Kapadokya Turu

Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Kapadokya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Göreme Açık Hava Müzesi - Onyx Taş Atölyesi - Ihlara Vadisi - Tuz Gölü - Paşabağ - Hacı Bektaş Veli Türbesi

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 20:30 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu - 21:30 Merter Metro istasyonu Otoparkı - 22:00 Gayrettepe Metro İstasyonu - 23:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 23:10 Kozyatağı Hilton Otel Yanı ( Yenisahra Köpr üsü ) - 23:20Kartal Köprüsü (Ankara Yönü) - 23:30 Gebze Center Önü - 23:59 İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali Otobüs Durakları -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 21, 2021 ~ Haz 24, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul Hareket

Gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Ihlara Vadisi - Yeraltı Şehri - Çömlek Atölyesi - Çavuşin - Dervent Vadisi - Paşabağ Vadisi

Siz değerli misafirlerimizle ‘Güzel Atlar Diyarı’ olarak bilinen, tarih ve coğrafyanın iç içe geçtiği, masal diyarı Kapadokya ’ya doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Güzergâhımız üzerinde vereceğimiz dinlenme molalarını takiben sabah saatlerinde Tuz Gölünü de görerek Kapadokya bölgesine ulaşıyoruz. Tesiste vereceğimiz sabah kahvaltısı molasının ardından (ekstra) 14 km uzunluğuyla ve içinden akan Melendiz Çayının güzelliğiyle bizleri karşılayan Ihlara Vadisi ile gezimize başlıyoruz. Vadi içindeki gezimizde güvercinlikleri ve Bizans Dönemin den kalma kiliseleri  Ağaçaltı, Yılanlı ) göreceğiz.  Sonrasında aracımızla ülkemizdeki krater göllerine güzel bir örnek olan Narlıgöl’e ulaşıyoruz.Fotoğraf molamızdan sonra kısa bir yolculukla Hititler Döneminden itibaren kullanılmaya başlayan, bölgede yaşayan halkların saklanmak için inşaa ettikleri, yer yer 100 mt derinliğe kadar ulaşan Yeraltı Şehri gezimiz sizleri çok etkileyecek. (Derinkuyu, Özkonak yeraltı şehirlerinden müsait olan bir tanesi gezilecektir).Yeraltı Şehri gezimiz sonrasında yine aracımızla peribacalırın arasından geçerek tamamen bir kaya bloğunun içine oyularak yapılan ve öğle yemeğimizi alacağımız restorana gidiyoruz. Hem mimarisi hem de bölgeye özgü yemekleriyle hizmet veren restoranda öğle yemeği molamızı vereceğiz.(ekstra)Ardından Avanos ilçesinden geçerken Kızılırmağı da göreceğiz ve kızılırmaktan çıkarılan kırmızı toprakla yapılan çanak ve çömleklerin; hem eski yöntemlerle yapımı hem de satışının olduğu Çanak-çömlek atölyesine gidiyoruz. Sonrasında kayaların oyulması ileelde edilmiş eski yerleşim birimlerinin yer aldığı Çavuşin Ören Yeri’ ni görüyoruz. Devamında Erciyes ve Hasan dağlarının milyonlarca yıl boyunca biriktirdiği tüflerin, doğal  etkenlerle oyularak oluşturduğu ve insanların tarih boyunca yaşam alanı olarak kullandıkları Peribacalarının en güzel örneklerini göreceğimiz Dervent Vadisi ve Paşabağ Vadisi gezilerimiz olacak. Peribacalarının arasında gezerken aldıkları şekiller sizleri çok etkileyecek. Bugünkü gezimizi tamamlayıp otelimize gidiyoruz Akşam yemeği ve konaklama otelimizde

3. Gün

Balon Turu - Atv Turu - Onyx Taş Atölyesi - Mustafapaşa - Üçgüzeller - Göreme Açıkhava Müzesi - Türk Gecesi

Dileyenler sabah erken saatlerde uyanarak Muhteşem Balon Uçuşu, Atv turu, At safari programına katılabilirler. ( Ekstra )Rehberimiz sizleri balon, atv turu, at safari turları için bilgilendirecektir.Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılıyoruz. Onyx ve diğer değerli taşların hem yapımının hem de tanıtımının gerçekleşeceği Onyx Atölyesi gezimizle günümüze başlıyoruz. Ardından eski adı Sinassos yeni adı Mustafapaşa olan köye gidiyoruz. Kapadokya sivil mimarisinin en güzel örneklerinin olduğu bu köydeki gezimizde Asmalı Konak olarak bildiğimiz Eski Rum Konağını da görebilirsiniz. Köy meydanında vereceğimiz çay-kahve molamızın ardından Ürgüp ün içinden geçerek yine Ürgüp’te bulunan şarap mahsenine gidiyoruz. Doğal kayanın içine oyulmuş kavlarda bekletilerek yapılan  şaraplar hakkında bilgi alabileceğimiz bu gezimizde aynı zamanda alış-verişte yapabilirsiniz. Öğle yemeğimizin sonrasında kısa bir yolculukla ulaşacağımız Meşhur Üçgüzeller Peribacaları na gidiyoruz. Kapadokya ile  ilgili hemen hemen tüm görsellerde karşımıza çıkan Üçgüzeller Peribacaları nın görüntüsü sizleri büyüleyecek. Fotoğraf molamızdan sonra Kapadokya bölgesinin en yüksek noktası olan ve zamanında savunma amaçlı bir kale olarak kullanılan Uçhisar Kalesi’nin olduğu Uçhisar bölgesine gidiyoruz. Burada ki gezimizde kayaların içine oyularak yapılmış ve tarih boyunca gübre ihtiyacı için kullanılmış Güvercinlikleri de görme şansımız olacak. Yine burada bölgeye özgü kabak çekirdeği ve diğer yöresel doğal ürünlerin satıldığı bir tesise uğruyoruz. Hem tadım hem alış-veriş yapabilirsiniz. Daha sonra ülkemizdeki en çok ziyaret edilen müzelerden biri olan Göreme Açıkhava Müzesi’ne gidiyoruz. Vadi içinde kayalar oyularak kurulmuş ve Hristiyanlığın ilk dönemlerinden beri kullanılmış kiliseler, yaşam alanları ve kiliselerdeki freskler sanat tarihi literatürüne çoktan girmiş durumda. Aynı zamanda Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Açık Hava Müzesi'ndeki gezimiz sizleri çok etkileyecek. Sonrasında otelimize gidiyor ve günümüzü tamamlıyoruz. (Dileyen misafirlerimizle akşam yemeğinden sonra otelden ayrılarak Türk Gecesi programına katılacağız.( Ekstra)

4. Gün

Panorama Tepesi - Hacı Bektaş Veli Müzesi

Sabah otelde alacağımız kahvaltıdan sonra aracımızla gezimize başlıyoruz. Bugünkü ilk  gezi noktamız Panorama Tepesi olacak. Kapadokya'nın birçok güzelliğini bir arada göreceğimiz bu noktada kahvelerimizi yudumlarken manzaranın keyfini çıkarıyoruz.  Sonrasında Hacıbektaş ilçesine geçiyor ve Bektaşi tarikatının piri Hacı Bektaş Veli'nin makamını ziyaret ediyoruz. Hacı Bektaş Veli'nin harcını kardığı Alevi-Bektaşi anlayışı,Anadolu’nun yanı sıra Balkanlar, Arnavutluk,Yunanistan, Bulgaristan, Bosna, Kosova, Makedonya, Macaristan'ın Budapeşte şehrinden Azerbaycan'a kadar birçok yerde kabul görmüş ve benimsenmiştir. Burada ki ziyaretimizde müze olarak hizmet veren Aşevi, Meydanevi, Türbe bölümlerini gördükten sonra aracımızla İstanbul’a yolculuğumuza başlıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Şehir Vergileri

Şehirlerarası Ulaşımlarda, PCR Testi Uygulaması Hakkında;

İçişleri Bakanlığı’mızın 20.08.2021 tarihli genelgesinde belirlediği önlemler çerçevesinde, paket turlarımızda kullanılan ulaşım araçları ile seyahat konusunda yapılan değişiklik; 6 Eylül 2021 sonrasında özel araç hariç, otobüslü turlar, uçaklı turlar, uçak, şehirlerarası transfer, tren , şehirlerarası otobüs gibi toplu taşımalarda yolculuk yapmak isteyen aşısız ve covid geçirmemiş kişilerden son 48 saate ait negatif sonuçlu PCR testi talep edilecektir. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.

2 doz aşısı olan misafirlerimizin aşının üzerinden 14 gün geçmesi gerekmektedir. 2.aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirlerimiz için Pcr testi gerekmektedir.

Turlarımızda tur başlangıcından itibaren 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış kişiye özel PCR testi tur süresince geçerli olacak olup, tur boyunca aynı kişilerin bir arada bulunacak olması sebebiyle ilave test yaptırma gereği olmayacaktır.



Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.


Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Mercedes Travego/Tourismo: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz)
• Neoplan Cityliner/Tourliner: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz.)
• Mitsubishi Safir: 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)

Midibüsler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Isuzu Turkuaz: 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

Minibüsler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır)
• Vw Volt: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Vw Volt El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Mercedes Sprinter: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
• Mercedes Sprinter El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı

Paket Turlarımızda Normalleşme Dönemi Süresince Alınan Önlemler

  İçişleri Bakanlığımızın 17.05.2020 Tarihli "Yaz Mevsimi Trafik Tedbirleri" Genelgesinde Belirlediği Önlemler Çerçevesinde Paket Turlarımızda Kullanılan Ulaşım Araçlarında Taşıma Kapasitesi 01.06.2020 – 01.10.2020 Tarihleri Arasında Yeni Bir Genelge Yayımlanıncaya Kadar %50 İle Sınırlandırılmıştır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında Her 2 Kişilik Koltukta 1 Kişi Olacak Şekilde Oturma Planı Oluşturulmaktadır.
Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Görevli Personel Tarafından Paylaşılan "Tur Ulaşım Aracına Kabul Formu"Nu İmzalanması Gerekmektedir.
  Paket Tur Satın Alan Misafirlerimizin Otobüs Veya Diğer Ulaşım Araçlarına Binişleri Öncesinde, Biniş Noktalarımızda Ateş Ölçümleri Görevli Personelce Gerçekleştirilerek, Tur Süresince Ateş Ölçüm Uygulaması Günlük Rutin Olarak Devam Ettirilecektir.
  Seyahat Süresince Maske Kullanımı Zorunlu Olarak Uygulanacak Olup,  Hijyen Çantaları (Tur Süresince Maske, Siperlik, Dezenfektan Losyonu) Tur Ücretine Dahil Olarak Misafirlerimize Verilmektedir.
  Tur Araçlarımızda Misafirlerimizin Kullanımına Yönelik Ön Ve Arka Bölümlerde Dezenfektan Bulundurulmaktadır.
  Misafirlerimizin Katılım Göstereceği Turlarımızın Mesafelerine Göre "İki Saatte Bir Mola" Uygulaması Gerçekleştirilmektedir.
  Turlarımızda Yer Alan Her Bir Misafir İçin "İki Saatte Bir El Dezenfektanı" Uyarısı İle Mendil Veya Dezenfektan Kullanımı Yapılmaktadır.
  Turlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin Rutin Sağlık Kontrollerinin Yapıldığına İlişkin Gerektiğinde İbraz Edilmek Üzere Evraklar Hazır Bulundurulmaktadır.
Tur Araçlarımızda Yer Alacak Görevli Personelimizin, Tur Süresince Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı Zorunludur.
  Tur Araçlarımızın Tur Öncesi Ve Sonrasında Kayıt Altına Alınacak Şekilde Dezenfekte İşlemleri Uygulanmaktadır.
Tur Araçlarımızda İkram Hizmetleri (Bardak Su Hariç Olmak Üzere) Normalleşme Dönemince Sağlanmayacaktır.
  Sosyal Mesafe Tedbirleri Kapsamında, Müze Ve Ören Yerlerinde Oluşabilecek Yoğunluğa Karşın Rehberlerimiz Mobil Uygulama Desteği İle Anlatımlarını Gerçekleştirmektedir.
  Kültür Ve Turizm Bakanlığının Açıklamış Olduğu 13.05.2020 Tarihli Genelge Gereğince Otel, Restoran, Tekne Vb. Hizmetlerde Alınacak Yiyecek/İçecek Servislerinde Tek Kullanımlık Malzemeler Kullanılmaktadır.
  Rezervasyonunuzu Oluşturan Seyahat Temsilcisi İle Birlikte; Tur Başlangıç Gününe 24 Saat Kala Mobil Uygulama ‘Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Üzerinden "Hes Kodu İşlemleri / Hes Kodu Oluşturma Butonu / Kod Kullanım Süresi" Adımları Seçilerek Oluşan Kod İle Sorgulama Gerçekleştirilerek Rezervasyon Onaylanır.
  Bilim Kurulu Ve Sağlık Bakanlığının Koordinasyonunda Düzenlenerek Kamuoyuna Duyurulan "Covid-19 Normalleşme Planı Tedbirlerinin Hafifletilmesi Uygulamaları" Kısıtlamalar Kaldırıldıkça Gerekli Güncellemeler Sağlanmaktadır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT