Promosyon Egzotik Küba Turu

Promosyon Egzotik Küba Turu

Gezi Rehberi Promosyon Egzotik Küba Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Havana

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Air France Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Paris - Havana - Havana - Paris - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eki 12, 2022 ~ Eki 19, 2022

Tur Programı

1. Gün

İstanbul – Paris - Havana

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde saat 01.30’da buluşma. Bagaj, pasaport ve biniş işlemlerinden sonra, saat 04.15’de Air France Havayolları’nın AF 1391 tarifeli sefer ile Paris’e hareket 06.55’de varışımızında ardından AF950 Seferi ile 10.40’da Havana’ya uçuş. Yerel saat ile 14.35’de Havana’ya varış. Varışımıza istinaden havalimanından ayrılıyor ve Havana şehir turumuza başlıyoruz. Havana şehir gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Atatürk Büstü, Plaza de Armas, Cathedral Meydanı, San Francisco Meydanı, Plaza de Vieja göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında öğle yemeğimizi yerel restorantta programa dahil olarak aldıktan sonra konaklama yapacağımız gerçek kübayı yaşayacağımız Casa particular evlerimize geçeceğiz

2. Gün

Havana ( Amerika Arabaları İle Havana Devrim Opsiyonel Tur )

Sabah Casalarımızda alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman arzu eden misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği öğle yemekli ve canlı müzikli Eski Amerikan Arabaları ile Havana Devrim Turuna katılabilirler (105 Euro). Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerikan arabaları ile başlıyoruz. (Amerikan arabaları gezimiz 2 saat sürecektır.) En yenisi 1959 model olan dünyada sadece Küba’ya özgü-devrim öncesi zengin Amerikalıların arkasında bıraktığı araçlarımız ile Küba sokaklarında yapacağımız gezi sonrası Küba’nın Gaudisi olarak da bilinen Jose Antonio Rodriguez Fuster’in Barselona’da Gaudi’den, Romanya’da Brancusi’den etkilendikten sonra ilk defa 1995 yılında kendi ahşap eviyle başlayan ve sonraları 80’den fazla komşusunu da içine alan Fusterlandia’yı ziyaret edeceğiz. Bu gezinin ardından yine Küba kültürünün çeşitliliğine çok yakından tanık olacağımız ve adını zengin bir tüccardan alan (Fernando Hamel) Hamel meydanını ziyaret ediyoruz. Afro Cuban dini Santeria ve danslarını içinde barındıran (Rumba) bu özel sokağı ziyaretimizin ardından Batista rejiminde önceleri saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Duygusal anlar yaşayacağımız bu ziyaretimizden sonra öğle yemeğimiz için yerel restorantımıza doğru hareket ediyoruz. Öğle yemeğimiz sonrasında Havana’yı kuş bakışı göreceğimiz İsa Heykeli, Che Guevara’nın kısa bir dönem ofis olarak kullandığı aynı zamanda El Morro- Fuerza ve San Carlos kalelerine ev sahipliği yapan Casablanca Bölgesini ziyaret edeceğiz. Casablanca bölgesi ziyaretimizden sonra Küba’nın olmazsa olmazı olan sırasıyla Cathedral-Armas-Sanfransisco ve Vieja Meydanlarını yürüyerek adımlayacağız. Turumuz sonrası serbest zaman ve casalarımıza dönüş.

3. Gün

Havana ( Karayip Denizi Varadero Yüzme Opsiyonel Tur )

Casalarımızda alacağımız kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Bugün arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek ‘’Varadero YÜZME Turu’’ turumuza katılabilirler. (125 Euro) Havana’dan çıktıktan sonra yol üzerinde Matanzas bölgesine hâkim bir tepede mola vereceğiz. Sonrasında Varadero otelimize varış. Tüm gün boyunca otelin herşey dahil konseptinden faydalanabilirsiniz. Tüm yerel içecekler ücretsiz olacaktır. Otelin Karayipler denizinde bulunan muhteşem sahilinde tüm gün yüzme imkânımız olacak. Öğle yemeğimizi otelimizde açık büfe olarak alacağız. Keyifli günün ardından Havana’da bulunan casalarımıza transfer.  Akşam dileyen misafirlerimiz Compay Segundo, İbrahim Ferrer, Celia Cruz ve daha birçok ünlü isim ile birlikte çalmış olan, ünü dünyanın dört bir yanına yayılmış ve Türkiye’de de defalarca konser vermiş gerçek Bueno Vista Social Club sanatçılarının müzikleri eşliğinde gerçekleşecek olan akşam yemeği turumuza katılabilirler (85 Euro). Turumuz otantik yerel restorantımız da beyaz, kırmızı et veya deniz ürünleri menülüdür. (1 mojito + 2 adet alkollü alkolsüz içecek ücretsizdir.) Dilerseniz Küba’nın seçkin kokteyllerinden mojito, cuba libre, pina colada, daiquiri tadına bakabilirsiniz.) Yemek sonrası casalarımıza transfer.

4. Gün

Havana

Sabah casalarımızda kahvaltıdan sonra serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra olarak tam gün düzenlenecek olan Öğle Yemekli Pinar del Rio – Vinales vadisi turumuza katılabilirler.( 105 Euro ) Bu turumuzda ilk durağımız olarak dünyaca ünlü Cohiba-Montecristo-Partagas-Romeo&Juliet vb. markaların resmi olarak üretildiği Pinar Del Rio Puro Fabrikasını ziyaret edeceğiz. ( Puro Fabrikası kapalı olursa Vinales vadisinde Puro yapım ve fermantasyon bilgisi alıp bu purolardan satın alma fırsatı bulacağız ) Burada tütünün puroya dönüşmesinin her aşamasını gözlemleme şansımız olacak. Fabrika gezimiz sonrasında 1999 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesinde yerel alan Vinales vadisine yolculuğumuz başlıyor. Ünlü yönetmen Steven Spielberg’ün bile hayran kalıp Jurassic park filminde kullanmak istediği bu eşsiz vadide sırası ile Los Jasminez Seyir Terası,Benito’nun Çiftliği,İndian Cave (Cueva del Indio),Leovigildo Gonales’in 1961 yılında yaptığı Mural de la Prehistoria gezeceğimiz yerler arasında. Öğle yemeğimiz El Palenque Restaurant da özel fırında Tavuk ve yerel sebze ve meyveler, turumuz sonrasın Havana’daki casalara transfer ve geceleme burada.Not: Turumuz esnasında olmazsa olmazlar Ballı Pina Colada-Organik Bal-Kahve-Rom alışverişi-Benito kahvesi ve Rom’u test ediniz

5. Gün

Havana

Bu sabahtan itibaren iki gece üç gün sürecek serbest zamanımız başlıyor.Arzu eden misafirlerimiz Extra konaklamalı paket gezimiz var.2 GECE / 3 GÜN KONAKLAMALI ( CIENFUEGOS – TRINIDAD – SANTACLARA ) ( 250 EURO )Bu turumuz 2 GECE CASA konaklamalı + 2 Öğle yemeği + turlar ve ziyaretler giriş ücretleri + rehberlik hizmeti dahil Bu tura katılmak istemeyen misafirlerimiz Havana’da konaklamaya ve serbest zamanlarını geçirmeye devam edeceklerdir. Not: Tur liderimiz Ekstra turu gerçekleştirmek üzere grupla birlikte hareket edecektir.

6. Gün

Havana

Bu sabahtan itibaren iki gece üç gün sürecek serbest zamanımız başlıyor.Arzu eden misafirlerimiz Extra konaklamalı paket gezimiz var.2 GECE / 3 GÜN KONAKLAMALI ( CIENFUEGOS – TRINIDAD – SANTACLARA ) ( 250 EURO )Bu turumuz 2 GECE CASA konaklamalı + 2 Öğle yemeği + turlar ve ziyaretler giriş ücretleri + rehberlik hizmeti dahil Bu tura katılmak istemeyen misafirlerimiz Havana’da konaklamaya ve serbest zamanlarını geçirmeye devam edeceklerdir. Not: Tur liderimiz Ekstra turu gerçekleştirmek üzere grupla birlikte hareket edecektir.

7. Gün

Havana - Santa Clara – Havana

Bu sabahtan itibaren iki gece üç gün sürecek serbest zamanımız başlıyor.Arzu eden misafirlerimiz Extra konaklamalı paket gezimiz var.2 GECE / 3 GÜN KONAKLAMALI ( CIENFUEGOS – TRINIDAD – SANTACLARA ) ( 250 EURO )Bu turumuz 2 GECE CASA konaklamalı + 2 Öğle yemeği + turlar ve ziyaretler giriş ücretleri + rehberlik hizmeti dahil Bu tura katılmak istemeyen misafirlerimiz Havana’da konaklamaya ve serbest zamanlarını geçirmeye devam edeceklerdir. Not: Tur liderimiz Ekstra turu gerçekleştirmek üzere grupla birlikte hareket edecektir.Sabah  erken kahvaltı sonrası saat 08:30’da Santa Clara‘ya yolculuğumuz başlıyor. Plaza Ernesto Che Guevara, CHE Müzesi ziyaretimizi yapacağız. Burası her gün yüzlerce kişinin ziyaretine geldiği yerdir. Yine Santa Clara merkezde yer alan eski tren rayları ve zırhlı tren anıtını ziyaret edeceğiz. ÖĞLE YEMEĞİ turumuz sonrası yerel bir restoranda alınacaktır. Daha sonra Havana ‘ya yola çıkıyoruz varışımıza istinaden GECELEME HAVANA’ da. Casa Particular

8. Gün

Havana – Paris - İstanbul

Sabah kahvaltıdan sonra rehberimizin belirlediği saatte Havana Jose Marti Hava Limanı’na transfer. Havana’dan 17.05’de Air France Havayollarının AF943 tarifeli seferi ile Paris’e hareket ardından ertesi gün 08.15’de Paris’e varış ve AF1390 seferi ile saat 22.50’de İstanbul’a hareket. Ertesi gün Saat 03:15’de İstanbul Havalimanı’na varış ve hizmetlerimizin sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Panoramik Şehir Turları

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Rehberlik Hizmetleri

- Panoramik Şehir Turları

- Havaalanı Vergileri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Ekstra Turlar

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Vize Ücreti

+ Bahşişler

+ Vize Ücreti

3 Temmuz 2022 tarihinde, Fransa Hükümeti’nin https://istanbul.consulfrance.org/ adresi üzerinden yayınladığı resmi bildirim ile Fransa aktarmalı uçuşlarda transit vize zorunluluğu getirilmiştir. Fransa üzerinden yapılacak tüm seyahatlerde TC Bordo Pasaport sahibi yolcular transit vize uygulamasına tabi tutulacaklardır.

Transit vize işlemleri, Fransa Konsoloslukları üzerinden randevu ve belge teslimi ile gerçekleşecek olup; seyahat tarihinden minimum 30 gün önce işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yeşil pasaport sahibi ya da seyahat süresini kapsayan schengen vizesi sahibi yolcular bu uygulamaya tabi değildir.

Bu bağlamda, Air France ile gerçekleştirmeyi planladığımız Küba ve Küba & Meksika turlarımıza katılacak yolcularınızın, transit vize almaları gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz. Vize muafiyeti ile alakalı durumlar programlara eklenmiş olup, ekte tarafınıza sunulmuştur. Detaylı bilgi için https://istanbul.consulfrance.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ülke giriş – çıkış prosedürlerinden, ülkelerin aşı şartlarından, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.

2 Gece / 3 Gün Konaklamalı ( Cıenfuegos – Trınıdad – Santaclara ) ( 250 Euro ) ( Önerilir )

2 GECE / 3 GÜN KONAKLAMALI ( CIENFUEGOS – TRINIDAD – SANTACLARA ) ( 250 EURO )
Bu turumuz 2 GECE CASA konaklamalı + 2 Öğle yemeği + turlar ve ziyaretler giriş ücretleri + rehberlik hizmeti dahil
Bu tura katılmak istemeyen misafirlerimiz Havana’da konaklamaya ve serbest zamanlarını geçirmeye devam edeceklerdir. Not: Tur liderimiz Ekstra turu gerçekleştirmek üzere grupla birlikte hareket edecektir.

Öğle Yemekli Pinar Del Rio – Vinales Vadisi Turu 105 Euro )
Herşey Dâhil Varadero Yüzme Turu (125 Euro)
Öğle Yemekli Ve Canlı Müzikli Eski Amerikan Arabaları İle Havana Devrim Turuna Katılabilirler (105 Euro)



  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT