Kraliyet Kentleri Turu - Fas

Kraliyet Kentleri Turu - Fas

Gezi Rehberi Kraliyet Kentleri Turu - Fas

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Casablanca - Rabat - Fez - Marakeş

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Royal Air Maroc Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Casablanca - Casablanca - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ara 22, 2018 ~ Ara 29, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Casablanca

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali acente kontuarı önünde 15:15'de buluşma. Check-in ve bagaj işlemlerinin ardından Royal Air Maroc Havayolları'na ait AT911 sayılı sefer ile saat 17:45'de Kazablanka'ya uçuş. Saat  20:40'daki varışımızı ve pasaport işlemlerimizi takiben yerel kurallar gereği terminal dışında yetkililerle buluşma ve aracımızla otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

2. Gün

Casablanca - Rabat - Fez

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından panoramik Kazablanka turuna başlıyoruz. Avangart ruhlu beyaz şehir Kazablanka’yı gezmeye Birleşmiş Milletler Meydanı ve Muhammed V Bulvarı ile başlıyoruz. Tarihi Habus Meydanı ve Hassan II Camii’ni ziyaret edeceğiz. (Camiye giriş tura dahil değildir.) İç mekanda 25.000 kişinin aynı anda namaz kılabildiği caminin avlusunda 80.000 kişi toplanabilir ayrıca 200 metrelik minaresinde bulunan lazer lambası 35 km uzaklığa kadar namaz vaktini bildirir. 20 bin metrekare alana kurulu yapı günün en etkileyici gezisi olacaktır. Atlas Okyanusu kıyılarındaki Corniche semti, günün ilginç duraklarındandır. Kazablanka turumuzun bitiminde Fez’e hareket. Yolumuzun üzerinde Fas’ın başkenti Rabat’ı ziyaret ediyoruz. Afrika kıtasından Endülüs İspanya’sına yapılan seferler için bir askeri üs olarak kurulan Rabat bir dönem korsanların hüküm sürdüğü bir kaleye dönüşmüştür. Fransız koloni döneminde başkent ilan edilmiş döneminin en modern binaları ile süslenmiştir. Günümüzde de Fas Krallığının başkentidir. Şehirde yapılacak panoramik gezinin ardından Hasan II Kulesi ve Muhammed V Anıt Mezarı, Kraliyet Sarayı Meydanı ziyaret edilecektir. Turumuzun bitiminde Fez’e doğru yola çıkıyoruz. Varışta otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

3. Gün

Fez

Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından Fez şehir turumuza başlıyoruz. Endülüs’ün kutsal bilim merkezlerinden Fez şehrini gezmeye Borj tepesine çıkarak başlıyoruz. Fez şehri hakkında bilgi alıyor şehir manzarasını seyrediyoruz. Günümüz Mellah Musevi Mahallesi ve Endülüs semti, Karavin Camisi ve Medresesi,  Neccarin Çeşmesi ve Attarin Medresesi ile devam ediyor. Öğleden sonra binlerce yıllık geleneksel üretimin devam ettiği deri tabakhaneleri, Fez çarşı ve medinası keşfedilecektir.  Turumuzun bitiminde gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Meknez turuna katılabilirler.  Yapacağımız keyifli bir yolculuk ile Fas tarihinin efsane sultanlarından Mulay Ismail’in başkent olarak inşa ettirdiği Meknez kentine gidilecektir. Kentte doğunun en güzel şehir kapısı olarak bilinen Mansur Kapısı, Mulay Ismail Türbesi ve eski şehir surları gezilecektir. Turumuzun bitiminde Fez’e ve otelimize transfer. Akşam yemeği otelinizde. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Fez Medinasi’ndaki Arap gecesi turumuza katılabilirler. Geceleme otelinizde.

4. Gün

Fez

Serbest uyanma ve gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Chefchaouen-Mavi Şehir turuna katılabilirler. Bu turumuzda Fas’ın eskiden İspanyol bölgesi olarak bilinen kuzeyinde muhteşem bir manzara sunan, özgün ve çekici mavi şehir Şafşavan’a gidiyoruz. Yemyeşil dağların arasına  unutulmuş hissiyatı veren  nazar boncuğu şehri önce panoramik olarak görecek ardından yüzlerce yıllık dünyaca meşhur mavi badanalı evlerin arasında eski şehir medineyi keşfedeceğiz. UNESCO koruması altındaki şehirde özgürce dolaşabilir  Ulu Cami ve Kasbah’ın yer aldığı Hammam meydanında Nane çayı içebilirsiniz. Verilecek serbest zamanın bitiminde Fez’e ve otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

5. Gün

Fez - Marakeş

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından Atlas Dağları'nın etkilileyici manzarası eşliğinde Benimelal Şehri'ne doğru yolculuğumuz başlıyor. Azru ve İfran gibi sedir ağaçları ve doğal yaşam alanları ile meşhur berberi kasabalarında molalar vererek öğle yemeği molası için Benimelal de duruyoruz. Ardından akşam saatlerinde Marakeş'e ulaşıyor ve  otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

6. Gün

Marakeş

Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından Marakeş şehir turumuza başlıyoruz. Anıtsal Koutoubia Camii ilk göreceğimiz eser olacak. Yöresel el sanatlarının tüm örneklerini bulabileceğimiz Marakeş Çarşısı’nın dar sokaklarında, renkli görüntülere tanık olacağız. Geleneksel aktarlarda yöreye özgü bitkilerden yapılan binbir çeşit esans ve çaylar ilgi çekerken, günümüz UNESCO Milli Miraslar Listesi’nde bulunan Afrika’nın en hareketli şehir meydanı Jma El Fna’da bitecek. Gezimizin ardından verilecek molanın bitiminde dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Marakeş’in Gizemleri turuna katılabilirler. Bu turumuzda ilk olarak; Yves Saint Laurent’ın anıt mezarı kabul edilen, bir dönem ikametgah olarak kullandığı, 20. yy başında Fransız ressam Majorel tarafından oluşturulan özel bahçeyi gezeceğiz. Ardından, Medina ‘nın sokaklarında adeta kaybolarak ulaşılan Endülüs döneminin kültür merkezi yüzyıllarca önemli alimleri ağırlamış Ben Yussef medresesi ve müzesi gezilecektir. Turumuzun sonunda otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak ödeyecekleri fark ile akşam yemeğini Chez Ali‘de geleneksel gösteriler eşliğinde alabilirler. Akşam yemeği ve geceleme otelinizde.

7. Gün

Marakeş

Sabah kahvaltısı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Essaouira turuna katilabilirler. Atlas Okyanusu kıyısında yer alan, yıllar öncesinin Bodrum’unu andıran dünyaca meşhur eski Portekiz şehri Essaouira'ya gidilecektir. Unesco tarafından “Dünya Mirası” olarak ilan edilen ve Fas’ın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan şehir, uçsuz bucaksız bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şehridir . Şehrin kalesi ve balıkçı limanı gezilecek, eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen medina keşfedilecektir. Medinanın gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri bir çok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar şehrin tarihi medinasında (sur içi) yaşamışlardır. 18.yy'da Fransız bir mimar tarafından yapılmış olan tarihi surlarından Atlas Okyanusu'nun köpüklü dalgalarını seyretmek insanı büyüler (Jeremy Irons ve Patricia Kaas’ın Ladies and Gentlemen filmindeki gibi). Kilimler, yöreye has ağaç işi eşyalar, deri işlemeler, rengarenk tablolar, tarihi ve canlı çarşısındaki dükkanlarda alışveriş oldukça keyiflidir. Tur sonrası otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

8. Gün

Casablanca - İstanbul

Sabah erken saatte uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından Kazablanka Havalimanı'na transfer. Check-in ve pasaport işlemlerinin ardından Royal Air Maroc Havayolları'na ait AT910 sefer sayılı uçuşla saat 09:40'da İstanbul'a hareket. 16:15'de varış ve turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Panoramik Şehir Turları

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Seyahat Güvence Paketi

Ekstra Turlar
1) Meknez Turu 45 Euro (02-12 Yaş 35 Euro) 
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Rehberlik
2) Marakeş'in Gizemleri Turu 40 Euro (02-12 Yaş 25 Euro)
Dahil Olan Hizmetler:  Ulaşım+Rehberlik+Giriş Ücretleri
3) Essaouıra(Suveyre) Turu 65 Euro
Dahil Olan Hizmetler:  Ulaşım+Rehberlik
4) Arap Gecesi 60 Euro
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Yemek
5) Chefchaouen (Mavi Şehir) Turu 70 Euro (02-12 Yaş 40 Euro) 
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Rehberlik
6) Chez Ali Show 60 Euro
Dahil Olan Hizmetler: Ulaşım+Yemek


Ekstra Turlar ve fiyatları değişiklik gösterebilir. Değişiklik olması durumunda rehberinizden güncel fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz.. Ekstra Tur ödemeleri tur esnasında rehbere yapılacaktır.


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT