Saraybosna Turu

Saraybosna Turu

Gezi Rehberi Saraybosna Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Saraybosna

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Saraybosna - Saraybosna - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 25, 2018 ~ Haz 27, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Saraybosna

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde  saat 07:00'da bulunma sonrası uçağa biniş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Pegasus Havayollarının PC291 sefer sayılı uçuşu ile saat 09:30'da Saraybosna'ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik uçuş sonrası yerel saatle 10:30'da Saraybosna’ya varıyoruz. Pasaport işlemlerimizin ardından bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile şehir turumuza başlıyoruz. Aracımızla şehrin simge yapılarından olan merkez kütüphane binasının önüne gelip turumuza yürüyerek devam ediyoruz. Merkez kütüphane, hikâyesini dinlediğinizde çok şaşıracağınız Inat Kuca, Osmanlı döneminde inşa edilmiş Latin Köprüsü ve 1. Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan arşidükü Franz Ferdinand ve eşinin vurulması olayının yaşandığı noktayı görüyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nda bir gelenek olan sebili ve adını bu eserden alan Sebil Meydanı ile devam eden turumuz, tarihi yapısını halen korumuş Başçarşı sokaklarında devam ediyor. Kurşunlu Medresesi, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Camisi ve Saat Kulesi göreceğimiz diğer eserler arasındadır. Şehrin en popüler caddesi Ferhadija'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu dönem mimarisini yansıtan binalar, Katolik Katedrali, Markale Pazarı, kapalı pazar yeri ile devam edecek turumuz 2. Dünya savaşı kurbanları anısına yapılan Sönmeyen Ateş Anıtı'nda sona erecek. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Vrelo Bosne-Savaş Tüneli turumuza katılabilirler. Turumuza katılacak olan misafirlerimizle ilk olarak Saraybosna'nın su kaynağı Vrelo Bosne'yi ziyaret ediyoruz. İgman Dağı'nın eteklerinde yer alan ve Bosna Nehri'nin kaynağını oluşturan Vrelo Bosne, yeşilin her tonunu bir arada bulabileceğiniz, dereler, şelaleler ve göletlerden oluşan inanılmaz güzellikte doğal bir parktır. Buradaki turumuzun devamında yakın geçmiş zamanda yaşanan iç savaşta şehrin kuşatma sırasında hayata bağlanmasını sağlayan savaş tünelini ve müzesini ziyaret ediyoruz. Tünelin ziyarete açık kısmını görme şansına sahip olacağımız ziyaretimizde, öncelikle tünelleri ve geçmişini anlatan bir video izliyor olacağız. Turumuzun ardından otelimize transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Boşnak Gecesi turuna katılabilirler. Saraybosna'nın otantik restoranlarından birinde yerel müzikler ve folklor eşliğinde alacağımız akşam yemeğimiz ile unutulmaz bir gece yaşayacağız. Gecenin sonunda otelimize transfer. Geceleme otelimizde.Vrelo Bosna - Savaş Tüneli Turu : 35 Euro ( Kişi Başı)Boşnak Gecesi Turu  : 45 Euro (Kişi Başı)

2. Gün

Saraybosna

Uyandırma ve kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan öğle yemekli Poçitel-Mostar turuna katılabilirler. Turumuzda, ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırdaki karakol köyü konumundaki Poçitel'i ziyaret ediyoruz. UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan Poçitel, 1471 yılında Osmanlı İmparatorluğu'na geçmiş ve elden çıktığı 1878 yılına kadar stratejik önemini korumuştur. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan köyde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada verilecek kısa bir molanın ardından Mostar'a doğru hareket ediyoruz. Varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turunda şehrin simge yapısı Mostar Köprüsü görülecek en önemli eserdir. Şehrin kalbinden geçen Neretva Nehri'ne Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında 456 adet kalıp taş ile inşa edilen Mostar Köprüsü şehre de adını verecek kadar önemli bir Osmanlı şaheseredir. Köprü, 1993 yılının Kasım ayında Hırvat topçularının günlerce süren ateşi sonucunda yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, UNESCO ve Dünya Bankası'nın da desteğiyle bir Türk firması tarafından, nehirden çıkan ve köprüye ait orijinal taşlar da kullanılarak yeniden inşa edilen köprü 2004 yılında tekrar açılmıştır. Mostar eski şehrinin Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından yürüyerek ulaşacağımız Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz bir diğer önemli eser olup, aynı zamanda en güzel köprü fotoğrafını çekebileceğimiz noktadır. Öğle yemeğimizi yerel bir restoranda aldıktan sonra Saraybosna’ya otelimize dönüyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Boşnak Gecesi turuna katılabilirler. Saraybosna'nın otantik restoranlarından birinde yerel müzikler ve folklor eşliğinde alacağımız akşam yemeğimiz ile unutulmaz bir gece yaşayacağız. Gecenin sonunda otelimize transfer. Geceleme otelimizde.Poçitel - Mostar Turu (Öğle Yemekli) : 60 € (Öğle Yemekli) Boşnak Gecesi: 45 € (Kişi Başı)

3. Gün

Saraybosna - İstanbul

Sabah uyandırma, odaların boşaltılması ve kahvaltının ardından transfer saatine kadar serbest zaman. Yerel saatle 13:40'ta Saraybosna Havalimanı'na transfer. Uçağa biniş işlemlerinin ardından saat 17:40'ta Pegasus havayollarının PC294 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul'a dönüş. Dönüş uçuşu Pazar günü olan programlarda kahvaltı sonrası havalimanı transferinin ardından Pegasus Havayollarının PC292 sefer sayılı uçuşu ile yerel saatle 11:10'da gerçekleşecektir.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Panoramik Şehir Turları

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Bahşişler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Cumartesi, Pazar, Pazartesi hareketli programların uçuş detayları: 
PC291 Istanbul(SAW)-Sarajevo(SJJ) 09:30 - 10:30 
PC292 Sarajevo(SJJ)-Istanbul(SAW) 17:40 - 20:30 
Cuma hareketli programların uçuş detayları: 
PC291 Istanbul(SAW)-Sarajevo(SJJ) 09:30 - 10:30 
PC292 Sarajevo(SJJ)-Istanbul(SAW) 11:10 - 14:00

Ekstra turların gerçekleşebilmesi için minimum katılımcı sayısının sağlanması gerekmektedir. Gerekli katılımcı sayısı sağlanamadığı durumlarda katılımcı sayısına göre ekstra tur fiyatları revize edilerek sunulabilir. Misafirlerimiz herhangi bir turun organize edilmediği günlerde bireysel olarak gezilerini yapabilirler. Rehberlik ve araç hizmetleri, sadece transferler, şehir turu ve ekstra turlar için planlanmaktadır.


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT