Edirne Turu

Edirne Turu

Gezi Rehberi Edirne Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Edirne - Tarihi Meriç Köprüsü - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Meydanı - Lozan Anıtı

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 06:00 Kartal Köprüsü (Kadiköy Yönü) - 06:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 07.00 Gayrettepe Metro İstasyonu(Denizbank Karşısı) - 07.30 Merter Metro istasyonu Otoparkı - 08:00 Avcılar Merkez Otobüs Durağı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 14, 2020 ~ Haz 14, 2020

Tur Programı

1. Gün

Tarihi Meriç Köprüsü - Lozan Anıtı - Tarihi Tren İstasyonu - Balkan Şehitliği - II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi - Üç Şerefeli Camii - Eski Camii - Arasta Çarşısı

Sabah belirtilen kalkış noktalarında buluştuktan sonra yola çıkıyoruz. 232 km sürecek olan yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğumuzun ardından ilk çağda antik adı bir Trak köyü olan Orestia, Romalılar döneminde Hadrianapolis şehri ve Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış ve sahip olduğu mimari yapıtlarıyla bir müze şehir olan Edirne’ye ulaşıyoruz. Edirne’de, 24 Temmuz 1923 Lozan Barış Antlaşmasıyla Türk topraklarına katılan, Edirne’ye 4 kilometrelik mesafede bulunan Karaağaç bölgesi gezimiz sırasında Tarihi Meriç Köprüsünü, Lozan Anıtını, Tarihi Tren istasyonunu görüyor ve Kır kahvesinde mola veriyoruz. Buradaki molamızın ardından Edirne Şehir Merkezine dönerek Edirne’ deki gezimize başlıyoruz. Saray içi, tarihi Kırkpınar yağlı güreş meydanı, Adalet Kasrı, Fatih ve Saray köprüleri Fatih Sultan Mehmet ve Cem Sultan'ın doğup hükümdarlık sürdükleri Edirne Saray kalıntılarını (Saray mutfakları, Cihannüma Kasrı, Kum kasrı ve Hamamı) ve Balkan Şehitliğini geziyoruz. 16. yyda su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa Konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne sahip II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi gezimizi gerçekleştirirken Ahmet Kutsi Tecer’in ‘’Ağaç ve Sarmaşık’’ şiirinin nasıl anlam kazandığını hayretle dinleyeceksiniz. Saray İçi gezimiz sonrasında Edirne şehir merkezinde yer alan kapısıyla ünlü Üç Şerefeli Camii, yazılarıyla ünlü Eski camii (Ulu camii) ve Mimar Sinan'ın Ustalık Eserimdir dediği, meşhur Ters Laleyi de görebileceğimiz Selimiye Camii gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. Arasta'da Edirne Peyniri, Edirne'nin eski bir geleneği Aynalı Gelin Süpürgesi, Yöresel Meyve Sabunları alma fırsatı için serbest zaman ve alış-veriş molası veriyoruz. Serbest zamanımız sonrası Edirne'nin ünlü Deva-i Misk tatlısı, Badem ezmesi, Kavala kurabiyesi (Keçecizade) gibi bir çok yöresel lezzetini tadabileceğimiz ve alabileceğimiz bir yere uğruyoruz. Edirne'nin tarihi dokusunun yanı sıra yöresel lezzetlerini de keşfetmenin ardından İstanbul'a dönüş yolculuğumuz başlıyor. İstanbul’ da siz değerli misafirlerimizi aldığımız kalkış noktalarında bırakarak, bir başka organizasyonda buluşmak dileğiyle sizlere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- İkramlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Öğle Yemekleri

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT