Isparta Gül Hasadı Salda Gölü Ve Pamukkale Turu

Isparta Gül Hasadı Salda Gölü Ve Pamukkale Turu

Gezi Rehberi Isparta Gül Hasadı Salda Gölü Ve Pamukkale Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Salda Gölü - Hierapolis - Pamukkale - Travertenler - Bağbaşı Yaylası - Gül Hasadı - Burdur - Işıklı Gölü

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22.30 Şişli Acente Ofis Önü - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 23.45 Kartal Köprüsü ( E-5 Ankara Yönü) - 00.00 Geb ze Center Avm Önü - 00.30 İzmit Halk Evi Durağı (İzmit - Adapazarı yönünden) -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 29, 2023 ~ May 31, 2023

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Turumuz, 22.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22.30 Şişli Acente Ofis Önü - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 23.45 Kartal Köprüsü ( E-5 Ankara Yönü) - 00.00 Gebze Center Avm Önünden hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.Türkiye'nin Gül Bahçesi olarak adlandırılan Isparta ilimizde gülün gelmesinin öyküsü şöyle olmuştur;Bulgaristan'ın Osmanlı topraklarından ayrılmasının ardından buradan göç eden çok sayıda Türk kafilesi Anadolu'ya göç etmiştir. Buraya göç eden topluluğun çoğu gül yetiştiricisi olduğundan 1900’lü yılların başında Ziraat Bakanlığı tarafından 100.000 adet gül fidanı dağıtılmıştır. Ne yazık ki İstanbul başta olmak üzere Anadolu’nun bazı illerine dağıtılan fidanlardan elde edilen çiçeklerin işleneceği imbiklerin yetersizliği nedeniyle başarıya ulaşılamamıştır. Burada sevindirici tek haber ise 1900-1923 döneminde başlayan ikinci dönemde sadece Isparta’da gülcülük başarı kazanmış ve devam edebilmiştir. Isparta’da gül yetiştirmek ve gül yağı elde etmek için bireysel olarak çalışmalara başlayan İsmail Efendi 1900’lü yıllarda zaten kendini ve Isparta’daki gülcülüğü kabul ettirmiştir. Isparta'da gül mevsimi mayıs - haziaran ayları arasındadır. Türkiye'de sadece Isparta'da üretilen gül yağı , tüm Dünyadaki yağ üretiminin % 65 'sini karşılıyor.

2. Gün

Gül Hasadı - Salda Gölü - Burdur - İnsuyu Mağarası - Burdur Müzesi - Serinhisar

Turumuz, 00.30 İzmit Halk Evi Durağı (İzmit - Adapazarı yönünden), Önünden sizleri otobüsümüze alıyoruz.  Yolda alınan serbest sabah kahvaltısının ardından,  (Her sabah gül hasatı şafakta başlayıp güneşin ışıkları yakıcı hale gelmeden, en geç saat saat 10.00’da tamamlanır.)  Güneykent Kasabasına gidiyoruz. Burada gül toplayan kadınlara eşlik etmek üzere gül bahçesinde yerimizi alıyor ve güllerimizi topluyoruz (Ekstra). Ardından gül yağı fabrikasına geçip toplanan güllere yapılan işlemleri yerinde görüp bilgi alıyoruz. Sonrasında Gül Evi'ni geziyoruz. Güneykentli hanımların el emeği göz nuru yapmış oldukları hediyelik eşyalar ile gül yağı, gül reçeli, gül kremi, gül şurubu satın alabilirsiniz. Alışveriş molasının ardından Burdur şehir merkezine yakın İnsuyu Mağarası'na hareket ediyoruz. Ülkemizde turizme açılan ilk mağaralardan olan İnsuyu Mağarası'nı gezdikten sonra Burdur şehir merkezine hareket ediyoruz. Burada 2008 yılında “Gezilip Görülmeye Değer Müze” ödülünü almış, 60 binden fazla kültür varlığına sahip, Türkiye’nin en zengin müzelerinden Burdur Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ediyoruz.  Müze gezimizin ardından  Salda Gölü' ne doğru yol alıyoruz. Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Beyaz cennet Salda Gölü özellikle son yıllarda pekçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Ülkemizin Maldivlerinde verilen molanın ardından Serinhisar'da leblebi almak için kısa bir mola veriyoruz. Sonrasında Denizli'deki otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelde.

3. Gün

Balon Turu - Hierapolis Antik Kenti – Pamukkale – Travertenler - Teleferik İle Bağbaşı Yaylası - Işıklı Gölü Tekne Turu

Turumuz, otelde alınan sabah kahvaltısı sonrasında  (Kahvaltı öncesi dileyen misafirlerimiz ekstra BALON TURU etkinliklerine katılabilirler),  Denizli şehir merkezine hareket ediyoruz. Denizli merkezden 1400 mt yüksekliğe yeni kurulmuş olan teleferik sistemiyle Bağbaşı Yaylası’na çıkıyoruz. Yayla havasının tadını çıkararak çaylarımızı yudumluyoruz. Küçük bir yürüyüş yaptıktan sonra teleferikle şehir merkezine geri dönüyoruz. Sonrasında tekstil mağazasını gezip alışverişlerimizi yapıyoruz. Ardından travertenler gezimiz ile turumuza devam ediyoruz. Travertenlerin fotoğraflarını çekip, bu doğa harikasında yürüyüş yapabilirsiniz. Anadolu’nun en büyük antik mezarlığını içinde barındıran Hierapolis Antik Kenti’ni de rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Burada göreceğimiz yerler arasında; Roma Hamamları, Gymnasium, Büyük Kilise, Antik Havuz, Apollon Tapınağı, Nymphaeuma (Anıt Çeşme), Antik Tiyatro, Sütunlu Cadde, Bizans Kapısı, Roma Zafer Kapısı olacaktır. Gezilerimizin ardından İstanbul yolu üzerinde Işıklı Gölü'ne hareket ediyoruz (1 Haziran tarihinden itibaren tekne turları yapılacaktır. Tekne turunun yapılamadığı tarihlerde Kaklık Mağarası gezilecektir). Doğal sit alanı ilan edilen, eşsiz manzarası ve huzur veren nilüfer çiçekleriyle doğaseverleri ağırlayan Işıklı Gölünde tekne turuna çıkıyoruz (Ekstra). Yeşil ile mavinin karıştığı nilüfer çiçekleri ile bezenmiş göl üzerinde 40 dakika süren tekne turundan sonra İstanbul dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka acente seyahatinizde görüşmek üzere sizlerden ayrılıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Aktiviteler

Önemli Notlar:
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT