Güney Afrika Turu

Güney Afrika Turu

Gezi Rehberi Güney Afrika Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Johannesburg - Cape Town

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Johannesburg - Cape Town - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ara 11, 2021 ~ Ara 19, 2021

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Johannesburg

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde buluşuyoruz. Bilet ve bagaj islemlerinin ardından Türk Havayolları’na ait uçak ile Johannesburg’a hareket ediyoruz. Varışın ardından alandan ayrılıyor ve panoramik Johannesburg şehir turumuza başlıyoruz. Şehir Merkezi, Houghton-Mandela Evi, Rosebank, Sandton bölgeleri turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize dönüş ve geceleme Johannesburg’taki otelimizde.

2. Gün

Johannesburg

Sabah alınacak kahvaltıdan sonra serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Pilanesberg safari & Sun City (155 USD Kişi Başı) turuna katılabilirler. Pilanesberg National Park’ta  safari araçları ile yapılacak olan safari gezimizde doğal tabiatın içinde unutulmaz anılarla dolu, eşsiz saatler geçirme fırsatına sahip olacağımız Pilansberg National Park’da dağların arasında volkanik oluşumlu doğal bir tabiat ortamında yaşayan çeşitli vahşi hayvanların günlük yaşantısına konuk olacağız. Gezimiz süresince Big Five olarak tanımlanan aslan, leopar, fil, buffalo ve hippolari ayrıca 350 kuş türü, 65 sürüngen ve yüzlerce değişik hayvan çeşidini görme imkanı yakalayacağız;  safarinin ardından Sun City’e geçiyor ve panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Sun City Güney Afrika’nın kuzey batı eyaletinin bozkırlarında, sakin bir gölün kıyısındadır ve Pilanesberg’in heybetli dağlarıyla çevrilidir. Sun City, birçok özelliğinin birleşimiyle tatil beldeleri içinde benzersizdir. Her sene ihtişamlı sportif ve eğlence faaliyetleriyle donanmış dört ve beş yıldızlı otelleri ve büyülü Lost City (Kaybolmuş Şehir) binlerce turisti çeker. Tur bitimi Johannesburg’ da bulunan otelimize transfer.

3. Gün

Johannesburg

Sabah alınacak kahvaltıdan sonra serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Proteria turuna (65 USD Kişi Başı) katılabilirler. Güney Afrika’nın üç başkenti arasında yer alan Pretoria ülkenin ‘’idari’’ başkentidir. Üç büyük Üniversitesi ve Jakaranda ağaçları ile meşhur olan Pretoria şehir turu esnasında göreceğimiz yerler: Paul Kruger Heykeli, Kilise meydanı, Başkanın Ofisi, Birlik Binası, Kruger ve Melrose Evleri ve Voortrekker Anıtı'dır. Ayrıca  9 metre yüksekliğindeki dünyanın en büyük Nelson Mandela heykelini görme şansı elde edeceğiz. Tur bitiminin ardından rehberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman ve ardından Johannesburg’da bulunan otelimize transferimiz gerçekleşecektir. Geceleme otelimizde

4. Gün

Johannesburg - Cape Town

Sabah otelde alınacak olan kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Lesedi  Kütür Köyü &  Aslan Parkı turuna (Öğle yemekli) (145 USD Kişi Başı)  katılabilirler.  Lesedi, Güney Afrika’da yaşayan siyah kabilelerin yaşam şekillerini, danslarını, gelenek ve göreneklerini yakından görebileceğiniz kültürel bir köydür. Turun başlangıcında video prezantasyonu ile siyah kültürlerin tarihi anlatılır daha sonra ufak gruplara ayrılarak Zulu-Xhosa-Basotho ve Pedi kabilelerinin ev yaşamlarını sergileyen alanlara girilir. Daha sonra kültürel Afrika dansları izlenir. Öğle yemeğimizi, ekstra tura dahil olarak Lesedi Kültür Köyü'nde geleneksel Afrika mutfağı ile alıyoruz.  Lesedi Köyü ziyareti sonrası yolumuza devam ediyoruz ve Aslan Parkı’na varıyoruz. Aslan Parkı turumuzda, nadir bulunan beyaz aslan görme, yavru sevme, kendi ortamlarında oyunlarını görme,  imkanı bulacağız. Aslan  Parkı ziyareti sonrası Yerel Havayolları ile Johannesburg – Cape Town uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanına transfer oluyoruz. Cape Town’a varışımızla birlikte, bizi bekleyen özel aracımıza binerek panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Parlamento Binası, Company Gardens, Long Street, Ümit Kalesi, Reibeck Heykeli ve Adderly Caddesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otele transfer oluyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.**** CapeTown şehir turu Johannesburg – Cape Town uçuşuna göre ertesi gün yapılabilir.. ****

5. Gün

Cape Town

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Alış veriş, dinlenme ve gezme fırsatı. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz Ümit Burnu (Öğle yemekli) (150 USD Kişi Başı) gezimize katılabilirler. Bantry Bay, Camps Bay ve Llandudno Bölgelerinden geçip balıkçı kasabası olan Hout Bay’a varılacaktır. Tekne ile açılarak  Duiker Adasındaki Cape kürklü foklarını göreceğiz. Daha sonra Chapmans Peak ya da Constantia Nek’den geçerek, Simons Town yakınındaki Boulders Beach’te Afrika Penguenlerini görüyoruz. Deniz kenarındaki restorantda alınacak öğle yemeğinden sonra Afrika’nın en güneybatı köşesi olan Barthelomios Diaz’ın keşfettiği Ümit Burnu ve Cape Point’te feniküler ile dünyanın en yüksek feneri görülecektir. Daha sonra farklı sahil kasabalarından geçerek Cape Town’a dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

6. Gün

Cape Town

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen yolcularımız ile ekstra Masa Dağı & Stellenbosh Çiftliği (Öğle yemekli) (150 USD Kişi Başı) gezisi yapılacaktır. Öncelikle Masa dağını ve yörenin ünlü içeceklerini tadacağımız turumuza çıkıyoruz. 45 dakikalık yolculuğumuzun ardından geleceğimiz bu çiftlikte; önce mahzenleri geziyor ardından tadım yapıyoruz. Daha sonra 1679’ da kurulmuş olan Stellenbosh kasabasına geçiyor ve şarapları, meşe ağaçları ve üniversitesi ile ünlü bu kasabada panoramik şehir turu yapıyoruz. Ardından Spier Çiftliğinde; Eagle Encounter’da Güney Afrika’nın vahşi kuşlarını görüyoruz. Restoranda alınacak öğle yemeği sonrasında Masa Dağı’nın 1087 m yükseklikteki tepesine çıkıp bu doyumsuz manzaranın büyüsüne kendinizi bırakabilirsiniz. Sonrasında otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

7. Gün

Cape Town

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Alış veriş, dinlenme ve gezme fırsatı. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği  Teneke mahallesi ve Botanik Bahçe (Öğle yemekli) 110 USD (Kişi Başı) turuna  katılabilirler. Bu gezimizde Cape Town şehir merkezinin dışında yer alan, çok düşük gelirli yerli halkın yaşamlarını gözlemleme fırsatı bulacağımız mahallelerden birine gidiyoruz. Bu ziyaretimizin ardından, 1913 yılından bugüne dek ziyarete açık olan 2004 yılında Unesco tarafından dünya miras listesine alınan, dünyadaki sayılı botanik bahçelerinden biri olan Kirstenbosch Botanik Bahçesi’ni geziyoruz. Öğle yemeğimizi botanik bahçesinin içinde yer alan Güney Afrika’nın lezzetlerini tadacağımız yerel restoranda alıyoruz. Tur bitimi otelimize transfer olacağız. Geceleme otelimizde.

8. Gün

Cape Town - İstanbul

Sabah kahvaltıdan sonra transfer saatine kadar serbest süre. Daha sonra kararlaştırdığımız saatte buluşarak, İstanbul uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanına transfer oluyoruz. Türk Havayollarına ait sefer ile Istanbul’a uçuş. Yeni güne uçakta gireceğiz...

9. Gün

İstanbul

İstanbul Havalimanı’na varışımızla birlikte turumuz sona eriyor. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Iç Hat Bağlantı Uçuşu

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Panoramik Şehir Turları

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Sağlık Hizmetleri

+ Seyahat Sağlık Sigortası

Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ülke giriş – çıkış prosedürlerinden, ülkelerin aşı şartlarından, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.

Önemli Not:Çift Doz Aşısı Olmayan Misafirleri Turumuza Kabul Edemiyoruz

Uçuş Detayları:
Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 09 Nisan Cuma saat 23:00
10 Nisan     TK 42    İstanbul     02:15  -   Johannesburg        11:05
17 Nisan    TK 45    CapeTown 18.00 -     İstanbul           06:00 +1 (Varış 18 Nisan

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 07 Mayıs Cuma saat 23:00
08 Mayıs    TK 42    İstanbul     02:15  -   Johannesburg        11:05
15 Mayıs    TK 45    CapeTown 18.00 -     İstanbul           06:00 +1 (Varış 16 Ma

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 16 Temmuz Cuma saat 22:00
17 Temmuz    TK 42    İstanbul     01:35  -   Johannesburg     10:20
24 Temmuz    TK 45    CapeTown 17.50 -     İstanbul            05:05 +1 (Varış 25 Temmuz)

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 12 Kasım Cuma saat 23:00
13 Kasım TK 42    İstanbul 02:15  -     Johannesburg 11:05
20 Kasım TK 45    CapeTown 18.35 -     İstanbul 06:00 +1 (Varış 21 Kasım)

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 10 Aralık Cuma saat 23:00
11 Aralık TK 42    İstanbul 02:15  -     Johannesburg 11:05
18 Aralık TK 45    CapeTown 18.35 -     İstanbul 06:00 +1 (Varış 19 Aralık)

Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat  önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.
Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir. *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

AVANTAJLI ETKİNLİK PAKETİ – X LARGE 635 USD
Lesedi Kültür Köyü & Aslan Parkı Turu Öğle Yemekli $ 145,00 + Pilanesberg Safari & Sun City turu $ 155,00 + Ümit Burnu Turu Öğle yemekli $ 150,00 + Masa Dağı & Stellenbosh Çiftliği gezisi Öğle yemekli $ 150,00 + Teneke mahallesi ve Botanik Bahçe turu Öğle yemekli $ 110,00
  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT