Uçak İle Mardin - Hasankeyf - Diyarbakır Turu

Uçak İle Mardin - Hasankeyf - Diyarbakır Turu

Gezi Rehberi Uçak İle Mardin - Hasankeyf - Diyarbakır Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Diyarbakır - Sülüklü Han - Cemil Paşa Konağı - Zerzevan Kalesi - Mardin - Dara Antik Kenti - Midyat

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04.00 Beylikdüzü Migros Önü - 04.30 de Yenibosna Airport AVM Önü - 05.00 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 05.30 de Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 1, 2022 ~ Tem 3, 2022

Tur Programı

1. Gün

Diyarbakir - Sülüklü Han - Cemil Paşa Konaği - Zerzevan Kalesi - Mardin - Tarihi Sokaklar

Turumuz, belirtilen noktalardan katılan misafirlerimiz servislerimiz ile Sabiha Gökçen Havalimanına hareket ediyoruz. Havalimanına kendi imkânlarıyla gelecek misafirlerimizin en geç saat 06.00’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olması gerekmektedir. Havaalanında nüfus cüzdanı ya da ehliyet ile uçağımıza c/ın işlemlerimi yapıyoruz. Güvenlik kontrolünden geçerek 07.50’da hareket edecek olan Pegasus HY İstanbul Sabiha Gökçen – Diyarbakır uçağı ile Diyarbakır'a hareket ediyoruz. Diyarbakır'da bizi bekleyen aracımıza binerek ilk olarak, Diyarbakır'da edebiyat dünyamızın önemli isimlerinden 35 yaş şiiri ile tanınan, Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ve şu anda müze olarak hizmet veren evi geziyoruz (Restorasyondan dolayı kapalı değil ise) . Bu ev aynı zamanda Diyarbakır sivil mimarisinin de en güzel örneğidir. Sur içerisinde İslam tarihinin en eski camilerinden olduğuna inanılan Anadolu’da kurulan V.Haremi Şerif olan Diyarbakır Ulu Camiini geziyoruz. Yapım tarihi ve yaptıran uygarlığın bilinmediği, 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır surlarının en eskisi olan Keçi Burcuna çıkıyoruz. Buradan Dicle Nehrine doğru baktığımızda Dicle Nehrinin üstüne kurulu 10 Gözlü Köprüyü, Hevsel Bahçelerini görüp, fotoğraflıyoruz. Sonrasında günümüzde Kent Müzesi olarak açılan yaklaşık 130 yıllık Cemil Paşa Konağı'nı ziyaret ediyoruz. Sülüklü Han'da yorgunluk çaylarımızı içiyoruz. Mardin Kapıyı, Yeni Kapı’yı panoramik olarak gördükten sonra Mardin'e hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde Unesco tarafından Dünya Geçici Miras Listesine dahil edilen Zerzevan Kalesi'ni ziyaret ediyoruz. Zerzevan Kalesi askeri yerleşimi, yer altı ve yerüstü yapıları ile dünyanın en iyi korunmuş Roma garnizonlarındandır. Burada göreceğimiz yerler ise; Güney Kule, Kilise, Cephanelik, Su Sarnıçları, Konutlar, Nekropol Alanı ve Mithraeum olacaktır. Kale gezimizin ardından taşın dile geldiği masal şehir; Mardin'e hareket ediyoruz. Eski Mardin'de turumuzu yürüyerek gerçekleştiriyoruz. Rehberimiz eşliğinde yaptığımız yürüyüşte göreceğimiz yerler; Latifiye Camii, Ulu Camii, Revaklı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı, Şahtana Ailesi Evi, Şehidiye Camii, Tarihi Evler, Abbaralar, Eski Hükümet Konağı olacaktır. Mardin gezimizin ardından aracımız ile buluşarak otelimize hareket ediyoruz. İsteyen misafirlerimiz ile eğlenmek ve akşam yemeği için otelimizden hareket ediyoruz (Ekstra).

2. Gün

Haberli Süryani Köyü - Mağara Ezidi Köyü - Kafro Köyü - Dara Antik Kenti - Beyaz Su Mesire Yeri - Midyat

Turumuz,  sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Mezopotamya Ovasını yukarıdan görebileceğimiz Kasımiye Medresesi ile başlıyor. Bu tarihi yapıyı gezdikten sonra Doğu'nun Efes'i olarak adlandırılan Dara Antik Kentine hareket ediyoruz. Tarihte Yukarı Mezopotamya'nın en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan Dara Antik Kentinde; Su Sarnıçları, Tarihi Taş Ocağı ve Mezarlığı görüyoruz. Antik kent gezimizin ardından Nusaybin üzerinden Beyazsu'ya hareket ediyoruz. Beyazsu, Mardin’in kurak ve ağaçsız coğrafyasında, serin ve berrak suyu, yöreye özgü ağaçları ve yeşilliği ile vaha gibidir. Su kenarında içeceğimiz çay ve kahvelerimizin ardından Pizza Köy olarak ünlenen, eski bir Süryani Köyüde olan Kafro köyünde kısa bir mola veriyoruz. Midyat'ta vereceğimiz yemek molasının ardından Süryani yerleşimi olan Haberli Köyü'ne (Basibrin) hareket ediyoruz. 3 patrik, 3 patrik yardımcısı ve 31 metropolit çıkarmış köyde açık olan kiliseyi ziyaret ettikten sonra terkedilmiş Mağara Köyü'ne (Kiwex) gidiyoruz. Zamanında Ezidi yerleşim yeri olup günümüzde tamamen terkedilmiş köyde mezarlık ve eski yerleşim yerini gezdikten sonra köyden ayrılıyoruz. Midyat'taki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz.

3. Gün

Mor Gabriel Manastırı - Telkari Çarşıları - Hasankeyf - Malabadi Köprüsü

Turumuz, otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Yunanistan Athos Dağı'nda kurulu herhangi bir manastırdan en az 400 yıl daha eski olan Mor Gabriel Manastırı (Deyrulumur) ile başlıyor. 2021 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Tur Abdin'deki dokuz kilise ve manastırdan biri olan Mor Gabriel Manastırı'nı rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Manastır gezimizin ardından Yukarı Mezopotamya'nın bir parçası olan tarihi Midyat'a hareket ediyoruz. Rehberimiz Midyat'a özgü, gümüş işleme sanatı olan telkariden yapılmış hediyelik eşyaları ve takıları almanız için çarşılarda serbest zaman veriyor. Ardından eski yerleşim yeri baraj suları altında kalan Hasankeyf'e hareket ediyoruz. Hasankeyf'de Zeynel Bey Türbesi önünde Hasankeyf Kalesi'ni de görerek rehberimizden buranın tarihini dinliyoruz. Eski yerleşim yerinden buraya taşınan Sultan Süleyman Camii Minaresi, İmam Abdullah Zaviyesi panoramik olarak gördükten sonra petrol diyarı Batman'a hareket ediyoruz. Batman şehir merkezi üzerinden şarkılarda ismi de geçen Tarihi Malabadi Köprüsü'ne hareket ediyoruz. Günümüze ulaşan en büyük kemer açıklığına sahip taş kemer köprüsüyü fotoğrafladıktan sonra 21.10’da Diyarbakır'dan kalkacak olan Pegasus Havayollarına ait olan uçağımız ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına hareket ediyoruz. Havaalanı çıkışında bizleri bekleyen servis aracımıza binerek, siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıyor ve bir sonraki gezimizde buluşmak üzere, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın…

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Transferler

- Sabah Kahvaltıları

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT