Karadeniz Turu

Karadeniz Turu

Gezi Rehberi Karadeniz Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Abant Gölü - Kastamonu - Şerife Bacı Anıtı - Ilgaz Dağı - Yörük Köyü - Valla Kanyonu - Safranbolu - Amasra  - Bakacak Tepesi - Kemere Köprüsü - Çekiciler Arastası - Köprülü Mehmet Paşa Camii

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 06:00 Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı - 06:30 Gayrettepe Metro İstasyonu (Denizbank karşısı) - 07:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü İspark Otoparkı - 07:10 Kozyatağı Hilton Otel Yanı ( Yenisahra K öprüsü Otobüs Durağı ) - 07:20 Kartal Köprüsü (Ankara Yönü) - 07:30 Gebze Center Önü - 8:15 İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali Yanı Otobüs Durakları - 09:00 10 - Sapanca Berceste Tesisleri - 10:15 Düzce Tursan Tesisleri -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 2, 2023 ~ Haz 4, 2023

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Bolu - Abant Gölü - Saat Kulesi - Kastamonu - Şerife Bacı Anıtı - Kastamonu Kalesi - Nasrullah Kadı Camii - Ilgaz Dağı Milli Parkı - Şeyh Şaban Veli Türbesi

Hareket noktalarımızdan katılan konuklarımızın alınmasının ardından İzmit Sapanca Sakarya güzergahından göller bölgesi Bolu’ya Abant Gölü’ne hareket ediyoruz. Burada doğanın eşsiz yaratıcılığı ve ortaya çıkan muhteşem manzaraya şahit olmaya başlıyorsunuz. Öncelikle Abant Gölü çevresinde bir yürüyüşümüz olacak. Göl çevresindeki yürüyüşümüz esnasında hayatınız boyunca unutamayacağınız fotoğraf karelerini yakalayıp çektiğinizde anılarınızın en güzellerinden biri olarak kalacağından emin olabilirsiniz. Gölü dolaştıktan sonra dileyenler köy pazarında alışveriş yapabilir, faytona binme şansını yakalayabilir. Rehberimizin belirleyeceği saatte hareketle Bolu şehrini panoramik görerek, Gerede - Çerkeş - Ilgaz güzergahını kullanarak Kastamonu’ya ulaşıyoruz ve ilk durağımız Kurtuluş Savaşı’nın sembolü olan Şerife Bacı Anıtı olacak. Rehberimizin anlatımı ve fotoğraf molasının ardından Saat Kulesi ve Kastamonu Kalesi’ni( PANOROMİK)  görüp, Şeyh Şaban Veli Hazretleri’nin türbesini ziyaret ediyor, ardından da 1506 yılında Nasrullah Kadı tarafından yaptırılan şehrin en eski camisine geçiyoruz. Verilen serbest zamanda Münire Sultan Medresesi El Sanatları Çarşısı’nı gezebilir yöresel pastırma ve Bintelli Çekme helvasının tadında bakabilirsiniz. Serbest zaman sonrasında aracımıza dönüp Batı Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek dağ kütlesi olan Ilgaz Dağı Milli Parkı’na çıkıyoruz. Milli Park’a varışımızla otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

2. Gün

Daday - Yörük Köyü - Ilıca Şelalesi - Horma Kanyonu - Valla Kanyonu Seyir Terası

Sabah otelde alınan kahvaltımızın ardından, Daday ilçesini panoramik görerek, doğa tutkunlarının büyüleneceği, yaklaşık 14 metre yükseklikten döküldükten sonra doğal bir havuz oluşturan Ilıca Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Buradaki serbest zamanımızda Ilıca Şelalesi’ni fotoğraflayabilir, dilerseniz Zara Çayı’nın oluşturduğu Horma Kanyonu’nun ve mağara oluşumları arasında yürüyüş yapabilirsiniz. Serbest zamanımızı değerlendirdikten sonra aracımıza biniyoruz ve dünyanın en derin ikinci büyük kanyonu olan Valla Kanyonu’na gidiyoruz. Orman içerisindeki kısa bir yürüyüşümüzün ardından Valla Kanyonu’nun ihtişamını görmek için seyir terasına çıkıyoruz. Bu eşsiz manzaranın fotoğraflarını aldıktan sonra Safranbolu’daki tarihi eserlerin çikolatadan yapılmış örneklerinin olduğu ,çikolatanın yapımı ve tarihi hakkında bilgiler alacağımız ,hem gezip hem alış-veriş yapabileceğimiz Çikolata Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından, Bektaşiliğin izlerinin hala görülebildiği ve bölgenin en eski köylerinden birisi olan Yörük Köyü’ne ulaşıyoruz. Köy içerisinde vereceğimiz serbest zamanda köy kahvesinde çaylarımızı yudumlayıp konakların arasında dolaşabileceğiz. Leyla Gencer gibi dünyaca ünlü isimlerin doğduğu bu yerleşim yerinde geçireceğimiz keyifli anları hafızamıza kazıyarak günümüzü sonlandırıp otelimize geçiyoruz.

3. Gün

Amasra - Safranbolu - Güneş Saati - Bakacak Tepesi - Kemere Köprüsü - Çekiciler Arastası - Yemeniciler Arastası - İzzet Mehmet Paşa Camii - Köprülü Mehmet Paşa Camii

Sabah otelde alınan kahvaltımızın ardından, Osmanlı Dönemi sivil mimari örneklerini görebileceğimiz ve Unesco tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilen Safranbolu’yu gezmeye başlıyoruz. Ahşap konakların ve dar sokakların oluşturduğu tarih içinde gezerken ilk durağımız avlusunda Güneş Saati’nin de bulunduğu Köprülü Mehmet Paşa Camii olacaktır. Ardından Cinci Hanı ve Hamamını panoramik görüp bir bölümünün Akçasu Kanyonu üzerine teraslanarak yapıldığı İzzet Mehmet Paşa Camii’ni ziyaret ediyoruz. Safranbolu’nun meşhur lokumlarını tadabileceğimiz ve en az Safranbolu kadar meşhur olan İmren Lokumlarına geçiyoruz. Tadımlarımızı ve alışverişimizi yaptıktan sonra serbest zamana geçiyoruz. Serbest zamanımızda Safranbolu’nun dar sokaklarını keşfedebilir, Yemeniciler Arastası’nda kumda yapılan meşhur kahvesini içebilirsiniz. Serbest zamanımız sonrasında aracımızda buluşuyor ve ağaçların doğal tüneller oluşturduğu Türkiye’nin en keyifli yollarından birisini kullanıp Ahmet Usta geçidinden geçerek adını mitolojiye göre bir amazon kraliçesinden, tarihsel anlatıma göre bir Pers prensesinden alan ve Fatih Sultan Mehmet’in ‘’Lala Lala Çeşm-i Cihan (Dünya’nın Gözü) bu mu ola?’’ dediği ve hayranlığını ifade ettiği Uyuyan Prenses lakaplı Amasra’yı tepeden görebileceğimiz Bakacak Tepesi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Molamızın ardından Boztepe olarak adlandırılan ada ile anakarayı birbirine bağlayan Kemere Köprüsü’ne geçiyoruz. bir müze kent olan Amasra’nın sokaklarında dolaşırken kilise camisini (FETİH CAMİİ), şehir surlarını ve Ceneviz armalarını görerek tarihi boyunca Amasra’nın simgesi olmuş ahşap işlerinin günümüzde merkezi olan Çekiciler Arastası’na geliyoruz. Burada gezi ve alışveriş için bir süre serbest zaman veriyoruz. Sonrasında öğle yemeği için eski özelliklerini günümüzde de korumayı sürdüren ünlü balık restoranlarından birine geçiyoruz. Yemekten sonraki serbest zamanımızın ardından Bartın - Devrek - Mengen üzerinden İstanbul’a ulaşıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir başka organizasyonda daha buluşmak üzere turumuzu sonlandırıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT