Saraybosna Turu

Saraybosna Turu

Gezi Rehberi Saraybosna Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Saraybosna

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul (SAW) - Saraybosna - Saraybosna - İstanbul (SAW) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 20, 2020 ~ Şub 23, 2020

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Saraybosna

Sabiha Göken Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde, uçuş saatinden en az 3 saat önce bulunma. Pegasus Hava Yollarının  tarifeli seferi ile Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Saraybosna’ya varışımızın ardından sizleri bekleyen özel aracımız ile otele trasnfer.Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Saraybosna Panoramik şehir turumuza katılabilirler. Saraybosna şehrinin simge yapılarından olan merkez kütüphane binasının önünde aracımızdan inip yürüyerek yapacağımız şehir turuna başlıyoruz. Merkez kütüphane, hikâyesini dinlediğinizde çok şaşıracağınız Inat Kuca, Osmanlı döneminde inşa edilmiş Latin Köprüsü ve 1.Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan arşidükü Franz Ferdinand ve eşinin vurulması olayının yaşandığı yeri gördükten sonra şehrin kalbi Başçarşı'ya doğru devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nda bir gelenek olan sebili ve adını bu eserden alan Sebil Meydanı ile devam eden turumuz, tarihi yapısını halen korumuş Başçarşı sokaklarında devam edecek. Kurşunlu Medresesi, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Camisi ve Saat Kulesi göreceğimiz diğer eserler. Şehrin en popüler caddesi Ferhadija'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu dönem mimarisini yansıtan binalar, Katolik Katedrali, Markale Pazarı, kapalı pazar yeri ile devam edecek turumuz 2.Dünya savaşı kurbanları anısına yapılan Sönmeyen Ateş Anıtın'da sona erecek. Dileyen misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Vrelo Bosne-Savaş Tüneli turumuza katılabilirler. Turumuza katılan misafirlerimizle ilk olarak Saraybosna'nın su kaynağı Vrelo Bosne'yi ziyaret ediyoruz. İgman Dağı'nın eteklerinde yer alan ve Bosna Nehri'nin kaynağını oluşturan Vrelo Bosne, yeşilin her tonunu bir arada bulabileceğiniz, dereler, şelaleler ve göletlerden oluşan inanılmaz güzellikte doğal bir parktır. Buradaki turumuzun devamında yakın geçmiş zamanda yaşanan iç savaşta şehrin kuşatma sırasında hayata bağlanmasını sağlayan savaş tünelini ve müzesini ziyaret ediyoruz. Tünelin ziyarete açık kısmını görme şansına sahip olacağımız ziyaretimizde, izleyeceğimiz video ile duygusal anlar yaşayacağız. Savaş tüneli ziyaretimizin ardından otelimize hareket. Geceleme otelimizde.**Extra Tur: Vrelo Bosne - Savaş Tüneli : 25 Euro (Yetişkin/Kişi Başı)Akşam için dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Boşnak Gecesi turuna katılabilirler. Saraybosna'nın otantik restoranlarından birinde yerel müzikler ve folklor eşliğinde alacağımız akşam yemeğimiz ile unutulmaz bir gece yaşayacağız. Gecenin sonunda otelimize hareket. Geceleme otelimizde. **Extra Tur: Boşnak Gecesi : 45 Euro (Yetişkin/Kişi Başı)

2. Gün

Saraybosna

Uyandırma ve kahvaltının ardından gününüz serbest. Dileyen misafirlerimiz rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Öğle yemekli Mostar& Blagaj Tekkesi turuna katılabilirler. İlk olarak Mostar yolu üzerinde Nazi ordusu tarafından 2.dünya savaşı sırasında yıkılan ve hala yıkık bir halde bütünlüğünü koruyan Tito Köprüsünü göreceğiz. Ardından Poçitel'e doğru yola çıkıyoruz 16. Yüzyıl Osmanlı döneminden kalma Poçitel Köyü ziyaretimizin ardından Öğle yemeğimizi Yerel bir restaurant'da alıyoruz. Bosna - Hersek'in Mostar bölgesinde Buna nehri kaynağında kurulmuş olan Blagaj tekkesini göreceğiz. Doğa ile iç içe geçirilmiş, tepelerle bir olmuş tekke ziyaretimizin ardından Mostar'a hareket. Varış ile birlikte yapacağımız Panoramik şehir turunda göreceğimiz en önemli eser şehrin simge yapısı Mostar Köprüsü olacak.Şehrin kalbinden geçen Neretva Nehri'ne Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında 456 adet kalıp taş ile inşa edilen Mostar Köprüsü şehre de adını verecek kadar önemli bir Osmanlı şaheseredir. Köprü, 1993 yılının Kasım ayında Hırvat topçularının günlerce süren ateşi sonucunda yıkılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, Unesco ve Dünya Bankası'nın da desteğiyle bir Türk firması tarafından, nehirden çıkan orijinal taşları da kullanılarak yeniden inşa edilen köprü 2004 yılında tekrardan açılmıştır. Mostar eski şehrinin Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından yürüyerek ulaşacağımız Koski Mehmet Paşa Camii göreceğimiz bir diğer önemli eser olup, aynı zamanda en güzel köprü fotoğrafını çekebileceğimiz noktadır. Öğle yemeğimizi yerel bir restaurant’da aldıktan sonra Saraybosna’ya otelimize transfer. Geceleme otelimizde.*Extra Tur - Öğle Yemekli Mostar & Poçitel & Blagaj Tekkesi turu : 60 Euro (Yetişkin/Kişi Başı)

3. Gün

Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Travnik-Jajce-Pliva Şelalesi Turumuza katılabilirler. İlk olarak Jajce’ye doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Doyulmaz güzellikler ile süslü Jajce’nin Pliva Şelalesini ziyaret ediyoruz. Bosna’da bulunan iki şelaleden birisi olan bu doğa harikasının su ve kuş sesleri eşliğinde keyfini yaşamak için çay-kahve molası veriyoruz. Ardından şehrin eski kalesini geziyoruz. Jajce gezimizin ardından Travnik’e doğru hareket ediyoruz. Travnik’e varışa istinaden öncelikle eski kaleyi gezmeye başlıyoruz. Bosna Krallığında yapılmış ve Osmanlı hakimiyeti sırasında kullanılmış kale ziyaretimizin ardından Osmanlı’nın Bosna’da yapmış olduğu cami olan Süleymaniye camisini geziyoruz. Ardından şehir merkezinde yürüyüş yapıyoruz. Travnik şehrinde görülmesi gereken en önemli yerlerden birisi olan Nobel Barış ödüllü yazar Ivo Andricin evine doğru ilerliyoruz. Özellikle Balkan coğrafyasında yaşanan etnik ayrımcılığın nedenlerini Dünya’ya en güzel şekilde anlatan bu ünlü yazarın müzeye çevrilmiş olan evini ziyaret ettikten sonra Fatih Sultan Mehmed’in su içtiği rivayet edilen Mavi Suyu gezip, Saraybosna dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Geceleme otelimizde.**Extra Tur: Travnik-Jajce-Pliva Şelalesi Turu: 60 Euro (Yetişkin / Kişi Başı)

4. Gün

Saraybosna - İstanbul

Sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman. Uçuş saatine göre, Saraybosna Havalimanına transfer. Check in işlemleri ardından Pegasus Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a hareket. İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.*Bu turumuzda hava yolu biletleri promosyon sınıf olup, rezervasyon sonrası uçak biletleri kesilecektir. İptal iade ve değişiklik yapılamaz*Dikkat: Ekstra turların gerçekleşebilmesi için minimum katılımcı sayısının sağlanması gerekmektedir. Gerekli katılımcı sayısı sağlanamadığı durumlarda katılımcı sayısına göre ekstra tur fiyatları revize edilerek sunulabilir. Misafirlerimiz herhangi bir turun organize edilmediği günlerde bireysel olarak gezilerini yapabilirler. Rehberlik ve araç hizmetleri, sadece transferler, şehir turu ve ekstra turlar için planlanmaktadır.Touristica, gerekli gördüğü durumlarda; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar zorunlu olarak iptal olabilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Touristica sorumlu tutulamaz.Önemli not;Otellerde sunulan kontinental kahvaltı tereyağı, reçel veya bal, ekmek, çay veya kahve ile meyve suyundan oluşmaktadır. Grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Panoramik Şehir Turları

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Bahşişler

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Seyahat Sağlık Sigortası

UÇUŞ DETAYLARI
Pegasus Havayolları ile,

Uçuş saatleri değişkenlik göstermektedir, lütfen satış danışmanına veya operasyona danışınız

ARALIK HER GÜN HAREKET

PC291 İstanbul - Saraybosna 15:25 - 15:25
PC292 Saraybosna - İstanbul 16:05 - 19:50

PC291 İstanbul – Saraybosna 14:00 – 14:00
PC292 Saraybosna – İstanbul 16:05 – 19:50


Uçuş saatlerinde değişiklikler olabilmektedir. Bu nedenle bağlantı uçuşlarınızı almadan acentenizden uçuş saatlerini teyit etmeniz önemle rica olunur. Aksi halde oluşabilecek aksaklıklardan acente sorumlu değildir.
Diğer şehirlerden bağlantı fiyatlarını sorunuz.

BİREYSEL PAKET OLAN TURUMUZDA UÇAK BİLETLERİ PROMOSYON OLUP , İPTAL İADE VE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAMAKTADIR
KONAKLAMA DETAYLARI
4* Hotel Ecxlusive vb.
4* Hotel Walter  Sarajevo vb.


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT