Msc Divina İle Akdeniz

Msc Divina İle Akdeniz

Gezi Rehberi Msc Divina İle Akdeniz

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Cenova - Civitavecciha (Roma) - Palermo - Cagliari - Palma De Mallorca - Valencia - Marsilya - Aix En Provence

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Milano - Milano - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 14, 2018 ~ Tem 21, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Milano - Cenova

İstanbul Havalimanı Dış hatlar terminali saat 05:00'da buluşmamızın ardından check-in işlemlerimizi yapıyoruz ve TK 1873 sefer sayılı uçak ile saat 07:35 de hareket ediyoruz. Milano'ya yerel saat ile saat 09:35 de varışımızın ardından Cenova'ya gemimize transfer, check in işlemleri, kabinlere yerleşme ve gemimizin hareketi saat 17:00

2. Gün

Cıvıtavecchıa - Roma

Gemimiz saat 07.00’de Civitavecchia limanına yanaşacaktır. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Merkezi İtalya'da Lazio Bölgesi'nde, Roma ili'ne bağlı ve Roma şehrinin merkezinin 80 km batı-kuzey-batısından bulunan bir kent ve bir komün. Şehrin ismi Latince "eski şehir" anlamına gelir. Burada arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği “Roma Şehir Turu” na katılabilirler. Ölümsüz şehir Roma, engebeli bir bölgede bulunan 7 tepe üzerine kurulu. Bal renkli çeşmelerin şehri ya da Augustus tarafından yaratılan mermerler şehri olarak adlandırılan şehir, efsanelere göre M.Ö. 753 yılında Romulus (Romolo) tarafından kurulmuş. Tiber (Tevere) Irmağı üzerinde ve Tiren Denizi'ne yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Roma, hiç şüphesiz, dünyanın hakkında en fazla yazılar yazılan, resimlerle güzellikleri sergilenen ve en fazla övülen şehirlerinden bir tanesi. Batı uygarlığının beşiği ve Katolik dininin kalbi olan Roma, bugün İtalya’nın siyasi, idari ve kültürel hayatının merkezidir. Tam gün sürecek olan bu turumuzda Civitavecchia Limanın da bizi bekleyecek olan otobüsümüzle 1 saat 15 dakikalık bir yolculuktan sonra varacağımız Roma’da otobüsümüzle panoramik bir tur yapıyoruz. Görülecek yerler arasında; Castel Sant’Angelo, Tiber Nehri, Borghese Parkı, Via Veneto, Popolo Meydanı, Republica Meydanı, Via Nazionale, Marcello Tiyatrosu, Circo Massimo, Forum alanları bulunmakta. Daha sonra Roma’nın ünlü meydanlarını yürüyerek keşfediyoruz. Görülecek yerler arasında; Pantheon Meydanı, Navona Meydanı, Aşk Çeşmesi ve İspanyol Merdivenleri’nde turumuzu bitirip alışveriş molası veriyoruz. Akşam otobüsümüzle buluşup gemimize dönüyoruz.NOT. Katılmak isteyenler, meydanlara otobüs giremeyeceği için meydanlar arasında yürüyüşler yapılacağını göz önünde bulundurmalıdırlar. San Pietro Bazilikası’na girmek için en az 2 saat kuyruk bekleneceğinde programda yer almamaktadır. Arzu edenler serbest zamanlarında gidebilirler. Bayanların omuzlarının ve dizkapağı altına kadar bacaklarının, bayların ise omuzlarının ve ayak bileklerine kadar bacaklarının kapalı olması şarttır. Geminin hareket saati 19.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

3. Gün

Palermo

Palermo varış saat 09:00. İtalya’nın güneyinde yer alan tarihi şehir, otonom bölge olan Sicilya'nın başşehri. Şehir, 2700 yıllık sürecinde zengin kültürü, mimarisi, gastronomisi ve tarihte oynadığı önemli rolleriyle tanınıyor. Palermo'da gerçek bir İtalyan şehrinde olduğunuzu hissedeceksiniz. Burada arzu edenler rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Cefalu Turu & Palermo Şehir Turu” na katılabilirler Sicilya’nın başkenti Palermo’ya varışın ardından Palermo’nun ve Sicilya’nın en güzel tatil beldelerinden Cefalu’ya gidiyoruz. Ortaçağdan kalma yapılarıyla kasaba hem alışveriş için hem de Sicilya ruhunu tam anlamıyla hissedebileceğiniz bir yer. Turumuz sırasında Normanlardan kalma katedral ve antik çamaşırhane ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Serbest zaman sonrası Palermo'Ya dönüş ve şehri tanıtan bir tur yapacağız. Daha sonra gemiye dönüş. Gemimizin hareketi saat 17:00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

4. Gün

Caglıarı

Gemimiz sabah saat 09.00’de Cagliari limanına yanaşacak. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Sardinya'nın başkenti Cagliari, tarih boyunca Fenikeliler, Kartacalılar ve Romalılar tarafından işgal edilmiş. Fenike şehri Nora'nın kalıntıları Cagliari'nin güneybatısına kadar uzanıyor. Tarihi Citadella dei Musei'de anlatılan Cagliari'nin sıkışık eski merkezine Kuzey Afrika havası hakim. Burada arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Cagliari Şehir Turu” na katılabilirler. Yarım günlük bu gezimizde otobüsle ve yürüyerek şehrin merkezindeki önemli yapıları görüp kısa bir alışveriş molası yapıyoruz. Otobüsümüze binip şehrin en önemli dini yapılarından Bonaria Basilica’da kısa bir mola veriyoruz. Daha sonraki durağımız olan Monte Urpino ise panaromik olarak şehrin ve kendilerine yuva olarak bu toprakları seçen pembe flamingoların fotoğraflarının çekilebildiği hoş bir noktadır. Tur sonrası gemimize dönüş. Geminin hareketi saat 18:00. Akşam yemeği ve geceleme gemide

5. Gün

Palma De Mallorca

Palma de Mallorca varış saat 15:00 Palma de Mallorca, Batı Akdeniz'de yer alıyor. Şehir; İspanya'nın doğu sahiline yakın ve İspanya'nın özerk bölgesi olan Balear Takımadaları'na ait bir belediye olmakla birlikte İspanya'nın en büyük adası. Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra “Palma De Mallorca & Valldemosa” turuna katılabilirler. Bu turumuza önce 300 bin kişilik nüfuslu turizm cenneti Palma de Mallorca Şehrini tanıyarak başlıyoruz. Görülecek yerler arasında 14.yy’dan kalma Bellver Kalesi, 13.yy’dan kalma ünlü Palma Katedrali ve dışarıdan olmak üzere hemen yanındaki Almudania Sarayı bulunmaktadır.  Ardından tarihi Arena'ya gidilecek ve isteyen misafirlerimizle Mallorca'nın meshur inci atölyelerinden biri ziyaret edilecektir. Adanın güneybatısında yer alan muhteşem köy Valldemosa turumuzda diğer durağımız olacaktır. Bu bölgeyi de tanıyarak ve bol bol fotoğraflandırarak adanın ruhunu tanıma imkânımız olacaktır.  Tur sonrası gemiye dönüş. Geminin hareketi gece 23:59. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

6. Gün

Valensiya

Gemimiz öğlen saat 09.00’da Valensiya limanına yanaşacak. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. İspanya'nın üçüncü büyük şehri ve Costa del Azahar'da bir endüstri merkezi. 2006 tahminlerine göre şehir merkezi nüfusu 808.000. Metropolitan alan nüfusu ise 1.807.396. Valencia, Romalılar tarafından kurulmuş ve birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmış. Bölgeye Romalılar, Vizigotlar, Berberiler ve Aragonlar göç ederek şehri ekonomik ve kültürel olarak zenginleştirmişler. Dileyen misafirlerimiz rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği “Valensiya Şehir Turu” na katılabilirler. Calatrava’nın yaratmış olduğu Sanat ve Bilim şehrine gideceğiz. Kurumuş nehir yatağı üzerine kurulmuş olan ve modern müzelerin, tiyatro ve opera binalarının bulunduğu park alanı görülecektir. Daha sonra otobüs ile yapacağımız tur sırasında La Lonja, El Cid, Katedral, Micalet ve Bakire Meydanı ziyaret edilecek. Ardından Şehir merkezinde yapacağımız yürüyüş turu ve serbest zaman ardından gemiye geri dönüş. Gemimizin hareketi saat 16.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

7. Gün

Marsilya

Gemimiz sabah saat 13.00’de Marsilya varıyor. Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman.Bu günkü turumuzda rehberimizle buluştuktan sonra ilk önce Marsilya’ya 40 dakika mesafede bulunan Aix en Provence’a gideceğiz.Romanesk ön cephesi ve üstü kapalı kemerli yolu ile XII. Yüzyıldan kalma meşhur St.Saviour’s Katedrali ile başlayacak.Daha sora şehrin eski bölgesinde yapacağımız keyifli yürüyüş sırasında burada bulunan antik hanları ve 17. Yy’da Kardinal Mazarino’nun kardeşi tarafından tasarlanmış olan Mazarino semtini göreceksiniz. Kısa bize molanın ardından önemli bir denizcilik şehri olan Marsilya’ya geride döneceğiz Marsilya şehir merkezine doğru yola çıkıyoruz. Avrupa’da en büyük kara alanına sahip olan Fransa’nın 2. en büyük şehri Marsilya, Provence’ın sınırları içinde yer alıyor. Bazıları şehrin merkezi olarak, St. Charles Garı’nı bazıları ise Le Vieux-Port denilen eski limanı kabul ediyor.. Şehir merkezine varışımız ile birlikte ilk olarak yüksek bir tepenin üzerinde bulunan “Notre Dame de la Garde Kathedrali”ni ziyaret ederek başlayacağız. Bu ziyaret ardından Longchamps Çeşmesi, Saint Charles tren garı, eski şehir, Hotel de Ville ve yat limanı bölgesi görülecek yerlerden bazılarıdır. Daha sonra şehir merkezinde alışveriş ve yemek için serbest zaman. Sonrasında gemimize döneceğiz. Geminin hareketi saat 20.00. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

8. Gün

Cenova - Milano - İstanbul Atatürk Havalimanı 

Gemimiz saat 09.00’da Savona limanına yanaşacaktır. Gemi çıkış işlemlerimizin ardından gemiden ayrılıyoruz. Bizi bekleyen araçlarımız ile Milano havaalanına hareket ediyoruz. Check-in işlemlerimizin ardından Türk Hava Yollarının TK 1896 sefer sayılı uçağı ile saat 14.45 de İstanbul'a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 18.40 da İstanbul Havalimanına varış.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Gemide Konaklama

- Liman ve Havaalanı Vergileri

- Animasyon ve Gösteriler

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Transferler

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Vize Ücreti

+ Vize Ücreti (Ankara)

+ Vize Ücreti (İzmir)

+ Bahşişler

+ Seyahat Güvence Paketi

+ Seyahat Güvence Paketi


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır.
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT