Gökçeada - Bozcaada Turu

Gökçeada - Bozcaada Turu

Gezi Rehberi Gökçeada - Bozcaada Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Gökçeada - Zeytinliköy - Tepeköy - Dereköy - Bozcaada - Ayazma Plajı - Geyikli İskelesi - Eski Rum Mahallesi

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 23.00 Kartal Köprüsü ( E-5 Harem Yönü) - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 00.00 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 00.30 Yenibosna Metrobüs Durağı Yanı (Ko çtaş Önü) - 01.00 Beylikdüzü Marmara Park Avm Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 2, 2023 ~ Haz 4, 2023

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Turumuz, 23.00 Kartal Köprüsü ( E-5 Harem Yönü) 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı), 00.00 Şişli Merkez Ofis Önü, 00.30 Yenibosna Metrobüs Durağı Yanı (Koçtaş Önü) - 01.00 Beylikdüzü Marmara Park Avm Önünden alarak gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Gökçeada - Zeytinliköy - Tepeköy - Dereköy - Kefalos Plajı- Çanakkale

Turumuz, sabah ekstra alınan kahvaltının ardından, dünyanın ilk sakin şehir (CittaSlow) ünvanlı adası kekikli tepelerinde özgürce dolaşan keçi ve koyunları, asırlık zeytin ağaçlarını ve denize girilecek tertemiz koylarını görmek için Gökçeada 'ya hareket ediyoruz. Kabatepe iskelesinden bindiğimiz feribot ile yaklaşık 1 saat 15 dakikalık yolculuk sonucunda Gökçeada'ya ulaşıyoruz. İlk durağımız dibek kahvesi, sakızlı muhallebi ve tabii ki zeytin ağaçları ile bizi karşılayan Zeytinliköy olacak. Adanın en eski kilisesi ve Ortodoks Hristiyanların ruhani lideri 1.Bartholomeos’un evininde bulunduğu köyde yapılan tur esnasında, Rum kültürünün unsurlarını görüp tanıyoruz. Ayrıca verilen serbest zamanda dileyen misafirlerimiz kahve içip muhallebi ile dondurma yeme imkanı buluyor. Ardından 600 yaşın üstünde olduğu tahmin edilen çınar ağacı ile bizi bekleyen, volkanik Aya Dimitri tepesinin yakınına kurulmuş Tepeköy’e gidiyoruz. Barba Yorgo’nun ev şaraplarını tanıyor ve Meryemana panayırının da yapıldığı köy meydanında kısa bir tur atıyoruz. Sonrasında bir zamanlar içindeki 2 sineması, 22 kahvehanesi, berberi, terzisi, çamaşırhanesi ile Türkiye’nin en büyük köyü unvanı olan Dereköy’e ulaşıyoruz. Adanın en büyük çamaşırhanesini gezdikten sonra köy içerisinde küçükte bir gezinti yapıyoruz. Kefalos (Aydıncık) Plajında verilen serbest zamanda denize giriyor, güneşin tadını çıkarıyoruz. Deniz molamızın ardından Gökçeada merkezde efi badem, zeytinyağı almanız, keçi sütünden yapılmış dondurma yemeniz için kısa bir mola veriyoruz. Akşam saatlerinde feribot ile Eceabat’a ve oradan yine feribot ile Çanakkale’ye geçiyoruz. Ardından dileyen misafirlerimiz ile zamanın en büyük donanmasına geçit vermeyen Çanakkale Boğazı kıyısındaki şehir içinde yapılacak panoramik tur esnasında; Çimenlik Kalesini, şarkılara konu olan Aynalı Çarşıyı,  Saat  Kulesini,  Kordon’u,  Çanakkale'nin  gece yaşantısını görüyoruz. Bu sırada Truva filminde kullanılan Tahta Atla fotoğraf çektirme imkanımız oluyor.

3. Gün

Bozcaada - Ayazma Plajı - Geyikli İskelesi - Eski Rum Mahallesi

Turumuz, otelimizde alınan kahvaltı sonrasında Bozcaada’ya hareket etmek üzere Geyikli İskelesine varıyoruz. Bizleri Bozcaada’ya götürecek olan feribotu beklerken sahilde çay-kahve keyfi için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra feribota binerek yarım saatlik yolculuk sonrasında Bozcaada'ya ulaşıyoruz. İnanılmaz şirinlikteki Bozcaada daha ilk adımımızda bizleri büyülüyor. Adada Ayazma Plajını, Ceneviz Kalesi’ni (Panoramik) görüyoruz. Sonrasında Ege’nin enfes balıklarından tadabileceğiniz balık restorantlarında öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrası dileyen konuklarımızla adanın ılık rüzgârı ile birlikte yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüşümüz sırasında sokakların dik kestiği, bakımlı evlerin olduğu eski Rum Mahallesi (Cumhuriyet Caddesi) ve kıvrımlı sokakları, ahşap evlerin olduğu eski Türk Mahallesinde (Alaybey Mahallesi) yer alan tarihi mekânları da görme şansına sahip oluyoruz. Meşhur Bozcaada Kurabiyelerinin tadabileceğiniz ve alabileceğiniz Çiçek Pastanesini ziyaret ediyoruz. Ardından dileyen konuklarımız serbest zamanı Ayazma Plajı’nda yüzerek veya yürüyüş yaparak değerlendirebilirler. Serbest süre sonrası adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve şarap alışverişinden sonra deniz kıyısında çaylarımızı yudumlayıp feribota binerek Geyikli'ye dönüyoruz. Aracımız ile buluşarak İstanbul'a doğru yol alarak akşam saatlerinde siz sayın misafirlerimizi acentenin diğer seyahatlerinde tekrar görüşmek üzere, aldığımız noktalara bırakıyoruz. Hoşçakalın.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Minibüs Ücretleri

+ Servis Ücreti

ARAÇ TİPİ

ISUZU TURKUAZ: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

NOVO LUX: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

SULTAN OTOGAR: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

NOT: Turlarımızda kişi sayısına göre, yukarıda belirtilen araç tiplerinden herhangi birisi kullanılır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT