Sakız (Chios) Adası Turu

Sakız (Chios) Adası Turu

Gezi Rehberi Sakız (Chios) Adası Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Sakız Adası

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:30 Beylikdüzü Marmara Park - 23:00 İncirli Ömür Plaza Önü - 23:30 Mecidiyeköy Finansbank Önü - 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 02:00 Bursa Özdilek Park AVM Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 26, 2021 ~ Ağu 29, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul Hareket

Akşam saat 22.30 Beylikdüzü Marmara Park AVM önü, 23.00 İncirli Ömür Plaza Önü, 23.30 Mecidiyeköy Finansbank Önü, 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi önü, 02.00 Bursa Özdilek Park AVM önünden misafirlerimizin alınması ve Bursa, Manisa, İzmir üzerinden Çeşme’ye hareket ile turumuz başlıyor.

2. Gün

Çeşme - Sakız Adası

Sabah saatlerinde Çeşme Ulusoy Limanına Varış. Feribot işlemleri için bilet, bagaj, gümrük ve pasaport işlemleri ardından saat 09:30 feribotu ile yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk ardından Sakız | Chios adasına varışımıza müteakip tüm misafirlerimizin Yunanistan pasaport ve gümrük işlemlerinin tamamlanması ardından Sakız | Chios merkezi tanıtan kısa panoramik bir yürüyüş turu yapıyoruz. Bu turumuza; Ceneviz, Venedik ve Osmanlı dönemi izlerini taşıyan Sakız | Chios Kalesi ile başlıyoruz. Osmanlı Hamamı, Abdulhamid Çeşmesi, Melek Paşa Çeşmesi, Halk Bahçesi, Vunaki meydanı ve günümüzde Bizans Müzesi olarak kullanılan Mecidiye Camii başlıca görülecek eserlerdendir. Öğle yemeği ve alışveriş için verilecek serbest zaman sonrasında saat 14.00’te otele transfer, odalara yerleşme ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz zamanlarını otelimiz önünde bulunan yerel plajlarda geçirebilirler. Dileyen misafirlerimiz, saat 15.00’de ekstra ücret ödeyerek (20.-€) Sakız | Chios adasının en popüler plajlarından birisi olan Glaroi Beach’e gidip saat 18:00’e kadar muhteşem denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirler. (Şezlong-Şemsiye-Kahve dahil!) Dileyenler kendi imkanları ile araba, motosiklet veya Atv kiralayıp Sakız | Chios adasını keşfedebilir. Dileyen misafirlerimiz akşam saat 20.30’da extra olarak Geleneksel Müzikli Yunan Taverna gecesine katılabilir. (45.-€/ Fix Menü – Limitli İçki) Dileyenler kendi imkanları ile birbirinden güzel tavernaları, barları keşfedebilir, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirler.

3. Gün

Sakız Chios Adası

Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra ücret ödeyerek tam gün Ada & Volkanik Plaj Turuna katılabilirler. (50.-€) Turumuz sabah kahvaltısı ardından saat 08.30’da başlıyor. İlk olarak, UNESCO’nun “Dünya Kültür Mirasları” listesinde yer alan, sahip olduğu freskler ile Bizans sanatının en önemli eserleri arasında gösterilen ve günümüzde dini işlevini sürdüren Nea Moni Manastırını ziyaret ediyoruz. (Müsaitlik olmaması durumunda içeriye giriş yapılamayabilir!) Ardından Ortaçağ’da kayalar üzerine kurulmuş taş evlerden oluşan, günümüzde pek fazla yaşam olmadığından “Hayalet Şehir” olarak da anılan etkileyici görünüme sahip Anavatos köyüne gidiyoruz. Burada yapacağımız kısa bir yürüyüş ve fotoğraf molası sonrası Avgonima Köyüne geçiyoruz. Burada yine Ortaçağ’da inşa edilmiş küçük taş evlerin ve daracık sokakların Kilisenin bulunduğu meydana açılan bu antik köyde kısa bir kahve ve fotoğraf molası veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz burada meşhur peynirin tadına bakarak satın alabilirler. Bir sonraki durağımız yine Ortaçağ’da yapılmış irili ufaklı birçok taş evlerin oluşturduğu dar ve gizemli sokaklarda büyüleneceğiniz Vessa köyü olacak. Burada vereceğimiz kısa serbest zamanda dileyenler meşhur ve orijinal ev yapımı Makarna / Rizotto / Spagetti v.b hamur işlerini köy kadınlarından satın alabilecekler. Vessa köyünden sonra etkileyici manzaralı yollardan ve Limenas’dan geçerek, yine Ortaçağ’da yapılan, birbirlerine yaslanan taş evlerin dış cephelerinin kale duvarını oluşturan, labirent sokaklarıyla meşhur ve Sakız | Chios adasının en eski ve en turistik yerleşim yeri olan Mesta Köyüne ulaşıyoruz. Mesta köyünün labirent sokaklarında yapacağımız yürüyüş ile ulaştığımız meydanda öğle yemeği ve fotoğraf için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında Olympi Köyünü otobüsten panoramik olarak görerek, sizleri büyüleyecek, ön cephelerinde beyaz ve siyah geometrik şekillerin sıva üzerine işlendiği el oymacılığı tekniği ile inşa edilen evlerin oluşturduğu bir başka Ortaçağ köyü Pyirgi’ye gidiyoruz. Burada yapacağımız kısa yürüyüş ardından alışveriş ve fotoğraf için meydanda vereceğimiz serbest zaman ardından adaya adını veren damla sakızı ağaçlarının arasından geçerek Damla Sakızı Müzesini birlikte geziyoruz. Alışveriş için kısa bir zaman ardından,  günümüzde aktif olmayan Psaronas Yanardağının patlaması sonucu volkanik çakılların oluşturduğu Mavra Volia plajında yüzme molası veriyoruz. (Burada üst değiştirme kabinleri mevcut olup, doğası gereği şezlong ve şemsiye imkanı yoktur!) Gün batımıyla birlikte otelimize hareket ediyor ve turumuzu noktalıyoruz. Geceleme Otelimizde. Dileyenler kendi imkanları ile araba, motosiklet veya Atv kiralayıp Sakız | Chios adasını keşfedebilir. Dileyenler kendi imkanları ile birbirinden güzel tavernaları, barları keşfedebilir, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirler.

4. Gün

Sakız Chios Adası - Çeşme - İstanbul

Sabah kahvaltı ardından odaları boşaltıp saat 09.00’da otelden ayrılıyor ve merkeze, liman bölgesine gidip feribot için liman buluşma saatimize 17.00’ye kadar serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra ücret ödeyerek (20.-€) Sakız | Chios adasının en hareketli, gençler tarafından en çok sevilen ve tercih edilen plajı Komi Beach’e gidip feribot saatine kadar bu muhteşem plajda deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirler. (Şezlong-Şemsiye-Kahve dahil!) Saat 17.00’de Limanda buluşma ardından bilet, pasaport ve gümrük işlemlerimiz ardından saat 18.00’de Çeşme Ulusoy Limanına hareket. Yaklaşık 45 dakikalık yolculuk ardından Çeşme limanında Pasaport ve Gümrük işlemlerimiz ardından İstanbul’a hareket, İzmir, Manisa ve Bursa üzerinden sabaha karşı saatlerde İstanbul’a ulaşıp, sizleri tur başlangıcında almış olduğumuz yerlerde indirerek turumuzu bitiriyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Feribot Bileti

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Ekstra Turlar

+ Öğle Yemekleri

+ Kişisel Harcamalar

+ Bahşişler

+ Vize Ücreti (İzmir)

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Vize Ücreti (Çocuk)

+ Sağlık Hizmetleri

Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT