Kapadokya Turu

Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Kapadokya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Ihlara Vadisi - Derinkuyu - Kaymaklı Yer Altı Şehri  - Onyx Taş Atölyesi - Narlıgöl - Üç Güzeller - Göreme Açık Hava Müzesi - Dervent Vadisi - Hacı Bektaş Veli Türbesi - Güvercinlik Vadisi  - Avanos

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 20:30 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu - 21:30 Merter Metro istasyonu Otoparkı - 22:15 Gayrettepe Metro İstasyonu (Denizbank karşısı) - 23:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 23:10 Kozyatağı Hilton Otel Yanı ( Yenisahra Köprüsü ) - 23:20 Kartal Köprüsü (Ankara Yönü) - 23:30 Gebze Center Önü - 23:59 İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali Otobüs Durakları -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 14, 2021 ~ May 16, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul Hareket

Belirtilen çıkış noktalarından hareketle gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Ihlara Vadisi - Ağaçaltı Kilisesi - Yılanlı Kilise - Derinkuyu - Kaymaklı Yeraltı Şehri - Onyx Taş Atölyesi

Sabah Ümitköy Galeria, Armada Avm karşısından (Söğütözü Ulusoy tesisleri önünden) katılacak misafirlerimizin alınmasının ardından yol üzerinde verilen kahvaltı molası sonrası, kıvrımlar çizerek akan, toprağa hayat veren Melendiz Çay’ı bitki örtüsü, kiliseleri ve şapelleriyle doğa, tarih ve kültür olgularının bir araya geldiği Ihlara Vadisi’ne hareket ediyoruz. Rehberimizin eşliğinde vadi içerisine doğru yürüyüşümüze başlayarak, vadi içerisinde bulunan Ağaçaltı Kilisesi ve Yılanlı Kiliseyi ziyaret ediyoruz. Yapılan anlatımlar sonrası verilen serbest  zamanda fotoğraflarımızı çektikten sonra vadiden ayrılıp, volkanik bir arazi içerisinde bulunan, doğal güzelliği ile Kapadokya’da termal bir alan olma özelliği taşıyan, güzel manzarası ile ziyaretçilerine eşsiz kareler yakalama imkanı sunan Narlıgöl’de fotoğraf molası veriyoruz. Çekilen fotoğrafların ardından, Kapadokya’nın jeolojik oluşumunda sığınma amacı ile inşa edilmiş, düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin aylarca yaşayabileceği, mühendislik harikası olan Derinkuyu veya Kaymaklı yeraltı şehirlerini görüyoruz. Burada kiler, mutfak, sürgü kapılar, ahır gibi bölümleri gezdikten sonra öğle yemeğimizi almak için restoranımıza hareket ediyoruz. Yenilen yemekler sonrası, bölgenin en meşhur noktalarından biri olan, bölgenin panoramik olarak izlenebildiği doğa harikası, Üç Güzeller de denilen peribacalarını görmek için hareket edip burada fotoğraf molası veriyoruz. Rotamızı otantik ortamı ve tarihi yüzüyle meşhur olan Ürgüp’ün dizilere de söz konusu olmuş şehir merkezine çeviriyoruz.  Aracımızla yapacağımız panoramik tur sonrası, bölgenin meşhur şarapları hakkında bilgi almak için aynı zamanda dileyenlerin tadım ve alışveriş yapabileceği şarap fabrikası ve mahzenine gidiyoruz. Tadım ve alışveriş sonrasında bölgenin doğal kaynaklarından ve zenginliklerinden biri olan onyx taşının elde edilişi, işlenişi hakkında bilgiler almak için Onyx Taş Atölyesi’ne gidiyoruz. Burada bizler için yapılan onyx taşı işleme sunumu sonrasında, dileyen misafirlerimiz alışverişlerini yapabilirler. Alışveriş sonrası otele yerleşme ve akşam yemeği otelimizde. (Akşam yemeği sonrasında dileyen misafirlerimizle yemek sonrası geleneksel Kapadokya Türk Gecesi seyrine gidiyoruz. Ekstra.)(Dileyen misafirlerimiz sabah erken saatlerde otelden alınarak Balon Turu yapabilirler. (Ekstra )

3. Gün

Göreme Açık Hava Müzesi - Dervent Vadisi - Çömlek Atölyesi - Hacıbektaş Veli Türbesi - Güvercinlik Vadisi

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası eski ismiyle Korama Manastırı, günümüzdeki ismi ile Göreme Açık Hava Müzesine gidiyoruz. Göreme sınırlarında yer alan MS 4. yüzyıldan 12. yüzyıla kadar yoğun bir manastır hayatına ev sahipliği yapmış, kaya blokların içerisinde şapeller, kiliseler, mutfak ve yemekhane gibi bölümlerin bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesi’nde rehberimizin  anlatımları sonrası Aziz Basileus Şapeli, Yılanlı Kilise, Elmalı Kilise göreceğimiz yerler arasında. Sonrasında peribacası oluşumu ve gelişiminin en iyi görülebildiği, iki üç başlıklı peribacası örneklerinin yoğun olduğu, keşişler vadisi olarak da bilinen Paşabağları mevkiinde gezi ve fotoğraf molası veriyoruz. Bir sonraki durağımız Hayal Vadisi olarak da adlandırılan oturan deve, fok balıkları gibi birbirinden farklı figürlere benzetilen, doğal oluşumların bulunduğu Dervent Vadisi olacak. Buradan ayrıldıktan sonra, yöre insanı için atalarından kalma miras, Anadolu topraklarında çok uzun zamandır yaşayan bir el sanatı olan, çanak-çömlekçiliğin nadide örneklerini görmek için Avanos’ta bulunan çömlek atölyesine gidiyoruz. Çömlek atölyesinde yapılan bilgilendirme ve alışveriş sonrası bölgedeki en yüksek peribacası sayılan Uçhisar Kalesini fotoğraflıyoruz. Ardından ilgi çeken tarihi ve geçmişten günümüze kadar vadiye adını veren, müthiş manzaraya karşı eskinin izlerini hissetmek isteyenlerin uğrak noktası Güvercinlik Vadisi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Sonraki durağımız ise yeniçerilerin piri Hacıbektaş Veli'nin türbesinin bulunduğu eski ismiyle Sulucakarahöyük günümüzdeki ismi ile Hacıbektaş ilçesi olacak. Rehberimizin anlatımları eşliğinde, Nadar Avlusu, Üçler Çeşmesi, Aslanlı Çeşme, Aşevi, Meydan Evi, Meydan Odası, Balım Sultan Türbesi, Hacıbektaş Veli Türbesi gibi bölümleri görerek, belirlenen saatte dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Gecenin ilerleyen saatlerinde İstanbul’a varıyoruz ve siz sayın misafirlerimizi başka bir acente organizasyonunda tekrar görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Hijyen Seti

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

İptal İade Şartları:
Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar acentede saklıdır. Böyle bir iptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT