İzmir Çıkışlı Gap Ve Mezopotamya Rüyası Turu

İzmir Çıkışlı Gap Ve Mezopotamya Rüyası Turu

Gezi Rehberi İzmir Çıkışlı Gap Ve Mezopotamya Rüyası Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Mersin - Kız Kalesi - Yedi Uyurlar - Adana - Sabancı Merkez Cami - Gaziantep - Zeugma Müzesi - Tahmis Kahvesi - Birecik - Kelaynaklar - Halfeti - Balıklı Göl - Harran - Göbeklitepe - Mardin - Kasımiye Medresesi - Ulu Camii - Dara Antik Kenti

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 18:00 Karşıyaka Yunuslar Önü - 18:30 Konak Vapur İskelesi Otoparkı (Saat Kulesi Karşısı Otobüs Durakları) - 19:00 Bornova Ege Üniversitesi Kampüsü Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 9, 2020 ~ Ağu 16, 2020

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Turumuz, sizleri 18.00 Karşıyaka Yunuslar Önü - 18.30 Konak Vapur İskelesi Otoparkı (Saat Kulesi Karşısı Otobüs Durakları) - 19.00 Bornova Ege Üniversitesi Kampüsü Önünden hareketle gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Mersin - Cennet Cehennem Obruğu - Kız Kalesi - Kanlı Divane

Turumuz, Aksaray – Pozantı güzergâhını takip ederek Pozantı’ya ulaşıyoruz. Pozantı’da vereceğimiz serbest kahvaltının ardından Cennet – Cehennem Obruklarına hareket ediyoruz. Cehennem Obruğunu yukarıdan fotoğrafladıktan sonra nefesine güvenen misafirlerimiz ile Cennet Obruğuna iniyoruz. Obruk gezimizin ardından Elausia Sebaste Antik Kentini (Panoramik) olarak görerek Kız Kale'sinin karşısında fotoğraf molası veriyoruz. Gün içindeki son durak noktamız ise Kanlıdivane (Kanytelis) olacak. Burada o dönem suçluların atıldığına inanılan ölüm çukurunu, kaya rölyefleri, kiliseler, antik dönem mezar kalıntılarını ve diğer anıtsal eserleri görüyoruz. Antik kent gezimizin ardından otelimize hareket ediyoruz.

3. Gün

Tarsus - Yedi Uyurlar Mağarası - Adana - Sabancı Camii - Gaziantep Zeugma Arkeoloji Müzesi – Tahmis Kahvesi – Gaziantep Hamam Müzesi

Turumuz, Türkiye’de ismi 3500 yıldır değişmeyen şehir olan Tarsus’a hareket ediyoruz. İlk durak noktamız Kuran - ı Kerim’de Kehf Suresinde gecen Yedi Uyurların Mağarası olduğuna inanılan Ashabı Kehf Mağarası olacaktır. Sonrasında Tarsus’ta gezeceğimiz başlıca yerler; Hz. Peygamber Danyal Makamı (Panoramik), Aziz Paul’un doğduğu ev ve avlusunda yer alan su kuyusu (Panoramik), Eski Tarsus Evleri olacaktır. Vereceğimiz molanın ardından şehrin çıkışında bulunan, Nusret Mayın Gemisini ziyaret ediyoruz. Sonrasında Çukurova Yaylasının ortasında yer alan ve Seyhan Nehrinin bereketli sularıyla beslenen şehir Adana’ya hareket ediyoruz. Adana gezimizde, Büyük Saat Kulesi, Adana Ulu Cami, Ramazanoğlu Konağı (Panoramik), Seyhan Nehri üzerine kurulmuş olan Meşhur Taşköprü başlıca gezi noktalarımız olacaktır. Sabancı Camii gezisini yaptıktan sonra Doğu’nun Paris’i olarak adlandırılan Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. Gaziantep’te ilk olarak Zeugma’dan çıkartılan mozaiklerin ve bölgeye ait eserlerin sergilendiği Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ni geziyoruz. Ardından müzeden ayrılarak, yapılış tarihi ve uygarlığı bilinmeyen Türkiye’de günümüze kadar ayakta kalan nadir yapılardan olan Gaziantep Kalesini (Panoramik) görüyoruz. Ardından Kale’nin eteklerinde bulunan Emine Göğüş Mutfak Eserleri Müzesi’ni geziyoruz. Dünyaca ünlü Gaziantep Mutfağını yakından tanıdıktan sonra bu kez de kentin diğer bir önemli kültürü olan Hamam Kültürü’nü yakından tanımak üzere Hamam Müzesi’ne gidiyoruz. Sonrasında Tahmis Kahvesinde menengiç kahvesi molası sonrası, bölgenin en çarpıcı özelliğinden olan Almacılar Pazarı önünde serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın bitiminde otelimize hareket etmek üzere aracımızla buluşuyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde gerçekleşecektir.

4. Gün

Birecik – Kelaynak Kuşları - Halfeti – Şanlıurfa Balıklı Göl - Harran

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Birecik’e hareket ediyoruz. Burada dünyada nesli tükenmekte olan sadece Fas ve Birecik’te bulunan kelaynak kuşlarını görüyoruz. Ardından Halfeti'ye ulaşıyoruz. Siyah gülün Türkiye'de tek yetiştiği yer olan Halfeti'de dileyen misafirlerimiz ile yaklaşık 1 saat süren Baraj üstündeki tekne Turumuza çıkıyoruz. (Ekstra) Tekne Turunda Rum Kaleyi, Tamamı sular altında kalan ve resimlere konu olan Savaşan Köyünü görüyoruz. Tekne Turu sonrasında Peygamberler Şehri olan, Şanlıurfa’ya hareket ediyoruz. İlk olarak Şanlıurfa’nın en popüler ilçesi olan Harran ile gezimize başlıyoruz. Burada Harran Şehrinin ortasında 22 mt yükseklikte var olan Harran Höyüğü, Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski cami olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii, avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi), İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evlerinden birini ziyaret ediyoruz. Harran’dan ayrılarak, Şanlıurfa lezzetlerini tadmak için restaurantımıza gidiyoruz. Yemek sonrasında Şanlıurfa merkezde gezimize başlıyoruz. Halil Rahman Gölü, Balıklı Göl, Ayn Zeliha Gölü, Hz İbrahim Makamı’ndan ötürü ismini alan Makam Camii, Rızvaniye Camii, Mevledi Halil Camii, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı görüyoruz. Panoramik Urfa Kalesi, Tarihi Çarşılardan olan Sipahiler, Hüseyinciler, Bakırcılar Çarşısını geziyoruz. Ardından Eşkıya filminden anımsayabileceğiniz Gümrük Han’da çay molası veriyoruz. Günün sonunda aracımızla buluşarak otelimize ulaşıyoruz. Arzu eden konuklarımız ile Urfa Kültürünün bir parçası olan yemekli Sıra Gecesine gidiyoruz. (Ekstra)

5. Gün

Göbeklitepe - Mardin – Kasımiye Medresesi – Eski Ptt Binası – Ulu Camii

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını geziyoruz. Ardından İpek yolundan Viranşehir - Kızıltepe üzerinden Mardin'e doğru yola çıkıyoruz. Mardin’i gezmeye başlıyoruz Mardin’de ilk durağımız bütün dünyadaki Süryani Halkının merkezi konumunda bulunan Dayrulzafaran Manastırı (Zamana ve koşullara bağlı olarak Mor Gabriel Manastırı gezilebilinir.) olacaktır. Şemsiler zamanında güneş tapınağı olarak inşa edilen daha sonra yüzlerce yıl Süryanilerin Patriklik Merkezi Görevini Üstlenen Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler bizi buraya hayran bırakacaktır. Ardından 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Alacağımız önemli tarihi bilgilerden sonra tarihi Mardin sokaklarından yaya olarak yolumuza devam edip  Mardin çarşılarında Mardin’in en önemli tarihi yapılarından içerisinde Hz. Muhammedin sakalı şerifinin bulunduğu Ulu Camiyi geziyoruz. Sonrasında birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış olan PTT binasını görüyoruz. Hemen karşımızda bulunan Şehidiye Cami’ni de gördükten sonra vereceğimiz serbest zamanda meşhur Mardin sabunlarını veya badem şekerini alabilirsiniz. Ardından üç yol mevkiinden kendimizi aşağı bırakıp Mardin’in sembollerinden olan Abbaralardan geçerek bizi bekleyen aracımızla buluşup, otelimize doğru yol alıyoruz. Akşam Yemeği ve konaklama otelimizde.

6. Gün

Dara Antik Kenti - Beyaz Su - Midyat – Ezidi Köyü Mağara Köyü - Mor Gabriel Manastırı - Telkâri Çarşısı

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Doğu'nun Efes'i olarak adlandırılan Dara Antik Kentine hareket ediyoruz. Tarihte Yukarı Mezopotamya'nın en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan Dara Antik Kentinde; Su Sarnıçları, Tarihi Taş Ocağı ve Mezarlığı görüyoruz. Antik kent gezimizin ardından Nusaybin üzerinden Beyazsu'ya hareket ediyoruz. Beyazsu, Mardin’in kurak ve ağaçsız coğrafyasında, serin ve berrak suyu, yöreye özgü ağaçları ve yeşilliği ile vaha gibidir. Su kenarında içeceğimiz çay ve kahvelerimizin ardından  sonra Midyat üzerinden terkedilmiş Mağara Köyü'ne (Kiwex) gidiyoruz. Zamanında Ezidi yerleşim yeri olup günümüzde tamamen terkedilmiş köyde mezarlık ve eski yerleşim yerini gezdikten sonra köyden ayrılıyoruz. Yunanistan Athos Dağı'nda kurulu herhangi bir manastırdan en az 400 yıl daha eski olan Mor Gabriel Manastırı'na (Deyrulumur) hareket ediyoruz. 2021 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Tur Abdin'deki dokuz kilise ve manastırdan biri olan manastır gezimizin ardından Yukarı Mezopotamya'nın bir parçası olan tarihi Midyat'a hareket ediyoruz. Rehberimiz tarafından Midyat'a özgü, gümüş işleme sanatı olan telkariden yapılmış hediyelik eşyaları ve takıları almanız için çarşılarda serbest zaman veriyor. Tarihi Midyat Evlerinin arasından yürüyerek hoş fotoğraflar çekebilirsiniz. Serbest zamanın bitiminde otelimize hareket ediyoruz.

7. Gün

Hasankeyf - Batman - Diyarbakır - Ulu Camii - Nemrut Dağı

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, eski yerleşim yeri baraj suları altında kalan Hasankeyf'e hareket ediyoruz. Hasankeyf'de Zeynel Bey Türbesi önünde Hasankeyf Kalesi'ni de görerek rehberimiz tarafından buranın tarihini dinliyoruz. Eski yerleşim yerinden buraya taşınan Sultan Süleyman Camii Minaresi, İmam Abdullah Zaviyesi panoramik olarakta gördükten sonra petrol diyarı Batman'a hareket ediyoruz. Batman şehir merkezi üzerinden Diyarbakır'a yolculuğumuza devam ediyoruz. Diyarbakır'da ilk olarak sur içerisinde İslam tarihinin en eski camilerinden olduğuna inanılan Anadolu’da kurulan V.Haremi Şerif olan Diyarbakır Ulu Camiini geziyoruz. Yapım tarihi ve yaptıran uygarlığın bilinmediği, 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır surlarının en eskisi olan Keçi Burcuna çıkıyoruz. Buradan Dicle Nehrine doğru baktığımızda Dicle Nehrinin üstüne kurulu 10 Gözlü Köprüyü, Hevsel Bahçelerini görüp, fotoğraflıyoruz. Sülüklü Han'da yorgunluk çaylarımızı içiyoruz. Mardin Kapıyı, Yeni Kapı’yı panoramik olarak gördükten sonra Nissibi Köprüsü'nü kullanarak Narince Köyü'ne ulaşıyoruz. Buradan minibüslerimize binerek Nemrut Dağı’na doğru yola çıkıyoruz (Ekstra). Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından Nemrut Dağı’nın eteklerine ulaşıyoruz. Buradan merdivenleri kullanarak Doğu Terası’na ulaşıyoruz. I.Antiochos, Zeus, Apollon, Herakles, Kommagene, Kartal ve Arslan Heykellerini görüp, kısa bir yürüyüşle Batı Teras’ına geçip, Dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilen Nemrut’tu detaylı olarak gezmiş oluyoruz. Batı ve doğu terası, bağış sunağı gezileri sonrasında dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.

8. Gün

Dönüş Yolculuğu

Turumuz, sabah saatlerinde siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir sonraki gezimizde buluşmak üzere, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın…Toplam Tur Mesafesi: 3993 KM

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Akşam Yemekleri

+ Minibüs Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT