Göbeklitepe Haltefi Gaziantep Turu

Göbeklitepe Haltefi Gaziantep Turu

Gezi Rehberi Göbeklitepe Haltefi Gaziantep Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Zeugma Müzesi - Halfeti - Birecik - Göbeklitepe - Harran - Gümrük Han

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Gaziantep - Şanlıurfa - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 29, 2020 ~ Mar 1, 2020

Tur Programı

1. Gün

Zeugma Mozaikleri Müzesi - Bakırcılar Çarşısı - Halfeti - Rum Kale - Savaşan Köyü

İstanbul – Gaziantep Uçağı ile Gaziantep’e hareket ediyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) Gaziantep’e varış. Güneydoğunun en gelişmiş ve modern şehrini gezmeye başlıyoruz. Gaziantep, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki kahramanca mücadelesi ve kazanmış olduğu İstiklal Madalyası ve muhteşem lezzetli mutfağıyla, birbirinden güzel “butik” tarihi ve turistik eserleri, fıstığı, baklavası, katmeri ve kebaplarıyla sizi baştan çıkarmaya çoktan hazırlandı! Antep gezimize dünyanın en zengin mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaikleri Müzesi ile başlayacağız. Roma İmparatorluğunun doğudaki en önemli kenti olan Zeugma’dan son 15 yılda çıkartılan zengin mozaik koleksiyonunda pek çok mitolojik hikayenin izini süreceğiz. Müzede ayrıca pek çok arkeolojik parça da sergilenmektedir. Müzeden sonra öğle yemeğimizde Antep mutfağının meşhur lezzeti kebap ve küşleme için Halil Usta’ya gidiyoruz. Yemek sonrası, Eski şehirde yapacağımız yürüyüş turunda, şehrin merkezini oluşturan Kaleyi, pek çok tarihi han, cami ve çarşıyı görerek Bakırcılar çarşısına ulaşıyoruz. Verilen serbest zamanın ardından, ‘siyah gül’ denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajı’nın suları altında kalmış Halfeti’ye ulaşıyoruz. Teknemize binerek Baraj Gölü üzerinde yapacağımız gezi sırasında Rum Kale ve sular altında kalan, minaresiyle meşhur, Savaşan Köyü’nü görüyoruz. Tekne turumuz sonrasında, Şanlıurfa’ya hareketle otelimize ulaşıyoruz. Konaklama otelimizde. Ardından dileyen misafirlerimiz yöresel eğlence URFA SIRA GECESİ (ekstra) ne katılabilirler.

2. Gün

Göbekli Tepe - Harran - İstanbul

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası, yaklaşık on iki bin yıl önce inşa edilmiş, insanlık tarihinin bilinen ilk Tapınağı olan Göbekli Tepe’ye ulaşıyoruz. Henüz çok az bir kısmı açılmış olan ve neolitik çağın hac merkezi kabul edilen Göbekli Tepe’nin hikâyesini dinlerken büyüleneceksiniz. Göbekli tepe gezimiz sonrasında, ismi “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran’a varıyoruz. İlk İslam üniversitesinin de bulunduğu 5000 yıllık geçmişe sahip Harran içinde; Harran Üniversitesi(Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri göreceğimiz yerler arasında olacak. Gezimizin sonrasında Şanlıurfa merkeze dönerek önce yemek molamızı veriyoruz. Ardından  Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler olacak. Gezimiz sonrasında Bedestende serbest zaman veriyoruz ve sizlere Gümrükhan’a uğramanız tavsiye ediyoruz. Serbest mola sonrası havalimanına ulaşıyoruz. Siz değerli misafirlerimize bir başka turda karşılaşmak dileğiyle veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Şehir Vergileri

Uçuş Numarası : PC2412
Kalkış :İstanbul, Türkiye (SAW-Sabiha Gökçen Uls.) Havaalanı Saat: 09:30
Varış :Gaziantep (GZT-Oguzeli Intl.) Havaalanı Saat: 11:00

Uçuş Numarası : PC2423
Kalkış :Sanliurfa, Turkey (GNY-Gap Guney Anadolu) Havaalanı Saat: 22:15
Varış :İstanbul, Türkiye (SAW-Sabiha Gökçen Uls.) Havaalanı Saat: 23:45

Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Uzun turlarımızda her gün sıra atlayacak şekilde yer değişimi (Rotasyon) olmaktadır. Kısa turlarımızda rotasyon uygulanmaz. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir. Turlarımızda kademeli fiyat artışı bulunmaktadır.
Turumuz; rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri ile bir paket olup ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT