İzmir'den Uçaklı Gap Turu

İzmir'den Uçaklı Gap Turu

Gezi Rehberi İzmir'den Uçaklı Gap Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Adıyaman - Nemrut Dağı - Cendere Köprüsü - Diyarbakır - Ongözlü Köprü - Mardin - Hasankeyf - Midyat - Deyrul Zaferan Manastırı - Kasımiye Medresesi - Abbara  - Göbeklitepe - Harran - Şanlıurfa - Gaziantep - Balıklı Göl - Birecik - Halfeti - Hatay

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İzmir - Adana - Adana - İzmir -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 7, 2020 ~ Mar 11, 2020

Tur Programı

1. Gün

Adana - Adıyaman - Karakuş Tümülüsü - Cendere Köprüsü - Arsemia

Saat: 06:00 Adana uçağı ile Adana’ya hareket ediyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) Adana’ ya varışta bizleri bekleyen tur aracımız ve rehberimiz ile buluşarak Adıyaman’a hareket ediyoruz. Adıyaman’da bizleri bekleyen minibüslere binerek muhteşem Nemrut Dağı macerasına başlıyoruz. Dağ çıkış güzergahında, Kommagene kraliyet ailesinin kadınlarının anıtmezarı olan Karakuş Tümülüsü, Roma askeri mimarisinin dünyadaki en iyi köprü örneklerinden olan Cendere Köprüsü ve Komagene krallarının yazlık başkenti olan Arsemia kalıntılarını görüyoruz. 2000 yıl öncesinin çılgın ve idealist kralı Antiokhos’un Anti-Torosların zirvesine yaptırdığı anıt mezarına ulaşarak burada Doğu ve Batı Terasları, Zeus-Oramastes, Apollon-Mithras, Herakles-Artagnes, Tanrıça Kommagene, Kral Antiochos ve koruyucu Aslan-Kartal heykellerini görüp bir yandan da muhteşem gün batımını izleyerek programımızı tamamlıyoruz. Otele dönüş. Akşam yemeği ve konaklama.

2. Gün

Diyarbakır - On Gözlü Köprü - Mardin Kapı - Hasankeyf - Ilısu Barajı - Midyat

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Diyarbakır’a hareket ediyoruz. Diyarbakır’da ilk olarak Dicle üzerine kurulmuş ve bin yıldır sapasağlam ayakta duran On Gözlü Köprü ile gezimize başlayacağız. Sonrasında Dünya’nın ayakta kalmış en uzun ikinci surları olan Diyarbakır Surları’nı gezmek için türkülere konu olmuş Mardin Kapı semtine gidiyoruz. Surlarda yapacağımız gezide muhteşem bir manzara bizleri karşılayacak. Tarihin en önemli kadim kentlerinden biri olan Diyarbakır’da otobüsümüzle yapacağımız panoramik turun sonrasında Diyarbakır’dan ayrılıp Batman üzerinden Raman Dağı’ndaki petrol kuyularını görerek Hasankeyf’e ulaşıyoruz. Ilısu Barajı’nın yapımıyla sular altında kalacak olan Hasankeyf 5 bin yıl öncesinden günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Artuklular zamanında en görkemli günlerini yaşayan bu kadim kentteki gezimizde Dicle Nehri’nin kıyısındaki tarihi kalıntıların görüntüsü sizleri çok etkileyecektir. Ortaçağın en büyük köprüsü, EL-Rızk Camii, Ulu Camii ve diğer kalıntıları görüp Dicle’nin kıyısında çaylarımızı yudumladıktan sonra Midyat’a hareket ediyoruz. Birçok diziye ve filme sahne olmuş Midyat sokaklarında gezip Kaymakamlık Konuk Evi’ne uğruyoruz. Ardından Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği telkari sanatının en iyi örneklerini görebilmeniz ve alışveriş yapabilmeniz için çarşıda serbest zamanımızı veriyoruz Serbest zamanın sonrasında Midyat’daki otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.

3. Gün

Mardin - Deyrülzafaran Manastırı - Viranşehir - Kızıltepe - Göbekli Tepe - Şanlıurfa - Harran

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası ‘Dinler ve Dillerin Başkenti’ olarak bilinen binlerce yıllık geçmişiyle ve bozulmamış tarihi dokusuyla geçmişe ışık tutan Mardin’e yolculuğumuz başlıyor. Mardin’e ulaştığımızda ilk olarak  bir dönem dünyadaki tüm Süryanilerin merkezi sayılan Deyrülzafaran Manastırı’na gidiyoruz. Deyrülzafaran Manastırı gezimizde Kilise, Mezarlar, Sin Tapınağı, Vaftizhane ve “Kutsalların Kutsalı” anlamına gelen Kduşkudşin bölümlerini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Artuklu mimarisinin başyapıtlarından olan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Medreseden görünen Mezopotamya manzarası sizleri büyüleyecek. Öğle yemeğimiz için restorana ulaşıyoruz. Ardından ulaştığımız Eski Mardin’in sokaklarında yürüyüşümüze başlıyoruz. Kırklar Kilisesi, Abbaralar, Ulu Cami, Şehidiye Camii, Şahtana Evi göreceğimiz yapılardan sadece birkaçı..Verilen serbest zamanda bu keyifli şehirde dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Sonrasında Viranşehir – Kızıltepe üzerinden Urfa’ya varıyoruz. İlk gezi noktamız Cilalı Taş Devrinden kalma, son dönemde dünya tarihini bile değiştiren ve dünyanın en eski açık hava tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe olacak. Rehberimizin yapacağı anlatımlar Göbeklitepe’yi daha bir önemsememize sebep olacak. Bu mistik ortamdan ayrıldıktan sonra otobüsümüze binerek, ismi “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran’a varıyoruz. İlk İslam üniversitesinin de bulunduğu 5000 yıllık geçmişe sahip Harran içinde; Harran Üniversitesi(Ulu Cami), Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri göreceğimiz yerler arasında olacak. Harran gezimizin sonrasında bu şirin kasabadan ayrılarak Urfa’daki otelimize varış. Konaklama otelimizde. ÖNEMLİ NOT : ŞANLIURFA KONAKLAMAMIZ ODA KAHVALTI ŞEKLİNDE OLUP DİLEYEN MİSAFİRLERİMİZ YEMEKLİ SIRA GECESİ PROGRAMINA KATILABİLİRLER ( EKSTRA )

4. Gün

Balıklı Göl - Ayn-el Zeliha Gölü - Birecik Barajı - Halfeti - Birecik - Gaziantep - Mutfak Kültürü Müzesi - Bakırcılar Çarşısı

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler olacak. Gezimiz sonrasında Bedestende serbest zaman veriyoruz ve sizlere  Gümrükhan’a uğramanızı tavsiye ediyoruz. Sonrasında  Siyah Gül denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajının suları altında kalan Halfeti’ye varıyoruz. Daha sonra Teknemize binerek Baraj Gölü üzerinde yapacağımız gezi sırasında Rum Kale ve sular altında kalan köyleri görüyoruz. Halfeti’de vereceğimiz kısa molada çaylarınızı yudumlarken bir yandan da eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Molamızın ardından aracımızla bu şirin kasabadan ayrılarak Birecik ilçesine ulaşıyoruz.Burada Kelaynak Koruma Çiftliği’ni gördükten sonra, düşman işgali sırasındaki şanlı direnişiyle 1927 yılında “GAZİ” unvanı alan Antep’e varıyoruz.  Antep gezimize Dünyanın en zengin Mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi ile başlayacağız. Roma İmparatorluğunun doğudaki  en önemli kentlerinden biri  olan Zeugma’dan çıkartılan zengin mozaik koleksiyonunda pek çok mitolojik hikâyenin izini süreceğiz. Müzede ayrıca pek çok arkeolojik eser de sergilenmektedir. Müze sonrası eski şehirde yapacağımız yürüyüş turunda, şehrin merkezini oluşturan Kale’yi, Antep’in en eski ve köklü ailelerinden birisi olan Göğüş Ailesi’nin eski evi olan Mutfak Kültürü Müzesi’ni, pek çok tarihi Han, cami ve çarşıyı görerek Bakırcılar Çarşısı’na ulaşıyoruz. Alışveriş için serbest zamanımızı veriyoruz. Serbest zamanın ardından Gaziantep’teki otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama.

5. Gün

Hatay - Antakya - Hatay Mozaik Müzesi - Habib Neccar Camii - Harbiye

Sabah otelde alınan kahvaltını sonrası dinlerin ve dillerin kardeş gibi bir arada yaşadığı, hoşgörünün ve farklı kimliklere saygının başkenti, Roma döneminde olimpiyatlar şehri olarak ünlenmiş  Hatay ili merkezi Antakya’ya Belen Geçidi üzerinden ulaşıyoruz. Antakya’da Dünyanın 2.büyük Mozaik Müzesi olan Hatay Müzesini geziyoruz. Müze gezimiz sonrasında dünyanın ilk mağara kilisesi olan  St. Pierre Kilisesi’ni görüyoruz. Öğle yemeğimizi , Antakya mutfağının birbirinden değişik ve lezzetli mezelerinin tatlandırdığı bir menüyle alıyoruz. Künefenin bu şehre ait olduğunu da şimdiden hatırlatalım! Sonrasında Anadolu’da yapılan ilk camii olan ve içerisinde Hz İsa’nın havarilerinden Yahya, Yunus, Şem'un-ı Sefa ve Yasin Süresi hikayesinin anlatıldığına  inanılan Habib–i Neccar’ ın da kabrinin bulunduğu Habib Neccar Camiini ziyaret ediyoruz. Ardından Eski Antakya Evlerini göreceğimiz sokaklarda yürümeye başlıyor, Katolik Kilise’sini ziyaret ediyor (Ziyarete açık olduğu takdirde kiliseleri görebiliriz) sonrasında, Antakya’nın modern halini bize unutturacak olan Uzun Çarşıya giriyoruz. Ardından eski dönemlerde Antakyalı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getirilen Defne (Harbiye)’yi geziyoruz. Harbiye’deki gezimizden sonra Adana havalimanına ulaşıyor ve saat: 21:00 uçağı ile İzmir'e dönüyoruz.Siz değerli misafirlerimizle başka bir acente programında karşılaşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- İkramlar

- Çevre Gezileri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Transferler

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Minibüs Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

+ Müze Kart

+ Şehir Vergileri

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar. 
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.


Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Mercedes Travego/Tourismo: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) 
• Neoplan Cityliner/Tourliner: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz.) 
• Mitsubishi Safir: 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir) 

Midibüsler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Isuzu Turkuaz: 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 

Minibüsler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Vw Volt: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Vw Volt El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Mercedes Sprinter: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Mercedes Sprinter El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT