Hititlerden Selçuklulara Tarihi Yolculuk Turu Amasya- Tokat- Çorum

Hititlerden Selçuklulara Tarihi Yolculuk Turu Amasya- Tokat- Çorum

Gezi Rehberi Hititlerden Selçuklulara Tarihi Yolculuk Turu Amasya- Tokat- Çorum

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Amasya - Bimarhane - Ballıca Mağarası - Tokat - Çorum - Kral Kapı - Hazeranlar Konağı - Etnoğrafya Müzesi  - Hattuşaş

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 20:00 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu - 21:00 Merter Metro istasyonu İspark - 22:00 Gayrettepe Metro Durağı Önü Büyükdere Cad. - 23:00 Zeynep Kamil Oto Pazarı - 23:20 Kartal Yemek Center -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eki 28, 2020 ~ Eki 31, 2020

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Lüks Otobüsler İle Gece Yolculuğu

2. Gün

Aşıklar Müzesi - Amasya Arkeoloji Müzesi - Sultan İkinci Beyazıt Külliyesi - Şehzadeler parkı - Hazeranlar konağı - Bimarhane - Çakallar Tepesi

Acentenin konforlu otobüsleri ile yaptığımız yolculuk sonrasında Amasya’ya ulaşıyoruz. Amasya’da alacağımız (Ekstra) kahvaltının ardından Osmanlılar döneminde Şehzadeler şehri olarak bilinen bu güzel şehri gezimize başlıyoruz. İlk olarak dillere destan olmuş Aşıklar olan Ferhat ve Şirin’in efsanesinde, Ferhat’ın Şirin için dağları delerek açtığı su kanallarını görmeye gidiyoruz. Su kanallarının görüldüğü noktada Amasya belediyesi tarafından açılmış olan Aşıklar Müzesini geziyoruz. Aşıklar Müzesi sonrasında mumya müzesi olarak bilinen Amasya Arkeoloji müzesini ziyaret ediyoruz. Arkeoloji, etnografya, fosil ve mumyalar bölümlerini gezdikten sonra Amasya’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş Sultanlarımızdan, Sultan İkinci Beyazıt Külliyesini ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gezdikten sonra Yeşil ırmak kıyısına iniyoruz. Yeşil ırmak, Sivas’tan doğarak Samsun’un Çarşamba ilçesinde denize dökülene kadar geçtiği tüm bölgelere hayat verir. Amasya, Yeşil ırmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. Amasya; Osmanlı döneminden kalma 18. ve 19. Yy konaklarının, Yeşil ırmak boyunca inci tanesi gibi dizilmiş yalılarıyla, İran kökenli Pontus krallarının mezarlarının Harşena Dağı’na oyularak aldığı tapınak görüntüsüyle, Ferhat ve Şirin efsanesiyle müthiş bir görsel şölenle sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrasında Roma dönemi kemerleri üzerine oturtulmuş Alçak Köprüden geçerek Hazeranlar Konağını da görebileceğimiz bu gezimizde Osmanlı dönemi yaşantısını daha iyi anlayabileceğiz. Hazeranlar konağı ve çevresinde vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Kral Kaya Mezarlarının yanına kadar çıkabilecekler. Serbest zamanımız sonrasında Osmanlı döneminde Hastane olarak kullanılan Bimarhane’yi ziyaret edeceğiz. Dönemi itibariyle kullanılan tedavi yöntemlerinin yazılı ve görsel sunumlarının yapıldığı Bimarhane gezimiz sonrasında Amasya Şehir merkezinden hareket ederek bütün Amasya’yı tepeden görebileceğimiz büyüleyici bir manzaraya sahip olan Çakallar Tepesine çıkıyoruz. Burada Amasya’yı kuş bakışı seyrederken çaylarımızı, kahvelerimizi yudumlama imkanı bulacağız. Serbest zamanımızın ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Ballıca Mağarası - Tokat Arkeoloji Müzesi - Yazmacılar Çarşısı - Tarihi Saat Kulesi

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Ballıca Mağarasına hareket ediyoruz. Ziyarete açılan 8 salonu 680 mt uzunluğunda ve 95 m yüksekliğinde olan Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri. Bu doğa harikası, henüz ziyarete açılmayan ve keşfedilmemiş bölümleri ile gizemini korumayı sürdürüyor. Ballıca Mağarası'ndaki oluşumları izlemek, doğal bir müzeyi gezmek gibi. Yaşı yaklaşık 3,4 milyon yıl olarak tespit edilen Ballıca Mağarası, şimdiye kadar tespit edilen tüm mağara oluşumlarına sahip olmanın yanı sıra, özgün Soğan Sarkıtları ile de uluslararası önem taşıyor. Mağaranın ziyarete açılan bölümlerinde dolaşırken kendinizi, her adımda hayrete düşüren, heyecan verici ve gizemli bir yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz. Ballıca Mağarası gezimiz sonrası Anadolu’ da Taş Baskı Yazmacılık denildiğinde akla ilk gelen şehir olan Tokat’ın yok olmaya yüz tutan bu önemli sanatı hakkında bilgiler alabileceğimiz Baskı atölyesine gidiyoruz. Ihlamur ağaçlarının oyulması ve desene dönüştürülmesiyle gerçekleşen Taş Baskı sanatı hakkında Baskı Ustasından bilgiler alıp kendi baskımızı yapma imkanı bulacağız. Dileyen misafirlerimiz yanlarında düz penye vb. ürünler getirerek kendi baskılarını yanlarında götürme imkanına da sahip olabilirler. Baskı sanatının inceliklerini öğrenip kendi baskımızı yapma fırsatı bulduktan sonra Tokat Kebabının tadına bakabileceğimiz öğle yemeği molamızı veriyoruz. Molamızın ardından İlk durak noktamız Tokat Kalesi eteklerinde bulunan Tokat Arkeoloji Müzesi oluyor. Anadolu tarihinde yer alan çok önemli eserlerin sergilendiği Arkeoloji müzesinde kronolojik sıralamaya uygun yapılmış düzenlemesiyle moderın müzecilik anlayışının esintilerini göreceksiniz. Etnografik eserlerin de sergilendiği müze gezimiz sonrasında Tokat Mevlevihanesine ulaşıyoruz. Mevlevilik hakkında rehberimizin yapacağı anlatımları dinledikten sonra günümüzde müze olarak ziyarete açık olan Mevlevihaneyi geziyoruz. Sonrasında hemen yakınlarında bulunan Tarihi Saat Kulesine geçerek fotoğraflarımızı çekiyoruz. Fotoğraf molası sonrasında Yazmacılar Çarşısı olarak da bilinen Taş han’a ulaşıyoruz. Verilen serbest zaman içerisinde dileyen misafirlerimiz Taş han’da alışveriş yapabilir dileyen misafirlerimiz de avlusundaki oturma alanında çay, kahve içebilirler. Taş han’da verilen serbest zaman sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Tarihi Saat Kulesi - Çorum Arkeoloji - Etnoğrafya Müzesi - Çorum Kalesi - Hattuşaş -Antik Kenti - Yazılıkaya

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Çorum Merkez’e hareket ediyoruz. Çorum Şehir merkezinde bulunan Tarihi Saat Kulesinin bulunduğu meydanda fotoğraf molası veriyoruz. Fotoğraf molası sonrasında Hititlere başkentlik yapmış bu önemli şehirde, kazılar sonucu elde edilmiş birçok tarihi eserin sergilendiği Çorum Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesini geziyoruz. Müze gezimizin ardından Selçuklulardan günümüze miras kalmış olan Çorum Kalesine gidiyoruz. Surlarını ve iç yapılarını gezdikten sonra UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan Hititlerin başkenti Hattuşaş Antik Kentine ulaşıyoruz. Hattuşaş Antik kentindeki gezimizde sırasıyla Kral Kapı, Sfenksli Kapı, Yer Kapı, Potern, Hiyeroglifli Oda, Hitit Surları, Büyük Mabed ve Nişantaşı’nı görüyoruz. Meşhur Yeşil Taşı ve Büyük Tapınağı gördükten sonra Hititlerin açık hava tapınağı olan Yazılıkaya’ya geçiyoruz. Burada Hitit tanrılarının kabartmalarının bulunduğu A ve B odasını ziyaret ediyoruz. Çevre köylerde dokunan kilimlerin sergilendiği Arinna Halı-Kilim kooperatifinde vereceğimiz çay molasının ardından İstanbul’a dönüş yolculuğuna başlıyoruz Bolu-Adapazarı-İzmit güzergahını takiben İstanbul’a ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizi bir başka Jolly Tur organizasyonunda görüşmek üzere aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Hijyen Seti

- Rehberlik Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Programda Belirtilen Yemekler

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.

Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT