Uçaklı Doğu Karadeniz - Batum Turu

Uçaklı Doğu Karadeniz - Batum Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Doğu Karadeniz - Batum Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Atatürk Köşkü - Ayasofya - Uzungöl - Karaster Yaylası - Lustra Yaylası - Fırtına Vadisi - Çamlıhemşin - Zilkale - Ayder  - Karagöl - Batum - Çay Fabrikası - Sümela Manastırı - Hamsiköy

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04:00 Beylikdüzü Shell İstasyonu ( Marmara Park Karşısı) - 05:00 Ataköy Olimpiyat Evi (Sinan Erdem Spor Salonu Önü) - 04:45 Mecidiyeköy Divan Otel Önü - 05:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü - 05:30 S abiha Gökçen Havalimanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 13, 2021 ~ May 16, 2021

Tur Programı

1. Gün

Atatürk Köşkü - Ayasofya - Sümela Manastırı

Sabah 04:00 Beylikdüzü Shell istasyonu (Marmara park karşısı), 04:30 Ataköy Olimpiyat evi (Sinan Erdem spor salonu önü), 04:45 Mecidiyeköy Divan otel önü, 05:00 Kadıköy Evlendirme dairesi otoparkı önünden hareketle 05:30 Sabiha Gökçen Havalimanında siz değerli konuklarımızla kültür rehberinizin buluşmasının ardından Pegasus Havayolları'nın 07:50 uçağı ile yaklaşık bir saat kırk dakikalık yolculuğun ardından Trabzon Havalimanına ulaşıyoruz. Burada bizleri bekleyen aracımıza binerek Ulu Önder Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretleri esnasında kullandığı ve sonrasında halk tarafından satın alınıp kendilerine hediye edilen köşkü gezeceğiz. Atatürk Köşkü; Mustafa Kemal’in vasiyetinin bir bölümünü yazdığı yer olarak önemini korumaktadır. Ardından Trabzon’a gelen Komenos ailesi tarafından 1248-1263 yılları arasında kilise olarak yaptırılan, sonrasında cami ve savaş döneminde hastane olarak kullanılan Ayasofya Müzesini geziyoruz.Trabzon’un meşhur Telkari ve Kazaziye sanatının inceliklerini gördükten sonra Altındere Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 1500 yıl önce iki keşişin kurduğu düşünülen Sümela Manastırı’na ulaşıyoruz. Altındere vadisine hâkim Karadağ’ın eteklerinde sarp kayalık üzerine kurulmuş olan manastırda ana kaya kilisesi, şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ve kutsal ayazma bölümlerini gezerek deniz kenarında bulunan 5 yıldızlı otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Konaklama: Babillon Otel  Spa /  İyidere-RizeGünün restoranı ve lezzeti: Akçaabat köftesi, piyaz, Laz böreği (Ekstra)

2. Gün

Tam Gün Batum Turu - Sanat Müzesi - Katedral - Deriner Barajı - Artvin

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından Arhavi,Hopa ilçeleri üzerinden Sarp sınır kapısına ulaşıyoruz. Yeni çipli kimlik kartlarımız ile Gürcistan tarafına geçiyor ve Karadeniz’in Gürcistan sınırlarındaki gezilerimize başlıyoruz. Ayvazowski, Garapetyan, Gabaşhvili gibi ünlü Pre-sovyet dönemi ve yaşayan ressamların eserlerinin sergilendiği Sanat Müzesi gezisi, Çarlık hâkimiyeti döneminden kalma tarihi Katedral ve Batum Şehir Parkı'nı geziyoruz. Ardından şehir merkezinde vereceğimiz serbest zamanda yörenin meşhur Gürcü şaraplarından tatma ve alışveriş imkanı bulduktan sonra son olarak Batum yolu üzerinde bulunan tarihi Gönye Kalesi ve kale içerisinde bulunan antik harabeleri ziyaret ediyoruz. Batum gezilerimizi tamamladıktan sonra tekrar Sarp sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapıyor ardından Artvin'e ulaşıyoruz. Bir mühendislik harikası olan Deriner barajı ile Çoruh nehrini yukarıdan kuş bakışı izledikten sonra otelimize ulaşıyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimize.Konaklama:Grand Artvin Otel / ArtvinGünün Restoranı ve Menüsü: Gürcü Peyniri(sulguni), cevizli patlıcan,gürcü mantısı(hinkali), peynirli pide(hacapuri), patetesli et, gürcü mantarı ve gürcü şarabı (Ekstra)Tur tarihinde Batum'a geçilememesi durumunda yerine Çeçeva köyü ile Artvin Kafkasör gezileri eklenecektir

3. Gün

Atatepe - Karagöl - Fırtına Vadisi - Zil Kale - Ayder

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Artvin Atatepe'de bulunan Türkiye'nin en büyük Atatürk anıtını fotoğrafladıktan sonra Çoruh ırmağı kenarından yolculuğumuzu gerçekleştirerek Borçka'ya ulaşıyoruz. Burada  minibüslerimize binerek deniz seviyesinden 1430 metre yükseklikte bulunan çevresi yağmur ormanlarına benzeyen bir eko sisteme sahip olan Karagöl’e ulaşıyoruz. Karagöl'ün etrafında yapacağımız yürüyüş esnasında isteyen misafirlerimiz sandal ile göl üzerinde keyifli bir gezi yapabilir. Karagöl’ün huzur veren doğa güzelliklerini görmemizin ardından ülkemizde yağmurlu gün sayısının en fazla olduğu, zengin flora ve faunaya sahip olan Fırtına vadisine ulaşıyoruz. Fırtına deresi kenarında yörenin meşhur kırmızı benekli alabalığı, mıhlama ve Laz böreği ile harmanlanmış yöresel yemeğimizi almamızın ardından minibüslerimize binerek bir kartal yuvası konumundaki Zil kale gezimizi gerçekleştiriyoruz. Gezimiz sonrasında  Çamlıhemşin ilçesi üzerinden ilerleyerek deniz seviyesinde 1350 metre yükseklikte bulunan ladin ve kayın ağaçları ile kaplanmış Ayder'e ulaşıyoruz. Gelintülü şelalesi ve Kalegon gezilerini rehberimiz ile birlikte gerçekleştirdikten sonra Ayder'i daha iyi yaşayabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası Of, Çaykara ilçelerini takip ederek Uzungöl'de bulunan otelimize ulaşıyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Konaklama: Golden İnn Otel /  Taşkıran Uzungöl Günün restoranı ve lezzeti: Fırtına Deresi Pınar Alabalık, Lahana çorbası, Alabalık tava veya ızgara, Muhlama (Ekstra)

4. Gün

Uzungöl - Lustra ve Karaster Yaylaları - Çay Fabrikası

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından Uzungöl'ün dinlendirici doğası eşliğinde vereceğimiz serbest zamanın ardından minibüslerimize binerek Lustra ve Karaster yaylasına varıyoruz. Deniz seviyesinden 2000 metrede bulunan, aynı zamanda yamaç paraşüt sporunun yapıldığı bu noktada Karadeniz yayla hayatı hakkında bilgilerimizi alıp inceleme ve doğa yürüyüşlerimiz esnasında yöresel yayla evlerini görüyor acentemizin ikramı sıcak sütlerimizi içiyoruz. Daha sonra minibüslerimiz ile tekrar Uzungöl’e ulaşıyoruz. Burada aracımıza binerek Karadeniz’in başlıca geçim kaynağı olan çay bahçeleri arasında yer alan çay fabrikasını geziyoruz. Bölgenin kalite belgeli ve kooperatif işletmesinde bulunan fabrikamızda yeşil yaprak çayın soframıza gelene kadar nasıl siyah ve kuru halini aldığını mühendislerden öğreneceğiz. Kalitesine göre farklı sınıflandırılan çaylardan alma imkânı da bulacağımız fabrika gezimiz sonrası Trabzon havalimanına ulaşıyoruz. Pegasus 20.50 İstanbul uçağı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket ediyor ve alanda bizleri bekleyen servis araçlarımız ile sizleri aldığımız noktalara bırakırken bir sonraki turumuzda buluşmak üzere veda ediyoruz. Günün Restoranı ve lezzeti: İnan Kardeşler Alabalık saç kavurma, kuymak (Ekstra)Alışveriş noktası: Araklı çay fabrikası.Alışveriş noktaları: Zaimoğlu Rize Bezleri, Yöresel dokumalar, Vatan çay fabrikası.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Çevre Gezileri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

Şehirlerarası Ulaşımlarda, PCR Testi Uygulaması Hakkında;

İçişleri Bakanlığı’mızın 20.08.2021 tarihli genelgesinde belirlediği önlemler çerçevesinde, paket turlarımızda kullanılan ulaşım araçları ile seyahat konusunda yapılan değişiklik; 6 Eylül 2021 sonrasında özel araç hariç, otobüslü turlar, uçaklı turlar, uçak, şehirlerarası transfer, tren , şehirlerarası otobüs gibi toplu taşımalarda yolculuk yapmak isteyen aşısız ve covid geçirmemiş kişilerden son 48 saate ait negatif sonuçlu PCR testi talep edilecektir. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.


Turlarımızda tur başlangıcından itibaren 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış kişiye özel PCR testi tur süresince geçerli olacak olup, tur boyunca aynı kişilerin bir arada bulunacak olması sebebiyle ilave test yaptırma gereği olmayacaktır.

Gürcistan geçişleri için önemli bilgiler;

Gürcistan’a geçişler, Türk vatandaşlarına uygulanan pasaport muafiyeti sayesinde çipli yeni kimlik kartları ile yapılmaktadır. Ehliyet ve diğer kimlik kartları ile geçiş yapılamaz.

Gürcistan geçişleri için 18 yaş altı misafirlerimizin anne ve babasının yanında olması gerekmektedir. Anne ve baba ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Gürcistan’a geçişleri için noterden onaylı muvafakatname almaları gerekmektedir.

Gürcistan gümrüğünden ülkeye her türlü ilaç sokulması yasaklanmıştır.

Batum'a geçmek isteyen tüm misafirlerimiz tur hareket tarihinden bir gün önce PCR test yaptırmak zorundadır. Grubun tamamı test yaptırdığı taktirde Batum'a geçilecektir.

01 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında Batum gezisi yapılmayacaktır.
Yerine Çeçeva Köyü ile Artvin Kafkasör gezileri eklenecektir. Bu gezilerde ekstra minibüs kullanılacağı için ödeme misafirlere aittir. (50 TL)



Gezi süresi 3 gece 4 gün olup otel konaklaması aynıdır.
Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile program seyrinde değişiklik yapabilir.
0-2 yaş çocuklara otobüste koltuk ve otel konaklamasında yatak verilmez.
Turlarımız otobüs, otel, tur programı ve rehberlik hizmetleriyle bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez.
Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez. Rezervasyon esnasında otobüs koltuk numarası verilmez.Yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar seyahat acentesi turu iptal etme hakkına sahiptir. İptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermek ile yükümlüdür.
Konaklama bölgelerinde ve otellerinde yoğunluğa bağlı olarak değişiklik yapılabilir.
Hava muhalefeti nedeniyle ya da rehberinizin vermiş olduğu saatlere uyulmaması durumunda tur programında yazıldığı halde gezilemeyen yerlerden acentemiz sorumluluğu yoktur

Otobüs için yeterli sayı olmadığında klimalı yatar koltuklu servisli Mercedes Sprinter ya da Turkuaz marka araçlar ile turlar yapılabilir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT