Butik Mardin Turu

Butik Mardin Turu

Gezi Rehberi Butik Mardin Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Hasankeyf - Deyrul Zaferan Manastırı - Midyat - Savur - Dara Antik Kenti - Abbara - Mardin Kapı

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Sun Express Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İzmir - Diyarbakır - Diyarbakır - İzmir -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 5, 2020 ~ Haz 7, 2020

Tur Programı

1. Gün

Hasankeyf - Midyat - Deyrulzafaran Manastırı - Cahit Sıtkı Tarancı Evi

Belirtilen saatte Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar gidiş terminalinde havayolu kontuarına bireysel check in işlemlerimiz için başvurduktan sonra İzmir / Diyarbakır uçağı ile Diyarbakır'a hareket ediyoruz.(Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) Diyarbakır ‘a varış. Tarihi Hasanpaşa Hanı’nda kahvaltımızı yapmak üzere tur aracımız ve rehberimizle buluşup havalimanından ayrılıyoruz. Muhteşem bir kahvaltının ardından Artukoğulları döneminden beri bölgenin en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır gezimize Anadolu’nun ilk, İslam Âlemi’nin 5. Harem-i Şerif’i olan Ulucami gezimizle başlıyoruz. İçerisinde taş işçiliği ve ahşap boyama sanatlarının ince zevklerini görebileceğiniz bu güzel eseri gezdikten sonra “ yaş otuz beş, yolun yarısı eder ” şiiriyle tanıdığımız Diyarbakırlı Şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini ziyaret ediyoruz. Her mevsim için ayrı kullanım alanları yaratılan bu güzel evde bölge sivil mimarisinin ince örneklerini görerek buradaki gezimizi sonlandırıyoruz. Ardından panoramik olarak dünyanın ayakta kalmış en uzun ikinci Surları olan kent surlarında Mardin Kapıyı, Keçi Burcunu ve 10 Gözlü Köprü ile beraber Dicle Havzasını fotoğrafladıktan sonra bu güzel şehirden ayrılıyor ve Bismil güzergahından Batman’a ulaşıyoruz.Öğle yemeklerimizin ardından antik çağın ilk yerleşim alanlarından biri olan Hasan Keyf’e varıyoruz. Binlerce yıldır kıyısına kurulduğu Dicle Nehri tarafından hayat verilen ama Ilı Su Barajı ile Dicle nehrinin suları altında kalacak olan Hasankeyf’in hüznüne ortak olacağımız bu gezimizde görkemini hala koruyan Hasankeyf kalesini , gizli su tünelini , El Rızık camiinin minaresini ve mağaraları görerek vereceğimiz serbest zamanın ardından aracımıza binerek Tur Abdin bölgesinin kalbi olan Süryani cemaatinin en önemli yerleşmelerinden Midyat’ta kısa bir gezinti yapıyoruz. Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği telkari sanatının en iyi örneklerinden alabilirsiniz. Sizlerin Sıla Dizisi ile tanıdığınız Midyat evlerinin en güzel örneklerinin bulunduğu Midyat’ta verilen serbest zaman ardından Midyat’tan ayrılıp yakınlardaki çok önemli bir dini merkez olan Deyrul Umur (Mor Gabriel) Manastırına gidiyoruz. Kilise Midyat Resuller, Kırk Şehit, Meryemana, Mor Şamuel gibi ibadethaneleri de içerisinde barındırmakta. Gezimizin ardından Mardin'e gidiyor ve otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.ÖNEMLİ NOT : Hasankeyf kalıntılarının sular altında kalması durumunda su üstünde kalan bölümler ziyaret edilir.

2. Gün

Savur - Dara Antik Kenti - Deyrulzafaran Manastırı - Abbara

Sabah otelimizde alınan açık büfe kahvaltı sonrası Savur’a hareket ediyoruz. Süryanilerin geri dönüş projesi kapsamında tekrar hayata döndürdükleri Kıllıt Köyüne uğruyoruz. Köyde yer alan Mor Yuhanna Kilisesini gezebiliriz.Buradaki gezimizin ardından Dara Harabelerine gidiyoruz. Bölgede antik çağa ait en iyi kalıntı olan Dara Kentinde içindeki Su Sarnıçları, Tapınaklar,Mezarlık bölümü  gezilerimizi yaptıktan sonra Mardin’deki gezimize başlıyoruz. Uzun yıllar Süryani cemaatinin patriklik mekanı olan ve şu sıralar Metropolitlik statüsündeki Deyrul Zafaran Manastırı gezimize başlıyoruz. Burada Sin Mabedi, Mezarlık, Tıp Okulu, Kilise, Vaftizhane ve Teras bölümlerini görüyoruz. Ardından yolumuz üzeri Firdevs Köşkünü görerek Mardin şehir merkezine geçiyor ve bu etkileyici orta çağ kale kentinin sokaklarında yürüyüş yapmaya başlıyoruz. Yürüyüş sırasında Ulu Cami Mahallesi, Abbaralar, Şehidiye Cami, Ptt Evi (Şahtana evi), Mardin’in taştan dar sokakları gezileri sırasında kendinizi başka bir dünyada bulacaksınız. Sonrasında Artuklu mimarisinin başyapıtlarından Kasımiye Medresesinde duruyoruz ve Sınıflar, Eyvan, Cami, hayat havuzu gibi kısımları geziyoruz. Buradan bakıldığında Mezopotamya ovasının görüntüsü sizleri büyüleyecek. Konaklama otelimizde.

3. Gün

Mardin Kapı Diyarbakır Surları - Abbara

Sabah otelimizde alınan açık büfe kahvaltı sonrası “Gündüz Seyranlık, Gece Gerdanlık” Mardin gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şehidiye Cami, Eski Hükümet Konağı, Zinciriye Medresesi gezilerimizi yaparken yöreye özgü bir mimari unsur olan Abbara örnekleri görüyor ardından Kırklar Kilisesi gezimizi de yaparak öğle yemeğimizi alıyor ve Diyarbakır'a doğru hareket ediyoruz. Ardından havaalanında check-in işlemlerimizi yaparak  Sun Express Havayollarına ait Diyarbakır-İzmir uçağıyla İstanbul’a dönüyor ve bir başka acente organizasyonunda görüşmek dileğiyle sizlerle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- İkramlar

- Hijyen Seti

- Rehberlik Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Akşam Yemekleri

Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. Tur Paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. Uzun turlarımızda her gün sıra atlayacak şekilde yer değişimi (Rotasyon) olmaktadır. Kısa Turlarımızda Rotasyon uygulanmaz. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir. Turumuzda kademeli fiyat artışı mevcuttur.

Otobüsler 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler 17-27 kişi sayılarında kullanılır.

Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.

Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT