Kapadokya Turu

Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Kapadokya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Ihlara Vadisi - Ürgüp - Hacı Bektaş - Avanos - Göreme Açık Hava Müzesi

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22.30 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 23.45 Kartal Köprüsü ( E-5 Ankara Yönü) - 24. 00 Gebze Center Avm Önü - 00.30 İzmit Halk Evi Durağı (İzmit - Adapazarı Yönünden) - 00.40 İzmit Otogar Önü Otobüs Durakları (ROMATEM Karşısı) - 02.00 Düzce Çoban Mevkii Shell Benzin İstasyonu Önü - 02.45 Bol u Otogar Önü - 05.00 Ankara Söğütözü Ulusoy Terminali Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 21, 2020 ~ Şub 23, 2020

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Turumuz,  22.00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı - 22.30 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 23.30 Kadıköy Tepe Nautilus AVM Yanı (Ayrılık Çeşme Metro İstasyonu İspark Otoparkı) - 23.45 Kartal Köprüsü ( E-5 Ankara Yönü) - 24.00 Gebze Center Avm Önünden hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz.

2. Gün

Ihlara Vadisi - Yeraltı Şehirleri - Avanos - Develi Vadi - Ürgüp

Turumuz, 00.30 İzmit Halk Evi Durağı (İzmit - Adapazarı yönünden) - 00.40 İzmit Otogar Önü Otobüs Durakları (ROMATEM Karşısı) – 02.00 Düzce Çoban Mevkii Shell Benzin İstasyonu Önünden – 02.45 Bolu Otogar Önü - 05.00 Ankara Söğütözü Ulusoy Terminali Önünden katılacak misafirlerimizle yolculuğumuza başlıyoruz. Prontotour  otobüs içi ikramları eşliğinde Adapazarı – Bolu – Ankara - Aksaray üzerinden, Nevşehir – Niğde - Kayseri üçgenindeki doğal güzelliklerini 3917 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı ve 3268 m. yüksekliğindeki Hasan Dağı’na borçlu olan, Perslerin “Güzel Atlar Diyarı” diye adlandırdıkları Kapadokya bölgesine doğru yol alıyoruz. Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrası, Tuz Gölü’nü panoramik olarak görüyoruz. Kapadokya’da ilk durağımız Melendiz Irmağının oluşturduğu, içerisinde güvercinlikler ve kaya kiliselerininde bulunduğu 14 km uzunluğundaki Ihlara Vadisi olacak. Ihlara Vadisi içinde yapacağımız yürüyüş esnasında Ağaçaltı Kilisesi ve Yılanlı Kiliseyi de görüyoruz. İkinci durağımız; düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği bir mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri olacak. (Kaymaklı Yeraltı Şehri veya Özkonak Yeraltı Şehri). İnsanların yerin altında yaptıkları bu ilginç şehri gezerken hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Yeraltı kentinin hemen ardından Uçhisar istikametine doğru yol alıyoruz. Güvercinlik Vadisini ve Uçhisar Kalesi’nin fotoğrafını çekip öğle yemeğimiz için kaya oyma bir mekâna varıyoruz. Burada Kapadokya’nın meşhur pastırmalı kuru fasulyesini ve testi kebabını tatma imkânı buluyoruz. Otantik mekânda alacağımız yemeğin ardından çanak-çömleği ile meşhur Avanos’a gidiyoruz. Avanos’ta Kızılırmak’ı görüp, Kızılırmak’ın çamurundan yapılan çanak-çömleklere dair bilgi alıyoruz. Sonrasında çok başlı peribacalarının en güzel örneklerini göreceğiniz Paşabağ’da (Keşişler Vadisi) fotoğraf molası veriyoruz. Paşabağ’da peribacaları arasında dolaşıp fotoğraflar çektikten sonra ilginç peribacası oluşumlarını içerisinde barındıran, adını da deve şeklindeki peribacasından alan Develi Vadi (Dervent Vadisi) gezisini yapıyoruz. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrası Asmalı Konağı da dışardan görüp Şarap Mahzenlerini ve Kapadokya’nın lezzetli şaraplarını tatma imkânı buluyoruz. Günün sonunda ise Şapkalı Peribacalarının ve Kapadokya’nın simgesi olan Üç Güzeller Peribacalarını görüyoruz. Gezilerimizin bitiminde otelimize yerleşiyoruz. Zamanın kısıtlılığı ve programdaki yoğunluk nedeniyle otele akşam 17.30 civarı girilecektir. Bu nedenle kıymetli konuklarımızın bu duruma karşı hazırlıklı olmasında fayda vardır. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Akşam yemeği sonrasında dileyen misafirlerimizle Kapadokya turlarının olmazsa olmazlarından , yöreye özgü Türk Gecesi’ne gidiyoruz. (Ekstra)

3. Gün

Göreme Açık Hava Müzesi - Çanak Çömlek Atölyesi - Hacı Bektaş-İ Veli Dergahı

Turumuz, otelde alacağımız (Kahvaltı öncesi BALON TURU,  ATV TURU veya DEVE TURU Ekstra etkinliklerine katılabilirler) kahvaltı sonrasında valizlerimizle birlikte otelden ayrılıyoruz. İlk olarak Onyx Taş Atölyesine gidip taşların özellikleri ve işlenişlerine dair bilgiler alacağız. Onyx Taş Atölyesinden sonra eski adı Korama olan Göreme Vadisi içindeki Göreme Açık Hava Müzesi’ni geziyoruz. Kaya kiliseleri (Elmalı, Yılanlı, Çarıklı Kiliseleri), yemekhane, mutfak, kiler ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilisesi müzede göreceğimiz yerler arasında olacak. Göreme Açık Hava Müzesi gezisinin ardından Horasan’da dünyaya gelen, 13.yy’dan bugüne evrensel görüşleriyle her kesimi kucaklayan, Yeniçerilerin de Piri, Hacıbektaş-ı Veli’nin Türbesinin bulunduğu Hacıbektaş ilçesine gidiyoruz. Hacı Bektaş-i Veli Müzesinde; Balım Sultan Türbesi, Güvenç Abdal Türbesi, Hacı Bektaş-i Veli Türbesi, Kırklar Meydanı, Pir Evi, Üçüncü Avlu, Kiler Evi, Meydan Evi, Meydan Evi Camii, Aş Evi, İkinci Avlu (Dergâh Avlusu), Birinci Avlu’yu (Nadar Avlusu) gezip İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Ankara - Bolu güzergâhında yol alarak akşam saatlerinde diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere siz sayın misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyoruz. Hoşçakalın.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Rehberlik Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Kişisel Harcamalar

+ İçecekler

+ Müze Kart

Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.

Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)


Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.

Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.


Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.

Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT