Kapadokya Turu

Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Kapadokya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Göreme Açık Hava Müzesi - Uçhisar - Onyx Taş Atölyesi - Çavuşin - Paşabağ - Dervent Vadisi - Hacı Bektaş Veli Türbesi - Derinkuyu - Ihlara Vadisi - Tuz Gölü

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 20:30 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu - 21:30 Merter Metro istasyonu Otoparkı - 22:15 Gayrettepe Metro İstasyonu (Denizbank Karşısı) - 23:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 23:10 Kozyatağı Hilton Otel Yan ı ( Yenisahra Köprüsü ) - 23:20 Kartal Köprüsü (Ankara Yönü) - 23:30 Gebze Center Önü - 23:59 İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali Otobüs Durakları -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 16, 2021 ~ May 19, 2021

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Hareket noktalarından katılan m ile gece yolculuğumuzabaşlıyoruz.

2. Gün

Göreme Açık Hava Müzesi - Tokalı Kilise - Şarap Mahzenleri - Üçhisar Kalesi - Onyx Taş Atölyesi

Sabah yolda ekstra olarak alınan serbest kahvaltı sonrası Kapadokya bölgesine giriş yapıyoruz. Eski adıyla Korama bugünkü adıyla Göreme Vadisi içinde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezmek üzere hareket ediyoruz. Müze içerisindeki muhtelif kiliseler (Elmalı Kilise, Azize Barbara Kilisesi, Aziz Basile us Kilisesi, Çarıklı Kilise), yemekhane, mutfak, kiler, şaraphane ve İncil’in bastan sona resmedildiği Tokalı Kilise göreceğimiz yerler arasında. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrasında Şarap Mahzenlerini ziyaret ediyoruz. Daha sonra ise şapkalı peribacalarının en güzel örneklerinin bulunduğu, ayni zamanda bütün Kapadokya Bölgesi’ nin panoramik manzarasının izlenebildiği Üçgüzeller Mevkiinde verilecek fotoğraf ve gezinti molası ile turumuza devam ediyoruz. Asmalı Konak dizisinin de çekildiği, Rum mimarisinin en iyi örneklerini görebileceğimiz - Sınassos - Mustafa pasa Köyü’ nü gördükten sonra bölgenin en yüksek noktası olan, muhtelif dönemlerde savunma amaçlı olarak kullanılmış ve tamamı doğal olarak oluşmuş bir kaya bloğunun oyulması ile Hitit Dönemi ile Ms.9.YY arasında ortaya çıkmış olan Üçhisar Kalesi’ni dışarıdan fotoğrafadıktan sonra yöreye özgü kavrulmuş kabak çekirdeği ve yöresel ürünlerin sergilendiği mağazada alışveriş molamızın sonrasında bu günkü tur programımız bölgenin doğal kaynaklarından olan onyx taşının işlendiği Onyx Taş Atölyesi ziyareti ile sona eriyor ve otelimize dönüyoruz. Aksam yemeği ve geceleme otelimizde.

3. Gün

Çavuşin Ören Yeri - Paşa Bağı - Devrent Vadisi - Hacıbektaş Veli Türbesi

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası kayaların oyulması ile elde edilmiş eski yerleşim birimlerinin yer aldığı Çavuşin Ören Yeri’nin gezilmesinden sonra, çok baslı peri bacalarının ve kesiş hücrelerinin görülebileceği Paşa Bağı’nda fotoğraf molası veriyoruz. Devamında değişik şekillere benzetilen peri bacalarının bulunduğu Devrent Vadisi’ni geziyoruz. Turumuz Cilalı Taş Devri’nden beri ayni teknik ve malzeme ile çanak çömlek üretimi yapılan Avanos’a yapacağımız ziyaret ile devam ediyor. Bu ziyaretimiz sırasında Kızılırmak’ tan elde edilen çamurun işlenmesi ve çömlekçi çarkı basta olmak üzere çeşitli teknikler ile sanat eserlerine dönüştürülmesi konusunda bilgiler alıyoruz, arzu ederseniz alışveriş yapma imkânından faydalanıyoruz ve sonrasında Horasan’da dünyaya gelen Yeniçerilerin Piri Hacıbektaş Veli’nin türbesinin de bulunduğu Hacıbektaş (Ekstra gezi müze ören yeri ücretlerine dahil) ilçesine gidiyoruz. Müzenin gezilmesinin ardından bugünkü turumuz sona eriyor ve otelimize dönüyoruz. Aksam yemeği ve geceleme otelimizde. (Dileyen misafirlerimizle yemek sonrası geleneksel Kapadokya Türk Gecesi seyrine gidiyoruz. —Ekstra 100?)

4. Gün

Derinkuyu Yeraltı Şehri - Ihlara Vadisi - Tuz Gölü

Otelimizde alınan kahvaltı sonrası hareketle ilk durağımız, düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği şekilde düzenlenmiş bir mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri (Veya Kaymaklı Yeraltı Şehri). Narlı göl Krater gölünü görerek yolculuğumuz devam ederken; güzergâhımız üzerinde, kanyon-vadi olan doğa harikası, Ihlara Vadisi’ne Ağaç altı, Yılanlı gibi Kiliseleri görmek üzere vadiye iniyoruz. Vadi gezimiz sonrası bölgedeki gezimizi tamamlayarak dönüş yoluna geçiyoruz. İstanbul’a doğru yola çıktığımızda Tuz Gölü kıyısında vereceğimiz fotoğraf molası ardından Ankara, Bolu üzerinden İstanbul dönüş yolculuğuna başlıyoruz.Bir başka organizasyonumuzda buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Hijyen Seti

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilen Yemekler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

İptal İade Şartları:
Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar acentede saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Jolly Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT