Uçaklı Butik Mardin - Midyat Turu

Uçaklı Butik Mardin - Midyat Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Butik Mardin - Midyat Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Kırklar Kilisesi - Ulu Camii - Kasımiye Medresesi - Deyrul Zaferan Manastırı - Dara Antik Kenti - Savur - Abdullah Bey Konağı - Midyat - Meryem Ana Kilisesi - Mor Gabriel Manastırı - Hasankeyf - Ongözlü Köprü - Diyarbakır Surları

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 03:30 Beylikdüzü Shell İstasyonu Marmara Park Karşısı - 04:00 Ataköy Olimpiyat Evi Sinan Erdem Spor Salonu Önü - 04:15 Mecidiyeköy Divan Otel Önü - 04:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 14, 2021 ~ May 16, 2021

Tur Programı

1. Gün

Mardin - Kırklar Kilisesi - Ulu Cami - Kasımiye Medresesi - Deyrul Zaferan Manastırı - Dara Antik Kenti

Sabah 03:30 Beylikdüzü Shell İstasyonu Marmara Park Karşısı 04:00 Ataköy Olimpiyat Evi Sinan Erdem Spor Salonu önü 04:15 Mecidiyeköy Divan Otel önü, 04:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı önünden hareketle 05:00 Sabiha Gökçen Havalimanı'nda siz değerli konuklarımızla kültür rehberinizin buluşmasının ardından Pegasus Hava Yolları'nın 07:05 Diyarbakır uçağı ile bir saat elli dakikalık yolculuğun ardından Diyarbakır havalimanına iniyoruz. Alanda bizleri bekleyen aracımıza binerek Taşhan kahvaltıcılarında meşhur Diyarbakır kahvaltısı yaptıktan sonra ( ekstra ) müze kent Mardin’e doğru hareket ediyoruz. Mardin'e vardığımız zaman ilk durağımız Mor Behrem Kırklar Kilisesi. Kilise görevlisinden alacağımız bilgilerin ardından Mardin’in dar sokaklarında yapacağımız yürüyüşle Mardin Müzesi, Latifiye Camii ve bölgenin en önemli yapılarından biri olan Ulu Camii'yi görerek fotoğraflıyoruz. Ardından birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış PTT binasını geziyoruz. Şehidiye Camii ve Medresesi ziyaretimiz sonrası Mardin’in sembollerinden olan Abbaralar'dan geçip aracımıza binerek, Kasımiye Medresesi'ne ulaşıyoruz. Selçuklu Dönemi'nde üniversite denginde eğitim veren bu olağan üstü mimaride Güneydoğu kültüründeki eyvan felsefesini öğrenip gezilerimizi tamamladıktan sonra rotamızı 1932 yılına kadar Dünya’daki Süryani halkının merkezi konumunda bulunan Deyrulzafaran Manastırına çeviriyoruz. Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler sonrasında Mezopotamya’nın Efes’i olarak adlandırılan Dara’ya gidiyoruz. İpek Yolu üzerinde bulunan bu antik kentte dünyanın ilk su barajına ait kalıntıları görüp, antik dönemde Ahamanişlerin tanrısı Ahura Mazda’ya inanıldığı ve bunun için de bir takım ateş kuleleri yapıldığını öğreniyoruz. Kale (Daras Anastasiupolis), kilise, köprü, su kanalları, su sarnıçları, arasta, kaya mezarları ve sivil yerleşim binalarına ait kalıntıları incelerken yöre halkı ile gireceğimiz ikili ilişkiler ve bizlere Mezopotamya misafirperverliğinin inceliklerini sunma yarışları, hoşgörü ve sevginin bölgede ne derece güçlü olduğunu bir kez daha kanıtlayacak. Kalbimizin bir kısmını burada bırakmamızın ardından serin sularıyla cennetten bir köşe olarak tasvir edilen bölgenin mesire alanı Beyaz Su gezisi sonrasında Mardin'de bulunan otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Konaklama: Ramada Plaza Otel / MardinGünün Restoranı ve lezzeti: Mardin Kaburga Restaurant; İçli Köfte, Kaburga Dolması (Ekstra)

2. Gün

Savur - Abdullah Bey Konağı - Midyat - Meryem Ana Kilisesi- Mor Gabriel Manastırı

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında dört tarafı yeşillikler ve sularla çevrili olan Savur’a gidiyoruz. Osmanlı Dönemi'nde "nahiye-i Savur, tabi-i liva-i Mardin" diye adlandırılan Süryani ustaların muhteşem taş işlemeleri ile ön plana çıkmış bu yerleşim yerinde Savur Kalesi çevresinde tarihi mekanları, dar sokakları rehberimiz eşliğinde dolaşarak Hacı Abdullah Bey Konağı'na çıkıyoruz. Kuşbakışı manzaranın keyfini çıkartarak aracımızla Dereiçi (Kilit) Köyü'ne varıyoruz. 3-4 aile dışında kalanlarının tümünün Avrupa'ya göç ettiği bu köyde Mor Dimet (Romatizma) manastırı gezisini yaparak, küçük Mardin olarak adlandırılan Midyat'a geçiyoruz. Bölgenin önemli el sanatlarından olan telkari pazarında vereceğimiz serbest zaman sonrasında birçok diziye ev sahipliği yapmış olan Konuk Evi Terası'na ulaşıyoruz. Burada birbirinden güzel fotoğraflar çekerek yöresel sarı kesme taş mimarisi ile farklı manzaraları ölümsüzleştirdikten sonra Süryanilerin “Yoldath Aloha”,  Arapların “El Hadra” olarak adlandırdıkları Meryem Ana Kilisesi gezisi ile Mor Gabriel Manastırı ziyaretlerimizin ardından Midyat'tan ayrılıyor ve Mardin'de bulunan otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Dileyen misafirlerimiz ile yemekli bir organizasyon olan Mardin Reyhani gecesine gidiyoruz ( ekstra 150 TL )Konaklama: Hilton Garden İnn / Mardin

3. Gün

Hasankeyf - Gazi Köşkü - On Gözlü Köprü - Diyarbakır Surları

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında baraj sebebiyle yeni kurulan yerleşim alanına taşınmış Artuklu Hükümdarı Uzun Hasan’ın oğlu Zeynel Bey’in türbesini görerek sular altında kalmaktan kurtarılmış eserlerin bulunduğu Hasankeyf müzesi geziyoruz.Raman dağı  ham petrol kuyularını gördükten sonra Batman'da öğle yemeğimizi (ekstra) alıyoruz. Ardından Diyarbakır'a ulaşıyor,Ulu Camii, Kale Surları, Cahit Sıtkı Tarancı Evi, 4 Ayaklı Minare gezileri sonrası meşhur On Gözlü Köprü ile tarihi surlarda Heysel Bahçeleri'ni görüp Gazi köşkü ziyareti ardından Diyarbakır Havalimanı'na ulaşıyoruz. Pegasus 20.35 İstanbul uçağı ile hareket ediyor ve alanda bizleri bekleyen servis araçlarımızla sizleri aldığımız noktalarda bırakırken bir sonraki turlarımızda buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Çevre Gezileri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

Şehirlerarası Ulaşımlarda, PCR Testi Uygulaması Hakkında;

İçişleri Bakanlığı’mızın 20.08.2021 tarihli genelgesinde belirlediği önlemler çerçevesinde, paket turlarımızda kullanılan ulaşım araçları ile seyahat konusunda yapılan değişiklik; 6 Eylül 2021 sonrasında özel araç hariç, otobüslü turlar, uçaklı turlar, uçak, şehirlerarası transfer, tren , şehirlerarası otobüs gibi toplu taşımalarda yolculuk yapmak isteyen aşısız ve covid geçirmemiş kişilerden son 48 saate ait negatif sonuçlu PCR testi talep edilecektir. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.

2 doz aşısı olan misafirlerimizin aşının üzerinden 14 gün geçmesi gerekmektedir. 2.aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirlerimiz için Pcr testi gerekmektedir.

Turlarımızda tur başlangıcından itibaren 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış kişiye özel PCR testi tur süresince geçerli olacak olup, tur boyunca aynı kişilerin bir arada bulunacak olması sebebiyle ilave test yaptırma gereği olmayacaktır.

Gezi Süresi 2 Gece 3 Gün Olup Otel Konaklaması aynıdır. 0-2 yaş çocuklara otobüste koltuk ve otel konaklamasında yatak verilmez.Turlarımız otobüs, otel, tur programı ve rehberlik hizmetleriyle bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım,konaklama,çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez. Rezervasyon esnasında otobüs koltuk numarası verilmez.Yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar  seyahat acentesi turu iptal etme hakkına sahiptir. İptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermek ile yükümlüdür. Konaklama bölgelerinde ve otellerinde mücbir,öngörülemeyen ve engellenemeyen sebepler nedeniyle değişiklik yapılabilir.Böyle bir durumda misafir onayı alınır.

Otobüs için yeterli sayı olmadığında klimalı yatar koltuklu servisli Mercedes Sprinter yada Turkuaz marka araçlar ile turlar yapılabilir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT