Edirne - İğneada Turu

Edirne - İğneada Turu

Gezi Rehberi Edirne - İğneada Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Dupnisa - İğneada - Beğendik Köyü - Üç Şerefeli Camii - Selimiye Camii

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 06:00 Kartal Köprüsü (Kadiköy Yönü) - 07:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 07:30 Gayrettepe Metro Durağı Önü Büyükdere Cad. - 08:00 Merter Metro istasyonu otoparkı - 08:30 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyo nu -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 14, 2021 ~ May 15, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Dupnisa Mağarası - İğneada - Beğendik Köyü

Hareket noktalarımızdan katılan misafirlerimizin alınmasının ardından (yol ve hava durumuna bağlı olarak Dupnisa Mağarasına gidilecektir) Longoz ormanlarının içinden yolculuk yapacağımız Duplisa (İblisima) Mağarasına hareket ediyoruz. Dupnisa mağarası içinden nehir geçen 3200 metrelik galerisiyle eşsiz güzellikte el değmemiş sarkık ve dikitleriyle her bölgeden gezginlere, kampçılara ve turizme hizmet veriyor. Mağara ağzından yukarıya gürgen ve palamut ağaçlarıyla kaplı yamaçtan tırmanarak yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüşle mağaraya geliniyor. Sığınak olarak kullanılabilirliği incelenmiş mağara, ağzından çıkan ağaçların yanına basamaklı ahşap merdivenden galeriye iniliyor.(Önemli not:15 Kasım – 15 Mayıs arası yarasaların üreme dönemi olduğundan mağara geziye kapatılıyor.Bu dönemlere denk gelen turlarımızda alternatif olarak Kırklareli şehir merkezi,Yayla mahallesi,Hızır Bey Camii,Kültür Evi,Atatürk Evi Müzesi gezileri yapılır.) Mağarayı gezdikten sonra Trakya'nın önemli doğa ile iç içe sahil kasabası İğneada‘ya ulaşıyoruz ve daha sonra harap, yıkılmış kalesi içinde odunculuk ve balıkçılıkla geçinen Rumların yaşadığı evleri görüp İğneada limanına gidiyoruz. Ardından fotoğraf çekmeye elverişli manzarasından ve eşsiz temiz havasından yararlanıyoruz. Son olarak; Bölgedeki Bulgaristan sınırına en yakın köy olan Beğendik Köyüne ulaşıyoruz ve buradan sınırın öbür tarafında olan Rezova köyünü uzaktan görmemizin sonrasında Edirne merkezde bulunan otelimize yerleşmek üzere Edirne merkeze doğru hareket ediyoruz. Ardından otelimize yerleşme konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

2. Gün

Edirne - II. Beyazıd Külliyesi - Üç şerefeli Camii - Selimiye Camisi - İstanbul

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında ilk çağda antik adı bir Trak köyü olan Orestia, Romalılar döneminde Hadrianapolis şehri ve Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış ve sahip olduğu mimari yapıtlarıyla bir müze şehir olan Edirne’ye varış. Sonrasında 24 Temmuz 1923 Lozan Barış Antlaşmasıyla Türk topraklarına katılan, Edirne’ye 4 km.lik doğa ve tarihi yoluyla bağlanan Karaağaç gezisi, Tarihi Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Tren istasyonu gezileri sonrasında Kır kahvesinde mola veriyoruz. Buradaki molamızın ardından, Edirne Şehir Merkezine dönerek Edirne’ deki gezimize başlıyoruz. II. Balkan savaşları sırasında Edirne savunmasının yapıldığı Askeri Mimari örneği Bucuktepe Tabyasında Şükrü Paşa Anıtı, Balkan Savaşı Müzesi, Sırp Sandığı Müzesi, Saray içi gezisi, Tarihi Kırkpınar yağlı güreş meydanı, Adalet Kasrı, Fatih ve Saray köprüleri gezilerimizi yapıp Fatih Sultan Mehmet ve Cem Sultan’ın doğup hükümdarlık sürdükleri Edirne Saray kalıntılarında ve Babüssade, Saray mutfakları, Cihannuma Kasrı, Kum kasrı ve hamamı, Balkan şehitliğini geziyoruz. 16.y.y.da Su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa Konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne sahip II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Üç Şerefeli Camii, yazılarıyla ünlü Eski Camii (Ulu camii) ve Mimar Sinan’ın “Ustalık Eserimdir” dediği Selimize Camii ve Arasta Çarşısı gezilerinden sonra Edirne’nin ünlü badem ezmesi alışverişimizi yapmak üzere Keçecizade Şekerleme Mağazasını ve Edirne Peyniri alışverişi yapmak üzere Yazıcı Peynir Mağazası gezimizin ardından Edirne’nin eski bir geleneği Aynalı Gelin Süpürgesi, Yöresel Meyve Sabunları alma fırsatı için serbest zaman ve alışveriş molası veriyoruz. İstanbul dönüş yolculuğumuza başlıyor, akşam saatlerinde siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktada bırakarak bir başka acente  organizasyonunda görüşmek dileğiyle veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Şehir Vergileri

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.


Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Mercedes Travego/Tourismo: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz)
• Neoplan Cityliner/Tourliner: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz.)
• Mitsubishi Safir: 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Isuzu Turkuaz: 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

Minibüsler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Vw Volt: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Vw Volt El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Mercedes Sprinter: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Mercedes Sprinter El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT