Princess Anastasia İle İskandinavya - Baltıklar

Princess Anastasia İle İskandinavya - Baltıklar

Gezi Rehberi Princess Anastasia İle İskandinavya - Baltıklar

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Helsinki - St. Petersburg - Tallinn - Stockholm

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Helsinki - Helsinki - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 25, 2021 ~ Mar 31, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Helsinki

İstanbul Havalimanı, Dış Hatlar Terminali, Türk Havayolları kontuarı önünde 06.30’da buluşma. Check-in, pasaport ve gümrük kontrollerinden sonra 08.30’da Türk Havayollarının TK 1761 no’lu seferi ile Helsinki'ye hareket. Yerel saat ile 11:55 de Helsinki'ye varış. Havalimanında bizleri bekleyen aracımız ile şehir merkezine transfer. Yaklaşık 3 saat vereceğimiz serbest zaman içerisinde şehrin yerel pazarlarını ve butik mağazalarını gezebilir, şehri keşfedebilirsiniz. Serbest zaman sonrası gemimizin bulundupu limana transfer. Gümrük ve pasaport işlemlerinden sonra kabinlere yerleşme. Gemimiz akşam 19.00'da limandan ayrılacak. Dinlenmek ve geminin aktivitelerinden yararlanmak için serbest zaman. Geceleme gemide.

2. Gün

St. Petersburg - Otel

Sabah saat 09.00’de St. Petersburg limanına varış. Rusya'nın Avrupa'ya açılan penceresi olan şehir, Baltık Denizi'nin kıyısında, Rusya'nın Finlandiya sınırında yer alıyor. 18. yüzyılda Çar I. Pedro tarafından kurulan şehir, bu gün UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınmış durumda. Bu kanallarla örülü, güzel ihtişamlı şehir, mimari yapısı ve Hermitage Müzesi'nin eşsiz koleksiyonlarıyla sanat severler için de önemli bir çekim merkezi. Sabah gemimizin yanaşmasıyla birlikte sabah kahvaltısının ardından çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından bizleri bekleyen özel aracımız ile birlikte St.Petersburg'da ki otelimize transfer. Otele giriş işlemlerinin ardından şehri keşfetmek için serbest zaman.Bu muhteşem şehirde arzu edenler rehberlerinin organize edeceği ekstra "St. Petersburg Şehir Turu & Hermitage Müzesi Turu"na katılabilirler. Çarlık Dönemi ihtişamının içine girip; gezilecek, görülecek ve hayran kalınacak çok ayrıntı var bu kentte. 300 yılı aşan geçmişin görkemini her köşesinde hissedeceğiniz panoramik turda Aziz İshak Katedrali, Kışlık saray dünyaca ünlü Hermitage Müzesi, Donanma, Eski Liman, Kanlı Kilise, Peter&Paul Kilisesi ve Kalesi, Kazan Katedrali, Turkuvaz Camii ve Muhteşem Nevski Bulvarı bu görsel şölende yer alıyor. Tabii ki gezimiz sırasında bu güzel şehrin sunduğu geleneksel mağaza ve yerel açık pazarda alış-veriş için serbest zamanımız olacak. Öğleden sonra Dünyanın en eski ve en büyük sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Hermitage Saray & Müze kompleksini gezme imkânı bulacaksınız. İçinde barındırdığı 5 değişik binada 3 milyondan fazla eserin bulunduğu bu sarayda aynı zamanda yıllarca Çar sülalesine ev sahipliği yapan kışlık Hermitage sarayın müze olmuş salonlarını da görme imkânı bulacaksınız. Müze çıkışından sonra otelimize dönüş.Akşam arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz "Neva Nehri Beyaz Geceler Tekne Turu" na katılabilirler. Akşam saat 20.00’de tekne turumuza başlamak üzere limandan ayrılıyoruz. Başkan Putin’in, Başkan Bush’u St Petersburg’da ağırlarken bu muhteşem şehri en güzel ve keyifli gösterebileceği rota olan Nevanın sularının üzerinden gidiyoruz. Görkemli saraylar ve meydanlar arasından, Peter&Paul Kalesi’nin granit surları tüm ihtişamı ile karşınıza çıkacak. Katedralin göz alıcı kubbeleri yerini Smolny’nin soğan kubbelerine bırakacak ve bu gerçek seyir şöleni teknemizi Yazlık Saraya varana dek Neva Nehrinin keyfini yaşayacaksınız. St. Petersburg’un büyüleyici gece manzarası eşliğinde yöresel lezzetlerden oluşan ikramlarımızın tadına bakabilirsiniz. Tur sonrası otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.

3. Gün

St. Petersburg - Otel

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu edenler şehri keşfedebilir yada alışveriş yapabilirler. Arzu edenler rehberlerinin düzenleyeceği ekstra "Peterhof Sarayı & St. Petersburg Şehir Turu" ’na katılabilirler. St Petersburg’da Hollanda tarzı ile başlayan yapılaşma Büyük Petro’nun arzusu doğrultusunda yerini İtalyan esintilerine bırakır ve Barok tarz mimari kendini göstermeye başlar. Peterhof Sarayı bu oluşumun dünyadaki en güzel örneklerinden biridir. Yazlık olarak yaptırılan saray kendi kadar bahçeleri ve çeşmeleri ile de ün yapmıştır. Gezimizin ilk bölümünde bu eşsiz ihtişamın çok yakın gözlemcisi olma imkânını bulacaksınız. Günümüzün son bölümünde ise; şehir merkezine geri dönerek alışveriş ve muhteşem Nevski caddesinin tadına varmak için bolca serbest zamanınız olacak. Tur sonrası otelimize dönüş.Geceleme otelimizde.

4. Gün

St. Petersburg - Gemi

Sabah kahvaltısının ardından odalarımızı boşaltıyoruz ve otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından bizleri bekleyen özel aracımız ile birlikte St.Petersburg limanına transfer. Gemiye giriş işlemlerimizin ardından odalarımıza yerleşme ve serbest zaman. Gemimiz akşam 19.00'da limandan ayrılacak. Gemi kalkış saatine kadar arzu eden misafirlerimiz şehri keşfetmeye devam edebilirler. Geceleme gemide.

5. Gün

Talinn

Sabah saat 09.00’da Estonya’nın başkenti Talinn’e varış. Surlarla çevrili, Orta Çağ güzeli bir kent olan Tallin; göğe yükselen kuleleri, Arnavut kaldırım taşlı dar sokakları ile ziyaretçilerini büyülüyor. Huzur dolu barışçıl havası ve sayısız gölleri bu şehrin karakterini oluşturan başlıca özellikler. Burada arzu edenler rehberlerinin düzenleyeceği ekstra tura katılabilirler. Avrupa Kıtası’nın en eski ve en iyi korkunmuş yerleşim merkezlerinden biri olan surlar içindeki ‘Eski Şehir’ merkezine kırsal bölgeler arasından geçerek ulaşacağız. Yolumuzun üzerinde, geleneksel Müzik Festivali’nin yapıldığı Kadriorg Parkı, Büyük Petro’nun sevgili Çariçesi 1.Katerina için yaptırdığı Kadriorg Sarayı, Moskova Olimpiyatları deniz sporları yarışmaları için yaptırılan Pirita Marina göreceğimiz yerler arasında. Parlamento, Hermann Kulesi ve Rus Ortadoks Kilisesi ile ünlü surlar içindeki ‘Eski Şehir’deki serbest zamanınızda arzu ederseniz yerel halk ile kafeleri paylaşır veya özellikle eşsiz keten tekstili ile ünlü bu ülkenin mağaza veya yerel pazarında alış-veriş keyfini yaşayabilirsiniz. Gemimiz saat 18.30 de hareket edecektir. Geceleme gemide.

6. Gün

Stockholm

Sabah saat 09:00da Stockholm limanına varış. İsveç'in başkenti ve en büyük şehri olan Stokholm, "Su üzerindeki güzel" olarak adlandırılıyor. Kuzeyin Venedik'i olarak da bilinen şehir 57 köprü ile birbirine bağlı olan 14 ada üzerine kurulmuş. Şehir, 13. yüzyıldan kalan eski bölüm ve modern mimarinin örneklerini taşıyan yeni bölümlerden oluşuyor. Arzu edenler rehberlerinin ekstra olarak düzenleyeceği "Stockholm Şehir Turu & Vasa Müzesi Turu" na katılabilirler. Bu tur esnasında Aristokrat Başkenti ve Baltık Denizi ile Malaran Gölü’nün buluştuğu Gamla Stan’ı panoromik olarak Fjölgatan tepesi’nden seyirden sonra adaya geçiyoruz. Kraliyet Sarayı, Katedral ve eski şehir Gamla Stan’ın Stroget Meydanı ve çevresindeki otantik sokakları arasında dolaştıktan sonra Parlamento, Belediye Sarayı, Kültür Parkı gibi diğer adalar arasındaki gezimizden sonra 17 yy da ilk seferinde batan muhteşem savaş gemisi Vasa’yı barındıran Vasa müzesini gezeceğiz. Serbest zamanımızı göz kamaştıran vitrinlerle dolu bulvarları gezerek, alışveriş yaparak veya Kral Bahçeleri’ndeki kafelerde İsveçlilerle birlikte (varsa) güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Tur sonrası limana geri dönüş. Gemimiz akşam 17.30'da limandan ayrılacak. Geceleme gemide.

7. Gün

Helsinki - İstanbul

Gemimiz sabah saat 08.00'de Helsinki limanına yanaşacak. Sabah kahvaltısının ardından odalarımızı boşaltıyoruz ve gemiden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizleri bekleyen özel aracımız ile Helsinki havalimanına transfer. Uçuş saatinin geç olması sebebiyle arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin düzenleyeceği ekstra "Helsinki Şehir Turu & Porvoo Ortaçağ Köyü Turu" na katılabilirler. Bu turumuza ilk önce Helsinki şehrini tanıyarak başlıyoruz. Limanda vereceğimiz bir fotoğraf molası ile başlayacağız daha sonra eski ile yeninin doğu ile batının karışımı olan şehir merkezine giderek bu özel şehri görme imkânı bulacaksınız. Senato Meydanı, Kaya Kilisesi, Şehir Meclisi, Başkanlık Sarayı, Olimpiyat Stadyumu, Opera Binası, Parlamento Binası, Sibelius Parkı ve en meşhur alışveriş caddesi olan Esplanades göreceğiniz yerler arasında. Ardından Finlandiya’nın en güzel kasabalarından biri olan Porvoo  ile başlıyoruz. Porvoo Helsinki'nin yaklaşık 50 kilometre doğusunda Finlandiya'nın güney sahilinde bulunan bir belediyedir. Porvoo Finlandiya'daki altı Orta Çağ kasabasından bir tanesidir. Arnavut kaldırımlı caddeleri ve kuzeye özgü ahşap evleriyle masalsı bir görsel şölen sunmaktadır.Tur sonrası havalimanına transfer.Check-in, pasaport ve gümrük kontrollerinden sonra Türk Havayollarının TK1764 nolu seferi ile saat 19.00'da İstanbul Havalimanı'na hareket. Yerel saat ile akşam 22.25'de İstanbul'a varış. Turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Gemide Konaklama

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Liman ve Havaalanı Vergileri

- Servis Ücreti

- Panoramik Şehir Turları

- Vize Ücreti

- Animasyon ve Gösteriler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ İçecekler

+ Seyahat Güvence Paketi

+ Vize Ücreti

+ Vize Ücreti (Ankara)

+ Vize Ücreti (Çocuk)

İptal Şartları
Gemi Firması Tarafından Uygulanan İptal Şartları Geçerlidir. Promosyon Tur Olduğundan Kayıt Yapıldğı Andan İtibaren İptal Talebinde Bedelin Tamamı Ceza Olarak Uygulanır. İadesi Yoktur


Ekstra Turlar ve fiyatları değişiklik gösterebilir. Değişiklik olması durumunda rehberinizden güncel fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz.. Ekstra Tur ödemeleri tur esnasında rehbere yapılacaktır.

Ekstra Turlar
St.Petersburg Şehir Turu 45 €
Hermitage Müzesi 35 €
St.Petersburg Şehir Turu & Hermitage Müzesi 70 €
Işıklar Altında Neva Nehri & Beyaz Geceler Tekne Turu (İkramlı)35 €
Yazlık Saray (Peterhof Sarayı & Bahçe Gezisi)75 €
Şehir Merkezi Transfer (Gidiş-Dönüş)25 €
Ortaçağ Yürüyüş Turu 20 €
Tallinn Şehir Turu & Ortaçağ Keşfi 40 €
Eski Şehir Transfer (Gidiş-Dönüş) 25 €
Stockholm Şehir Turu 50 €
Vasa Müzesi 35 €
Stockholm Şehir Turu & Vasa Müzesi 70 €
Drottningholm sarayı & Upsala & Sigtuna Viking Köyleri 85 €
Stockholm Şehir Merkezi Transfer (Gidiş-Dönüş) 30 Euro 
Helsinki Şehir Turu & Kaya Kilisesi & Porvoo Ortaçağ Turu 65 €
Helsinki Şehir Merkezi Transfer 35 €
  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT