü - 22.00 İzmit Halk Evi Durağı - 22.10 İzmi t Otogar Önü Otobüs Durakları - 22.40 Adapazarı Otogar Önü - 23.25 Düzce TURSAN Dinlenme Tesisleri -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 28, 2020 ~ Eyl 5, 2020

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Belirtilen noktalardan hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Darende – Somuncu Baba Türbesi – Kudret Havuzu – Tohma Kanyonu – Günpınar Şelalesi – Malatya – Elazığ - Harput

Turumuz, Bolu – Ankara – Kayseri güzergâhını takip ediyoruz. Sabahın erken saatlerinde ilk gezi noktamız olan Darende’ye ulaşıyoruz. Osmanlının kuruluş döneminde yaşamış olan Somuncu Babanın Türbesini ziyaret ediyoruz. Burada gezeceğimiz yerler arasında; Çilehane, Balıklı Kuyular, Kudret Havuzu (Yaz kış su sıcaklıkları değişmeyen birbirine bağlı üç ayrı havuz), Tohma Kanyonu olacaktır. Bu dini ve doğal güzellikleri gördükten sonra gene bir doğa harikası olan suyu 40 mt yükseklikten dökülen Günpınar Şelalesini görmek için aracımızla kısa bir yolculuk yapıyoruz. Şelaledeki kısa molamızın bitiminde kayısı kenti Malatya’da, kayısı ürünlerini de bulabileceğiniz Malatya çarşısında alışveriş molası veriyoruz. Alışveriş sonrasında ise türkülerde ismi geçen Kömürhan Köprüsü üzerinden Elazığ'a hareket ediyoruz. Elazığ şehir merkezi üzerinden Elazığ ilinin tarihte bilinen en eski yerleşim yeri Harput’a ulaşıyoruz. Burada Harput Kalesi, Kurşunlu Camii, Arap Baba Türbesi, Tarihi Harput Evleri, 12. Yüzyılda Artuklu Hükümdarı Fahrettin Karaaslan tarafından yapılmış olan Ulu Camii, Harput Kalesi’ni (Panoramik) görüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Bingöl - Solhan Yüzen Adalar - Ahlat - Nemrut Dağı – Krater Gölü – Küçük Göl – Selçuklu Mezarlığı

Turumuz, sabah otelimizde alınan kahvaltının ardından, Bingöl üzerinden Türkiye’de yüzen adaların bulunduğu yerlerden biri olan Solhan’a hareket ediyoruz. Aksakal Krater Gölü içinde bulunan ve hareket eden üç adayı seyir terasından seyrederek doğa harikasına tanıklık ediyoruz. Yüzen adalar çevresindeki molamızın bitiminde Beş Minaresiyle meşhur ilimiz Bitlis’e bağlı Ahlat ilçemize hareket ediyoruz. Ahlat’ta bir dünya harikası olan ve Türkiye’nin en büyük krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı’na hareket ediyoruz (Ekstra). Nemrut Dağı’nın zirvesine vardığımızda bir yandan Van Gölü’nün o uçsuz bucaksız muhteşem manzarası, diğer bir yanda ise Nemrut Dağı Krater Gölü’nün büyüleyici görüntüsü sizleri çok etkileyecek cinsten. Nemrut Dağı Krateri içerisinde bulunan Büyük Krater Gölü, Küçük Göl (Ilıkgöl) ve Volkanik taşları ve Lav Kalıntılarını görüp büyülenmiş olarak Nemrut Dağından iniyoruz. Türk sanat ve kültürünün çok önemli bir merkezi olan Ahlat’a geri dönüp, Selçuklu Mezarlığı ve Mezar Taşları, Emir Bayındır Camii ve Kümbetini görüp otelimize yerleşiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Akdamar Adası – Tekne Turu – Van Kalesi – Kedi Evi – Van Gölü

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından yönümüzü Akdamar Adası’na çeviriyoruz. Bineceğimiz teknemiz ile Van Gölü’nün içerisinde bulunan Akdamar Adası’na hareket ediyoruz (Ekstra). Akdamar Adası’nda bulunan ve taş işçiliğiyle ünlü Akdamar Kilisesi ve çevresi bu noktadaki gezi güzergâhlarımız olacaklar. Buradan Van Gölü’ne baktığınızda “Aynı deniz gibi” demekten kendinizi alamıyorsunuz. Göl kenarında geçireceğimiz hoş vakitler sonrasında yeniden arabımıza dönüyor ve buradan Van şehir merkezi ’ne gidiyoruz. Van Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi gezimizin, ardından bir Halı Atölyesi’ne giderek Van Halısı hakkında bilgi alıyoruz. Dileyenler için vereceğimiz alışveriş molası sonrasında bölgenin en önemli ve en sevimli canlılarından olan Van Kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu şirin dostlarımızla çekeceğimiz güzel fotoların ardından bölgeye has gümüş ve telkâri işlemelerin yer aldığı atölyemize ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5. Gün

Muradiye Şelalesi – Çaldıran - Digor – Tuzluca – İshakpaşa Sarayı - Iğdır – Kars – Ani Ören Yeri

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Muradiye ilçesine geliyor, burada ilçeyle aynı ismi taşıyan muhteşem Muradiye Şelalesi’ni görüyoruz. Daha sonra Tendürek dağına (3542 m.) paralel olarak Çaldıran üzerinden Doğubayazıt'a ulaştığımızda alacağımız öğle yemeğinin (ekstra) ardından inşaatı 99 yıl süren muhteşem İshak Paşa Sarayı’nı geziyoruz. İsmi Saray olsa da esasında bir külliye olan bu muhteşem yapı, aynı zamanda Lale Devri’nin en önemli eserlerinden birisi olması özelliğini de taşıyor. Saray gezimizin ardından Iğdır üzerinden Kars’a hareket ediyoruz. Iğdır’a doğru ilerlediğimizde kutsal Ağrı Dağı’nın (5165 m) etki alanına giriyor, nereye gitsek onu görüyor ve Iğdır'a varıyoruz. Burada vereceğimiz kısa molanın ardından Digor ve tuz beldesi Tuzluca yolundan Kars’a ulaşıyoruz. Kars’a henüz ulaşmadan, ünlü Ani Harabeleri‘ne ulaşıyoruz. Ermeni ve Selçuklu kültürünün en önemli yapıtlarının yer aldığı eserler arasında Katedral, Arpaçay, Surp Kirkor, Surp Pirgiç (Keveli Kilise), Selçuklu eserlerinden ve Anadolu’nun ilk Türk Camisi olan Menücehr Cami, Ebul Muhammeran Cami, Sultan Sarayı’nı görüyoruz. Gezinin ardından konaklamamızı gerçekleştiriyoruz.  Dileyen misafirlerimiz Kafkas Gecesine (EKSTRA) katılıp Kafkas dans gösterisini izleyerek  eğleniyoruz.

6. Gün

Namık Kemal Evi – Kars Sokakları – Sarıkamış – Erzurum – Çifte Minareli Medrese – Yakutiye Medresesi – Taşhan

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Rus işgali sırasında yapılan taş evlere sahip Kars’ı dolaşmaya başlıyoruz. Gezeceğimiz yerler arasında; Kars Kalesi (Panoramik) ve Kümbet Camisi (12 Havariler Kilisesi), Ünlü şairlerimizden Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi görüp Kars sokaklarını keşfediyoruz. Kars gezimizin ardından Sarıkamış’a ulaşıyor, düşmandan çok, soğukla savaşan ordumuzun 70.000 şehit verdiği Allahüekber Dağları’na bakan anıtı ziyaret ediyoruz. Buradaki gezimizin bitiminde Erzurum şehir merkezine doğru hareket ediyoruz. Doğu’nun en yüksek ili Erzurum’u gezmeye başlıyoruz. İlk durağımız Türkiye’nin en büyük medresesi olan ve ilginç öyküsüyle hafızalara kazınan Çifte Minareli Medrese olacak. Ardından Ulu Camii, Yakutiye Medresesi (Türk ve İslam Eserleri Medresesi) gezilerimizi tamamlayıp, Erzurum’un meşhur Oltu Taşı ürünlerinin sergilendiği Taşhan’a gidiyoruz. Büyüleyici taşlar arasındaki gezintimizin ardından konaklayacağımız otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

7. Gün

Tunceli - Pülümür - Kutu Deresi - Çemişgezek - Recep Yazıcıoğlu Köprüsü -Kemaliye

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Aşkale üzerinden Tunceli'ye hareket ediyoruz. Pülümür şehir merkezini gördükten sonra Ağlayan Kayalar önünde kısa bir mola veriyoruz. Sonrasında Pülümür Çayı'nın delta oluşturduğu Kutu Deresi'ne hareket ediyoruz. Doğunun Bodrum'u olarak adlandırılan burada suyun tadını çıkarmanız için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında Tunceli şehir merkezine hareket ediyoruz. Şehir merkezinde verdiğimiz molanın ardından Çemişgezek üzerinden Kemaliye yolculuğumuza devam ediyoruz. Fırat Nehri üzerinde yapılmış olan Recep Yazıcıoğlu Köprüsünü fotoğraflayıp, Kemaliye’ye ulaşıyoruz. Ardından otelimize yerleşiyoruz.

8. Gün

Kemaliye –Karanlık Kanyon – Taş Yol - Divriği – Ulu Camii – Kangal Köpekleri – Sivas – Dönüş Yolculuğu

Turumuz, sabah otelde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Eğin'ken Mustafa Kemal Atatürk'e atfen Kemaliye olarak değiştirilen ilçe merkezini gezmeye başlıyoruz. Kent merkezinde göreceğimiz yerler ise; Lökhane, Zincirli Kaya, Tarihi Taş Dibi Camii, Mani Yolu, Seyitali Parkı, Medrese olacaktır. Taş Yolu ile Kemaliye yolculuğumuza devam ediyoruz. Yapımı 150 yıl süren, amacı Kemaliye’nin ulaşım sorununu çözerek yaşamı kolaylaştırmak olan bu kararlılığın göstergesi Taş Yolu, bizleri farklı dünyalara götürecek. 1,5 saatlik yolculuk sonunda Divriği’ye ulaşıyoruz. İlk durağımız olan 800 yıllık Selçuklu eseri, 1986 yılında Unesco listesine alınan muhteşem eser Divriği Ulu Cami ve Şifahanesi (Restorasyon nedeni ile kapalı değil ise) gezimize başlıyoruz. Taşı, hamuru işler gibi şekil verilişine şahit olacağımız bu eserden ayrılıyoruz. Ardından Kangal’daki dünyaca meşhur Köpek Çiftliği’ni ziyaret ediyoruz. Sivas şehir merkezine ulaşıyoruz. Sonrasında gerçekleştireceğimiz Bürücüye Medresesi, Çifte Minare gezilerimizi takiben Sivas Kongresi’nin gerçekleştirildiği ve içinde gezerken Kurtuluş Dönemini yaşadığımız Kongre Binası’nı dışardan görüyoruz. Sonrasında Yozgat – Kırıkkale üzerinden dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

9. Gün

Dönüş Yolu - İstanbul

07.30’da siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki gezimizde buluşmak üzere, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın…

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT