Kısa Balkan Turu

Kısa Balkan Turu

Gezi Rehberi Kısa Balkan Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Kavala - Selanik - Üsküp - Kalkandelen - Ohrid - Matka Kanyonu

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 21:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü - 21:30 Mecidiyeköy Finansbank Önü (Eski Ali Samiyen Stadyumu Karşısı) - 22:00 İncirli Ömür Otobüs Durakları -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 25, 2022 ~ Ağu 28, 2022

Tur Programı

1. Gün

İstanbul

Akşam ilk kalkış noktamız olan Kadıköy evlendirme dairesi otoparkı önünden saat 21:00’da ardından Mecidiyeköy Finansbank önünden (eski Ali Samiyen Stadyumu karşısı) 21:30’da ve son olarak İncirli Ömür otobüs duraklarından 22:00’da siz değerli misafirlerimizi alarak turumuza başlıyoruz. Selimpaşa, Silivri ve Tekirdağ üzerinden İpsala sınır kapısına varıyoruz. Burada yapacağımız pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından gece yolculuğu ile yolumuza devam ediyoruz.

2. Gün

Kavala - Selanik - Üsküp

Sabah Kavala’da serbest olarak alınan kahvaltının ardından meşhur Kavala kurabiyelerinin de tadına bakıp Selanik’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Varışımızın ardından yapacağımız panoramik şehir turu sırasında kordon, beyaz kule, döner kule, fuar meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros katedrali, Büyük İskender heykeli, Hamza bey camii, E.Venezelo -P.konstantin heykelleri Vardar, Makedonia, Aristoteles, Elefterios meydanları görülecek yerler arasındadır . Panoramik turumuzun ardından Ulu Önder Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret ediyoruz sonrasında öğlen yemeği için serbest zaman. Yemek sonrası Yunanistan Makedonya sınırına doğru yolumuza devam ediyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından başkent Üsküp’e gidiyoruz. Üsküp’e varışımızın ardından doğu ile batıyı kucaklayan bu şehrin sokaklarını keşfetmeye çıkıyoruz. Osmanlı tarihinde başkent dışına yapılmış en büyük çarşının günümüze ulaşmış kısmında dolaşırken kapan han, sulu han, çifte hamam, Murat Paşa Camii, Sultan Murat Camii, saat kulesi, taş köprü, Üsküp kalesi, 2019 kültür başkentliği kapsamında yapılmış olan heykel grupları, Makedon Meydanı, Vardar Nehri, Büyük İskender heykeli bu muazzam şehirde göreceklerimizin sadece bir kısmı. Şanslıysanız ve o gün sabah erkenden tükenmediyse meşhur acıbademden yemeli mevsimi ise mutlaka soğuk bir boravitsa içmeli ve kikirikinin tadına bakmalısınız. Turumuzun ardından otelimize transfer. Konaklama otelimizde. Sabah Kahvaltısı: Yol üzerinde ekstra olarak alınacaktır. Çorba, kahvaltı tabağı, börek, demleme çay alternatifleri değerlendirilebilir (Tur ücretine dahil değildir).Öğle Yemeği: Selanik’te serbest zaman. Kordon boyu balık lokantalarında deniz mahsulleri tercih edebilir ya da meşhur yunan dönerinin tadına bakabilirsiniz (Tur ücretine dahil değildir) Akşam Yemeği: Serbest (Tur ücretine dahil değildir). Üsküp çarşısında bulunan meşhur Cevabi Köftesi, yöresel şopska salatası önerilir.Para Birimi : Yunanistan’da € (Euro), Makedonya’da Dinar (1€ = 61 Dinar)Rota: İstanbul-Selanik (590 km), Selanik – Üsküp (235 km)Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 825 km.

3. Gün

Üsküp - Kalkandelen - Ohrid

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan tam günlük Kalkandelen Ohrid turumuza katılabilirler (50 Euro – Ohrid Tekne Turu ekstra tur ücretine dahildir). Otobüsümüzle otelden ayrıldıktan sonra ilk durağımız Makedonya’nın önemli şehirlerinden biri olan ve tamamı ile Arnavut nüfusa sahip olan Kalkandelen. Varışımızın ardından belki de görebileceğiniz en renkli görsele sahip Alaca Camii’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz sırasında camii avlusunda bulunan şadırvandan buz gibi dağ suyunu da içip yolumuza devam ediyoruz. Güzergâh üzerinde Straza’da vereceğimiz kısa ve lezzetli bir molanın ardından hareketle Ohrid’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Ohrid’e varışımızla beraber yürüyüş turumuza başlıyoruz. Ohrid gölü kıyısına kurulmuş olan incisi ile meşhur kendi de inci gibi olan bu güzel şehirde yapacağımız tur sırasında Ohrid evleri, Ayasofya kilisesi, Damat Ali Paşa camii, Halveti Tekkesi ve Camii, Türk mahallesi göreceğimiz yerlerden bazıları. Ohrid’i yürüyerek gezdikten sonra Ohrid Gölü’nün de keyfini çıkarabilmek için bizleri limanda bekleyen teknemize biniyoruz. Ohrid Gölünde ki tekne turumuzu tamamladıktan sonra alışverişleriniz ve keyif yapabilmeniz için serbest zaman. Türk mahallesinde bir bardak Türk çayı veya Türk kahvesi içmenizi tavsiye ederiz. Turumuzun ardından belirtilen yer ve saatte buluşma ile Ohrid’den ayrılıyoruz ve Üsküp’e otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek yemekli, limitli içecekli müzikli ve eğlenceli Rumeli Gecesi turumuza katılabilirler (35 Euro). Rumeli, Balkan ve Makedon ezgileri ile hem yemeklerin keyfini çıkarıp hem de doyasıya eğlendikten sonra otelimize transfer ve geceleme.Sabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)Öğle Yemeği: Ohrid Çarşısında serbest zaman (Tur ücretine dahil değildir).Akşam Yemeği: Serbest (Tur ücretine dahil değildir). Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Rumeli Gecesi Turuna katılabilirler. Rumeli Gecesi Turu kişi başı 35 euro.  ( Zengin fix menü ve 2 içki dahildir , menü meze ve et – tavuk ağırlıklıdır. Vejeteryan misafirlerimiz için alternatifler mevcuttur )Para Birimi : Makedonya’da Dinarı (1€ = 61 Dinar)Rota: Üsküp - Ohrid (170 km), Yaklaşık Kat Edilecek Mesafe: 350 km.

4. Gün

Üsküp - Matka - Sofya - İstanbul

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayarak bagajlarımızla ile otelden ayrılıyoruz. Dileyen misafirlerimiz yol üzerinde düzenlenecek olan ekstra Matka Kanyonu turuna katılabilirler (10 Euro). (Tura katılmayan misafirlerimizi istirahat etmeleri için bir tesiste bırakıyoruz). Doğa içerisinde keyifli bir yürüyüş yapmaya ve oksijen depolamaya Matka Kanyonu’na gidiyoruz. Burada yapacağımız keyifli yürüyüşün ardından hareketle Sofya’ya doğru yolumuza devam ediyoruz Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya varışımızla beraber panoramik olarak yapacağımız şehir turumuza başlıyoruz. Bu tur sırasında Balkanların ikinci en büyük Ortodoks kilisesi olan Aleksander Nevski, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Rotanda Kilisesi, Arkeoloji Müzesi, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Banyabaşı Camii göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Panoramik turun ardından vereceğimiz serbest zaman sonrasında aracımızda buluşarak Sofya’dan ayrılıyoruz. Plovdiv, Svilengrad üzerinden Kapıkule sınır kapısına varıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizin ardından otoyolu takiben İstanbul’a varıyor ve siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalarda indirerek bir sonraki turumuzda görüşmek üzere vedalaşıyoruzSabah Kahvaltısı: Konaklayacağımız otelde açık büfe olarak alınacaktır (Tur ücretine dahildir)Öğle Yemeği: Sofya Çarşısında serbest zaman (Tur ücretine dahil değildir).Akşam Yemeği: Türkiye sınırları içerisinde yol tesisinde alınacaktır (Tur ücretine dahil değildir).Para Birimi : Bulgaristan Levası (1€ = 1,95 Leva)Rota: Üsküp - Sofya (250 km), Sofya – İstanbul (550 km).

Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Sabah Kahvaltıları

- Transferler

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Kişisel Harcamalar

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Bahşişler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Ekstra Turlar

+ Seyahat Sağlık Sigortası

Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ülke giriş – çıkış prosedürlerinden, ülkelerin aşı şartlarından, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.
“Bu turumuz da vize hizmeti verememekteyiz, geçerli vizesi olan veya yeşil pasaport sahibi misafirlerimiz için satışı yapılmaktadır. Vize işlemlerini kendisi yapmak isteyen misafirlerimiz için turun konakladığı programa göre evrak verilecektir.”


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT