Uçaklı Doğu Karadeniz - Batum Turu

Uçaklı Doğu Karadeniz - Batum Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Doğu Karadeniz - Batum Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Atatürk Köşkü - Ayasofya - Sümela Manastırı - Uzungöl - Lustra Yaylası - Karaster Yaylası - Fırtına Vadisi - Ayder  - Zilkale

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04:00 Beylikdüzü Shell İstasyonu ( Marmara Park Karşısı) - 04:30 Ataköy Olimpiyat Evi (Sinan Erdem Spor Salonu Önü) - 04:45 Mecidiyeköy Divan City Otel Önü - 05:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü - Se rvis Kullanılmayacak -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 14, 2022 ~ Tem 17, 2022

Tur Programı

1. Gün

Atatürk Köşkü - Ayasofya - Sümela Manastırı

Sabah 04:00 Beylikdüzü Shell İstasyonu ( Marmara Park karşısı ), 04:30 Ataköy Olimpiyat Evi (Sinan Erdem Spor Salonu önü), 04:45 Mecidiyeköy Divan City Otel önü, 05:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı önünden hareketle 05:30 Sabiha Gökçen Havalimanı'nda  biniş işlemleri sonrası  Pegasus Havayolları'nın 07:55 uçağı ile yaklaşık bir saat kırk dakikalık yolculuğun ardından Trabzon Havalimanı'na ulaşıyoruz. Burada bizleri bekleyen aracımıza binerek Ulu Önder Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretleri esnasında kullandığı ve sonrasında halk tarafından satın alınıp kendilerine hediye edilen köşkü gezeceğiz. Atatürk Köşkü; Mustafa Kemal’in vasiyetinin bir bölümünü yazdığı yer olarak önemini korumaktadır. Ardından Trabzon’a gelen Komenos ailesi tarafından 1248-1263 yılları arasında kilise olarak yaptırılan, sonrasında cami ve savaş döneminde hastane olarak kullanılan Ayasofya Müzesi'ni geziyoruz. Trabzon’un meşhur Telkari ve Kazaziye sanatının inceliklerini gördükten sonra Altındere Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 1500 yıl önce iki keşişin kurduğu düşünülen Sümela Manastırı’na ulaşıyoruz. Altındere Vadisi'ne hâkim Karadağ’ın eteklerinde sarp kayalık üzerine kurulmuş olan manastırda ana kaya kilisesi, şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ve kutsal ayazma bölümlerini gezerek Yomra, Arsin, Araklı, Of ilçelerini takip ederek Uzungöl Taşkıran'da bulunan otelimize ulaşıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde. Konaklama: Golden İnn Otel /  Uzungöl-TaşkıranGünün restoranı ve Lezzeti: Akçaabat Köftesi, Piyaz, Laz Böreği ( Ekstra )

2. Gün

Uzungöl - Lustra ve Karaster Yaylaları - Borçka Karagöl - Deriner Barajı

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından Uzungöl'ün dinlendirici doğası eşliğinde vereceğimiz serbest zamanın ardından minibüslerimize binerek Lustra ve Karaster Yaylası'na varıyoruz. Deniz seviyesinden 2000 metrede bulunan, aynı zamanda yamaç paraşüt sporunun yapıldığı bu noktada Karadeniz yayla hayatı hakkında bilgilerimizi alıp inceleme ve doğa yürüyüşlerimiz esnasında yöresel yayla evlerini görüyor, acentemizin ikramı sıcak sütlerimizi içiyoruz. Doğu Karadeniz’in başlıca geçim kaynağı olan çay fabrikası gezimizde, dileyen misafirlerimiz çay bahçeleri arasında çay makasını eline alacak ve çay kesme deneyimini yaşayacaklar. Bölgenin kalite belgeli ve kooperatif işletmesinde bulunan fabrikamızda yeşil yaprak çayın soframıza gelene kadar nasıl siyah ve kuru halini aldığını mühendislerden öğreneceğiz. Kalitesine göre farklı sınıflandırılan çaylardan alma imkânı da bulacağımız fabrika gezimiz sonrası Borçka'ya ulaşıyoruz. Burada  minibüslerimize binerek deniz seviyesinden 1430 metre yükseklikte bulunan çevresi yağmur ormanlarına benzeyen bir eko sisteme sahip olan Karagöl’e ulaşıyoruz ( Ekstra ). Karagöl'ün etrafında yapacağımız yürüyüş esnasında isteyen misafirlerimiz sandal ile göl üzerinde keyifli bir gezi yapabilir. Karagöl’ün huzur veren doğa güzelliklerini görmemizin ardından  Artvin'e ulaşıyoruz. Bir mühendislik harikası olan Deriner Barajı ile Çoruh Nehri'ni yukarıdan kuş bakışı izledikten sonra Türkiye'nin en Atatürk anıtını görüp uzaktan fotoğrafladıktan sonra Artvin'de bulunan otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Konaklama: Grand Artvin Otel / ArtvinGünün Restoranı ve Menüsü: Uzungöl İnan Kardeşler Alabalık Saç Kavurma, Kuymak ( Ekstra )

3. Gün

Fiyata Dahil Batum Turu - Ayder - Huser Yaylası

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Sarp Sınır Kapısı'na ulaşıyoruz. Yeni çipli kimlik kartlarımız ile Gürcistan tarafına geçiyor ve Karadeniz’in Gürcistan sınırlarındaki gezilerimize başlıyoruz. Ayvazowski, Garapetyan, Gabaşhvili gibi ünlü Pre-sovyet dönemi ve yaşayan ressamların eserlerinin sergilendiği Sanat Müzesi gezisi, Çarlık hâkimiyeti döneminden kalma tarihi Katedral ve Batum Şehir Parkı'nı geziyoruz. Ardından şehir merkezinde vereceğimiz serbest zamanda yörenin meşhur Gürcü şaraplarından tatma ve alışveriş imkanı bulduktan sonra Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapıyorülkemizde yağmurlu gün sayısının en fazla olduğu, zengin flora ve faunaya sahip olan Fırtına Vadisi'ne ulaşıyoruz. Fırtına Deresi kenarında yörenin meşhur kırmızı benekli alabalığı, muhlama ve Laz böreği ile harmanlanmış yöresel yemeğimizi almamızın ardından 1350 metre yükseklikte bulunan ladin ve kayın ağaçları ile kaplanmış Ayder'e ulaşıyoruz. Gelintülü Şelalesi ve Kalegon gezilerini rehberimiz ile birlikte gerçekleştirdikten sonra Ayder'i daha iyi yaşayabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman dilimi içerisinde 2320 metre rakıma sahip, sıralı Kaçkar Dağları'nın eşsiz manzaralarını görebileceğimiz, aynı zamanda ayaklarınızın altında Avusor ve Kavron Vadilerini fotoğraflayabileceğimiz Huser Yaylası'na ulaşıyoruz ( Ekstra ). Unutulmaz manzaralar sonrası Huser Yaylası'nda geçirdiğimiz zamanın ardından  Ayder yaylasının en prestijli otellerinden olan otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Konaklama: Kaçkar Resort Otel /  AyderGünün Restoranı ve Menüsü: Gürcü Peyniri ( Sulguni ), Cevizli Patlıcan, Gürcü Mantısı ( Hinkali ), Peynirli Pide ( Hacapuri ), Patetesli Et, Gürcü Mantarı ve Gürcü Şarabı ( Ekstra )Gürcistan geçişleri için önemli bilgiler;Gürcistan’a geçişler, Türk vatandaşlarına uygulanan pasaport muafiyeti sayesinde çipli yeni kimlik kartları ile yapılmaktadır. Ehliyet ve diğer kimlik kartları ile geçiş yapılamaz. Bebek dahil tüm yaş grubundaki çocuk misafirlerin kimliklerinde fotoğraf bulunma zorunluluğu vardır.

4. Gün

Fırtına Vadisi - Zil Kale - Rafting - Rize Bezleri

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından bir kartal yuvası konumunda bulunan Zil kale gezisi sonrası dileyen misafirlerimize Fırtına vadisinde Rafting ve Fırtına deresi üzerinde yapılan bir aktivite olan zipline yapabilme fırsatı verdikten sonra Rize bezi alışveriş molası sonrası Trabzon Havalimanı'na ulaşıyoruz. Pegasus 20.45 İstanbul uçağı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket ediyor ve alanda bizleri bekleyen servis araçlarımız ile sizleri aldığımız noktalara bırakırken, bir sonraki acente turunda buluşmak üzere veda ediyoruz. Alışveriş noktaları: Zaimoğlu Rize Bezleri, Yöresel dokumalar, Vatan Çay Fabrikası

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Çevre Gezileri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Transferler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

Gürcistan geçişleri için önemli bilgiler;

Gürcistan Batum yurtdışı ekstra gezisi, turun gerçekleştiği tarihteki sınır kapısı şartlarına göre güncellenebilir. Tur öncesi misafirlerimize bilgilendirme yapılacaktır.

Gürcistan’a geçişler, Türk vatandaşlarına uygulanan pasaport muafiyeti sayesinde çipli yeni kimlik kartları ile yapılmaktadır. Ehliyet ve diğer kimlik kartları ile geçiş yapılamaz.

Gürcistan geçişleri için 18 yaş altı misafirlerimizin anne ve babasının yanında olması gerekmektedir. Anne ve baba ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Gürcistan’a geçişleri için noterden onaylı muvafakatname almaları gerekmektedir.

Gürcistan gümrüğünden ülkeye her türlü ilaç sokulması yasaklanmıştır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT