Gap Ve Mezopotamya Turu

Gap Ve Mezopotamya Turu

Gezi Rehberi Gap Ve Mezopotamya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Zeugma Müzesi - Emine Göğüş Müzesi - Tahmis Kahvesi - Şanlıurfa - Göbeklitepe - Balıklı Göl - Gümrük Han - Harran - Deyrul Zaferan Manastırı - Kasımiye Medresesi - Ulu Camii

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 18.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 19.00 Şişli Merkez Ofis Önü - 20.00 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 20.30 Kartal Köprüsü ( E-5 Ankara Yönü) - 21.00 Geb ze Center Avm Önü - 21.45 İzmit Halk Evi Durağı (İzmit - Adapazarı Yönünden) - 21.55 İzmit Otogar Önü Otobüs Durakları (ROMATEM Karşısı) - 22.30 Adapazarı Otogar Önü - 23.30 Düzce Çoban Mevkii Shell Benzin İ stasyonu Önü - 00. 30 Bolu Otogar Önü/02.00 Ankara Söğütözü Ulusoy Tesisleri Önünde (Armada Avm Karşısı) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 8, 2022 ~ Tem 13, 2022

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Belirtilen noktalardan hareket ile turumuza başlıyoruz..

2. Gün

Gaziantep - Gaziantep Zeugma Müzesi - Emine Göğüs Mutfak Gezisi - Tahmis Kahvesi - Gaziantep Çarşıları - Şanlıurfa

Turumuz,Ankara – Aksaray – Pozantı - Adana güzergâhını takip Gaziantep'e doğru yol alıyoruz. Yol üstünde vereceğimiz serbest kahvaltının ardından Doğu’nun Paris’i olarak adlandırılan Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. Gaziantep’te ilk olarak Zeugma’dan çıkartılan mozaiklerin ve bölgeye ait eserlerin sergilendiği Gaziantep Zeugma Müzesi’ni geziyoruz. Ardından müzeden ayrılarak, Antep lezzetlerini tadacağımız restaurantımıza gidiyoruz. Alacağımız ekstra öğle yemeğinin ardından yapılış tarihi ve uygarlığı bilinmeyen Türkiye’de günümüze kadar ayakta kalan nadir yapılardan olan Gaziantep Kalesini (Panoramik) görüyoruz. Ardından Kale’nin eteklerinde bulunan Emine Göğüş Mutfak Eserleri Müzesi’ni geziyoruz. Dünyaca ünlü Gaziantep Mutfağını yakından tanıdıktan sonra Tahmis Kahvesinde Menengiç Kahvesi tadına bakacağız. Rehberimiz ile birlikte Antep çarşılarını gezebilirsiniz. Bakırcılar, Almacılar çarşılarında vereceğimiz serbest zaman sonrasında Peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa'ya gidiyoruz. Şanlıurfa'da otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde gerçekleşecektir. Otelimize yerleştikten sonra Arzu eden konuklarımız ile Urfa Kültürünün bir parçası olan yemekli Sıra Gecesine gidiyoruz. Sıra gecemiz yemekli olacaktır. Sıra gecesine katılmayacak olan misafirlerimiz yemek için otel civarındaki restaurantlarda yiyebilirler. (Ekstra)

3. Gün

Şanlıurfa - Göbekli Tepe - Balıklı Göl - Gümrük Han - Harran - Harran Ulu Camii - İlk İslam Medresesi - Mardin

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, İlk olarak Şanlıurfa’nın en popüler ilçesi olan Harran ile gezimize başlıyoruz. Burada Harran Şehrinin ortasında 22 mt yükseklikte var olan Harran Höyüğü, Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski cami olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii, avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi), İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evlerinden birini ziyaret ediyoruz. Harran’dan ayrılarak, Şanlıurfa’nın Göbekli Tepe’ye hareket ediyoruz. Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını geziyoruz. Ardından Şanlıurfa lezzetlerini tadmak için restaurantımıza gidiyoruz. Yemek sonrasında Şanlıurfa merkezde gezimize başlıyoruz. Halil Rahman Gölü, Balıklı Göl, Ayn Zeliha Gölü, Hz İbrahim Makamı’ndan ötürü ismini alan Makam Camii, Rızvaniye Camii, Mevledi Halil Camii, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı görüyoruz. Panoramik Urfa Kalesi, Tarihi Çarşılardan olan Sipahiler, Hüseyinciler, Bakırcılar Çarşısını geziyoruz. Ardından Eşkıya filminden anımsayabileceğiniz Gümrük Han’da çay molası veriyoruz. Günün sonunda aracımızla buluşarak tarihi İpekyolunu takip ederek Viranşehir, Kızıltepe üzerinden  Mardin şehrine gidiyoruz. Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Mardin - Dayrul Zafaran Manastırı - Kasımiye Medresesi - Eski Ptt Binası - Ulu Camii - Diyarbakır - Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi - Diyarbakır Ulu Camii - Surlar Mardin Kapı

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Mardin’i gezmeye başlıyoruz Mardin’de ilk durağımız bütün dünyadaki Süryani Halkının merkezi konumunda bulunan Dayrul Zafaran Manastırı olacaktır. Şemsiler zamanında güneş tapınağı olarak inşa edilen daha sonra yüzlerce yıl Süryanilerin Patriklik Merkezi Görevini Üstlenen Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler bizi buraya hayran bırakacaktır. Ardından 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Alacağımız önemli tarihi bilgilerden sonra tarihi Mardin sokaklarından yaya olarak yolumuza devam edip  Mardin çarşılarında Mardin’in en önemli tarihi yapılarından içerisinde Hz. Muhammedin sakalı şerifinin bulunduğu Ulu Camiyi geziyoruz. Sonrasında birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış olan PTT binasını görüyoruz. Hemen karşımızda bulunan Şehidiye Cami’ni de gördükten sonra vereceğimiz serbest zamanda meşhur Mardin Sabunları veya badem şekeri alabilirsiniz. Ardından üç yol mevkiinden kendimizi aşağı bırakıp Mardin’in sembollerinden olan Abbaralardan geçerek bizi bekleyen aracımızla buluşup, yöresel tadlardan oluşan öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrası Güneydoğunun en eski ve köklü kenti Diyarbakır’a hareket ediyoruz. Diyarbakır gezisine başlıyoruz. Edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden 35 yaş şiiri ile tanınan, Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ve şu anda müze olarak hizmet veren evi geziyoruz (Açık değil ise Cemil Paşa Konağı ziyaret edilecektir). Bu ev aynı zamanda Diyarbakır sivil mimarisinin de en güzel örneğidir. Sur içerisinde İslam tarihinin en eski camilerinden olduğuna inanılan Anadolu’da kurulan V.Haremi Şerif olan Diyarbakır Ulu Camiini geziyoruz. Yapım tarihi ve yaptıran uygarlığın bilinmediği, 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır surlarının en eskisi olan Keçi Burcunu, Dicle Nehrinin üstüne kurulu 10 Gözlü Köprüyü, Hevsel Bahçelerini görüp, fotoğraflıyoruz. Mardin Kapıyı, Yeni Kapı’yı panoramik olarak gördükten sonra  otelimize yerleşiyoruz. Akşam Yemeği ve konaklama otelimizde.

5. Gün

Nemrut Daği (Ekstra) - Halfeti(Ekstra) - Birecik Kelaynak Üretim Çiftliği

Turumuz, sabah erken saatlerde otelimizden ayrılarak Siverek üzerinden Nissibi Köprüsü'nü kullanarak Narince Köyü'ne ulaşıyoruz. Buradan minibüslerimize binerek Nemrut Dağı’na doğru yola çıkıyoruz (Ekstra). Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından Nemrut Dağı’nın eteklerine ulaşıyoruz. Buradan merdivenleri kullanarak Doğu Terası’na ulaşıyoruz. I.Antiochos, Zeus, Apollon, Herakles, Kommagene, Kartal ve Arslan Heykellerini görüp, kısa bir yürüyüşle Batı Teras’ına geçip, Dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilen Nemrut’tu detaylı olarak gezmiş oluyoruz. Batı ve doğu terası, bağış sunağı gezileri sonrasında siyah gülün Türkiye'de tek yetiştiği yer olan Halfeti'ye hareket ediyoruz.  Dileyen misafirlerimiz ile yaklaşık 1 saat süren Baraj üstündeki tekne turumuza çıkıyoruz. (Ekstra) Tekne turunda Rum Kaleyi, tamamı sular altında kalan ve resimlere konu olan Savaşan Köyünü görüyoruz. Tekne turu sonrasında kısa bir serbest zaman veriyoruz. Sonrasında Birecik’e hareket ediyoruz. Burada dünyada nesli tükenmekte olan sadece Fas ve Birecik’te bulunan kelaynak kuşlarını görüyoruz. Dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Adana - Aksaray - Ankara üzerinden dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

6. Gün

İstanbul

Turumuz, 05.30’da siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki gezimizde buluşmak üzere, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın…

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Minibüs Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

+ Müze Kart

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT