Kısa Balkan Başkentleri Turu

Kısa Balkan Başkentleri Turu

Gezi Rehberi Kısa Balkan Başkentleri Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Saraybosna - Belgrad - Üsküp

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul(Saw) - Saraybosna - Üsküp - İstanbul(Saw) -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 31, 2023 ~ Haz 4, 2023

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Saraybosna

Sabiha Gökçen Havalimanında siz değerli misafirlerimiz ile buluşma. Pegasus Havayollarının seferi ile saat Saraybosna’ya hareket. Yerel saat ile Saraybosna’ya varışımızın ardından bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile şehir turu için hareket ediyoruz. Şehrin simge yapılarından olan merkez kütüphane binasının önünde otobüsümüzden inip yürüyerek yapacağımız şehir turuna başlıyoruz. Merkez kütüphane, hikâyesini dinlediğinizde çok şaşıracağınız Inat Kuca, Osmanlı döneminde inşa edilmiş Latin Köprüsü ve 1.Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan arşidükü Franz Ferdinand ve eşinin vurulması olayının yaşandığı noktayı gördükten sonra şehrin kalbi Başçarşı'ya doğru devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nda bir gelenek olan sebili ve adını bu eserden alan Sebil Meydanı ile devam eden turumuz, tarihi yapısını halen korumuş Başçarşı sokaklarında devam edecek. Kurşunlu Medresesi, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Camisi ve Saat Kulesi göreceğimiz diğer eserler. Şehrin en popüler caddesi Ferhadija'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu dönem mimarisini yansıtan binalar, Katolik Katedrali, Markale Pazarı, kapalı pazar yeri ile devam edecek turumuz 2.Dünya savaşı kurbanları anısına yapılan Sönmeyen Ateş Anıtı'nda sona erecek. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Savaş (Yaşam) Tüneli ve Vrelo Bosna Milli parkı turuna katılabilirler.Savaş (Yaşam) Tüneli & Vrelo Bosna Milli Parkı Turu (Kişi Başı 40 Euro)Savaş (yaşam) tüneli; Yakın zamanda gerçekleşen iç savaşta uzun bir süre kuşatma altında kalan Saraybosna’nın dış dünya ile iletişimini, şehrin her türlü ihtiyacının giderilmesini sağlayan ve kuşatmanın sona erdirilmesinde büyük rol oynayan tüneldir. Tünelin çıkış noktasında yer alan ve bugün müze olarak hizmet veren bu noktada; tünelin ziyarete açık olan kısmını deneyimleyebileceğimiz, burada bulunan ve o dönemde kullanılan eşyaların sergilendiği müzeyi görüp, izleyeceğimiz belgesel ile o dönem yaşananlara şahit olacağız. Daha sonrasında Igman Dağı’nın eteklerinde yer alan Vrelo Bosna Milli Parkına gidiyoruz. Bosna nehrinin kaynağını oluşturan Vrelo Bosna, yeşilin her tonunu barındıran, içinde dereler, şelaleler, göletlerin yer aldığı doğa harikası bir milli parktır. Turumuzun bitiminde serbest zaman ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme.

2. Gün

Saraybosna

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan öğle Yemekli Mostar & Poçitel & Blagaj turuna katılabilirler. Mostar & Poçitel & Blagaj Turu- Öğle Yemekli (Kişi Başı 65 Euro)İlk molamızı Konjiç (Konyitz) kasabasında veriyoruz.  Burada Osmanlı’dan günümüze kadar gelmiş ve restorasyonu Türkiye tarafından yaptırılan meşhur Konjiç (konyitz) köprüsünü görüyoruz. Neretva nehri boyunca devam eden yolculuğumuza bir kahve molası için ara veriyor ve nehrin güzel manzarasını seyrediyoruz. Yolculuğumuzun devamında Jablanıca (Yablanıtza) yolu üzerinde 2.Dünya savaşında Partizan askerleri tarafından sabote edilen Nazi Treni’nin ve yıkılan köprünün panoramik görüntüsünün ardından aslına uygun restore edilmiş Türk izlerini taşıyan Tarihi Türk köyü Poçiteli’yi ziyaret ediyoruz. Poçitel başlangıç demektir. Kanuni zamanında Osmanlı’nın en batıdaki kalesi Poçiteli imiş, ismini buradan alıyor. Taş yoldan köyün üstlerine doğru ilerliyoruz. Savaştan fazlasıyla nasibini alan bu köy 2007 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış ve köyün tamamı restore edilmiş. Köyün tepesindeki kaleye tırmanıyoruz. Kaleden tüm köyü ve Neretva nehrini görmek mümkün. Köydeki tüm yapılar taştan yapılmış. Kale, yollar, cami, evler ve hatta çatılar …Bu güzel köyün ardından gözlere güzellik veren ruhları dinlendiren 550 yıldır yaşayan Alperenler Tekkesini Ziyaret ediyoruz. Tekke ana yoldan biraz içerde çok yüksek ve muhteşem bir kayanın altından çıkan suyun kenarına kurulmuş 15 yy. başlarında kurulan tekke tarihinde kadiri, Rufaî, Halvetî ve Nakşibendî tarikatlarına ev sahipliği yapmış. (İsteyen misafirlerimiz tekkeyi ziyaret edebilirler) Tekkeyi ziyaret ettikten sonra öğle yemeğimizi yiyoruz  ve Mostar’a doğru yola koyuluyoruz. Eski şehrin kaybolmayan ve yıpranmayan eserlerinden tarihi Köşki Mehmet Bey Camisinden tarihi Mostar Köprüsü’nü seyrettikten sonra köprüyü ziyaret ediyoruz. İnce ve hoş bir mimarisi var Mostar köprüsünün. Etrafında inşa edilmiş çarsı Osmanlı’nın zevkini gözler önüne seriyor. Kanuni’nin son seferi olan Zigetvar seferine çıkarken Osmanlı ordusunu buradan geçirmesi için inşa edilmiş bu köprü. 1993 yılında savaş esnasında Hırvatlar tarafından yıkılan köprü bir Türk firması bir tarafından restore edilmiş. Küçük Mostar köprüsünü ziyaret ve çarşıda gezintinin ardından Saraybosna’da ki otelimizde hareket ediyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Boşnak Gecesi turuna katılabilirler. Boşnak Gecesi (Kişi Başı 50 Euro)Saraybosna'nın yerel restoranın da Boşnak yemekleri ve yerel müzikler eşliğinde alacağımız akşam yemeğimiz ile unutulmaz bir gece yaşayacağız. Gecenin sonunda otelimize hareket. Geceleme otelimizde.

3. Gün

Saraybosna - Belgrad

Sabah uyandırma, kahvaltının ve odaların boşaltılmasının ardından Belgrad’a gitmek üzere yola çıkıyoruz.  Belgrad’a varışımızla birlikte yapacağımız şehir turu esnasında şehir turumuz sırasında kentin günlük yaşamını, önemli binaları ve şehrin ortasında bilinçli bir şekilde bırakıldığı iddia edilen ve NATO tarafından bombalanmış içişleri bakanlığının binalarını görüyoruz. Turumuza şehirde yürüyerek devam ederken; Bayraklı Camisi, Belgrad Kalesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Saat Kulesi, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Stefan Lazarevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Kale Meydan, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydanı da görüyoruz. Şehrin kalbi olarak sayılan Knez Mihajlova Caddesi'nde yapacağımız yürüyüş ile şehir turumuzu tamamlıyoruz. Turumuzun ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme otelimizde.

4. Gün

Belgrad - Üsküp

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı ve odaların boşaltılmasının ardından Üsküp’e gitmek üzere yola çıkıyoruz.  Üsküp’e varışımızla birlikte şehir turuna başlıyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’de göreceğimiz yerler arasında, Vardar nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanını, Osmanlı Köprüsünü ve Davut Paşa Hamamını dışarıdan göreceğiz. Eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşunlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’ de günümüzde 3 han kalmıştır. 15 yy’ın ikinci yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Han, Çifte Hamam. Turumuza Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16 yy inşa edilmiş saat kulesini, 14. Yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camii ‘ni ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camii’ni ziyaret ediyoruz. Turumuzun sonunda vereceğimiz serbest zamanın ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme otelimizde.Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Makedon Gecesi turuna katılabilirler. Makedon Gecesi (Kişi Başı 50 Euro)Makedon mutfağının lezzetlerini tadıp, Makedon müzikleri dinleyeceğimiz gecenin ardından otelimize transfer.

5. Gün

Üsküp - İstanbul

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından transfer saatine kadar gününüz serbest. Belirlene saatte buluşma ve Üsküp havalimanına transfer. Check in işlemleri ardından Pegasus Havayolları ile İstanbul’a hareket. Yerel saat ile İstanbul’a varış turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Rehberlik Hizmetleri

- Panoramik Şehir Turları

- Şehir Vergileri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Bahşişler

+ Seyahat Sağlık Sigortası

Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ülke giriş – çıkış prosedürlerinden, ülkelerin aşı şartlarından, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.

Uçuş Bilgileri:
20 Ekim 2023 SAW09:25 SJJ 10:20
24 Ekim 2023  SKP 11:45 SAW 14:05



  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT