Likya Rüyası Turu

Likya Rüyası Turu

Gezi Rehberi Likya Rüyası Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Gökova Tekne Turu - Akyaka - Kleopatra Adası - Ölüdeniz - Dalyan Tekne Turu - Kaş

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Bakırköy İncirli Doğtaş Mobilya Önü - 23:00 Mecidiyeköy Meydan TEB-YAPIKREDİ Bankası Önü - 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü – Minibüs Yolu üzeri - 00:15 Kartal Metro İstasyonu (Kartal Köprüsü) - 00: 30 Çayırova Mc Donalds Önü - 01:15 İzmit Halkevi Karşısı Otobüs Durakları -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 11, 2021 ~ May 15, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul Hareket

Turumuzun ilk günü hareket noktalarımız da buluşma ile başlıyor.

2. Gün

Gökova Tekne Turu - Sakar Geçidi - Akyaka Beldesi - İncekum Plajı - Kleopatra Plajı - Aşıklar Yolu

Sabah kahvaltı sonrası Sakar Geçidi’ne ulaşıyoruz. Muğla ve Gökova’yı birbirine bağlayan Sakar Geçidi’nde verilen kısa molada isteyen misafirlerimiz antik dönemde Keramikos Körfezi adıyla bilinen Gökova Körfezi ve Ovası’nın (Kerme), Aşıklar Yolu’nun unutulamayacak manzarasını seyredip yukarıdan fotoğraflayabilirler. Kısa yolculuk sonrası Ege'nin gizli cennetlerinden Akyaka’ya varıyoruz. Gökova’nın koyları sahip olduğu eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmenizi bekliyor... Akyaka iskelesinden bineceğimiz teknemizle muhteşem koylara ve denize sahip, uğruna mitolojik hikayeler yazılıp savaşların yapıldığı Gökova’da, tekne turumuza başlıyoruz. Gün boyu verilen yüzme molalarında uğrayacağımız koylar arasında Yeşil Deniz, Zeytinli Koy, İnce Kum, Lacivert Koy, Sedir Adası olacak. Marcus Antonius’un Kleopatra için Mısır’dan gemiler ile kum getirerek yaptırdığı Kleopatra Plajında verilen mola sonrası teknemize binerek Akyaka’ya geri dönüyoruz. Sonrasında otobüsümüze binerek Aşıklar Yoluna gidiyoruz. Okaliptüs ağaçlarının gölgesinde, gün batımında yapacağımız güzel bir yürüyüş sonrasında otobüsümüze binerek, otelimize hareket. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Kahvaltı: Yol üzeri mola tesislerinde ekstra olarak alınmaktadır.Öğlen Yemeği: Gökova tekne turu esnasında ekstra olarak teknede sunuluyor. Akşam yemeği: Tur Ücretine Dahil. Otelde açık büfe veya set menü olarak sunuluyor. (Tüm içecekler ekstra.)Konaklama: Fethiye Dalaman Göcek otelleri. Mola Tesisleri: Sakar Geçidi Manzara MolasıRota: İstanbul - Bursa (259 km) - Susurluk (105 km) - İzmir (220 km) - Muğla (230 km) - Akyaka (25 km) - Fethiye (118 km) Toplam 957 km Not: Sezon yoğunluğu nedeniyle yukarıda yazılmış olan bazı koylar ve yüzme molası noktaları kalabalık olması durumunda, kalabalık noktalar yerine Yeşildeniz veya Ziraatçiler Koyu duraklarından birisi kullanılabilecektir.

3. Gün

Lagün – Belcekız Plajı - Kayaköy - Yörük Pazarı - Dalyan Tekne Turu - Dalyan Kaya Mezarları - Dalyan Deltası - İztuzu Plajı

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrasında, 2006 yılında Dünya'nın en güzel kumsalı seçilmiş dünyaca ünlü merkezimiz Ölüdeniz’e hareket ediyoruz. 1978 yılında Millî Park olarak belirlenmiş olup, 1. derecede doğal sit alanı olan Lagün’de vereceğimiz yeterli zamanda plajdan serbestçe yüzme şansımız olacak. Verilen serbest zamanın ardından aracımızda buluşup Lozan Antlaşması sonrası yapılan nüfus mübadelesi sonucu tekrar yerleşim olmadığı için boş kalan ve döneminde oldukça fazla yerleşik bir nüfusa sahip olan Kayaköy’e uğruyoruz. Köy içinde yapılan yürüyüş ve fotoğraf çekimleri sonrası Eski Kiliseyi görerek bilgi aldıktan sonra Fethiye’ye özgü ürünleri bulabileceğimiz Yörük pazarına doğru hareket ediyoruz. Buradaki ürünler hakkında bilgi alıp alışverişlerimiz yaptıktan aracımızla hareket ederek Dalyan’a (Kaunos) ulaşıyoruz. Dalyan’da ilk olarak tekneye bineceğimiz restoranda Kaunos kral mezarları manzarası eşliğinde alacağımız öğlen yemeğinin ardından bineceğimiz kanal teknesiyle Köyceğiz Gölü’nden başlayıp İztuzu Plajı’nda son bulan ve doğal bir labirent olan Dalyan Kanalı içinde turumuza başlıyoruz. Ülkemizin tanıtım simgelerinden birisi olan ünlü Dalyan - Kaunos Tapınak Tipi Kral ve Yönetici Mezarları bizleri etkileyecek. Dalyan Kanalı içerisinde devam edecek ve İztuzu Plajı’nda son bulacak olan keyifli yolculukta, şansımız varsa Caretta Caretta kaplumbağalarını da görüyoruz. Arzu eden misafirlerimiz deltada ve Köyceğiz Gölü’nde bol miktarda bulunan ve Carettalar’ın da en sevdiği besinlerden birisi olan mavi yengeçlerin tadına bakmak için pişirtebilirler. Ardından ise koruma altında bir tür olan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarının Atlantik Okyanusu’ndan Anadolu sahillerine gelerek yumurtalarını bıraktıkları, altın renkli kumlarıyla ünlü İztuzu Plajı’na varıyoruz. Buradaki dileyen müşterilerimiz 5 km’lik plajdan yararlanabilir, dileyenler kanal ağzında yüzmenin keyfini çıkarabilirler. Dinlenmek için hoş kafeteryalarında bulunduğu İztuzu Plajı’ndaki molamızın ardından tekrar teknemizle kanalı takip ederek Dalyan’a ulaşıyoruz. Aracımıza binerek otel’e doğru hareket ediyoruz.Kahvaltı: Otelde tur ücretine dahil açık büfe olarak sunuluyor.Öğlen Yemeği: Sahil Restaurant / Dalyan’da ekstra olarak sunuluyor.  Akşam Yemeği: Otelde tur ücretine dahil olarak açık büfe veya set menü olarak sunuluyor. Tüm içecekler ekstra. Konaklama: Fethiye Dalaman Göcek otelleri Not: 1) Bugün isteyen misafirlerimiz Babadağ’dan Tandem (profesyonel bir pilotla birlikte) Yamaç Paraşütü yapabilirler.

4. Gün

Patara Plajı Yüzme Molası - Saklıkent - Yakapark - Kaputaş Plajı - Kaş - Fethiye

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası ülkemizin en büyük ve en güzel plajlarından biri olan Patara Plajına hareket ediyoruz. İncecik kumu ve sığ denizi ile meşhur olan 12 km uzunluğundaki plajda verilen yeterli serbest yüzme molası ardından belirlenen saatte ülkemizin en ünlü kanyonlarından biri olan Saklıkent Kanyonu’nu görmek için aracımızla hareket ediyoruz. Kanyondaki keyifli yürüyüşümüz sonrasında ayrılarak Tlos (Talawa) Antik Kenti (panoramik) içinden geçerek bölgenin en güzel doğal alanlarından biri olan Yakapark’a ulaşıyoruz. 14 derecelik su kaynağı ve muhteşem doğasıyla, öğle yemeğimizi de alacağımız Yakapark’ta verilen yeterli serbest zamanda dinlenebilir, tatlı su şelalelerine girebilir, alabalıkları görebilirsiniz. Belirlenen saatte Kaputaş Plajına hareket ediyoruz. Kaputaş Plajında denize girmek isteyen misafirlerimiz araçtan inerek rehberimizin vereceği saate kadar plajda vakit geçirebilirler. Plaja inmek istemeyen misafirlerimiz ile Kaş’a hareket ediyoruz. Burada vereceğimiz yeterli serbest zamanda Kaş’ta güzel vakit geçirebilirsiniz. Dönüşte Kaputaş plajında inen misafirlerimizi de alarak Fethiye’de bulunan otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Not: Programımızda olan Saklıkent’te kanyon yürüyüşü yapılacak ve bu yürüyüşümüze su yatağından devam edilecek. Bu nedenle misafirlerimizin rahat yürüyebilmesi için su içinde kalmasında sorun olmayacak ve ayaktan çıkmayacak şekilde kapatılabilecek lastik ayakkabı ve sandalet bulundurmaları ve aynı zamanda ıslanma ihtimaline karşı yanlarında basit günlük ve kuru kıyafet bulundurmalarını tavsiye ederiz.Kahvaltı: Tur ücretine dahil, otelde sunuluyor. Öğle Yemeği: Bölgede serbest olarak alınıyor.Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil. Otelde açık büfe veya set menü olarak sunuluyor (tüm içecekler ekstra). Konaklama: Fethiye

5. Gün

Kayaköy - Yörük Pazarı - Aminthas’ın Mezarı - Dönüş Yolculuğu - İstanbul

Sabah otelden alınan kahvaltı sonrası Lozan Antlaşması sonrası yapılan nüfus mübadelesi sonucu tekrar yerleşim olmadığı için boş kalan ve döneminde oldukça fazla yerleşik bir nüfusa sahip olan Kayaköy’e uğruyoruz. Köy içinde yapılan yürüyüş ve fotoğraf çekimleri sonrası Eski Kiliseyi görerek bilgi aldıktan sonra Fethiye’ye özgü ürünleri bulabileceğimiz Yörük pazarına doğru hareket ediyoruz. Buradaki ürünler hakkında bilgi alıp alışverişlerimiz yaptıktan Fethiye’nin eşsiz manzarasını izleyebileceğimiz, Mendos Dağı’nda bulunan Antik Telmessos’un (Fethiye) yöneticisi Aminthas’ın mezarına çıkıyoruz. Burada, dileyen misafirlerimiz Fethiye’nin eşsiz manzarasını seyredip fotoğraflayabilirler. Ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yol üzerinde vereceğimiz molalar ardından İstanbul’a varıyor ve bir başka acente turunda görüşmek üzere sizlerle vedalaşıyoruz.Kahvaltı: Tur ücretine dahil, otelde sunuluyor. Öğle Yemeği: Bölgede serbest olarak alınıyor.Akşam Yemeği: Yol üzeri mola tesislerinde ekstra olarak alınmaktadır. Konaklama: Bugün konaklama bulunmuyor. Dönüş yolculuğu!

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Tekne Turu Ücretleri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Müze Kart

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

İstanbul dışı hareket saatleri yol ve hava koşullarına göre değişkenlik gösterebilir.

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT