Gökçeada - Bozcaada - Ayvalık Turu

Gökçeada - Bozcaada - Ayvalık Turu

Gezi Rehberi Gökçeada - Bozcaada - Ayvalık Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Gökçeada - Zeytinliköy - Tepeköy - Dereköy - Bozcaada - Ayazma Plajı - Geyikli İskelesi - Eski Rum Mahallesi - Ayvalık - Şeytan Sofrası - Cunda Adası

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 23.00 Kartal Köprüsü ( E-5 Harem Yönü) - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 00.00 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 00.30 Yenibosna Metrobüs Durağı Yanı (Koç taş Önü) - 01.00 Beylikdüzü Marmara Park Avm Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 14, 2022 ~ Tem 17, 2022

Tur Programı

1. Gün

İstanbul Hareket

Turumuz, 23.00 Kartal Köprüsü ( E-5 Harem Yönü) 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı), 00.00 Şişli Acente Merkez Ofis Önü, 00.30 Yenibosna Metrobüs Durağı Yanı (Koçtaş Önü) - 01.00 Beylikdüzü Marmara Park Avm Önünden alarak gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Gökçeada - Zeytinliköy - Tepeköy - Dereköy - Kefalos Plajı - Çanakkale

Turumuz, sabah ekstra alınan kahvaltının ardından, dünyanın ilk sakin şehir (CittaSlow) ünvanlı adası kekikli tepelerinde özgürce dolaşan keçi ve koyunları, asırlık zeytin ağaçlarını ve denize girilecek tertemiz koylarını görmek için Gökçeada 'ya hareket ediyoruz. Kabatepe iskelesinden bindiğimiz feribot ile yaklaşık 1 saat 15 dakikalık yolculuk sonucunda Gökçeada'ya ulaşıyoruz. İlk durağımız dibek kahvesi, sakızlı muhallebi ve tabii ki zeytin ağaçları ile bizi karşılayan Zeytinliköy olacak. Adanın en eski kilisesi ve Ortodoks Hristiyanların ruhani lideri 1.Bartholomeos’un evininde bulunduğu köyde yapılan tur esnasında, Rum kültürünün unsurlarını görüp tanıyoruz. Ayrıca verilen serbest zamanda dileyen misafirlerimiz kahve içip muhallebi ile dondurma yeme imkanı buluyor. Ardından 600 yaşın üstünde olduğu tahmin edilen çınar ağacı ile bizi bekleyen, volkanik Aya Dimitri tepesinin yakınına kurulmuş Tepeköy’e gidiyoruz. Barba Yorgo’nun ev şaraplarını tanıyor ve Meryemana panayırının da yapıldığı köy meydanında kısa bir tur atıyoruz. Sonrasında bir zamanlar içindeki 2 sineması, 22 kahvehanesi, berberi, terzisi, çamaşırhanesi ile Türkiye’nin en büyük köyü unvanı olan Dereköy’e ulaşıyoruz. Adanın en büyük çamaşırhanesini gezdikten sonra köy içerisinde küçükte bir gezinti yapıyoruz. Kefalos (Aydıncık) Plajında verilen serbest zamanda denize giriyor, güneşin tadını çıkarıyoruz. Deniz molamızın ardından Gökçeada merkezde efi badem, zeytinyağı almanız, keçi sütünden yapılmış dondurma yemeniz için kısa bir mola veriyoruz. Akşam saatlerinde feribot ile Eceabat’a ve oradan yine feribot ile Çanakkale’ye geçiyoruz. Ardından dileyen misafirlerimiz ile zamanın en büyük donanmasına geçit vermeyen Çanakkale Boğazı kıyısındaki şehir içinde yapılacak panoramik tur esnasında; Çimenlik Kalesini, şarkılara konu olan Aynalı Çarşıyı,  Saat  Kulesini,  Kordon’u,  Çanakkale'nin  gece yaşantısını görüyoruz. Bu sırada Truva filminde kullanılan Tahta Atla fotoğraf çektirme imkanımız oluyor.

3. Gün

Bozcaada - Ayazma Plajı - Geyikli İskelesi - Eski Rum Mahallesi

Turumuz, otelimizde alınan kahvaltı sonrasında Bozcaada’ya hareket etmek üzere Geyikli İskelesine varıyoruz. Bizleri Bozcaada’ya götürecek olan feribotu beklerken sahilde çay-kahve keyfi için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra feribota binerek yarım saatlik yolculuk sonrasında Bozcaada'ya ulaşıyoruz. İnanılmaz şirinlikteki Bozcaada daha ilk adımımızda bizleri büyülüyor. Adada Ayazma Plajını, Ceneviz Kalesi’ni (Panoramik) görüyoruz. Sonrasında Ege’nin enfes balıklarından tadabileceğiniz balık restorantlarında öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrası dileyen konuklarımızla adanın ılık rüzgârı ile birlikte yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüşümüz sırasında sokakların dik kestiği, bakımlı evlerin olduğu eski Rum Mahallesi (Cumhuriyet Caddesi) ve kıvrımlı sokakları, ahşap evlerin olduğu eski Türk Mahallesinde (Alaybey Mahallesi) yer alan tarihi mekânları da görme şansına sahip oluyoruz. Meşhur Bozcaada Kurabiyelerinin tadabileceğiniz ve alabileceğiniz Çiçek Pastanesini ziyaret ediyoruz. Ardından dileyen konuklarımız serbest zamanı Ayazma Plajı’nda yüzerek veya yürüyüş yaparak değerlendirebilirler. Serbest süre sonrası adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve şarap alışverişinden sonra deniz kıyısında çaylarımızı yudumlayıp feribota binerek Geyikli'ye dönüyoruz. Aracımız ile buluşarak Assos'a hareket ediyoruz. Assos’a vardığımızda kısa bir tırmanışın ardından M.Ö 5. yy. tarihlenen Athena Tapınağının bulunduğu Akropol adını verdiğimiz tepeye çıkıyoruz. Tapınağı gördükten sonra Ege Denizi’nin muhteşem manzarasıyla büyüleneceksiniz, eğer şanslıysanız Türkiye’ye oldukça yakın Girit ve Eğriboz’dan sonra Yunanistan’ın 3. büyük adası olan Midilli Adasını görebilirsiniz. Sonrasında Edremit'te bulunan otelimize hareket ediyoruz.

4. Gün

Ayvalık - Şeytan Sofrası - Ayvalık Tekne Turu - Cunda

Turumuz, otelimizde alınan kahvaltı sonrasında göz alabildiğine uzanan zeytinlikleri ve koyları kuşbakışı seyretmek için çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık Adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrası’na hareket ediyoruz. Burada Şeytanın Ayak İzini simgeleyen demir kafes içindeki izi gördükten sonra Midilli Adası’nın da yer aldığı manzaralar eşliğinde hatıra fotoğraflarımızı çekerken çaylarımızı yudumluyoruz. Ardından Ayvalık’a hareket ediyoruz. Ayvalık’ta şehir merkezinde kısa bir gezinti yapıyoruz. Bu gezintide çarşıda alışveriş yapabilir, kiliseden çevrilen Saatli Cami’yi gezebilirsiniz. Serbest vaktin ardından sizleri, teknemize bineceğimiz liman bölgesinde buluşarak eşsiz güzellikteki koylara doğru teknemiz ile açılıyoruz (EKSTRA). Ortunç Koyu, Akvaryum Koyu, Cennet Koyu, İncirli Koyu, Alibey Koyu, Tımarhane Koylarını görüp uygun olan koylarda yüzme molaları vereceğiz. (Tekne Turuna gelmeyecek olan misafirlerimiz Sarımsaklı Plajında Günü geçirebilirler. Akşam Buluşma noktası Cunda Adası Olacaktır.) Tekneden Cunda (Alibey) Adası'nda ayrılıyoruz. Burada Taksiyarhis Kilisesinin yanından geçerek, Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda yapacağımız yürüyüş sonrasında yel değirmenlerini görebilirsiniz. Buradan tüm Ayvalık manzarasının fotoğrafını çekebilirsiniz. Cunda Adası gezimizin ardından Türkiye’nin ilk boğaz köprüsünden geçerek İstanbul yolculuğuna başlıyoruz. Balıkesir - Bursa güzergâhında yol alarak akşam saatlerinde diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere siz sayın misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyoruz. Hoşçakalın. (Son durak noktamız Yenibosna Koçtaş Önü olacaktır.)

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Minibüs Ücretleri

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.

OTOBÜSLER
MERCEDES TRAVEGO & TOURISMO: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.
MAN FORTUNA: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.
NEOPLAN CITYLINER / TOURLINER: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.
TEMSA SAFIR / MARATON: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.
MIDIBUSLER
ISUZU TURKUAZ: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
NOVO LUX: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
TEMSA PRESTIGE: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
MINIBUSLER
MERCEDES SPRİNTER: 12+1 veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
WOLKSWAGEN CRAFTER: 12+1 veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.
NOT: Turlarımızda kişi sayısına göre, yukarıda belirtilen araç tiplerinden herhangi birisi kullanılır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT